Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 14, 21:06)
  Issiaiskinau kad metadonas tai visiskas narkotikas, o tas kateteris i stubura man kelia siauba.

paskaityk cia
panasu, kad "kateteris i stubura" - tokia pati nejautra, kaip vadinamas epiduras per gimdyma.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 07 14, 21:33)
paskaityk cia
panasu, kad "kateteris i stubura" - tokia pati nejautra, kaip vadinamas epiduras per gimdyma.

keista, bet niekaip neina rasti aprasytos proceduros to "kateterio i stubura'...ir gaila, kad tavo rastas psl dar neuzpildytas...buvau ji atradus, bet paziurejau, kad dar nera onkologiniu skausmu aprasymo.

as tai supratau ta epidurine procedura, kad ji atliekama, kai yra nervu sakneliu uzdegimas. Hm, mano tai ne uzdegimas, manau, kad ta mts tiesiog prispaudusi nervus, vedancius i koja ir dubeni, nes ten jauciu ta ziauru skausma -'sedimasis kaulas" ir zemyn koja, net blauzda tiesiog dega. ir dar abi pedos kaip sutraiskytos jauciasi, nebepaeinu visai.
Atsakyti
cia gal nervu blokada galvoje turejo, bet turbut vistiek geriau butu zometa ar pomidronata pirmiau nei sia proceduta, ( siandien gydytoja sake nieko tokio jei pamaisysim juos, kaip rasiau dabar zometa leido, neaisku kaip su finansais bus,ateiti gal reiks prie pomitoro pereiti).
Cia gal Rasu Lanka patart galetu, jos mamytei buvo didelis kaulu skausmas,tai pirma kiek prisimenu ir rado mts. kauluose ir tik paskui pagrindini, jei tik gerai bepamenu)
Laikykis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 14 liepos 2011 - 21:34
QUOTE(renatuxaass @ 2011 07 14, 22:24)
cia gal nervu blokada galvoje turejo, bet turbut vistiek geriau butu zometa ar pomidronata pirmiau nei sia proceduta, ( siandien gydytoja sake nieko tokio jei pamaisysim juos, kaip rasiau dabar zometa leido, neaisku kaip su finansais bus,ateiti gal reiks prie pomitoro pereiti).
Cia gal Rasu Lanka patart galetu, jos mamytei buvo didelis kaulu skausmas,tai pirma kiek prisimenu ir rado mts. kauluose ir tik paskui pagrindini, jei tik gerai bepamenu)
Laikykis

tai kad man tik pries 1sav sulasinta pirma ampule, tai dar bent 2sav iki kitos, neisgyvensiu be nuskausminamuju. Kazka reikes rinktis. Rasu lankos mamytei nebuvo tokiu skausmu, jai spinduliavimas padejo, paskui lasino Zometa...o mano skausmas bega pirma viso to, nes nepadejo spinduliavimas...ir matyt, labai greitai ta mts plinta sad.gif

Aciu, laikysiuos
Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 14, 21:06)
<...>  Issiaiskinau kad metadonas tai visiskas narkotikas,o tas kateteris i stubura man kelia siauba. <...>

Seniai tai buvo, gal ką ne taip prisimenu, bet mano krikštatėviui buvo pastatytas toks kateteris. Tai jis buvo skirtas tam, kad leisti įprastus nuskausminamuosius į stuburą - greičiau suveikia ir mažesnės dozės reikia. Nebuvo baisu. Tikrai.
Metadono irgi neverta bijotis. Per dvi savaites tikrai neprisipratinsite.

