Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (33 tema)

QUOTE(DJ_ @ 2011 06 04, 00:33)
sveikos,

sianien suzinojau, kad mano mamytei kruties vezys... verkiu ir negaliu sustoti.. Nieko tiksliai nezinau, bet pagal apstakcius pasakojimus itariu II arba III stadija...  gal kas galit patri kaip igauti stiprybes ir kaip svarbiausia palaikyiti savo mamyte...

Labas 4u.gif

pirmiausia linkiu stiprybės JUMS...

bandyk skaitinėti daug daug kas čia prirašyta nuo pirmos temos, man tai pradžioje labai padėjo...
Atsakyti
QUOTE(DJ_ @ 2011 06 03, 23:33)
sveikos,

sianien suzinojau, kad mano mamytei kruties vezys... verkiu ir negaliu sustoti.. Nieko tiksliai nezinau, bet pagal apstakcius pasakojimus itariu II arba III stadija...  gal kas galit patri kaip igauti stiprybes ir kaip svarbiausia palaikyiti savo mamyte...

Sveika, labai gerai tave suprantu verysad.gif pries menesi ta pati suzinojau apie savo mamyte. Is pradziu bus tikrai sunku, bet nebijokit,svarbiausia kalbetis ir palaikyti mamyte, jai labai to reikia. Mes ir verkem, ir tylejom, ir kalbejom, buvo labai sunku, bet paskui palengvejo, nes tikim,kad viskas bus gerai, viska praeisim. Juk geriau zinoti apie liga ir ja gydyti, o ne gyventi ir nezinoti, koki bruda nesiojies savyje. verysad.gif mano mamai IIstadija, ji jau po operacijos, laukiame chemijos, o paskui spindulinio ir labai labai tikim,kad viskas bus gerai. Svarbiausi nenuleisti ranku ir labai labai tiketi mirksiukas.gif linkiu Tau ir Mamytei stiprybes ir istvermes mirksiukas.gif viskas bus gerai. O sitoje temoje rasite daug patarimu, kurie labai pades jums abiems. mirksiukas.gif

P.s. Mamytei labai padejo sitas straipsnis, ji perskaite ta diena kai suzinojo, bet paskaicius nusiramo, pabandykite, gal ir Jums pades:
http://www.roziniska...ti/grizti-i/61/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltoji_feja: 04 birželio 2011 - 11:29
dekui visoms uz gerus zodzius.....
Atsakyti
Laba diena,

Turiu klausimeli del savo anytos. Jai baige chemijos kursa, dabar trecia savaite svitinasi. Geria hormonus Tamoxifena, siuo metu negerai jauciasi, raizo pilva, pykina, vemia, jai salta. Ar gali buti siu hormonu pasalinis poveikis? Kaip jai pagerinti savijauta? Ir dar labai skrandi dirgina.
Atsakyti
QUOTE(Renytė @ 2011 06 05, 11:35)
Laba diena,

Turiu klausimeli del savo anytos. Jai baige chemijos kursa, dabar trecia savaite svitinasi. Geria hormonus Tamoxifena, siuo metu negerai jauciasi, raizo pilva, pykina, vemia, jai salta. Ar gali buti siu hormonu pasalinis poveikis? Kaip jai pagerinti savijauta? Ir dar labai skrandi dirgina.

O gal čia ne nuo hormonų? g.gif Jei juos vartoja jau kurį laiką, tai turėjo pradžioje pajusti pašalinį poveikį. Jeigu pykina, vemia, krečia šaltis, greičiausiai įtarčiau žarnyno infekciją, rotavirusą. Juo labiau kad po chemijos ir švitinimo oraganizmas nusilpęs, o dar plius karščiai, labai greit tokie virusiukai plinta doh.gif Gali ir smarkiai karščiuoti. Patarčiau kuo greičiau pasitarti su gydytoju. O šiaip labai gerai pagerti smectos, kuo daugiau vadenuko tik po gurkšnelį kas 10-15 min., kad neišvemtų. Man praeitą vasarą buvo lygiai tas pats, tuo metu dar gydžiausi chemija. Visa šeima tuomet rotavirusu persirgom ax.gif Ir dar, kad mažiau dirgintų skrandį, reikia gerti linų sėmenų nuovirą. Geriausia ant tuščio skrandžio, prieš valgant.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliandra: 05 birželio 2011 - 11:44
QUOTE(Eliandra @ 2011 06 05, 12:42)
O gal čia ne nuo hormonų?  g.gif Jei juos vartoja jau kurį laiką, tai turėjo pradžioje pajusti pašalinį poveikį. Jeigu pykina, vemia, krečia šaltis, greičiausiai įtarčiau žarnyno infekciją, rotavirusą. Juo labiau kad po chemijos ir švitinimo oraganizmas nusilpęs, o dar plius karščiai, labai greit tokie virusiukai plinta doh.gif Gali ir smarkiai karščiuoti. Patarčiau kuo greičiau pasitarti su gydytoju. O šiaip labai gerai pagerti smectos, kuo daugiau vadenuko tik po gurkšnelį kas 10-15 min., kad neišvemtų. Man praeitą vasarą buvo lygiai tas pats, tuo metu dar gydžiausi chemija. Visa šeima tuomet rotavirusu persirgom ax.gif Ir dar, kad mažiau dirgintų skrandį, reikia gerti linų sėmenų nuovirą. Geriausia ant tuščio skrandžio, prieš valgant.
Sėkmės 4u.gif

Va dabar pasake gal netinka vaistai nuo skausmo. Kokius patartum gerti nuo skausmo kad nedirgintu skrandzio?
Rytoj vaziuos pas gydytoja, isklausines viska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renytė: 05 birželio 2011 - 11:53
QUOTE(Renytė @ 2011 06 05, 11:52)
Va dabar pasake gal netinka vaistai nuo skausmo. Kokius patartum gerti nuo skausmo kad nedirgintu skrandzio?
Rytoj vaziuos pas gydytoja, isklausines viska.

