Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

Kaip norėtųsi, kad Paukštė brūkšteltų. Visą dieną apie ją galvoju, sukrėtė jos istorija.
Atsakyti
Norejau paklausti koki nedarbinguma procentais gaunat? Konkreciai domintu IV stadija.
Ir kaip jis skaiciuojasi pinigine israiska? Atsizvelgiant i gaunamas pajamas ar yra nustatytas kazkoks uzmokestis?
Atsakyti
Labutis visoms,

aciu, kad tiek man prirasete, net nesitikejau smile.gif

na, visa mano veikla siandien tebuvo susiskambinti su VUOI ir prisistatyti i skausmo klinika. vakar dar negalejau kreiptis i klinika, nes turejo praeiti pleistro vaistu veikimas, tada tik galima nauju stipriu vaistu. Na, gal buvo galima tu vaistu gauti ir VUOI atsigulus chemijai? nezinojau tikrai, kaip suderinti siuos du dalykus.

ryte 7.30 jau skambinau i VUOI, ieskojau su kuo pasneketi (vadinamoji mano gydytoja atostogauja), pasake -susirinkimas, skambinkit veliau. 8val paskambinau, tai sako, laiko neturim, kas cia dega? as bandziau aiskinti, kad man blogai del vaistu netoleravimo ir negulsiu siandien i ligonine, bet noreciau pirmadieni. uzsirase pavarde, tipo, pazymesiu kad negulate, o daugiau nieko nezinau. tada as 10val priskambinau tokiai Strimaitienei (ji pavaduoja atostogaujancia vedeja), pas ja yra sarasai guldomu chemijai. Tai as mandagiai susakiau savo situacija ir sakau, pasitarti noriu ar galiu tokiam stovy gultis chemijai? na, ji pasake, kad gal but man taip ir yra del vaistu netoeravimo, o paskui -"tai as suprantu, kad jus siandien negulate? tuoj isbrauksiu ir naujos vietos paieskosiu" As prasytis, kad gal galima pirmadieni, o ji man -ne, yra tik 21d. Na, beliko tik padekoti, ka ir padariau.

tada vaziavau i skausmo klinikas. paskutinem dienom labai sunkiai kojas emiau valdyti, tai teko net susirasti kas palydi. atlaukus eile, mano gyd A. Vaitkus iskart paklause ar gerai bus metadonas? Iskart sutikau. paskui aiskino kaip vartoti. Jis skystas, geriamas. Pradeti nuo 3ml dozes 3k paroj ir didinti doze 3-5-7-9ml kiekvienai parai kol rasiu gerai skausma malsinancia doze. ir beje, nekompensuojamas, 1 litras 48 lt. Tiek prisikentejus, iskart grizus puoliau ji gerti. Turi suveikti po keliu minuciu. taciau nepajutau poveikio nuo 3ml, tai dar 2ml isgeriau greitai, vadinasi pradejau nuo 5ml. Pajutau pagerejima, pati baisuma deginancio skausmo nueme. Deja, didinti doze galiu tik kita diena ir tik po 2ml. ilgas zaidimas, o taip noretusi atsikvepti nuo skausmo. galvoju, kad be 10 ml tikrai nebus efekto.
labai atidziai perskaiciau, kur rasote apie vaistu nuo skausmo derinima. ten, kur metadona derinot su Diklacu leidziamu ir raminamais. kilo baisus noras ir man pabandyti, juk diklaca galima nusipirkti be recepto!
Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 15, 17:50)
Labutis visoms,

aciu, kad tiek man prirasete, net nesitikejau smile.gif

na, visa mano veikla siandien tebuvo susiskambinti su VUOI ir prisistatyti i skausmo klinika. vakar dar negalejau kreiptis i klinika, nes turejo praeiti pleistro vaistu veikimas, tada tik galima nauju stipriu vaistu. Na, gal buvo galima tu vaistu gauti ir VUOI atsigulus chemijai? nezinojau tikrai, kaip suderinti siuos du dalykus.

ryte 7.30 jau skambinau i VUOI, ieskojau su kuo pasneketi (vadinamoji mano gydytoja atostogauja), pasake -susirinkimas, skambinkit veliau. 8val paskambinau, tai sako, laiko neturim, kas cia dega? as bandziau aiskinti, kad man blogai del vaistu netoleravimo ir negulsiu siandien i ligonine, bet noreciau pirmadieni. uzsirase pavarde, tipo, pazymesiu kad negulate, o daugiau nieko nezinau. tada as 10val priskambinau tokiai Strimaitienei (ji pavaduoja atostogaujancia vedeja), pas ja yra sarasai guldomu chemijai. Tai as mandagiai susakiau savo situacija ir sakau, pasitarti noriu ar galiu tokiam stovy gultis chemijai? na, ji pasake, kad gal but man taip ir yra del vaistu netoeravimo, o paskui -"tai as suprantu, kad jus siandien negulate? tuoj isbrauksiu ir naujos vietos paieskosiu" As prasytis, kad gal galima pirmadieni, o ji man -ne, yra tik 21d. Na, beliko tik padekoti, ka ir padariau.

