Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(ragnez @ 2011 07 15, 16:35)
perskaiciau savo postus senose temose - labai keistas jausmas. atrodo, kad daug ko is to laikotarpio neprisimenu... lyg per sapna viskas. gal taip ir turi buti  g.gif

Man tas pats...Daug ko neprisimenu visiskai
Atsakyti
Rudenine Paukste, tik nesirink chemoterapeutes Cicenienes. Teko su ja susidurti, nenoreciau daugiau.

Ka daryti su sutinusia-edemiska krutele. Ranka normali, tik krutele paraudusi ir sukietejusi? Gal kas ka patartu? Jei pasildyciau bioptronu?
Atsakyti
Paukste ,nu tikrai buna kad nesiseka su gydytojais doh.gif Kai perskaiciau apie ta konsiliuma, baisiai skamba...gal bandyk pakeisti gydytoja,ar net ligonine? g.gif Geriausia kad to pasirupintu kas nors is artimuju.

Ir ka reiskia netoleruoji chemijos? g.gif Man buvo ir oda nusilupo nuo pedu gabalais,nagai nukrito nuo ranku ir koju,viduriavau ,visko buvo daug baisaus,bet niekada nesake kad netoleruoju chemijos g.gif
Nepasiduok 4u.gif Ir labai linkiu kad tavo skausmas sumazetu
heart.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 15 liepos 2011 - 22:00
oho, tau tikrai baisiau buvo, negu man ..
hm, o man sake konsiliumo metu sitaip...na, testi chemijos jie nebenorejo, ta suprantu...tik nesuprantu kaip veliau tas zodis gyd Asadauskienes lupose virto nuosprendziu man...a, dar atsiminiau, kad atsisveikinant po paskutines chemijos, po konsiliumo, kai sutvarke popierius, ji man dar tarstelejo, kad netoleruoju chemijos, todel jos ateity man negalima bus...tik pazadejo testi biologini vaista (o kad taip butu nors si pazada tesejusi), del ko as isejau vistiek geros nuotaikos.

Aciu uz palinkejimus smile.gif

nepasiduodu, tik tas veziukas mano tai tikras ozys -butinai viskas nenormaliai turi but -i soko i kaulus,nors tradiciskai priklauso sokti i kepenis ir plaucius (ka irgi sekmingai padare)...spinduliavimas jam nepakenke, nors gydytojas man aiskino, kad tik senu mts spindul neveikia, kai kaulai jau sutrupeje...

QUOTE(SVETA K. @ 2011 07 15, 23:00)
Paukste ,nu tikrai buna kad nesiseka su gydytojais doh.gif Kai perskaiciau apie ta konsiliuma, baisiai skamba...gal bandyk pakeisti gydytoja,ar net ligonine? g.gif Geriausia kad to pasirupintu kas nors is artimuju.

Ir ka reiskia netoleruoji chemijos? g.gif Man buvo ir oda nusilupo nuo pedu gabalais,nagai nukrito nuo ranku ir koju,viduriavau ,visko buvo daug baisaus,bet niekada nesake kad netoleruoju chemijos g.gif
Nepasiduok 4u.gif Ir labai linkiu kad tavo skausmas sumazetu
heart.gif

Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2011 07 15, 21:54)
Rudenine Paukste, tik nesirink chemoterapeutes Cicenienes. Teko su ja susidurti, nenoreciau daugiau.

Ka daryti su sutinusia-edemiska krutele. Ranka normali, tik krutele paraudusi ir sukietejusi? Gal kas ka patartu? Jei pasildyciau bioptronu?

Pritariu, o kad as buciau tai zinojus aksciau :ohnors niekas musu neklause, pasiunte Sniriene ten kur vietu buvo ir tiek,is ju ne vienos nesirinkciau., ko paklausi to negausi, skyre ta pacia chemija 5 kartus ji mums, nors ne vienu kartu pagerejimo nebuvo, o paklausus kodel nekeicia, kodel tyrimu nedaro kurie leistu palyginti , niekada atsakymo negaudavai,ir dar nepatenkinta budavo ko cia pristoju.
Atsakyti
aciu smile.gif

o ar nuo edemos nera vaistuku? man viduje edemiski audiniai, tai skausmo klinikoje kai israsinejo vaistus nuo skausmo pirma karta, israse ir nuo edemos, sake susileisti...galiu paziureti vaistu knygeleje jei ka.

del bioptrono zinau, kad yra atvejai kai jis tikrai padeda, o yra, kad ne. Nezinau, ar galima eksperimentuoti tavo atveju?

