Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(nepataisoma optimiste:) @ 2011 07 01, 11:15)
SVEIKUTES!

kad ir kiek kovojome,kad ir kiek stengemes,bet birzelio 26 d mano Mamyte paliko mus.... verysad.gif

Nuoširdžiai užjaučiu console.gif

labai senai paskaitydavau šitą temukę, meldžiausi ir ašaras nubraukdavau, stebėjausi ir žavėjausi jūsų stiprumu
O dabar atėjau pas jus su klausimu.
Atrodo žemė iš po kokų išslydo. Vyras tikrinosi dėl prostatos ir rado PAS virš 5, siunčia biopsijai. Gal kas susidūrėt su tuom ir ar būtinai toks PAs jau rodo piktybinę ligą?
Ačiū iš anksto už atsakymus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laikmė @ 2011 06 30, 09:31)
o aš labai noriu valgyti, bet negaliu, nes nuo švytinimo labai skauda gerklę, (daktarai sako kad issauseja stemplė ir trachėja). Net seilę sunku praryti sad.gif

Šaltalankių aliejus turėtų pagelbėti. Tarybiniais metais sako jo atsargas kaupė atominiam karui, kaip pagrindinį vaistrą nuo radiacinių nudegimų.
Atsakyti
SVEIKUTES!

kad ir kiek kovojome,kad ir kiek stengemes,bet birzelio 26 d mano Mamyte paliko mus.... verysad.gif

Nuosirdi uzuojauta... verysad.gif Laikykis ir bus stipri!
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 07 01, 12:00)
Nieko nepadės net nevarkite.Galima pasiryškinti pieštuku.teks išgyventi šį laikotarpį.galima nešioti akinius su tamsintais stiklais tada taip nesimatys.aš jau du kartus tai išgyvenau.Ataugs tikrai.Po paskutinės chemo maždaug po 1,5 mėnesio pradeda ataugti.

aciu
Atsakyti
QUOTE(benek @ 2011 07 01, 13:43)
Vyras tikrinosi dėl prostatos ir rado PAS virš 5, siunčia biopsijai. Gal kas susidūrėt su tuom ir ar būtinai toks PAs jau rodo piktybinę ligą?

PSA viršutinė normos riba priklauso ir nuo amžiaus - kuo žmogus vyresnis, tuo ji didesnė. PSA padidėti gali ir dėl gėrybinės prostatos hiperplazijos ar prostatito.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umb: 01 liepos 2011 - 16:03
Uzuojauta Nepataisomai optimistei verysad.gif
Atsakyti
Labas visoms, vis neturejau laiko prisesti prie kompiuterio, nors labai daznai pagalvodavau kaip Jus laikotes ir kaip man reiktu Jusu patarimu... Antradieni mamytei sulasino pirma chemija: doxorubicinas ir cyclophosphamidas. Reikalas bjaurus, nes mama supykino jau po valandos kai viskas sulasejo ir tas blogumas tesiasi iki siandien. Tiesa siandien jau siek tiek uzvalge ir jauciasi zvalesne, bet visas dienas pries tai jautesi labai negerai. Ir sako,kad dabar bijos eiti i antra chemija, nes turbut pasalinis poveikis bus dar stipresnis. Nuo pykinimo leido zofrana, bet jis ne ka padejo, taigi daktare paskyre kitu vaistuku, bet dabar nepamenu pavadinimo.
Dare kruva tyrimu, echo. markeris geras,kiti organai, limfmazgiai taip pat, bet va kazka itartino pamate operuotoje krutyje, daktaras nenorejo nieko sakyti, tik pasake,kad gali buti kokia saauga ar latakas, arba kazkas rimciau... siandien mamuka parsiveziau namo, ryt ryte leksim i ligonine,kad paimtu kraujo tyrima, o pirmadieni vel gris i ligonine, nes ims biopsija is to darinio. mergaites, net nebezinau ka galvoti, bet labai noriu tiketi,kad nieko blogo ten negali buti, nes praejes truputi daugiau nei menesis po operacijos, pries pora savaiciu dare tos kruties echo, kai trauke skysti, tada nieko nemate, negi galejo taip greitai tas brudas atsigauti, net nebezinau ka galvoti. mama bandau itikinti,kad ten tikrai nieko blogo, bet matau,kad jai labai baisu, chemija jau numuse optimizma, o cia dar vienas rupestelis.
atsiprasau,kad taip issipleciau, bet turejau issipasakoti tam,kas supranta. 4u.gif
stiprybes ir ramaus savaitgalio visoms. 4u.gif
Atsakyti
SVEIKUTES!

