Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

Laba, gal kas irgi susidūrė su tokia problema: tėčiui vakar pradėjo lašinti chemiją ir po kurio laiko pradėjo žagsėti unsure.gif ir iki šiol nenustoja g.gif Gal žinote, kaip galima padėti ir, ar tai gali būti susiję? Niekada anksčiau taip nebuvo rolleyes.gif LAšina dvi paras, po to bus pertrauka 2 sav., gal tiesiog išlaukt reikia?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 07 12, 19:56)

jokiu būdu ne taisyklė, aš pirmos net nejaučiau, paskutinė irgi puvo pusė velnio, bet jau 4  blink.gif atsiėmiau už visas kitas  biggrin.gif

tai del to klausiu, nes mamai po pirmos buvo baisu, daugiau normaliai, dar liko dvi
Atsakyti
QUOTE(cheeky_monkey @ 2011 07 12, 21:05)
Tai kad susirenka visas būrelis, visi žiūri ir klauso, ką pasakoja gidė (mano gydytoja): "Čia matote homo pacientus. Patelė jauna, neseniai atvežta pas mus. Nors paplitusi laukinėje gamtoje, retai sutinkama mūsų rezervate"  biggrin.gif O aš guliu ir nei žinau, kuriam čia šypsotis, nei suprantu, ką ten sudėtingais sakiniais kalba..  blink.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif jo, žinau, norisi sulyst į pagalvę, o visi žiūri ir velnias žino, ką mislija smile.gif pirma mintis, buvo bėgt iš palatos arba rėkt ant jų smile.gif

OOO, tai dabar jau ne aš jauniausia čia rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GREK: 13 liepos 2011 - 18:11
Laba,
QUOTE(Limit @ 2011 07 13, 12:28)
Laba, gal kas irgi susidūrė su tokia problema: tėčiui vakar pradėjo lašinti chemiją ir po kurio laiko pradėjo žagsėti unsure.gif ir iki šiol nenustoja g.gif Gal žinote, kaip galima padėti ir, ar tai gali būti susiję? Niekada anksčiau taip nebuvo rolleyes.gif LAšina dvi paras, po to bus pertrauka 2 sav., gal tiesiog išlaukt reikia?

Ačiū 4u.gif

Buvo, praėjo savaime...
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 07 12, 20:00)
Aš jai ryžausi, nes nutariau, jei gydytis, tai gydytis, kam ten kokį lengvą vandenėlį pilstyti , nes mačiau po lengvų chemijų atkritusius ligonius.

Esama ir tokių, kurie atkrito, nors gavo tą vadinamąją stipriausią. Ir vargas jiems, nes stipriau jau nebėra ko duoti...
Buvo kadų kadais čia tokia diskusija. Berods tarp a.a. adis ir vi. Turininga ir motyvuota.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 07 13, 22:22)
Esama ir tokių, kurie atkrito, nors gavo tą vadinamąją stipriausią. Ir vargas jiems, nes stipriau jau nebėra ko duoti...
Buvo kadų kadais čia tokia diskusija. Berods tarp a.a. adis ir vi. Turininga ir motyvuota.

na... as irgi buvau trigrasi ikisus...

prisipazinsiu, gydymas man buvo labiau traumuojantis nei pati diagnoze ar ligos patirtis (man vezys nebuvo sukeles jokiu ryskiu simptomu, skirtingai nuo gydymo). man is tikruju buvo labai nepriimtini is gydytoju puses nuskambanti fraze apie chemoterapija "tu jauna, atlaikysi". as nenorejau atlaikyti - as norejau pasveikti ir GYVENTI. o toksinis chemoterapijos poveikis gyvenimo neilgina - tai labai didelis paradoksas. atrodo, kad cia ir dabar gydymas gelbsti, bet ilgoje perspektyvoje - ir daro zalos. viena vertus, jei ne gydymas - gal jokiu perspektyvu ir nebutu... kita vertus - o gal butu kaip tik geresnes ilgalaikes perspektyvos BE agresyvaus gydymo...

reikia ne "stipriausios chemijos", o individualaus, optimaliai parinkto gydymo, kurio tikslas - sumazinti vezio kruvi ir atkurti organizmo gebejima naikinti mutavusias lasteles.