QUOTE(Patriccija @ 2011 07 15, 22:54)

Atsakyti
Dekoju, Paukste, paziurek, lauksiu pavadinimo. Man tik po operacijos cia taip atsitiko. Viskas buvo tvarkoj nuo 2002metu, matomai pjuviais skersai sona pazeide limfos tekejima.
Atsakyti
Vadinasi DEXAMETHASON amp 4mg/1ml leisti reikejo iskart 2ampules po 1ml. Israse man 20amp, tai 10 dienu leidausi.

QUOTE(Patriccija @ 2011 07 15, 23:29)
Dekoju, Paukste, paziurek, lauksiu pavadinimo. Man tik po operacijos cia taip atsitiko. Viskas buvo tvarkoj nuo 2002metu, matomai pjuviais skersai sona pazeide limfos tekejima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paukste Rudenine: 15 liepos 2011 - 22:34
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 16, 00:32)
Vadinasi DEXAMETHASON amp 4mg/1ml

oi, aciu, zinau si vaista, man jis baisokas, bet kai reikejo tai ir nuo dusulio suleisdavo ji ligoninej. Pati neeksperimentuosiu su juo kol kas. Lauksiu gal praeis. 4u.gif

Labanaktis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 15 liepos 2011 - 22:37
nieko sau, sakai baisokas?
O as dar ne iskart leidausi, perklausiau kito skausmo klinikos gydytojo ar tikrai man ji leistis, atsake, taip taip , butinai. net nepagalvojau, kad galetu pasiulyti pavojinga vaista sad.gif
Labos tau, ramios

QUOTE(Patriccija @ 2011 07 15, 23:36)
oi, aciu, zinau si vaista, man jis baisokas, bet kai reikejo tai ir nuo dusulio suleisdavo ji ligoninej. Pati neeksperimentuosiu su juo kol kas. Lauksiu gal praeis.  4u.gif

Labanaktis

Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 15, 22:40)
na, man buvo vadinamasis padu-delnu sindromas, kai parausta, istinsta ranku oda, pirstai, koju padai skauda einant, tada lupasi oda nuo ju...tai man po 4 ir 5o kartu taip nutiko. 

Mama operavosi irgi toje pačioje VUOI. Prieš operaciją gydytojams pinigų buvo duota. Turbūt čia visi žino kokia ta "einamoji" suma. Lyg ir visi tyrimai daugmaž buvo padaryti, plaučius tik peršvietė berods, dar ten kažką... Tai va, sesutės po operacijos prižiūrėjo, tiesą sakant viena buvo tiesiogine ta žodžio prasme Auksinė wub.gif Gaila, bet nežinau pavardės... o kad daugiau tokių rūpestingų žmonių būtų. Viena, kaip jau rašiau anksčiau, tai su kvapeliu įraudusiais žandais vaikščiodavo doh.gif paskui prieš išleidžiant namo keliavom į į turbūt taip vadinamą skausmo kliniką. Ten dirbo irgi miela moteriškė, smulkiai išklausinėjo skausmo pobūdį ir išrašė vaistukų, dar mane pamokė kaip reikės leisti ampoles ir dar net keletą padovanojo...

Kitas atvykimas į VUOI buvo po 6 kursų Folfox. Tas pats konsiliumas iškart irgi rėžė: "Netoleruojat chemijos" dėl to pačio GALŪNIŲ sindromo. Nors mūsų chemoterapeutė buvo numačiusi FOLFIRI. Konsiliumas iškart parašė, kad dabar bus Xeloda, nes folfiri TIKRAI nebegalima, bus galūnėms dar blogiau. Vat tai taip išeina jiems į patį vaistų efektyvumą nusispjaut???... Juk Folfox davė ne tokius rezultatus kokių tikėjomės...

