Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(Vitute* @ 2011 06 07, 15:23)
Labukas. Mano situacija - 3B krūties vėžio stadija. Sužinojau kovo mėnesį. Pradžioje buvo šokas, bet labai trumpai. Viską mečiau ir išvažiavau savaitei į kalnus slidinėti. Ir ką gi - mintys susigulėjo. Nutariau -GYVENTI. Dabar lašinama raudona chemija. Tik po to operuos. Po dviejų chemijų padarė magnetinį rezonansą - situacija ženkliai gerėja. Kraujagyslių maitinančių tą bruduką stipriai sumažėjo. Nuotaika optimistinė. Net nesijaučiu ligoniu. Visi aplinkui dejuoja, gaili manęs, linki vilties, o mane tas tik nervina. Jau geriau elgtųsi lyg nieko nebūtų pasikeitę. Atrodo, kad serga visi aplinkui, tik ne aš. Turiu paaugliukę dukrą - tai pradžioje jai buvo labai sunku apsiprasti. Daug verkė. Labai pergyveno. O dabar matydama mane stiprią - džiaugiasi. Manau, kad nereikia dejuoti, o tik mėgautis kiekviena akimirka. Tada daug lengviau. Nemanykit, kad tos mamytės tokios silpnos! Mums sunkiausiai matyti vaikų kančią. Be to kiek žinau, kuo moteris vyresnė - tuo ši liga lengviau pagydoma. Taip, kad būkite stipri - tada ir Jūsų mamytei bus lengviau.

Labas. Kokia tu šaunuolė ir stipri thumbup.gif Taip ir toliau, gal nė operuotis nereiks 4u.gif O kaip sužinojai apie ligą?
Atsakyti
QUOTE(Eliandra @ 2011 06 07, 16:29)
Labas. Kokia tu šaunuolė ir stipri thumbup.gif  Taip ir toliau, gal nė operuotis nereiks  4u.gif  O kaip sužinojai apie ligą?

Praeitos vasaros pabaigoje užčiuopiau guzelį krūtyje. Nesu iš tų, kur pastoviai laksto pas daktarus. Mane labiau žavi liaudies medicina. Tai užsidėjau šalpusnio lapų ir praėjo. Du kartus dariau biorezonansinį tyrimą - atsakymas - tik lipoma. Dar dėl šventos ramybės pasidariau kraujo tyrimą pagal krūties vėžio žymenį - irgi nieko neparodė. Na, nusiraminau, bet galvoju reikia vistiek pasitikrinti. Tai neskubėdama pas šeimos gydytoją kol užsiregistravau, po to pas momologą - žiūrėk jau trečia stadija. Gal jei rudenį man būtų kraujas parodęs blogus rezultatus - būčiau keturiomis lėkusi pas gydytoją, o kadangi nerodė nieko - tai va ir rezultatas. Tiesiog negalima pasitikėti vienu ar kitu tyrimu. Reikia išbandyti viską.
O operuotis reikės garantuotai. Man 42 metai. Greičiausiai bus šalinama visa krūtis, bet kažkodėl visai nesinervinu. Stengiuosi viską vertinti realiai. Tegul pjauna, kad ir abi, kad tik dar ilgiau matyčiau, kaip auga mano vaikai. Sūnus jau studentas, o dukrai dar 14 metų. Jaučiuosi reikalinga. Čia mano varikliukas.

Atsakyti
QUOTE(Vitute* @ 2011 06 07, 17:24)
Tegul pjauna, kad ir abi, kad tik dar ilgiau matyčiau, kaip auga mano vaikai.

mano mintys, mano žodžiai, mano gyvenimas rolleyes.gif Šaunuolė, kad nesidrąskai, kad atskiri grūdus nuo pelų, kad turi tikėjimą... Belieka palinkėti sėkmės ir palankios fortūnos rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 07 birželio 2011 - 16:33
arune, Vitute*, SĖKMĖS jums 4u.gif Šaunu, kad taip mąstot smile.gif Aš taip pat po ligos turi fiziologinių problemų, klubo operacijos laukiu. Bet žinau, kad svarbiausia yra dvasinės vertybės, meilė, o ne tobulas fizinis grožis mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
net asara spaudzia tokie pasisakymai... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitute* @ 2011 06 07, 16:23)
...Viską mečiau ir išvažiavau savaitei į kalnus slidinėti. Ir ką gi - mintys susigulėjo. Nutariau -GYVENTI.

Taip ir reikia daryti thumbup.gif
Atsakyti
Vitute*, taip ir toliau laikykis tokio požiūrio! Tu stipri, tu sveika, tu nugyvensi dar tiek, cia tik kelio pradzia! thumbup.gif
Atsakyti
Mano tevukui dabar blogas hemoglobinas tai gydytoja išrašė vaistų, kažin su kuo dar galima pasigerinti?
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Šiandien mano ligoniukui darė operaciją. O jergutėliau......kaip aš bijojau...Laukiau po operacijos daktaro palatoje ir taip drebėti pradėjau...Nervai visai nelaikė...
Chirurgas pasakė, kad operacija pavyko thumbup.gif Kad viskas turėtų būti gerai. Išpjovė nemažai ir galutinių rezultatų reikės palaukti..
Bet įkvėpė optimizmo man. Sėdžiu dabar ir geriu vynelį (noriu bent kiek atsijungti).Tiek pervargau per šias kelias dienas (nes vien jau šiandien tris kartus važinėjau į Santariškes), o jau nekalbu morališkai, kaip sunku išleisti artimiausią žmogų operuoti...O ir jos labai bijojo....
Rytoj iš pat ryto vėl važiuosiu į ligoninę..Iš reanimacinės palatos perkels mano ligoniuką į savo palatą.Tikiu, kad viskas bus gerai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(_inside_ @ 2011 06 09, 21:27)
Sveikutės 4u.gif
Tikiu, kad viskas bus gerai smile.gif

Jau daug yveikta,linkiu geru tyrimo rezultatu 4u.gif
Zinau ka reiskia laukti pooperaciniu ziniu,as saviski tik per namu duris tegalejau islydet,o visa laika namie laukiau skambucio,kalatojausi kaip lapas,visko emiausi kad tik negalvot ir daug meldziausi. To jausmo net prisimint nenoriu.
Sekmes jums,ir tikrai viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti

Labai džiaugiuosi už jus abu thumbup.gif Tikėjimas daro stebuklus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitute*: 10 birželio 2011 - 08:23
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 06 09, 23:24)
Mano tevukui dabar blogas hemoglobinas tai gydytoja išrašė vaistų, kažin su kuo dar galima pasigerinti?

vartoti produktus, kuruose daug geležies

Daugiausiai geležies yra:

jautienoje, jos kepenėlėse,
paukštienoje,
žuvyje, jūros gėrybėse,
kiaušinio trynyje,
daržovėse (ankštinėse, špinatuose, salierų lapuose ir kitose lapinėse),
javų daiguose, avižiniuose dribsniuose, rupioje duonoje, sezamo bei saulėgrąžų sėklos,
vyšniose, obuoliuose, slyvose, razinose, džiovintuose abrikosuose,
hematogene, kur geležis natūrali ir organizmo geriau pasisavinama, nei sintetiniai preparatai ir nesukelia šalutinio poveikio.
Geležies atsargas organizme galima papildyti valgant tų maisto produktų, kuriuose jos gausiausia. O jei to nepakanka, būtina papildomai vartoti geležies preparatų, valgyti hematogeno.
Geležies pasisavinimą gerina vitaminas C.
Atsakyti