lasteliu "mutanciu" organizme atsiranda nuolat. taciau normaliomis salygomis is karto suveikia apsauginiai mechanizmai ir tokios lasteles sunaikinamos. pavojus kyla tada, kai apsauginis mechanizmas del kokiu nors priezasciu sutrinka... gydymas (operacija, chemoterapija, radioterapija), padeda sunaikinti didesniaja dali augliu, bet nepasalina ju atsiradimo priezasciu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 13 liepos 2011 - 23:43
QUOTE(something else @ 2011 07 13, 21:22)

Na, ir rėžei man tiesiai į tarpuakį, net kėdėje atsilošiau. Aš viską suprantu, mieliausiosios, tačiau čia buvo šansas - o gal stipri chemija stiprai ir suveiks. Viską suprantu, ką norite pasakyti, žinojau, kad po tokios chemijos man gali atsakyti inkstai, kepenys, ar kitas koks gyvybiškai svarbus organas. O ką daryti? Juk mes negydome plaučių uždegimo žolelių arbata, nes ji nepadės todėl, kad per silpna ir reikia stipraus antibiotiko, taip ir čia - reikia stipraus gydymo, kuris reiškia ir riziką, ir galbūt pagalbą. Aš jau minėjau, kad po gydymo susirgusi kvėpavimo takų infekcija, vos neatsukau kojų į duris. Išsikapsčiau - o galėjo visko būti. Tada mano artimieji būtų sakę: nuvarė gydymas. Ir būtų buvę teisūs.

Mano .... laikomas po kasos ..... pačiu pavojingiausiu. Ar turiu iš ko rinktis? O gydytojai turi? Ar Ragnez galima juos kaltinti, jei jie sako: stipri, atlaikysi? Juk jie sako tiesą ir galbūt yra patenkinti, kad gali padėti. Jie mato ir labai blogos būklės ligonius, kuriems pilsto tą, kaip sakiau, vandenėlį, bet ir tada - ką jie turi daryti?

Yra žmonių, kurie nedaro nieko ir gyvena. Yra žmonių, kurie gydosi, ir viskas greitai pasibaigia. Kas gali pasakyti - kokį kelią rinktis?

Something Else, aš puikiai viską įsivaizduoju, nevadinu savęs pasveikusia, ir neketinu užsiliūliuoti, kaip patarė Ruolia, Viskas gali smogti per bet kurį patikrinimą. Bet žinosiu, kad padariau viską, ką tuo metu galėjau.

Nors perskaičiau visas temas, šios nepamenu, riekės pasižiūrėti. Gal gali duoti nuorodą?
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 07 14, 10:11)
Mano .... laikomas po kasos ..... pačiu pavojingiausiu. Ar turiu iš ko rinktis?  O gydytojai turi? Ar Ragnez galima juos kaltinti, jei jie sako: stipri, atlaikysi? Juk jie sako tiesą ir galbūt yra patenkinti, kad gali padėti. Jie mato ir labai blogos būklės ligonius, kuriems pilsto tą, kaip sakiau, vandenėlį, bet ir tada - ką jie turi daryti?

as visiskai nieko nekaltinu. tik sakau, kad stipriausia chemija - tai nebutinai tai, ko reikia, norint pasveikti. kalbu ne apie gydytoju poziuri, o apie ligoniu poziuri i vezi ir jo gydyma.

pvz., pries pora dienu ieskojau informacijos apie musu naujokei cheeky_monkey paskirta chemoterapijos schema - ir stai, pagal 2011 m. vasario men paskelba straipsni, sumazinus sioje schemoje naudojamu vaistu dozes (ty "susilpninus" gydyma) isgyvenamumas pastebimai pagerejo... labai tikiuosi, kad cheeky_monkey bus pritaikytas tas "palengvintas" variantas...

