Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(Svetlana71 @ 2011 06 17, 08:55)
mano mama ir labai koseja... kaip ta kosuli sumazinti???

čia buvo kažkada rašę, kad tam reikalui (galbūt daugiau profilaktiškai) padeda Barsuko taukai, tik nežinau ar jų LT yra pirkti. Bet čia jau maisto papildas, ne vaistukai
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2011 06 17, 10:19)

O šiaip, tai susitaikykit, kad maždaug 4-5 dieną po chemijos užeis zajobikė. Tiesiog tada viskas juoda aplink, jokios vilties, tikra beprasmybė stojasi. Aš turiu teoriją, kad tada jau prieš pasišalindami vaistai pereina ant smegenų.... Lieka dejonės, inkštimas, kaip čia bus toliau.
Tada geriausia, ne guosti, ar laikyti ranką apsiseilėjus, o susitvardžius eiti nušveist plytelių po dukofke... ir šalia ligonio, ir nereik gailesčio kupinomis akimis stebėti kaip nieko negali padaryti, bet neprisileist tokių minčių ir nepulti į smegduobę paskui ligonį. pasakai sau, rytoj bus kitaip, ir būna.

Viskas praeina. Tai taip pat praeis.
[

tikrai sakote tas laikas po hemijos labai sunkus visems...
QUOTE(sume @ 2011 06 17, 11:31)
čia buvo kažkada rašę, kad tam reikalui (galbūt daugiau profilaktiškai) padeda Barsuko taukai, tik nežinau ar jų LT yra pirkti. Bet čia jau maisto papildas, ne vaistukai

bandem mes , dabar neturim, reikes vel nusipirkt ir pavartuoti...
vakar mamai sulasino hemija, dabar 23 dienai, tai reikes iki 23 dienos sveikatos pastiprinti, hemoglabina pakelt.
Atsakyti
Laba 4u.gif
Gal zinote ar sumoj per visus chemo kursus nukeltos 6 dienos (t.y. tiek dienu anksciau butu buve uzbaigti visi chemo kursai jei ne blogi kraujo rodikliai ir pan.) yra labai blogai ir ar tai pakankamas laikas veziui siektiek vel suveseti? g.gif Kad negerai tai aisq kad negerai, bet ar palyginus cia dar nieko tokio kazi.. ? blink.gif
Atsakyti
[quote=sume,2011 06 17, 11:31]
padeda Barsuko taukai, tik nežinau ar jų LT yra pirkti.

Kiek žinau barsuko taukų būna pirkti ten kur parduodami rusiški vaistai.

Aš pati šiandieną pasidariau kraujo tyrimą. Rezultatai neblogi - tai pirmadienį šuoliuosiu susilašinti chemiją. Kaip sakiau, lašina raudoną. Jau bus ketvirtas kartas. Po to lėksiu į pajūrį. Galiu tik pasidžiaugti ir kitiems palinkėti taip gerai toleruoti chemoterapinius vaistus. Aš asmeniškai nei vieną kartą nieko nejaučiau. Nei pykino, nei galvos skaudėjo. Geriu daug vandens su citrina, kaiulpienių šaknų ir kitokias karčias arbatas, valgau greipfrutus, kivius, granatus. Labai mėgstu ikrus, menkės kepenėles. Iš daržovių stengiuosi valgyti burokėlius, brokolius, kopūstus. Miltinių patiekalų, cukraus ir saldaus pieno atsisakiau visiškai. Mėsos irgi. Na tik kartais valgau paukštieną. Pusryčiams - visada grikių ar kuri kita košė. Ir taip jau trečias mėnuo. Tikrai nesinorisi nei tos mėsos, nei miltinių. O energijos užtenka su kaupu. Galėčiau dar su kitais pasidalinti. Mityba tikrai daug duoda.
Tai tiek šiam kartui. Sveikatėlės ir optimistinės nuotaikos visiems!

Atsakyti
Svetlana71, o kelintą chemiją tavo mamai lašina? ir kiek jai iš viso chemoterapijų paskirta?
Atsakyti
Geriausias būdas kelti hemoglobiną - žemuogės. Kai pernai po pirmo chemijos kurso atėjau į antrąjį, gydytoja apstulbo: mano hemoglobinas buvo idealus 140, Aš buvau per tą laiką tarp dviejų chemijų suvalgiusi 25 stiklines žemuogių. Buvau skaičiusi, kad žemuogės ne tik kelia hemoglobina, bet ir kovoja su liga. Užtat kai žemuogės baigėsi, hemoglobinas krito iki 105 - 110, niekaip negalėjau pakelti. Valgiau jautienos liežuvį drebučiuose, grikius, gėriau raudoną vyną, bent jau žemiau nesmuko. O žemuogėmis visi pasinaudokite, brangu, bet ir normaliai žmogui reikia 10 stiklinių per metus.

