labai aciu visoms uz patarimus! Bandysiu prasyti metadono, ziuresiu, ka sakys gydytojas- anksciau tai jis metadona pati pirma eileje vardindavo. Silpnesni -ne narkotiniai vaistai man paprasciausiai jau nepades. Tos pakopos jau praeityje.
Sunki naktele, nors jau ne pirma tokia, kai tik 3val pamiegu -labai skauda. Ir dar nepraeina vaisto netoleravimas -tebeviduriuoju...nors ir vaistus geriu -Loperamid, ir virtais ryziais maitinuosi...nebezinau kas man gali ir padet, isderino visa sistema, o dabar gydytojas is skausmo kliniku tik su skausmu susijusius reikalus tvarkys.
o blogiausia -siandien turejau gultis i VUOI chemijai...sake atvykt uzsiregistruot,o lova ar siandien, ar pirmadieni atsilaisvintu..tai kaip as viduriuojanti gulsiuosi, o dar i skausmo klinika siandien...jau skambinau, prasiau atkelti i pirmadieni, bet iskart atsako -nezinom kaip cia bus, ar bus vietos...nors ir pirmadieni gal nebusiu pilnai pasveikusi? bet juk cia chemija, laukiau eilej irasyta 2savaites, o kas dabar bus net nezinau
Sunki naktele, nors jau ne pirma tokia, kai tik 3val pamiegu -labai skauda. Ir dar nepraeina vaisto netoleravimas -tebeviduriuoju...nors ir vaistus geriu -Loperamid, ir virtais ryziais maitinuosi...nebezinau kas man gali ir padet, isderino visa sistema, o dabar gydytojas is skausmo kliniku tik su skausmu susijusius reikalus tvarkys.
o blogiausia -siandien turejau gultis i VUOI chemijai...sake atvykt uzsiregistruot,o lova ar siandien, ar pirmadieni atsilaisvintu..tai kaip as viduriuojanti gulsiuosi, o dar i skausmo klinika siandien...jau skambinau, prasiau atkelti i pirmadieni, bet iskart atsako -nezinom kaip cia bus, ar bus vietos...nors ir pirmadieni gal nebusiu pilnai pasveikusi? bet juk cia chemija, laukiau eilej irasyta 2savaites, o kas dabar bus net nezinau
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 15, 08:49)
o blogiausia -siandien turejau gultis i VUOI chemijai...sake atvykt uzsiregistruot,o lova ar siandien, ar pirmadieni atsilaisvintu..
as vaziuociau
nu vaziavusi pasakyciau, kas vyksta - manau, kad jie padetu rasti sprendima.
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 14, 21:06)
Issiaiskinau kad metadonas tai visiskas narkotikas, o tas kateteris i stubura man kelia siauba.
Mano mama turėjo nemenką metadono vartojimo patirtį. Pirmiausia - NEBIJOKITE, jei tik yra tikimybė, kad padės - vartokite drąsiai. Pvz mamos atveju morfinas veikė kaip vandenėlis, t.y. - niekaip neveikė. O metadonas davė pozityvų rezultatą, tiesa - vieno jo niekaip nepakako, nepaisant to, kad, pasak gydytojo, jo vartojimo "lubų" nėra.
Dėl kateterio į stuburą - mama taip pat patyrė šią procedūrą. Procedūros aprašas skamba grėsmingai, bet realiai nieko baisaus. Įstato kateteriuką į stuburą ir į skausmo židinį leidžia vaistus (morfiną). Mūsų atveju šitas reikalas nesuveikė.
Dar yra skausmo blokados, leidžia atitinkamus vaistus į skausmo židinį. Pas kokį skausmo daktarą lankotės? Mamai pats efektyviausias rezultatas buvo, kai blokadą atliko Egidijus Gaučas (KMUK skausmo klinikoje), jis kiek kitaip pasirinko taškus nei ankstesni anesteziologai - skausmo gydytojai.
labai aciu visoms uz patarimus! Bandysiu prasyti metadono, ziuresiu, ka sakys gydytojas- anksciau tai jis metadona pati pirma eileje vardindavo. Silpnesni -ne narkotiniai vaistai man paprasciausiai jau nepades. Tos pakopos jau praeityje.
Ne visai taip - reikia atrasti individualius vaistų derinius. Aišku, duokdie, kad tas metadonas suveiktų maximaliai, bet gali tekti "pastiprinti" poveikį. Pvz mums paskutiniu metu (kai skausmai jau buvo nebevaldomi) labai gerai suveikė kombinacija Metadonas + leidžiamas Diclakas + Lyrica (geriami, stiprina nuskausminamąjį poveikį + veikia kaip raminamieji). Tų derinių galima gyvą galą sukombinuoti, svarbiausia - atrasti Jums tinkamiausią.
Aj, dar vienas momentas - mes kažkaip įsivaizduojam, kad tie narkotiniai vaistai jau yra visa ko viršūnė, stipriausi iš stipriausių, veiksmingiausi iš veiksmingiausių... Tačiau praktikoje teko įsitikinti, kad anaiptol. Kaip jau sakiau, mamos morfinas visiškai neveikė, kur kas veiksmingesnis buvo leidžiami ketanalis, diclakas, net tas pats senasis gerasis analginas... Matyt, priklauso nuo skausmo pobūdžio...
Mano Žmogutis kai pradėjo viduriuoti nuo pirmos chemo, taip visus tris mėn. ir viduriavo...nežiūrint į tai, visą laiką laiku lašino chemiją...