as jau nekalbu apie tai, kad atliekant vezio gydymo tyrimus, visada lyginamos ivairios chirurginio isikisimo/chemoterapiniu vaistu/radioterapijos kombinacijos ir schemos. skirtingai nuo kitu vaistu tyrimu, kai vaisto veiksmingumas nustatinejamas lyginant ji su placebo arba apskritai jokio gydymo nebuvimu. su veziu taip nedaroma - vadinasi, vaistu gydomasis poveikis is tiesu ir nera iki galo irodytas...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 07 14, 09:25)
as visiskai nieko nekaltinu. tik sakau, kad stipriausia chemija - tai nebutinai tai, ko reikia, norint pasveikti. kalbu ne apie gydytoju poziuri, o apie ligoniu poziuri i vezi ir jo gydyma.

pvz., pries pora dienu ieskojau informacijos apie musu naujokei cheeky_monkey paskirta chemoterapijos schema - ir stai, pagal 2011 m. vasario men paskelba straipsni, sumazinus sioje schemoje naudojamu vaistu dozes (ty "susilpninus" gydyma) isgyvenamumas pastebimai pagerejo... labai tikiuosi, kad cheeky_monkey bus pritaikytas tas "palengvintas" variantas...
as jau nekalbu apie tai, kad atliekant vezio gydymo tyrimus, visada lyginamos ivairios chirurginio isikisimo/chemoterapiniu vaistu/radioterapijos kombinacijos ir schemos. skirtingai nuo kitu vaistu tyrimu, kai vaisto veiksmingumas nustatinejamas lyginant ji su placebo arba apskritai jokio gydymo nebuvimu. su veziu taip nedaroma - vadinasi, vaistu gydomasis poveikis is tiesu ir nera iki galo irodytas...

Čia dar neseniai kalbėjau su pažįstama gydytoja, kuri irgi serga, apie tai, kad štai Prancūzijoje susėda drauge chirurgas, chemoterapeutas, radiologas, kardiologas, dar kitos, jei reikia, srities gydytojas ir aptaria konkretaus ligonio konkrečią gydymo strategiją. Pas mus kol kas to nėra. O juk tai būtų labai svarbu, nes nustatomos visos rizikos. Nors pas mus irgi, kaip supratau, būna chemoterapeutų konsiliumas, bent jau man jis tikrai buvo ir buvo priimtas toks sprendimas. Be to, girdėjau, kaip dėl manęs tarėsi su radiologu, bet trumpai ir telefonu.

Buvau ką tik po operacijos, kai į mano palatą paguldė ligonę, atvykusią kontroliniam patikrinimui. MTS buvo smarkiai išplitę sveikajame plautyje. Ji tada ir pasakė: jie kažkodėl chemijos viduryje man pakeitė chemiją į silpnesnę, štai kas ir atsitiko. Nežinau, ar viskas buvo taip, bet tą frazę įsidėmėjau.

Ragnez, nėra taip, kad kažkas kažkaip nusprendžia, kokią chemiją taikyti. VUOI dirba pagal amerikietišką modelį, mačiau gydytojus, pasijungusius prie tarptautinių forumų. Nėra tie gydytojai mūsų priešai ir galvažudžiai. Svarbiausia - nėra moderniausių vaistų, kurie nebūtų tokie toksiški ir būtų veiksmingesni. Bet jie per brangūs, kaip yra per brangi ir biologinė terapija. Todėl ir žudomės tais pigiais nuodais.

Viskas čia - rusiška ruletė. Kaip kam pasiseks.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 07 14, 11:35)
Ji tada ir pasakė: jie kažkodėl chemijos viduryje man pakeitė chemiją į silpnesnę, štai kas ir atsitiko. Nežinau, ar viskas buvo taip, bet tą frazę įsidėmėjau.

va butent apie si pacientu poziuri as ir kalbu 4u.gif

juk is tikruju tai nera aisku, ar taip atsitiko del vaistu pakeitimo. bet serganciajam labai rupi rasti paaiskinima: taip susiejamas vaistu pakeitimas su ligos plitimu... vien tik tas faktas, kad vienas ivykis ivyko po kito (pakeite vaistus, atsirado metastaziu), nereiskia, kad antrasis ivykis tikrai buvo pirmojo pasekme (pakeite vaistus, todel atsirado metastaziu)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 14 liepos 2011 - 11:25
Nežinau, ar teisingai elgiuosi, bet šiuo metu visiškai pasitikiu mane gydančiais gydytojais. Nors jau vien ligos diagnozavimui buvo sugaišti brangūs 3 mėnesiai, per kuriuos (labai tikėtina) atsirado židinių ir pilvaplėvėje, dėl kurių ir ta pati chemija "agresyvi". Tiesa, sugaišo poliklinikos šeimos gydytoja ir gastro gydytoja.

