Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(GZA @ 2011 07 06, 17:58)
Ryt jau bus savaite, kaip tetis mire, bet vistiek uzsuku pas jus... Pas mus atliko dezute Zofrano, gal kam nors reikalinga? Galiojimas geras.

Nebeužsuk... geriau pailsėk nuo visko... console.gif
Atsakyti
Tėvukas jaučiasi gerai sako net akys nušvito kai vandenį nutraukė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 07 06, 22:32)
Tėvukas jaučiasi gerai sako net  akys nušvito kai vandenį nutraukė  mirksiukas.gif

Kaip gerai thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 07 06, 21:32)
Tėvukas jaučiasi gerai sako net  akys nušvito kai vandenį nutraukė  mirksiukas.gif

laba,
ar dažnai reikia tą procedūrą atlikti? Šaunu, kad geriau jaučiasi 4u.gif
Atsakyti
Atlike du svirkstukai Neupogeno, galioja iki 2012 metu, laikau saldytuve. Jei kam nekompensuoja - gal reikia. Maniskis jau pasveiko, tikiuosi - jei reikes (nors nereikes smile.gif ) - israsys daktarai vel, nes vaikam kompensuoja.
I az
Papildyta:
QUOTE(aniuciukas @ 2011 07 04, 13:31)
Sveiki visi,
mano mamyte irgi valgo viska, jai dabar sulasino 3 chemija...nors as jai vis aiskinu, tas galima, to negalima, bet neklauso visai manes g.gif tai irgi vis svarstau, gerai cia, ar negerai...  g.gif

man daktarai sakydavo, kad jei tik valgo ir tinka - tegu valgo ka nori, be tik valgo ir geria kuo daugiau bet ko, jei tik tinka... Bet maniskis chemijos laiku kazkaip noredavo pieno ir putpeliu kiausinuku... apie 400ml pienelio, 4 kiausinukai per diena - ir sotus smile.gif Dabar kai pasveiko - reikia kartais ir panormuoti, kad nenusipenetu ir nebutu sunku vaikui. Jau dabar ziuriu ka duodu.
Atsakyti
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 07 06, 22:32)

tai zinoma, mano mamai, kai nutrauke, galejo valgyti normaliai, po 2men nevalgymo
Atsakyti
Laba diena,

Ateinu ir aš nedrąsiai į Jūsų skyrelį 4u.gif
Per savaitę perskaičiau visas temas, radau daug nesuvokiamų terminų ir daug stebuklingų dalykų, kuriais ir bandysiu vadovautis kelyje, kuris laukia smile.gif
Praeitą savaitę trenkė kaip žaibas žinia, kad tėčiui onkologinė liga unsure.gif Dvi dienas raudojau, dabar ramu, nes nuo kažkurio taško suvokiau, kad tikrai jam taip nepadėsiu rolleyes.gif Labiausia pažeidžiama tapo mama-jai tai prilygo pasaulio pabaigai, nes ir šiaip linkusi būti pesimiste. Todėl visame kame bandau jai atkapstyt pozityvius pavyzdžius.
Tėtis gavo pagalbą visokeriopą, tik 2 sav. bėgyje gydymas taip ir nepradėtas, nes niekaip gydytojai neatkapsto, kur yra ligos pradžia, tad nežino, kokį gydymą skirti g.gif
Pradžioj nustatė mts kepenyse, vieną ant antinksčio ir po žarnyno tyrimo rado vidutinio dydžio augliuką ten. Bet padarius kažkokį gudrų tyrimą, pasirodė, kad ir ten mts rolleyes.gif Vakar vėl ištyrė visus kitus vidaus organus, bet taip nieko ir nerado g.gif Pirmadienį vėl tirs žarnyną dar kartą.
Nors pažįstamas gydytojas mamai jau rekomendavo susitvarkyt turtinius reikalus, net bijau rašyt, koks tikėjimas many tūno, kad rasim geriausią ir veiksmingiausią gydymą ir tikrai dar po keletos metų švęsim dar vieną tėčio jubiliejų smile.gif

Pati gyvenu netoli Santariškių onk. ligoninės ir kiekvieną kartą pro ten važiuojant palinkiu visiems ten esantiems sveikatos ir didelės vilties, bet niekada nepagalvojau, kad ir tėtis tarp jų galėtų būti (tiesa, jis guli Kauno klinikose).
Ir dar vienas dalykas teigiamas, kiek, žinoma, tokioj situacijoj teigiamybių galima rasti-tai, kad buvus ši liga man pats didžiausias baubas, nustojo tokia būti, kažkaip išlaisvino mane.

