Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(KLEVELIS @ 2011 06 09, 23:24)
Mano tevukui dabar blogas hemoglobinas tai gydytoja išrašė vaistų, kažin su kuo dar galima pasigerinti?

Kai maniškiui po operacijos buvo tragiškai sėdęs hemoglobinas, gydytojas patarė gerti granatų sultis (stiklinę per dieną, po truputį) ir gerą raudoną vyną (irgi stiklinę per dieną; geriau pusiau saldų, kad skrandžio nenervyti, tad gaunasi, kad geriausiai tinka gruziniški vynai). Taip ir padarėme. Dar ligoninėje, kur teko užsibūti. Padėjo.

Atsakyti
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 06 09, 23:24)
Mano tevukui dabar blogas hemoglobinas tai gydytoja išrašė vaistų, kažin su kuo dar galima pasigerinti?

Gerkit dilgėlių arbatą 4u.gif
Atsakyti
Nu žinokit mano tėvukas jau kelios dienos labai prastai atrodo ir labai mažai vaikšto, valgo mažai mirksiukas.gif

Labai ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KLEVELIS: 10 birželio 2011 - 23:18
QUOTE(tapuke69 @ 2011 05 26, 10:08)
labas,
pabudau šiandien ir atrodo kad nieko nebuvo...sakykit, merginos ir moterys kiek laiko po naujienos praeina kol tikrai suvoki kas dedasi?kaip elgtis artimiesiems?ką sakyti pamačius ligonį?
pas mus toks pasimetimas...dar galvoj netelpa...

pries metus mes ir suzinojam, kad mama serga rimtai. Nustate diagnoze...kaip buvo baisu...sunku ir pan. Smugis kaip pasake kad vezys...susitaikome, pogalvojame kad kovosim...antras smugis kada nustate kad 4 stadija...ir vel as luzau...Ne pripratau as kad viska pasikeite, kad gyvenam tik laikinai...sirdis skauda iki siol...o taip noresi padeti. Bet mes dar kovojam...
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2011 06 09, 22:52)
Jau daug yveikta,linkiu geru tyrimo rezultatu 4u.gif
Zinau ka reiskia laukti pooperaciniu ziniu,as saviski tik per namu duris tegalejau islydet,o visa laika namie laukiau skambucio,kalatojausi kaip lapas,visko emiausi kad tik negalvot ir daug meldziausi. To jausmo net prisimint nenoriu.
Sekmes jums,ir tikrai viskas bus gerai 4u.gif

Dėkui už palaikymą...Šiuo metu beveik gyvenu ligoninėje verysad.gif nenori maniškis manęs vis paleisti, silpnai jaučiasi, aš jam padedu (ne visuomet fiziškai, kartais tikriausiai morališkai jam lengviau kai aš šalia)..
Keista, kad pirmą dieną po operacijos jis atrodė žymiai žvalesnis nei šiandien (trečią dieną ). Matyt jėgų nelabai yra, juk paskutinį kartą valgė trečiadienį ryte doh.gif Dabar tik per lašelinę gauna "valgyti". Šiandien jau leido kažkiek vandenuko atsigerti, rytoj jau gal ir sultinio galės paragauti.
Žodžiu, ligoniukas mano dar silpnas ir labai nekenčia tokios savijautos verysad.gif
Beje, labai noriu pagirti VUOI personalą. Visi tokie rūpestingi, net nesitiki, kad pas mus taip gali būti blush2.gif Tai labai teigiamai veikia tokiu sunkiu mums momentu..

Visiems visiems linkiu sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_inside_ @ 2011 06 12, 23:22)
Dėkui už palaikymą...Šiuo metu beveik gyvenu ligoninėje verysad.gif  nenori maniškis manęs vis paleisti, silpnai jaučiasi, aš jam padedu (ne visuomet fiziškai, kartais tikriausiai morališkai jam lengviau kai aš šalia)..
Keista, kad pirmą dieną po operacijos jis atrodė žymiai žvalesnis nei šiandien (trečią dieną ). Matyt jėgų nelabai yra, juk paskutinį kartą valgė trečiadienį ryte doh.gif Dabar tik per lašelinę gauna "valgyti". Šiandien jau leido kažkiek vandenuko atsigerti, rytoj jau gal ir sultinio galės paragauti.
Žodžiu, ligoniukas mano dar silpnas ir labai nekenčia tokios savijautos verysad.gif 
Beje, labai noriu pagirti VUOI personalą. Visi tokie rūpestingi, net nesitiki, kad pas mus taip gali būti blush2.gif Tai labai teigiamai veikia tokiu sunkiu mums momentu..