Porai dienų "užriša" viduriavimą toks liaudiškas-į 50g. degtinės šaukštelis maltų pipirų...(man tai čia žiauriai atrodo, bet kai niekas nebegelbsti...)
o blogiausia -siandien turejau gultis i VUOI chemijai...sake atvykt uzsiregistruot,o lova ar siandien, ar pirmadieni atsilaisvintu..tai kaip as viduriuojanti gulsiuosi,
Kaip..? ogi paprastai..ne virusinis juk viduriavimas ne koks roto virusas.. Ar gydytoja pasakė kad nepriims viduriuojančios..? Nelabai tikiu,kad dėl viduriavimo atidėtų lašinimą..
QUOTE(nida44 @ 2011 07 15, 09:16)
Paukšte, paukšte, vargšyte tu mūsų, būtinai reikia kuo greičiau gultis chemijai, kad sustabdytų plitimą. Tuo labiau,, kad taip sparčiai plinta.
Paukšte, dar kartą primenu prašykis pas Rutkauskienę arba Daukantienę
<...> Ir dar nepraeina vaisto netoleravimas -tebeviduriuoju...nors ir vaistus geriu -Loperamid, ir virtais ryziais maitinuosi...nebezinau kas man gali ir padet, isderino visa sistema, o dabar gydytojas is skausmo kliniku tik su skausmu susijusius reikalus tvarkys.<...>
Dėl viduriavimo. Kadangi maniškiui, gyvenančiam su š... maišeliu, viduriavimas yra peilis, atradome tokį super-reguliatorių - džiuvėsius. Bet ne tuos lietuviškus, o tokias džiovintas perpus perpjautas prėskas bandeles. Jų yra max-ėje ir rimi. Jos prie džiuvėsių padėtos. Supakuotos į popierinius maišelius po 200 g, o ant maišelių tų bandelių nuotraukos. Rimi yra, berods, vokiškos, raudoname maišelyje, Dorati kompanijos, o ant tų prėskųjų oranžinis kliackas su vokišku užrašu ir ant bandelių (foto) lyg ir majonezo užtepta. Bet jos man lyg ir kažkiek pagerintos, nes per skanios. O max-ėje maišeliai oranžiniai (ar šviesiai rudi, gal net geltonoki), yra 2 rūšių, tad reikia rinktis tas be cukraus. Šitos tai ne itin skanios, o tai reiškia - teisingos.
Vartojimas paprastas - kas valandą po pusę ar mažiau džiuvėsio pakramtai ir vandeniu ar nesaldinta arbata užgeri. Ir skrandis netuščias, ir angliavandenių bei dar kažko gauni.
P.S. Per chemoterapijas irgi tokiomis bandelėmis vaduodavomės. Padėjo.
Vi, čia aš gal ne visai į temą, nes visi dabar Paukšte susirūpinę, nors man protas neneša, kaip jai ten VUOI nepasisekė. Čia šiek tiek dskutavome apie chemijas - stiprias ir silpnas, ir Something Else priminė, kad buvo kažkada jūsų su a.a. Adis diskusija šia tema. Gal gali priminti, kada tai buvo, būtų smalsu paskaityti. Atrodo, perskaičiau visas temas, o tokios diskusijos nepamenu, ir viskas. Čia atsirado naujų žmonių, pradėjusių gydymą, ir jiems praverstų.
QUOTE(nida44 @ 2011 07 15, 11:43)
Vi, čia aš gal ne visai į temą, nes visi dabar Paukšte susirūpinę, nors man protas neneša, kaip jai ten VUOI nepasisekė. Čia šiek tiek dskutavome apie chemijas - stiprias ir silpnas, ir Something Else priminė, kad buvo kažkada jūsų su a.a. Adis diskusija šia tema. Gal gali priminti, kada tai buvo, būtų smalsu paskaityti. Atrodo, perskaičiau visas temas, o tokios diskusijos nepamenu, ir viskas. Čia atsirado naujų žmonių, pradėjusių gydymą, ir jiems praverstų.
Vargu bau, ar prisiminsiu, kur tai padėta. Be to, trumpa ten diskusija buvo, kurioje niekas nelaimėjo. Tik pasvarstymai, ar geriau napalmo principas, t.y. stipri chemija, kai viskas išdeginama iki pašaknų, ar visgi tausojantis gydymas, kad liktų ginklų ateičiai. Jau tuoj 6 metai bus po chemijų, ir per tą laikotarpį į tą patį dalyką skirtingai žiūrėjau. O ką parodė laikas? 5FU suveikė, nors norėjosi napalmo (FOLFOX'o). Bet ir tai nieko nereiškia. Jau rašiau čia kažkada, kad reikia genetinio tyrimo (už 50 tūkst. dolerių), kad sužinoti, kokiam iš turimų vaistų tavo konkretaus tipo (o atmainų yra tūkstančiai...) auglys yra atsparus. Taigi, jis gali būti atsparus napalmui, o nuleipti nuo kokios nors, taip vadinamos, baltosios chemijos. Aišku, gali būti atsparus viskam. Bet čia jau neduok Dieve, ir ačiū Tau, kad mes šito nežinom... Nes galų gale, svarbu yra tik ta diena, kurioje mes dar gyvename, o jei ji bloga, dar reikėtų turėti tikėjimą, kad rytoj bus geriau.
QUOTE(vi_ @ 2011 07 15, 12:33)
nors norėjosi napalmo (FOLFOX'o).
o as gavau napalmo, nors norejosi ko nors paprastesnio
perskaiciau savo postus senose temose - labai keistas jausmas. atrodo, kad daug ko is to laikotarpio neprisimenu... lyg per sapna viskas. gal taip ir turi buti