Nuo skausmo yra daugybė vaistų, priklausomai kokio pobūdžio tas skausmas...Šiaip populiariausias yra paracetamolis, jis ir šaltkrėtį nuima, bet nežinau, ar jis nedirgins dar labiau. Man dar labai padėjo Ketanov, geriau nei paracetamolis, nes jis nesukelia prakaitavimo ir mano skrandžiui buvo kiek švelnesnis. smile.gif
O kokį vaistą nuo skausmo ji vartoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliandra: 05 birželio 2011 - 12:01
QUOTE(Eliandra @ 2011 06 05, 13:00)
Nuo skausmo yra daugybė vaistų, priklausomai kokio pobūdžio tas skausmas...Šiaip populiariausias yra paracetamolis, jis ir šaltkrėtį nuima, bet nežinau, ar jis nedirgins dar labiau. Man dar labai padėjo Ketanov, geriau nei paracetamolis, nes jis nesukelia prakaitavimo ir mano skrandžiui buvo kiek švelnesnis. smile.gif
O kokį vaistą nuo skausmo ji vartoja?

Ji geria tramadoli nuo kaulu skausmo.
Atsakyti
QUOTE(Renytė @ 2011 06 05, 12:03)

Ar padeda, nuima skausmą? g.gif Man visiškai nepadėjo, tik pykino nuo jo ir apsvaigusi jaučiausi, ir širdis daužėsi kaip pašėlusi. O skausmą nuėmė tik Ketanovas. Iš pradžių, kol žiauriai skaudėjo, gėriau po 2 tabletes kas kokias 5-6 val., paskui užteko ir po 1.
Atsakyti
QUOTE(Renytė @ 2011 06 05, 13:03)

Tikėtina, kad Jūsų aprašyti požymiai yra dėl šalutinio tramadolio poveikio. Retam jis tinka.
Bandykite keisti ibuprofeno grupės vaistais, jų yra įvairaus stiprumo. Be to, švelnesni skrandžiui, taip pat veikia kaip priešuždegiminiai.

Dėl skrandžio - vartokite vaistus, mažinančius nuskausminamųjų daromą žalą. Čia tiek geriamų, tiek leidžiamų nuskausminamųjų atveju. Pasirinkimas platus, populiariausi: H2 histamino receptorių blokatoriai - ranitidinas (Raniberl, Ranigast, Ranitin, Ranitidinas), protonų siurblio inhibitoriai (PSI) - omeprazolis (Gasec, Omep, Omeprazol Actavis, Ultop, Ocid). Pasak vieno konsultavusio mediko, efektyviausi (atitinkamai ir kainos bei kokybės santykiu) yra PSI grupės medikamentai - omeprazolis.

Jei turite galimybę, dėl visų vaistų vartojimo ir galimų šalutinių poveikių konsultuokitės su gydančiu gydytoju.
Atsakyti
Mano tėvukas geria nuo skausmo paracetamolį , analginą , ketanovą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KLEVELIS: 06 birželio 2011 - 21:55
QUOTE(DJ_ @ 2011 06 04, 00:33)
sveikos,

Labukas. Mano situacija - 3B krūties vėžio stadija. Sužinojau kovo mėnesį. Pradžioje buvo šokas, bet labai trumpai. Viską mečiau ir išvažiavau savaitei į kalnus slidinėti. Ir ką gi - mintys susigulėjo. Nutariau -GYVENTI. Dabar lašinama raudona chemija. Tik po to operuos. Po dviejų chemijų padarė magnetinį rezonansą - situacija ženkliai gerėja. Kraujagyslių maitinančių tą bruduką stipriai sumažėjo. Nuotaika optimistinė. Net nesijaučiu ligoniu. Visi aplinkui dejuoja, gaili manęs, linki vilties, o mane tas tik nervina. Jau geriau elgtųsi lyg nieko nebūtų pasikeitę. Atrodo, kad serga visi aplinkui, tik ne aš. Turiu paaugliukę dukrą - tai pradžioje jai buvo labai sunku apsiprasti. Daug verkė. Labai pergyveno. O dabar matydama mane stiprią - džiaugiasi. Manau, kad nereikia dejuoti, o tik mėgautis kiekviena akimirka. Tada daug lengviau. Nemanykit, kad tos mamytės tokios silpnos! Mums sunkiausiai matyti vaikų kančią. Be to kiek žinau, kuo moteris vyresnė - tuo ši liga lengviau pagydoma. Taip, kad būkite stipri - tada ir Jūsų mamytei bus lengviau.
Atsakyti