Nustebau dėl suntea aprašytos dietos. Tai viskas, ko Amerikos nacionalinis vėžio institutas nerekomenduoja valgyti onkologiniams ligoniams. Bulvės, ypač tarkuotos, turi daug krakmolo, negalima valgyti riebių pieno produktų, o pieno produktų, sergant krūties liga, apskritai jokiu būdu, ikrai turi daug geležies, bet reikia sekti, kad nebūtų per didelis krūvis kepenims. Bandelių, kaip ir visų miltinių ir mielinių, patiekalų negalima, nes jie didina insulino kiekį kraujyje.

Vitaminai, išskyrus C, nerekomenduojami. Selenas neduoda nieko, pastaruoju metu teigiama, kad ir jo geriau nevartoti.

Dėl kosulio. Man padeda Ventolin ir Berodual purškiami preparatai, jie atpalaiduoja bronchus ir viską lengviau iškosėti.
Atsakyti
Dėl mitybos- visi gydytojai vienareikšmiškai liepia atsisakyti vitaminų papildų gydymosi metu ir po gydymo bent metus. Ypač negalima vartoti B grupės vitaminų.
Viską, ko reikia organizmui, žmogus turi gauti iš maisto. O maitintis, žinoma, reikia atsakingai- mažiau riebalų, keptų ir rūkytų gaminių. Gerti daug vandens. Staigiai keisti visą mitybą nepatartina, reikia viską daryti palaipsniui, kad išvargintam organizmui nebūtų šoko. O paprastai pats oraganizmas "prašo", ko šiuo metu jam reikia. Pvz. man būdavo "bulvių dienos" gal kelias savaites. Buvo ir kiaušinių" dieta". Arba vištienos skrandukų manija. ax.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(coliukexxx @ 2011 06 17, 11:43)
Laba  4u.gif
Gal zinote ar sumoj per visus chemo kursus nukeltos 6 dienos (t.y. tiek dienu anksciau butu buve uzbaigti visi chemo kursai jei ne blogi kraujo rodikliai ir pan.)  yra labai blogai ir ar tai pakankamas laikas veziui siektiek vel suveseti?  g.gif Kad negerai tai aisq kad negerai, bet ar palyginus cia dar nieko tokio kazi.. ?  blink.gif

Beveik visiems ligoniukams per visą gydymąsi dėl įvairių priežasčių šiek tiek nusikelia ta galutinė data. Nieko baisaus, svarbiausia nesinervinti ir tikėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 06 17, 00:18)
... dabar jam jau kelios sav laikosi temperatūra, labai kosėja ir beveik visą dieną guli, kai karsčių mažiau tai valgo truputi geriau, bet mažai.
Tai tas kosulys labai jam neleidžia mieguoti naktimis  doh.gif perkam visokius vaistus iš vaistinės, bet nieks nepadeda ir arbatas jau nemažai išbandėm, bet rezultato nėra kaip sumažinti kosulį  g.gif

QUOTE(Svetlana71 @ 2011 06 17, 09:55)
mano mama ir labai koseja... kaip ta kosuli sumazinti???

Mamytei nuo kosulio labai gerai būdavo barsuko taukų kapsulės, bet jas tik turguj nusipirkti galėjome, arba reikia prašyti, kas važiuoja į Rusiją, kad parvežtų. Lankstinuke taip ir rašo, kad tos kapsulės tinka ir sergant onkologinėmis ligomis, po ir per chemoterapijas, sergant plaučių uždegimu ir t.t.
Taip pat neblogi kurį laiką buvo Ambrolan arba Ambrosan (vieklioji medžiada ta pati). Bet geriausia būtų pasirodyti gydytojui, kad ir šeimos - gal plaučių uždegimas koks yra. Gal reikia ir antibiotikų. Antibiotikai irgi ne visi tinka - bandė vienus - nepadėjo, kiti padėjo . Priklausomai, koks sukėlėjas plaučiuose yra. Mamytė labai sirgo ir plaučių uždegimais ir bronchitais. Ji turėjo lėtinį bronchitą. Laaaaabai kosėdavo. Tai paskutiniu metu teko plaučius šviestis dažnai, nes manėme , kad ir mts. yra. Jų nebuvo. O įsisenėjęs kosulys yra sunkiai suvaldomas...
Šiame forume yra mergaičių, kurios vartojo tikrus barsuko taukus+citrina ir medus lyg tai... g.gif , bet čia reikia pažinti medžiotoją, kad taukai tikrai būtų barsuko rolleyes.gif ...