tada vaziavau i skausmo klinikas.  paskutinem dienom labai sunkiai kojas emiau valdyti, tai teko net susirasti kas palydi. atlaukus eile, mano gyd A. Vaitkus iskart paklause ar gerai bus metadonas? Iskart sutikau. paskui aiskino kaip vartoti. Jis skystas, geriamas. Pradeti nuo 3ml dozes 3k paroj ir didinti doze 3-5-7-9ml kiekvienai parai kol rasiu gerai skausma malsinancia doze. ir beje, nekompensuojamas, 1 litras 48 lt. Tiek prisikentejus, iskart grizus puoliau ji gerti. Turi suveikti po keliu minuciu. taciau nepajutau poveikio nuo 3ml, tai dar 2ml isgeriau greitai, vadinasi pradejau nuo 5ml. Pajutau pagerejima, pati baisuma deginancio skausmo nueme. Deja, didinti doze galiu tik kita diena ir tik po 2ml. ilgas zaidimas, o taip noretusi atsikvepti nuo skausmo. galvoju, kad be 10 ml tikrai nebus efekto.
  labai atidziai perskaiciau, kur rasote apie vaistu nuo skausmo derinima. ten, kur metadona derinot su Diklacu leidziamu ir raminamais. kilo baisus noras ir man pabandyti, juk diklaca galima nusipirkti be recepto!

Paukšte, reikėjo lėkti į VUOI, ten irgi yra skausmistai, Kartą per chemiją gulėjau su moteryte 4 st. ir baisūs skausmai, atėjo speciali gydytoja ir advė jai vaistų ir visa kita.

Chemijos nereikia atidėlioti.
Atsakyti
eh, vel gailiuosi, kad vakar daugiau nepasedejau forume ir anksciau neparasiau jums, nepaprasiau pagalbos prie nuspresdama kazka...man tikrai sumaise prota ir tas skausmas, ir tas pleistro netoleravimas...kazkodel atrode, kad tokia silpna negaliu gultis chemijai, dar prisiminiau Brasiunienes zodzius, pas kuria konsultavausi, kad pries chemija darant butinai reikia isspresti skausmo problema. O kad ja gali issprersti vietoje ir nepagalvojau -kazkaip VUOI kiek teko buti del chemijos pernai, visad atrode labai apleisti ligoniai -gydytojai pasirodydavo trumpai, daznai tik rezidentas.
Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 15, 18:50)
vakar dar negalejau kreiptis i klinika, nes turejo praeiti pleistro vaistu veikimas, tada tik galima nauju stipriu vaistu.

Parašiau Jums į a/ž, bet dar pridėsiu, nes šitas momentas man neaiškus. Esą negalima vartoti metadono, kol nepraėjo fentanilio veikimas? Mama vartojo ir metadoną, ir fentanilio pleistrus klijavo tuo pačiu metu. Niekas nė nemirktelėjo, kad kažkas nederėtų. Nors tikslingumo tame nebuvo jokio - vieni dubliuoja kitus. Tik šitą, kaip ir daugelį kitų niuansų, teko patiems išsiaiškinti...
Atsakyti
Laba,
Na štai, kaip tik užėjo apie tai kalba, tai tėčiui dar negavus galutinio histologinio atsakymo, buvo skirta FOLFOX schema (daugiausia duomenų už adenokarcinomą žarnyne), tai kaip dabar supratau, tai stipriausia g.gif Vakar baigtas pirmas kartas, jaučiasi silpnai, buvo šnd pakilus tempertaūra iki 38, bet paskui nukrito g.gif Bet žagsėjimas jau trečia para varo į neviltį (sako dėl padidėjusių kepenų dėl mts, jos spaudžia diafragmą) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 15, 19:30)
eh, vel gailiuosi, kad vakar daugiau nepasedejau forume ir anksciau neparasiau jums, nepaprasiau pagalbos prie nuspresdama kazka...man tikrai sumaise prota ir tas skausmas, ir tas pleistro netoleravimas...kazkodel atrode, kad tokia silpna negaliu gultis chemijai, dar prisiminiau Brasiunienes zodzius, pas kuria konsultavausi, kad pries chemija darant butinai reikia isspresti skausmo problema. O kad ja gali issprersti vietoje ir nepagalvojau -kazkaip VUOI kiek teko buti del chemijos pernai, visad atrode labai apleisti ligoniai -gydytojai pasirodydavo trumpai, daznai tik rezidentas.

