Sveiki, džiaugiuosi radusi šiuos pokalbius, nes jau buvau pradėjusi galvoti, kad kraustausi iš proto... Ir aplinkiniai man "diagnozavo" vieną po kitos įvarias ligas.
Taigi... 2013, gegužę sveikatos tikrinimo metu rado hemoglobiną, atrodo 95 ar 96, iki tol jausdavau mieguistumą, energijos stoką, bet kam gi nenurašai tokių požymių, mitybai, stresui, nuovargiui... Išgėriau pakelį geležies, pasijaučiau geriau ir pamiršau, žodžiu, pasitarus su "žinovais" užsiėmiau savigyda, o tai buvo klaida... Metus ne pilnus sveikata buvo nebloga... Bet šį vasarį prasidėjo nemalonūs pojūčiai: maudimai krūtinėj, silpnumai, veido patirpimai, nuo birželio pradėjo stipriai katalotis širdis, padažnėjo neramumai krūtinėj, darėsi nejauku, na, kas gi čia dar bus, aišku, depresucha, kas gi dar, nes šiokių tokių sunkumų būta praeitais metais... Bet kai vieną liepos vakarą užėjo toks negerumas ir toks širdies permušimas, šeima vos ne greitąją kvietė, galvojau, kad jau viskas, ryte iš ryto lėkiau pas gydytoją ieškoti kardiologinių problemų, tačiau kardiogramos ir kiti tyrimai nieko tokio neparodė, tyriausi skydliaukę, kai kurių organų echoskopiją dariausi, buvau pas ginekologę, nieko apart hemoglobino 95 nerado... Paskyrė geležį... Pasirinkau Feroglobiną, nors matau, kad jį kai kas peikiate... Kažkodėl geležies ir feritino man netyrė. Geriu geležį apie 2 mėn., didelio pagerėjimo nejaučiu, kaip čia paskaičiau, tai dar mažas laiko tarpas arba geležis netinkama... Planuoju geležį ir feritiną pasidaryti pati, bet skaičiau, kad rekomenduojama dvi savaites iki to nevartoti geležies preparatų, įdomu kaip čia?... Hemoglobinas dabar 115, bet jaučiu, kad ta geležis gali nekilti... būtų gerai išsiaiškinti...
O dėl temos radimo džiaugiuosi, nes aš jaučiu tokius pat pojūčius kaip kai kurios jūsų ir tai patvirtinimas, kad ne man vienai taip ir kad dar vasaros 5 negresia... yra buvę vakarų, kai maldauju to, kas auksčiau, kad man leistų užauginti dukrą, nes atrodo, kad jau dabar ims ir kažkas nutiks... Surakina krutinę, pečius, širdis plaka, silpna, nežinau, kas darosi... Net xanaxo griebiausi, bet matau, kad čia ne išeitis... o aplinkiniai man taip nori pripaišyti tą depresija, nes pasak jų "nesąmonė, kad čia hemoglobinas kaltas", "kažkas slypi anapus"... bet kaip kažkuri rašė, kamuoja įtarimas, kad ne tai čia, ne tai...
Dėkui už pasidalinimą savo patirtimi
Tiesa, antrą pakelį geriu Feniuls (rusiškas preparatas), gal kas turi nuomonių apie šį preparatą? Nes tirkai ne itin didelis specas šiais klausimais esu