Visoms ir visiems linkiu tik gerų žinių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 08 liepos 2011 - 15:00
Mergaites, gal labiau patyrusios gali man paaiskinti. Drauges situacija - auglys kasoje, metastazes kepenyse. Tradicinio gydymo JOKIO. Sako, kad kepenys visos istisai peraugusios augliais (kazkuriuo metu net isoreje matesi guzas). Pilve kaupiasi skysciai. Pilvukas - kaip nestukes. Kojos istinusios. Hemoglobinas - 40. Cia jau nelabai gerai?
Atsakyti
QUOTE(gretusiu @ 2011 07 08, 18:49)
Mergaites, gal labiau patyrusios gali man paaiskinti. Drauges situacija - auglys kasoje, metastazes kepenyse. Tradicinio gydymo JOKIO. Sako, kad kepenys visos istisai peraugusios augliais (kazkuriuo metu net isoreje matesi guzas). Pilve kaupiasi skysciai. Pilvukas - kaip nestukes. Kojos istinusios. Hemoglobinas - 40. Cia jau nelabai gerai?

Pasakysiu grubiai ir ne gailestingai trys-keturi mėnesiai...be kasos žmonės negyvena...Ruoškitės....
Atsakyti

taip, tikrai nieko gero.

kitoje temoje rasei, kad drauge gerai laikosi, nors manai, kad ji kazko "nepasako" - ir nereikia, kad sakytu. patikek, sergant veziu sunku ne tik suvokti ir susitaikyti su galimybe, kad gyventi galbut liko nedaug - nemaziau sunku atlaikyti aplinkiniu nerima, pasimetima, paguoda, uzuojauta ir blaskymasi, nemokejima paprastai bendrauti.

todel tiesiog dziaukis, kad gali buti su savo drauge - paprasciausiai buk salia, jei ji to nori. tik nebuk rupestingasis zuikis is filmuko apie zuiki ir briedi (pameni - "gal tau lopsine padainuoti?", "gal tau sienelio po galva padeti?")....

QUOTE(ar man tiketi @ 2011 07 09, 00:04)
Pasakysiu grubiai ir ne gailestingai trys-keturi mėnesiai...be kasos žmonės negyvena...Ruoškitės....

tikrai, kad grubiai. turi aiskiaregystes dovana, kad mirties diena gali numatyti?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 07 10, 10:50)
taip, tikrai nieko gero.

kitoje temoje rasei, kad drauge gerai laikosi, nors manai, kad ji kazko "nepasako" - ir nereikia, kad sakytu. patikek, sergant veziu sunku ne tik suvokti ir susitaikyti su galimybe, kad gyventi galbut liko nedaug - nemaziau sunku atlaikyti aplinkiniu nerima, pasimetima, paguoda, uzuojauta ir blaskymasi, nemokejima paprastai bendrauti.

todel tiesiog dziaukis, kad gali buti su savo drauge - paprasciausiai buk salia, jei ji to nori. tik nebuk rupestingasis zuikis is filmuko apie zuiki ir briedi (pameni - "gal tau lopsine padainuoti?", "gal tau sienelio po galva padeti?")....
tikrai, kad grubiai. turi aiskiaregystes dovana, kad mirties diena gali numatyti?

Na, mano tetis su panasia diagnoze isgyveno metus, gydesi pasilpninta chemoterapija, o padzioje gydytojai zadejo 2-3 menesius. Kiekvienam skirtingai...
Atsakyti

Gretusiu,

nezinau kiek laiko jau tavo drauge zino ta diagnoze ir ka spejo nuveikti per ta laika? gal galima rasti geresniu gydytoju? Buna juk, atsisako VUOI gydyti, o Santariskes neatsisako arba Kaunas kazka pasiulo. Zinau, kad kasos vezys umus, bet negi net chemijos negali duoti? O del kepenu peraugimo augliais tai pati skaiciau, kad VOI ismete moteri, o Santariskes apsieme daryti chemija tiesiai i kepenis, tai per 3 proceduras isnaikino mts. Skyscius is pilvo galima nutraukti. Aisku, cia esme kasoje turbut. Bet kad nesiulytu chemijos dar negirdejau. mano kune irgi pilna mts, tai visu pripazinta B. Brasiuniene pasake -turi buti organizmas prisodrintas chemija, tokia iseitis.
Reikia ieskoti iseities. Kreiptis ten, kur dar nesikreipta. Gal sumastys netradicini gydyma?? Juk jau yra biologiniai vaistai.
Siulau dar nepasiduoti. ieskoti, bandyti. Kodel negalima operuoti dali kasos? gal uztektu gyvenimui likusios dalies? Gal tik reikia surinkti gera komanda ir visa tai imanoma? Gal esme piniguose?
reikia nete paieskoti info, kas pas mus uzsiima kasos veziu ir t.t.
Siulau nesudeti ranku dar, o BANDYT, melstis ir kartu dar kazka bandyt! As noreciau, kad del manes taip butu daroma is mano artimuju puses! Ir BUTINAI palaikykite dvasiskai.
Laikykites, zmones! Meldziu kartu su jumis -duok Dieve siems zmonems Vilties spinduli, uz kurio jie galetu isikibti ir laikytis....
Atsakyti