Papildyta:
QUOTE(coliukexxx @ 2011 06 17, 13:43)
Laba  4u.gif
Gal zinote ar sumoj per visus chemo kursus nukeltos 6 dienos (t.y. tiek dienu anksciau butu buve uzbaigti visi chemo kursai jei ne blogi kraujo rodikliai ir pan.)  yra labai blogai ir ar tai pakankamas laikas veziui siektiek vel suveseti?  g.gif Kad negerai tai aisq kad negerai, bet ar palyginus cia dar nieko tokio kazi.. ?  blink.gif

Tikrai to nebijokit, nes gali nusikelti ir dėl ligos tokios , kaip gripas ar šiaip temperatūra, slogos, ar nespėjęs organizmas atsistatyti. Gydytoja sakė, kad iki 2 savaičių galima nukelti, nes tiek dar laikosi vaistų poveikis...

Vitute 4u.gif Sveikinu, kad taip laikaisi, ir iš naujo atradai save. Čia reikia tokių puikių pavyzdžių. Ir toliau taip laikykis ir būk sveika... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 17 birželio 2011 - 15:30
QUOTE(rasų lanka @ 2011 06 17, 16:19)
Šiame forume yra mergaičių, kurios vartojo tikrus barsuko taukus+citrina ir medus lyg tai... g.gif , bet čia reikia pažinti medžiotoją, kad taukai tikrai būtų barsuko rolleyes.gif ...

Barsuko taukų turi medžiotojai. O mes buvome gave iš čia iš forumo, iš Kauno.
Geroji forumietė atsiuntė. Kaip tik dėl plaučių sakė padeda.
Atsakyti
QUOTE(Elijana @ 2011 06 17, 12:59)
Svetlana71, o kelintą chemiją tavo mamai lašina? ir kiek jai iš viso chemoterapijų paskirta?

nuo praeitu metu islasino , paskie 12 chemijos, kaip supratau veliau skaitosi 6. (nes skaiciuojama viena didele, o kita maza) o siais metais vel , bet kitokios, keturios praejo, analizai parode kad jai netinka, nes nepadeda. Paskire 5 kursus, ziuresim kaip seksis taliau...
Atsakyti
QUOTE(Vitute* @ 2011 06 17, 12:45)
Kaip sakiau, lašina raudoną. Jau bus ketvirtas kartas. Po to lėksiu į pajūrį. Galiu tik pasidžiaugti ir kitiems palinkėti taip gerai toleruoti chemoterapinius vaistus. Aš asmeniškai nei vieną kartą nieko nejaučiau. Nei pykino, nei galvos skaudėjo. Geriu daug vandens su citrina, kaiulpienių šaknų ir kitokias karčias arbatas, valgau greipfrutus, kivius, granatus. Labai mėgstu ikrus, menkės kepenėles. Iš daržovių stengiuosi valgyti burokėlius, brokolius, kopūstus. Miltinių patiekalų, cukraus ir saldaus pieno atsisakiau visiškai. Mėsos irgi. Na tik kartais valgau paukštieną. Pusryčiams - visada grikių ar kuri kita košė. Ir taip jau trečias mėnuo. Tikrai nesinorisi nei tos mėsos, nei miltinių. O energijos užtenka su kaupu. Galėčiau dar su kitais pasidalinti. Mityba tikrai daug duoda.
Tai tiek šiam kartui. Sveikatėlės ir optimistinės nuotaikos visiems!

džiaugiuosi už jus, kad taip puikiai sekasi. Tik užkliuvo raudona chemija ir greipfrutai, atidžiai paskaitykit informacinius lapelius vaistų, neprisimenu su kuriuo, griežtai draudžiama greipfrutai.
Ir aš buvau atsisakius mėsos - krito kraujo rodikliai, teko atsiprašyt mėsytės ir vėl viskas buvo gerai smile.gif O jūsų mityba super, pati panašiai maitinausi.
Atsakyti
Ačiū mergaitės už info vakar numirkom nuo kosulio salbutamol tai nežinau ar čia sutapimas ar vaistas padėjo pradėjo mažiau kosėti mirksiukas.gif nu dabar ieškosiu barsuko taukų .
Atsakyti