Mamai KT buvo daryta tik vieną kartą po 6 chemijų. Po 4 buvo pilvo echoskopija, per kurią nieko blogo nematė. Tai ar ta pilvo echoskopija išvis reikalinga tada? Dabar po savaitės ji vėl nusimato. O kodėl ne KT?? Ir apskritai dabar įdomu, tai vadinasi daro tik Pilvo organų KT ar taip suprantu? Ar čia įeina ir plaučiai ir dar gal kas reikalinga?
Dar pridursiu, kad nebuvo darytas joks kepenų tyrimas apie kurį čia buvau ne kartą skaičiusi, dar mamai užspazmuoja kasa, vienu žodžiu jokių išsamių tyrimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sume: 16 liepos 2011 - 10:46
QUOTE(sume @ 2011 07 16, 10:44)

Mamai KT buvo daryta tik vieną kartą po 6 chemijų. Po 4 buvo pilvo echoskopija, per kurią nieko blogo nematė. Tai ar ta pilvo echoskopija išvis reikalinga tada? Dabar po savaitės ji vėl nusimato. O kodėl ne KT?? Ir apskritai dabar įdomu, tai vadinasi daro tik Pilvo organų KT ar taip suprantu? Ar čia įeina ir plaučiai ir dar gal kas reikalinga?
Dar pridursiu, kad nebuvo darytas joks kepenų tyrimas apie kurį čia buvau ne kartą skaičiusi, dar mamai užspazmuoja kasa, vienu žodžiu jokių išsamių tyrimų.

sveika, na ten del tyrimu tai tikrai sunku, jau kazkada pries metus minejau, kad mamai Siauliai aiskiai parase siuntima stuplelinei biopsijai, o mums atavziavus 200km jos tiesiog nedave, sako nera cia ko, ir bande paprastai paimti svirkstu nors ta buvo dare ir Siauliuose nesekmingai ens vis neuztekdavo medziagos, kai tas pats ir jiems atsitiko jie vistiek dar svikrstu draske, vis dar negalejo patiketi, visa krutis melyna buvo, ir tik kai darkart nieko nesigavo tik tada pasiunte stuplelinei, na vnz, sdetinga ten patekti. jie kartais pamirsta kad cia ne visi vietiniai. ir laika ir pinigus vien kelione kainuoja.
atavziuoji issirasyti vaistu (xelodos) ir tyrimui, o pasirodo VInceliene pamirso uzrezervuoti vieta echoskopijai ar KT (nebeatsimenu tiksliai)ir sako atvaziuosit dar kart, tarsi cia gretimas kiemas butu doh.gif rentgenas tai man senai nerodiklis, mama senai kosinedavo, sakiau CIcenienei, nelabai paeme i galva, po keliu men vel uzsiminiau, sakau vis dar pakosineja, padare rentgena nieko, ir tik veliau po KT isryskejo mts plauciuose, aisku galima sakyti kad kai rentgena dare ju nebuvo bet nemanau, nes kaip sakiau kosinedavo. o apie galimybe prieiti prie MR isvis nebekalbu doh.gif
del echoskopijos - kelis kartus mums dare echoskopija ir po to iskart patisklinimui ( pastebejus negerumus) KT, tai viena kart Trakymas echoskopavo, ir jis buvo nurodes viska lygiai taip pat ka rode ir KT, tai kartais gal istiesu nera ko ten KT ir daryt, juk daznai jos negalima, tokia spinduliuote, jei geras echoskopuotas papuola.nezinau kuris tas geras bet bent mums du kartus jie viska taip aprase ka iskart po ju ir KT.
is viso to susidariau ispudi, kad Vilniuje ten sudetinga, gal ir yra ten geresnes naujesnes technikos nei Siauliuose, bet ne vsiiems lemta prie jos prieiti ( Ir net nesvarbu kad su siuntimu), nezinau gal vis nenusiseka su gydytojais mums, bet iki siol nesutikau nei vieno kuriuos pasitikikeciau, jau dabar 4 pakeitem gydytoja, visi salti, nekalbus, jei apskambinu telefonu, tai na atavziuosit pakalbesim....aisku cia jiems nepriklauso, jie neprivalo guoidimais uzsiimti,bet jei zmogus klausia pvz. ar galiu gerti kokias rykliu kremzles, ar pvz. is tu vaistu nuo kepenu ( carsil, esencial forte, hepatil...) ka geriau gerti, gyd. sako ka norit ta gerkit, tarsi niekas jums cia nebepades, na jei matai kad zmogus tiki ar taip sunku normaliai atsakyti. del sios priezasties vis sakau mmamai, kad grystume i Siaulius pas Satkauskiene wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 16 liepos 2011 - 11:08