Užuojauta verysad.gif

Mano tėvukas dabar labai bijo nakties jam neskauda bet jau prašo seselių kad suleistų nuo skausmo mirksiukas.gif
Jau po truputi valgo, bet labai mažai, bet va nesikelia iš lovos tik truputi pasėdi , bet tuoj guliasi mirksiukas.gif Ir labai nervuotas doh.gif
Atsakyti
TIKESIU 4u.gif , NA, kai iseisiu is ligonines!
QUOTE(TIKESIU @ 2011 06 30, 16:57)
Gerk gerk  4u.gif  kai pradesi noret valgyt tai viskas bus skanu  ax.gif

Nepataisoma optimiste, uzuojauta!

LAIKME, saltalankio aliejus gerai, bet nepadaugink, nes nuo jo labai kyla rūgštys. Man kovo men., kai svitino stubura buvo tas pats, kadangi svitino krutines srityje 4 slankstelius, na, toje stityje kur rykle ar stemple, kaip tiksliau vadinti nezinau.

Baltoji feja, nepanikuokite, ko nezinote atsakymu. Bus viskas gerai!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 01 liepos 2011 - 20:30
SVEIKUTES!

užuojauta...

QUOTE(baltoji_feja @ 2011 07 01, 20:28)

Mano mamai pastoviai pykinimas kankina (aš galbūt labiau tai vadinčiau šleikštuliu). Sakau gal jai kepenyse labai daug toksinų, nes dabar, kai negeria chemoterapinių vaistų, vistiek nepraeina... Tai jai ledai labai gerai thumbup.gif gali valgyti ir atsigaivina labai nuo jų. Zofranas ir mano mamai per chemijas nepadėjo (na tik per 1-2 nepykino)... gal netinkamu laiku suleisdavo, ar kas nežinau g.gif
O mamą nuraminkit, kad tikrai nebijotų, nes 2 gali praeiti kur kas lengviau ir čia ne šiaip sau sakau, nes tikrai žinau, jog taip būna. ax.gif dabar organizmui buvo stresas gauti tokius nuodus....

QUOTE(KLEVELIS @ 2011 07 01, 21:08)

nesikelia, nes neturi jėgų... o jų ir neatsiras, jeigu nevalgys... o dėl to kaltas skausmas unsure.gif o nervuotas taip pat dėl to... mano mama irgi kartais (na taip reguliariai) labai susinervina, tada geria raminamuosius, nes kitaip neįmanoma. Ir atrodo nebuvo ko čia susinervinti... bet viskas daro savo... pavydžiu tiems, kurie moka save kažkiek kontroliuoti.