P.S. Aš, jei atsidurčiau tokioje situacijoje, pradėčiau nuo metadono.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 14 liepos 2011 - 22:31
Paukste Rudenine,laikykis 4u.gif Isivaizduoju ,kaip baisu kada toks skausmas...mano mamai keleta kartu leido vaistus i stubura per kateteri ,nieko baisaus tikrai 4u.gif man irgi leido chemija i stubura,tik ne per kateteri.Del metadono nebijok,tati musu rase kad labai veiksmingai nuiema skausma,dar kartu su kitais vaistais,gaila ir neramu kad ji visai cia neraso unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 14 liepos 2011 - 22:29
Paukste rudenine

linkiu iš visos širdies, kad jums nebeskaudėtų... verysad.gif Dėl vaistų visiškai neturiu ką patarti, gal tik tai, kad nebijokite ir to kaip sakot narkotiko, dabar svarbu, kad padėtų... o paskui bus matyt ką nors sugalvos daktarai...
Atsakyti
QUOTE(cheeky_monkey @ 2011 07 14, 16:16)
Nežinau, ar teisingai elgiuosi, bet šiuo metu visiškai pasitikiu mane gydančiais gydytojais.

Labai teisingai drinks_cheers.gif Manau cia bene svarbiausias zingsnis pasveikimo link,kaip ir noras PASVEIKTI 4u.gif As irgi 100% pasitikejau savo gydytoja ir visam skyriaus konsiliumui.Nors pries nustatant diagnoze,man buvo sugaisti 6 menesiai.

Del gydymo agresyvumo...kai buvo chemija,net nesvarsciau (mane tikrino ir kardiologai,ir plauciu veikla pilnai istyre,ir inkstu),nes mano ligos gydymo shema tik viena visam pasulyje,suabejojau del spinduliavimo,bet atsakymas ir is mano gydytoju,ir is kitu ,jeskojau konsultaciju St.Peterburge,buvo vienas-reikia,nors yra rizika susirgti antriniu veziu,bet zymiai mazesne tikimybe recydivo mano ligos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 14 liepos 2011 - 23:02
QUOTE(vi_ @ 2011 07 14, 23:27)
Seniai tai buvo, gal ką ne taip prisimenu, bet mano krikštatėviui buvo pastatytas toks kateteris. Tai jis buvo skirtas tam, kad leisti įprastus nuskausminamuosius į stuburą - greičiau suveikia ir mažesnės dozės reikia. Nebuvo baisu. Tikrai.
Metadono irgi neverta bijotis. Per dvi savaites tikrai neprisipratinsite.

P.S. Aš, jei atsidurčiau tokioje situacijoje, pradėčiau nuo metadono.

Aciu, kad atvirai nuomone isreiskei, jog rinktumeisi metadona...turesiu omeny, nes jau kaip ir atmetusi buvau si vaista. gal nuskausminimo reikes ne 2sav, bet ilgiau, juk rasoma, kad pamitoras ir zometa suveikia tik po 2 ar 3 ampuliu. Nieko, as apskritai meldziuosi, kad tos ampules paveiktu skausma, nes man kazkaip viskas nesuveikia -spinduliavimas ne, pleistras ne...
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2011 07 14, 23:27)
Paukste Rudenine,laikykis 4u.gif Isivaizduoju ,kaip baisu kada toks skausmas...mano mamai keleta kartu leido vaistus i stubura per kateteri ,nieko baisaus tikrai 4u.gif man irgi leido chemija i stubura,tik ne per kateteri.Del metadono nebijok,tati musu rase kad labai veiksmingai nuiema skausma,dar kartu su kitais vaistais,gaila ir neramu kad ji visai cia neraso unsure.gif

Aciu smile.gif
kaip suprantu ir tu rinktumeisi metadona, jei jau ji naudojo tati ir pagyre.
man irgi noretusi, kad dar neliestu to mano stuburo, jei imanoma apsieiti su geriamais vaistais.
Papildyta:
QUOTE(sume @ 2011 07 14, 23:53)
Paukste rudenine

linkiu iš visos širdies, kad jums nebeskaudėtų...  verysad.gif Dėl vaistų visiškai neturiu ką patarti, gal tik tai, kad nebijokite ir to kaip sakot narkotiko, dabar svarbu, kad padėtų... o paskui bus matyt ką nors sugalvos daktarai...