Paukščiuk, skaitau tavo skundus ir man atrodo, kad mes skirtingose ligoninėse gulėjome. O juk ta pati, tas pats skyrius. Kur ir kas taip baisiai elgiasi? Suprantu, kad nenori sakyti pavardžių, tai tiek to. Žinoma, gaila, kad nepavyko atrasti savo gydytojo.

Net ir apie tą moterytę, kur kalbėjau, kad ją kankino baisus skausmas. Jos situacija buvo tokia, kad turbūt nebegydoma. Ir tai vis tiek kažkokią chemiją leido, ir skausmus malšino. Atėjo tokia gydytoja, dar aš susidomėjusi stebėjau, kaip ji rodė tokią spalvų skalę ir aiškinosi, kokio lygio yra skausmas ir pagal tai sprendė kokius vaistus duoti. Išvis geriausia atsidurti ligoninėje, kur jie privalo rūpintis, o ne vienai namuose galuotis ir dar tokia saviveikla užsiimti.

Man sunku daugiau ką pasakyti, nes man ši ligoninė kaip tik pasirodė moderni, civilizuota, ir gydytojai, ir seselės kvalifikuoti, rūpestingi, viskuo gali pasiskųsti ir tuoj skuba į pagalbą. Kadangi mane siaubingai pykino, eidavau naktį kelti seselės, kad suleistų vaistų. Kuo mieliausiai, o rytą atskubėdavo mano gydytoja - iš pradžių buvo Zarembienė, paskui Rutkauskienė, abi puikios - ir susirūpinusios aiškindavosi, kodėl man buvo bloga ir žiūrėdavo, kaip padėti. Mačiau prie kiitų ligonių ir rūpestingą Daukantienę, apie kitas vis dėlto nelabai galiu pasakyti, nes nesusidūriau.

Laikykis ir keisk gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 07 15, 20:51)
Parašiau Jums į a/ž, bet dar pridėsiu, nes šitas momentas man neaiškus. Esą negalima vartoti metadono, kol nepraėjo fentanilio veikimas? Mama vartojo ir metadoną, ir fentanilio pleistrus klijavo tuo pačiu metu. Niekas nė nemirktelėjo, kad kažkas nederėtų. Nors tikslingumo tame nebuvo jokio - vieni dubliuoja kitus. Tik šitą, kaip ir daugelį kitų niuansų, teko patiems išsiaiškinti...

Aciu, perskaiciau.
pamenu, kad skambinau, kalbejau su gydytoju, jis liepe nuplesti pleistra, kita diena ziureti kokia situacija -jei vis dar vemsiu ir viduriuosiu, tai vakare vaziuoti i ligonines priemima...o jei nebe, tai tiesiog kita diena atvykti pas ji naujiems vaistams paskirti...atrodo, paminejo, jog turi bent para praeiti, kad vaistai is organizmo pasisalintu.

Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 07 15, 21:27)
Paukščiuk, skaitau tavo skundus ir man atrodo, kad mes skirtingose ligoninėse gulėjome. O juk ta pati, tas pats skyrius. Kur ir kas taip baisiai elgiasi? Suprantu, kad nenori sakyti pavardžių, tai tiek to. Žinoma, gaila, kad nepavyko atrasti savo gydytojo.

Net ir apie tą moterytę, kur kalbėjau, kad ją kankino baisus skausmas. Jos situacija buvo tokia, kad turbūt nebegydoma.  Ir tai vis tiek kažkokią chemiją leido, ir skausmus malšino. Atėjo tokia gydytoja, dar aš susidomėjusi stebėjau, kaip ji rodė tokią spalvų skalę ir aiškinosi, kokio lygio yra skausmas ir pagal tai sprendė kokius vaistus duoti. Išvis geriausia atsidurti ligoninėje, kur jie privalo rūpintis, o ne vienai namuose galuotis ir dar tokia saviveikla užsiimti.

Man sunku daugiau ką pasakyti, nes man ši ligoninė kaip tik pasirodė moderni, civilizuota, ir gydytojai, ir seselės kvalifikuoti, rūpestingi, viskuo gali pasiskųsti ir tuoj skuba į pagalbą. Kadangi mane siaubingai pykino, eidavau naktį kelti seselės, kad suleistų vaistų.  Kuo mieliausiai, o rytą atskubėdavo mano gydytoja - iš pradžių buvo Zarembienė, paskui Rutkauskienė, abi puikios  - ir susirūpinusios aiškindavosi, kodėl man buvo bloga ir žiūrėdavo, kaip padėti. Mačiau prie kiitų ligonių ir rūpestingą Daukantienę, apie kitas vis dėlto nelabai galiu pasakyti, nes nesusidūriau. 

