Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(nida44 @ 2011 06 19, 10:24)
Labas, Gabija, ačiū už atsakymą. Mano onkologė savo tel. nedavė, o kabineto numerio tinklalapyje nėra. O gal ir nenori, kad žmonės skambinėtų bele kokiu reikalu. Žinoma, keliausiu konsultuotis, jei nepraeis, šiaip tik pamaniau, gal orų pasikeitimai veikia. Vis dėlto stumdė man šonkaulius, atvėrė krūtinės ląstą, o dar chemoterapija ir švitinimas, negali turbūt jaustis, lyg nieko nebūtų buvę. Štai žmonės ir po eilinių operacijų jaučia maudimus. Užtat ir norėjau sužinoti, kaip būna kitiems.

Velnioniškai mažai gydytojai sako, viską turi  susirankioti pats. Manęs radiologas net neįspėjo, kad po švitinimo bus reakcija. Kalbėjo tik apie galimus stemplės pažeidimus, stuburo paralyžių. O man po švitinimo iškart šoko temperatūra iki 40 ir daugiau, apylinkės gydytoja išrašė antibiotikų, sirgau tris savaites, nežinodama, kas man yra. Vėliau onko paaiškino, kad tai buvo reakcija į švitinimą. Nemaloniausia, kad nežinai, kas atsitiko.

O telefonu konsultacija turbūt yra tokia: užeikit, pažiūrėsim.

O gal panešiojote ką nors sunkesnio? mamai kelių kg užteko, kai paskui po 2 dienų nebegalėjo pasijudinti, nes skaudėjo operuotą vietą, o praėjo jau pusę metų. Ir dabar ranką užeina skaudėti, galvojom gal nervinis skausmas, neaišku, bet reikia jau vaistų gerti, nes nepraeina kitaip... irgi galvojam gal nuo orų čia taip, o gal dar bala žino kas, lyg ir guziukas yra ten, tai gal nuo vaistų leidimo atsirado... g.gif
Atsakyti
Na, štai, atsikėliau naktį nekaip miegojusi, maudžia kairiąją stuburo dalį, ir gana. O dar prisidirbau - tepiausi fastum geliu ir kaulažolių tepalu skaudamas vietas ir bjauriausiai išbėrė, tikiuosi, kad tai tik alergija, ko gero, į fastum gelį. Tai prisidėjo dar bjaurus perštintis bėrimas, po kairiąja krūtimi tai net nekvėpuoja. Dabar išsitepiau medetkų tepalu, jis švelnus, bent jau liovėsi deginti. Gal kas žino gerą priemonę, esant tokiems bėrimams - raudonos dėmės su vandeningomis galvutėmis.
Atsakyti
[quote=GREK,2011 06 17, 19:50]
Tik užkliuvo raudona chemija ir greipfrutai, atidžiai paskaitykit informacinius lapelius vaistų, neprisimenu su kuriuo, griežtai draudžiama greipfrutai.

Oho, nieko nežinojau g.gif Visada maniau, kad greipfrutai valo kepenis. Kur galėčiau daugiau apie tai paskaityti? Gal kas nors susidūrėte su tuo?
Atsakyti
QUOTE(Vitute* @ 2011 06 20, 12:16)
Kur galėčiau daugiau apie tai paskaityti? Gal kas nors susidūrėte su tuo?

Žiemą, kai sirgau, ir šalia kitų vaistų nuo peršalimo vartojau greipfruktų sėklų ekstraktą, - šeimos gydytoja irgi minėjo, kad greipfruktų ekstraktas nedera su kitais vaistais. Taigi, tiesos yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 20 birželio 2011 - 12:43
Merginos, pasakykit prašau, geriant tamoksifena neturi buti menesiniu, bet jei jos yra, ką tada daro? Kokius vaistus skiria? Mane šiandien chemoterapeutė išgasdino, sake, kad labai blogai yra atsiradusios menesines, jei tamoksifenas neužslopina, tai kažkokius lašinamus vaistus skiria,kurie galvoje blokuoja signalą į kiaušides . Kas ka žinot apie tai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lamer: 20 birželio 2011 - 15:56
QUOTE(Lamer @ 2011 06 20, 16:50)
Merginos, pasakykit prašau, geriant tamoksifena neturi buti menesiniu, bet jei jos yra, ką tada daro? Kokius vaistus skiria? Mane šiandien chemoterapeutė išgasdino, sake, kad labai blogai yra atsiradusios menesines, jei tamoksifenas neužslopina, tai kažkokius lašinamus vaistus skiria,kurie galvoje blokuoja signalą į kiaušides . Kas ka žinot apie tai?