aciu uz palinkejima, kad taip tiesiai Dievui i ausi smile.gif
taip, tur but teisingiausia -kad tik padetu...nors visvien rinktis man teks kazkuri varianta, daktarai tik siulo, renkuos as.
Atsakyti
4u.gif
iš manęs menkas patarėjas, bet gal padės...
mano Žmogutis naudoja nuskausminamus Doloblok... iki šį atradom, leidau Ketalgon'ą, Ketonal'į, (nuskausminamieji tik leidžiami ir "nešioja" 100 mg.pleistriukus)...
ramios naktelės, Paukšte 4u.gif
Atsakyti
labas rytas visoms 4u.gif . as is tu tyliuju skaitytoju, kurios tik skaito, bet neraso unsure.gif. bet skaitydama Paukstes Rudenines postus,pries akis tiesiog maciau mama, kamuojama nezmonisku skausmu, tai isdrisau parasyti.
nezinau, ar Paukstei Rudeninei pades, bet mano mamai, kai buvo didziuliai skausmai, tai mes isbandem relanium (mamos brolis, kuris yra gydytojas liepe bandyti, nors kiti gydytojai, kai isgirdo toki pasiulyma, tai issijuoke) ir jis, aciu dievui, tuos skausmus bent kuriam laikui nueme. iki to laiko mama jau buvo ant koju pusantros paros, suko ratus nerasdama sau vietos, nei atsisesti, nei prigulti negalejo. jai mts irgi spaude nerva, tai skausmo klinikoj tik rankom skesciojo - blokados jokios nepadejo.
Tiesa, nezinau, kokius vaistus, Paukste Rudenine, vartojate, ir ar relanium galima prie ju maisyti. reiketu pasiklausti gydytoju, juo labiau, kad relanium tik receptinis. be to, jis yra leidziamas, bet siekiant greitesio ir geresnio poveikio, velgi mamos brolis, liepe neleisti, o 2 ampules sulasinti po liezuviu ir ten kaip galima ilgiau laikyti. pasak jo, po liezuviu yra daugybe liauku per kurias vaistai greiciausiai pasisavinami ir geriausiai paskirstomi po krauja.
Visoms linkiu sveikatos 4u.gif , o Paukstei Rudeninei ne tik jos, bet skausmu sumazejimo ir nors siek tiek ramybes

Atsakyti
Paukšte..aš už metadoną..
Relaniumas šiaip prie migdomųjų priskiriamas,bet esant dideliems skausmams jis atpalaiduoja raumenis ir užspazmuotas nervų šakneles..todėl ir nuima skausmą..beje jis mažina kraujospūdį,tad nereikėtų piktnaudžiauti juo..
Beje,"pasigirsiu" atrdom naują būdą nuimti vėmimą kai nepadeda nei zofranas,nei kitrilis..
Sugerti novakaino ampolę..tiesiog paprastą ampolę į šaukščiuką supilti ir praryti..neskanu,kartu..bet veiksminga..tuo pačiu "apmarina"ir išopėjusios burnos gleivinė..ir valgyt bent minimaliai jau gali..

< bet siekiant greitesio ir geresnio poveikio, velgi mamos brolis, liepe neleisti, o 2 ampules sulasinti po liezuviu ir ten kaip galima ilgiau laikyti. pasak jo, po liezuviu yra daugybe liauku per kurias vaistai greiciausiai pasisavinami ir geriausiai .>

Taip galima ir "atsijungti" visai,nes akimirksniu numušamas kraujospūdis..jeigu padidintas kraujospūdis tai dar nieko,bet jeigu žemesnis,tai kitaip galima "dasivaryti" iki anafilakcinio šoko ir mirties..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liudvika53: 15 liepos 2011 - 06:40