Mano mama vis kartoja atsibodo, pavargau, jau nebegaliu... o aš sakau gali, ji vėl atrėžia tada vos ne su ašarom - nebegaliu ar nematai, kad tas ir anas blogai.... sakau žinau, bet matai sakau vis tiek tu gali.
Oj kaip sunku ir man girdėti per dieną apie 10 kartų, kaip jai skauda rankas, kad nieko daryti negali, kad labai tas nervina... Žinau, nori gal pasiguosti, bet aš nebemoku užjausti verysad.gif kaip koks akmuo palikau... O dar ateina viena draugė, kita ir joms pasipasakoja tą patį, paskui paskambina kas irgi pasišneka ir visą laiką tas pats per tą patį... jau klausytis man to taip nebesinori. verysad.gif Gal reikia nutraukt tą brudą... nebežinau... vis tiek nieko naudos nedavė, tik skausmus, blogumus, ašaras. O dabar vėl geria, kankinasi, o gal be reikalo... gal geriau kokias žoles gerti... verysad.gif žinau negražiai čia gal prišnekėjau, bet dabar tokios mintys lenda, kad mamai gal bent poilsio reikia nuo tų chemijų.
Atsakyti
Dėl pykinimo. Aš žiauriai netoleravau chemiijos, o ji buvo labai stipri - cisplatina. Tas tris dienas nevalgydavau nieko, o ir namie buvo siaubas. Jei mama nevartoja chemijos, išsivalymui labai gerai Balvočiūtės arbata Nr.5, net jaučiu gerdama, kaip ji man padeda. O ir chemijos metu gal leidžia gydytoja? Bet buvo vienas dalykas, kuris tragiškomis pykinimo minutėmis padėdavo - puodukas alaus. Alus nėra gerai dėl jame esančių mielių, be to, jis gazuotas. Todėl ir nereikia daug gerti, tik puoduką, šaukšteliu išmaišius, kad kuo daugiau gazo išeitų. Man padėdavo, nes tikrai pykino taip baisiai, kad nors sienom lipk. Dar kartais kramsnodavau vytintą žuvį, ne rūkytą, šiukštu, ji padėdavo atstatyti prarastą natrį ir kitus mineralus. Tiesa, dar išgerdavau boržomio, irgi nugarinus gazus, jame irgi daug ištirpusių mineralų.

O ledai priklauso tai rūšiai maisto produktų, kurie draudžiami. Cukrus. pienas, konservantai. Jaučiasi geriau, nes šaltas ir gaivina, o ir cukrus teikia apgaulingą pakilimo jausmą.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 07 02, 14:07)
Dėl pykinimo. Aš žiauriai netoleravau chemiijos, o ji buvo labai stipri - cisplatina. Tas tris dienas nevalgydavau nieko, o ir namie buvo siaubas. Jei mama nevartoja chemijos, išsivalymui labai gerai Balvočiūtės arbata Nr.5, net jaučiu gerdama, kaip ji man padeda. O ir chemijos metu gal leidžia gydytoja? Bet buvo vienas dalykas, kuris tragiškomis pykinimo minutėmis padėdavo - puodukas alaus. Alus nėra gerai dėl jame esančių mielių, be to, jis gazuotas. Todėl ir nereikia daug gerti, tik puoduką, šaukšteliu išmaišius, kad kuo daugiau gazo išeitų. Man padėdavo, nes tikrai pykino taip baisiai, kad nors sienom lipk.  Dar kartais kramsnodavau  vytintą žuvį, ne rūkytą, šiukštu, ji padėdavo atstatyti prarastą natrį ir kitus mineralus. Tiesa, dar išgerdavau boržomio, irgi nugarinus gazus, jame irgi daug ištirpusių mineralų. 

O ledai priklauso tai rūšiai maisto produktų, kurie draudžiami. Cukrus. pienas, konservantai. Jaučiasi geriau, nes šaltas ir gaivina, o ir cukrus teikia apgaulingą pakilimo jausmą.

Ačiū, kad pasidalinot savo patirtim smile.gif dėl to alaus reikės pamėginti smile.gif Chemiją ji geria, bet dabar savaitės pertrauka, paskui vėl gers. Apie tą Balvočiūtės arbatą jau girdėjau ne kartą, turbūt yra jos pirkti pvz. vaistinėse?

Žinau, kad saldžių nerekomenduojama, bet ledai ją labai atgaivina smile.gif tai čia tik momentinis toks pagerėjimas.

Šiaip vietoj cukraus dedasi į arbatą, kavą medų, bet saldumynų neatsisakė g.gif ko niekada gyvenime nemėgdavo.... dabar viskas atvirkščiai... salotų irgi nebemėgsta, išskyrus pomidorus. Mėsa išvis jai šlykštus dalykas (bet kokia ir vištiena).
nebelabai sumąstom ką bevalgyti biggrin.gif miltiniai produktai juk irgi negerai... o jų irgi nemėgsta.
Atsakyti