Nieko baisaus. Skiria leidziama vaista Zoladex (veiklioji medziaga Goserelinum). Leidzia 1 karta per 28 dienas i pilvo raumenis. Dazniausiai skiria 2 metams. Sis vaistas blokuoja estrogenu gamyba.
Kol man buvo leidziamas Zoladex'as - menesiniu nebuvo.
Pabaigus Zoladex'a, po metu vel atsinaujino ir dabar mane "dziugina" uz visus 3 metus doh.gif
Jei idomu, paskaityk mano zinutes. Daug rasiau apie tai.

GABIJA, sveikinu!!!!!!!!!!!!!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 06 20, 10:43)
Na, štai, atsikėliau naktį nekaip miegojusi, maudžia kairiąją stuburo dalį, ir gana. O dar prisidirbau - tepiausi fastum geliu ir kaulažolių tepalu skaudamas vietas ir bjauriausiai išbėrė, tikiuosi, kad tai tik alergija, ko gero, į fastum gelį. Tai prisidėjo dar bjaurus perštintis bėrimas, po kairiąja krūtimi tai net nekvėpuoja. Dabar išsitepiau medetkų tepalu, jis švelnus, bent jau liovėsi deginti. Gal kas žino gerą priemonę, esant tokiems bėrimams - raudonos dėmės su vandeningomis galvutėmis.

Jau nieko nebebandyk, jei problema pasirodyti odos gydytojui, tada vaistinėje nusipirk antialerginio tepalo, parinks vaistininkė pagal pasakojimą ir dar jei stipri alergija reikia ir geriamų išgerti.Yra ir nemigdančių.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Aš labai labai pasigirsiu

http://www.15min.lt/...ojus-328-156698

Dabar galėsime važinėtis abu su vyru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 20 birželio 2011 - 16:56
Labas. Gabija, ačiū už dalykiškus patarimus.

Perskaičiau, geras tekstas, sveikinu.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 06 20, 17:51)

Aš labai labai pasigirsiu

http://www.15min.lt/...ojus-328-156698

Dabar galėsime važinėtis abu su vyru.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 06 20, 09:43)

Kiek esu skaičiusi Fastum gel labai į saulę reaguoja... unsure.gif
http://www_sveikatos...n...02&tid=1241
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medute 36: 20 birželio 2011 - 21:13
Labas visoms!

Sveikinimai Gabijai, saunuole tu 4u.gif

Dabar apie savo rupesti. Siandien gavau tyrimu atsakymus, pribloske dar karta. Turejau mts kryzkaulyje, ja svitino, tai pasirodo -nepadejo svitinimas, ji dar padidejusi! Puoliau i neta informacijos ieskoti, radau apie Zometa, Pamindronata...baisiausiai, kad tie vaistai nekompensuojami. jei kas jais gydetes, parasykite prasau, katruos vartojote, ar ilgai? Ar tikrai niekas nekompensuoja Zometos, lygtai ji geriausia?
Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 06 21, 00:08)

Dabar apie savo rupesti. Siandien gavau tyrimu atsakymus, pribloske dar karta. Turejau mts kryzkaulyje, ja svitino, tai pasirodo -nepadejo svitinimas, ji dar padidejusi! Puoliau i neta informacijos ieskoti, radau apie Zometa, Pamindronata...baisiausiai, kad tie vaistai nekompensuojami. jei kas jais gydetes, parasykite prasau, katruos vartojote, ar ilgai? Ar tikrai niekas nekompensuoja Zometos, lygtai ji geriausia?

Laikykis 4u.gif Buna kad nepadeda vienas gydymas,o kitas padeda labai 4u.gif rasu lankos mamyte vartojo zometa,paskaityk jos zinutes ,profilije galima surasti 4u.gif
Atsakyti