Visiems visiems linkiu sveikatytės 4u.gif

Linkiu tiek Jums tiek Jūsų vyrui fizinės ir ne mažiau dvasinės stiprybės.
Po truputį po truputį atsigaus ir sutvirtės, čia viskas labai normalu, nes kaip suprantu operacija ne iš lengvųjų 4u.gif
Stenkitės ir jūs pailsėti, nepervarkit.... 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
inside 4u.gif laikykites 4u.gif Aisku,po operacijos,nevalges silpnai jauciasi...sustipres su laiku.Saunu kad personalas thumbup.gif Sekmes jums wub.gif

sume ,avataras thumbup.gif labai "i tema" biggrin.gif bijunai visur dabar wub.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 06 12, 23:43)

sume ,avataras thumbup.gif labai "i tema" biggrin.gif bijunai visur dabar wub.gif

Aha smile.gif labai patinka man tos gėlės wub.gif kambariuose primerkta visur wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos.

Kur galima tikėtis didžiausio palaikymo - tai pas likimo draugus.

Mano mamytei nustatė piktybinį prieš 1,5 mėnesio, prieš porą savaičių išoperavo krūties vėžį. Pjovė visą krūtį lauk. Gavo atsakymus. II stadija be išplitimo. Dar nežinau galutinių išvadų dėl chemijos, dėl švitinimo. Kada skirs pirmą, kada antrą... Visokių minčių buvo per šiuos mėnesius. Vieną dieną viskas balta, kitą vėl viskas juoda. Atrodo, po biški susigyvenu su ta mintim, kad vėžys atėjo ir į mūsų šeimą. Visų ašarų dar neišverkiau... Labiausiai kas palaikė, tai mamos optimizmas. Labiausiai, kas smukdo - tėčio pergyvenimai... Jie be galo darniai abu ėjo viens šalia kito visą gyvenimą, užtai tėčiui čia didžiausias smūgis.

Na bet stadija dar ne pati baisiausia. Ji pati apčiuopė guzelį. Kadangi jau turėjo a.a. sesers, mirusios nuo to paties, patirtį, lėkė greit pas gydytojus. Gal dar viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Fanta*, nesakykite, kad GAL viskas bus gerai. schmoll.gif Sakykite, kad TIKRAI viskas bus gerai thumbup.gif ir tikėkite. Aš dar tik laukiu operacijos vasaros pabaigoje, bet neleidžiu sau net abejoti sėkme.
Sėkmės ir stiprybės Jums ir Jūsų šaunuolei optimistei mamai. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Fanta* @ 2011 06 13, 15:37)
Sveikos.

Kur galima tikėtis didžiausio palaikymo - tai pas likimo draugus.

Na bet stadija dar ne pati baisiausia.

...mano mamai 4 stadija plauciu ir as sakau , kad cia tas skaicius tik daktarams, o as tikiu kad bus gerai, kad tikrai gydimas viksta...taip sunku, bet ka daryt...
Atsakyti
Kleveli,mano mama gėrė dilgėlių sultis,arbatas dilgėlių.Gėrė granatų sultis ir labai mėgo pačius granatus.Gėrė ir gruzinišką vyną.Na jos kraujukas niekad nebuvo pagal vadovėlius,bet atsistatė kiek tai įmanoma. Aišku aš turiu mažai patirties(žyyyyyyyyyymiai mažiau už čia esančias merginas),bet mano mamą ant kojų pastatė jos namukai miškuose,vienkiemis ir geras oras. Ji kelis mėnesius po chemijų ir švitinimų gyveno pas mane(4 aukštas jokio kiemo,sniegelio ir tt biggrin.gif ).Taip nutiko,kad ji panoro namo... wub.gif atvkyus po 3-4 dienų pas ją apakau....ji kasė takelius blink.gif ir švytėjo rausvais skruostais wub.gif
Mano mamos priešistorė(2009 rugsėjo mėn čia merginom guodžiausi wub.gif ačiū joms 4u.gif ).
3 stadijos gimdos kaklelio vėžys.Prasidėjęs naktį kraujoplūdžiu.5 chemijos .15 švitinimų išorinių ir 5 vidiniai.70 metų.Ir mano žilagalvė GYVENA prižiūri mano lelijas,myli savo dukras dievina anūkus.Susirūpinusi,kad sunkiai dygsta bulvės ir reikia lietaus.Dėkoju Dievui(nors su tikėjimu esu susipykus verysad.gif ) ir Klaipėdos gydytojams.
Net nežinau kaip ir ką parašyti.....byra ašaros nes aš su sese turime mamą, o mnao sūnus turi babą.
Nežinau gal parašiau suvelatai,bet tiek emocijų .Padėkit savo artimiem ir jie gyvens.savo mamai aš iš karto pasakaiu"Mama,sako ,kad tau vėžys,bet žinai kiek dabar medicina gali".Ji tikėjo....,o aš taip bijojau.
P.S.Mano mama kas ryt geria pelynų arbatą.Ir negali matyti braškių biggrin.gif nes jos po chemijos vis dar smirda biggrin.gif

Ačiū visom merginom ,kurios man tada padėjot.Tikiu,kad net nepamenate nes jūs tiek turite rūpesčių.Bet ši puokštė nuo mano sesės,manęs mano sūnaus ir kitų mano mamą mylinčių žmonių.

user posted image

AČIŪ.
Atsakyti