Tikrai nesu profesionalė ir negaliu ginčytis dėl man taikomų gydymo būdu. Belieka tikėtis, kad man neskiria "agresyvo" tik todėl, kad jaunas organizmas atlaikys, tai kodėl neprinuodijus reikia-nereikia.

Natūralu, kad daugiau ar mažiau ieškai pateisinimų, priežasčių, kodėl taip ar ne kitaip. Močiūtės sumoka chirurgui 500 į kišenę ir užmiega ramiau, nes tuomet tikrai pasveiks smile.gif Kiekvienam savi tikėjimo/nepasitikėjimo šaltiniai.

Naivu tikėtis, kad daktarai yra šventieji, galintys viską. Nenoriu ir tikėti, kad jie gali viską, tik ne visad nori.

Cheeky (Miglė) irgi tikisi, kad jai surinko viską, kas geriausia. Ir dar tikisi, kad tai praeiti verta. Dabar elgiuosi taip, kaip liepia gydytojai. Vėliau tikiuosi viską perimti į savo rankas - organizmo atstatymas ir stiprinimas, rūpinimasis savimi ir pan. Bet net ir tada lieka daugybė "bet".. Tik neverta į juos koncentruotis dabar. Žinoma, čia mano asmeninė nuomonė.
Atsakyti
Labas, prasau pagalbos!

Atsiduriau staigiai ir labai ziaurioj padety. na, kalba eina apie skausmo nuemima.
man viena mts kaule atsirado, svitino ir nepadejo, mts itrauke nervu galunes. tada pradejau vartoti tramadoli tabletemis -is pradziu po 50mg 2kart dienoje. paskui laikas ejo, man chemijos nedare, bet svitino pilve mts, nes nebuvo padaryta krutines KT ir niekas nezinojo, kad ten jau mts. na, tada pasake laukt eilej 2sav, kol guldys chemoterapijai. Per ta laika tramadolis pasieke 400mg ir nustojo nuimti skausma. tada as nuejau i skausmo klinika, ten paskyre morfina, bet netoleravau, 3dienas ziauriai pykino ir baiges tuo. Tada paskyre pleistra Fentanilo. Is pradziu 50mg dozes, veike kuri laika, o jau sia savaite nustojo veikti -skausmas vel buvo nepakenciamas. Tada skausmo klinikoje paskyre didesne doze -75mg pleistra. vakar vakare suejo para nuo uzklijavimo ir PRASIDEJO. vakare eme pykinti, tada isvemiau viska, ka diena valgiau, tada viduriavimas kaip po chemijos...
Islaukiau iki ryto 7val ir skambinau i skausmo klinika -ka daryt? Pasake nuimti pleistra -as netoleruoju jo dideles dozes. Nuemiau. sedziu visa diena leisgyve, nemigus, skausmas auga. Ryt is ryto vaziuoju i skausmo klinika kad gauti kazkokiu nuskausminamuju. bet kas darosi -is kuno iseidineja tas vaistas, skausmas sustingde kojas, jau nebejauciu kaip einu!
o kai paklausiau gydytojo, ka man gali dar pASIULYTI SKAUSMUI NUIMTI, TAI PASAKE KAD GERIAMA METADONA! ARBA KATETERI I STUBURA.
Issiaiskinau kad metadonas tai visiskas narkotikas, o tas kateteris i stubura man kelia siauba.
Tiesa. man pries savaite sulasinta pirma ampule Zometos. gimines susimete ir nupirko. bet zinau, kad ima veikti tik po 2 ar 3 ampules.

kas zinote apie skausmo nuemima daugiau?
Kas per kateteris i stubura? mano broliene medsesuo, bet ji nezino kas tai sad.gif

atsiliepkite!
Atsakyti