Laikykis ir keisk gydytoją.

na, nenoriu supeikti visos ligonines. pati girdejau geru atsiliepimu apie Daukantiene. Blogiausi mano prisiminimai liko apie konsiliuma, kurio metu kai sypsojausi, buvau aprekta kas man yra, gal manau, kad jie mane isgydys? atsakiau, ne, zinau kad IIIa st neisgydoma (taip buvo irasyta pradinej diagnozej),ot tada tai visai pratruko ant manes -kvaisa, nezinau kad man jau IVa stadija, dar kazka sauke, as jau nebesiklausiau...ir tas konsiliumas nei neatkreipe demesio, kad man operacija bus, o nera krutines lastos KT ir dar kazkaip gale pabreze, kad man chemijos nebetes, nes netoleruoju (paskui mano gydytoja ta isikandusi man gydymo nedave) .
Mano gydytoja yra Asadauskiene, ir kas keisciausiai -pradzioje buvau paguldyta i gyd Baltruskevicienes palata, bet po 1chemijos ji menesiui isvyko, o pavadavo Asadauskiene ir as visai buvau ja patenkinta, pasakiau pati -gal as pas jus pasiliksiu, jau tiek laiko bendravome, nebereikia kaitalioti. Ir po paskutines chemijos kurso atsisveikinom graziai -as jai roziu puokste ir Rafaelo deze padaviau. argi galejau isivaizduoti, kad sugrizusia po operacijos ji mane isvarys is kabineto, aiskindama, kad as netoleruoju chemijos ir ji nezino ka man duoti? tai visi juk ja ne stebuklingai toleruoja, bet kaip kitaip vezi gydyt? bandziau dar aiskintis, bet pasake ateit kai bus KT, tada ziures. sad.gif

Dar isiminiau liudnus savaitgalius -kazkaip as penktad pataikydavau gultis. Tuscia, tylu, jokiu gydytoju anei kvapo.
Geriausiai isimine rezidentas jaunas toks, jis daznai ateidavo, viska isklausinedavo musu, tikrai rupestingas toks, malonus. musu gydytojos labai staigiai apsisukdavo, o jis budavo kiek tik mes ji snekindavome.
Atsakyti
Paukšte, tokios keistos gydytojų kalbos. Sadistiškai aiškinti, kad neišgydoma? Antra, aš irgi netoleravau chemijos, bet gal to toleravimo yra keletas rūšių, vis dėlto niekada neišgirdau, kad man ko nors neduos ar kad nežino ką duoti. Tai kas turi žinoti? O be to, kaip tas tavo netoleravimas pasireiškia?
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 07 15, 22:22)
Paukšte, tokios keistos gydytojų kalbos. Sadistiškai aiškinti, kad neišgydoma? Antra, aš irgi netoleravau chemijos, bet gal to toleravimo yra keletas rūšių, vis dėlto niekada neišgirdau, kad man ko nors neduos ar kad nežino ką duoti. Tai kas turi žinoti? O be to, kaip tas tavo netoleravimas pasireiškia?

na, viska rasau kaip buvo. as pati tada apstulbau nuo tokiu kalbu. bandziau aiskinti, kad jei netoleravau Folfox, tai nereiskia, kad man jau nebera chemijos, juk dar yra folfiri, Xeloda.
na, man buvo vadinamasis padu-delnu sindromas, kai parausta, istinsta ranku oda, pirstai, koju padai skauda einant, tada lupasi oda nuo ju...tai man po 4 ir 5o kartu taip nutiko. bet tikras blogis buvo po 6k -viduriavau 12d is eiles,o issigandusi kad nesustoja, 5a diena pasiprasiau dukros nuvezama i onkologini (gal reikejo i paprasta ligonine?)...ten paieskojo man viruso, palasino laselines tris dienas ir paleido namo. O veliau uztai mano gydytoja man primine -"ar pamirsot jau kaip netoleravote chemijos, kaip atvaziavote pas mus viduriuodama?". nepamirasau, bet ar tai pagrindas buvo, kad negydyti manes chemija, laukti KT duomenu, tada tipo bus matyt ka daryti.
taip, kam papasakoju visa tai, niekas nesusivokia, kad taip galejo isviso buti. Ir pati nesusivokiu -kodel as jos paklausiau, kodel nejau skustis kam nors ir pan?
Gal tikime medikais nesamoningai??

Papildyta:
beje, kazkur cia rasete, kad FOLFOX kaip napalmas? O as nemaniau, kad ji stipriausia, gal kad mazai padejo?
dabar man skiria Folfiri, tai schemai su irinotekanu ir as kazkodel galvoju, kad si schema ne maziau stipri.
Ka manote??
Atsakyti