Įkraunama...
Įkraunama...

Ką turime žinoti apie mažakraujystę?

Irgi turime tokia beda. Beskaitant patarimus radau stai kokia informacija, kad Chalva yra tiesiog stebuklingas produktas ir ne tik turint maza gelezies kieki.
Noriu duoti nuoroda, tiesa straipsnis rusu kaba, bet mana su skaiciaus ten bus viskas aisko ... istraukia tokia:

содержит: 3,9 и 2,9 г % воды, 12,7 и 11,6 г % белков, 29,9 и 29,7 г % жиров, 38,6 и 41,5 г % легкоусвояемых углеводов, 12,2 и 12,5 г % крахмала и других полисахаридов (калорийность—510 и 516 ккал в 100 г продукта); 274 и 351 мг % калия, 41 и 87 мг % натрия, 824 и 211 мг % кальция, 303 и 178 мг % магния, 402 и 292 мг % фосфора, 50,1 и 33,2 мг % железа; 0,20 и 0,10 мг % витамина В2, 2,20 и 4,50 мг % витамина PP. Есть в халве медь (до 0,15 мг %), марганец (до 0,22 мг %), кобальт (до 0,04 мкг %). Содержание витамина В, в подсолнечной халве достигает 0,80 мг %.

http://dietmax.ru/di.....duktov:_halva

Gal kam pagelbes si informacija? ... o del kaloriju, tai manau cia ne baisiausias dalykas .. smile.gif
Atsakyti
Žinojau šitą dalyką jau seniai, tik pasakysiu pagal objektyvius tyrimus, nes valgydama chalvą ir visa kita, ką reikia, tyrimus darydavausi, bet chalva gelbėjo tik minimaliai, nes tai NE HEMINE gelezis, o tai reiškia, kad ji daug prasčiau įsisavinama, kad ir kokia turtinga savo sudėtimi būtų, kad ji turėtų poveikį valgykite jos tikrai labai nemažai, bent po 200 g į dieną.
Kas fakte daro gerą įtaką geležies atsargų atstatymui, feritinui bei hemoglobinui - tai tikrai gyvulių kepenėlės ir galvijų liežuviai bei granatų sultys, c vitaminas. Jei kam įdomu, galiu padiskutuoti ir patarti ir AZ. Esu su šitais dalykais neblogai prasistudijavus ir nuolat besitirianti kraują bei stebinti jo sudedamąsias dalis.
Atsakyti
JOGA, o ką jūs negero jautėte, kai vartojot tardyferoną?
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 02 28, 14:37)
JOGA, o ką jūs negero jautėte, kai vartojot tardyferoną?

2013 sausio 9 siame forume esu palikusi didziuli posta apie tai, kas ir kaip, paskaitinekit, nes nenoriu kartotis.
Tiesiog, norejau gyventi, nes realiai miriau gyva nuo mazakraujystes feritinas buvo 3,6.....gelezies nebuvo....jau nevairavau ir t.t.ir rijau sita bruda, per neismanyma....kurio organizmas nepasisavindavo.....o tik gadino visa virskinimo sistema.....pasekmes jauciu iki dabar ...nenoriu plestis ir nervintis. Tiesiog suraskit gelezi, kuri jums tinka ir kuria pasisavinate...o tam reikai nuolat tirtis ir tikrintis.
Tiesiog, man katik iseme gimda ir kraujas taisosi, daugiau jokios gelezies gerti nebegaliu....kaip ri dar daug ko.....po sitos nesamones.... bet kadangi nukraujavimo priezasti panaikinta, atsistatineju su maistu ir viskas bus oK.
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2014 03 02, 14:59)
2013 sausio 9 siame forume esu palikusi didziuli posta apie tai, kas ir kaip, paskaitinekit, nes nenoriu kartotis.
Tiesiog, norejau gyventi, nes realiai miriau gyva nuo mazakraujystes feritinas buvo 3,6.....gelezies nebuvo....jau nevairavau ir t.t.ir rijau sita bruda, per neismanyma....kurio organizmas nepasisavindavo.....o tik gadino visa virskinimo sistema.....pasekmes jauciu iki dabar ...nenoriu plestis ir nervintis. Tiesiog suraskit gelezi, kuri jums tinka ir kuria pasisavinate...o tam reikai nuolat tirtis ir tikrintis.
Tiesiog, man katik iseme gimda ir kraujas taisosi, daugiau jokios gelezies gerti nebegaliu....kaip ri dar daug ko.....po sitos nesamones.... bet kadangi nukraujavimo priezasti panaikinta, atsistatineju su maistu ir viskas bus oK.

Skaičiau tą postą, tiesiog nesupratau, kaip konkrečiai simptomatiškai reiškėsi tardyferono netoleravimas. Kaip suprantu, trim dalykais: pilvo skausmais, limfmazgiais ir tuo, kad kraujo tyrimai negerėjo? Linkiu kuo greičiau atsistatyti jums 4u.gif
Mano feritinas, kaip paaiškėjo, apie 6 doh.gif Hemoglobinas 108. Išrašė, žinoma, tardyferoną, tai jį ir geriu. Kol kas lyg ir viskas gerai, bet jūsų postas verčia atidžiau įsiklausyti į organizmo signalus. Kada tikslinga pakartoti tyrimą, po mėnesio?

Tik dabar supratau, kodėl jau kuris laikas (gal pora ar pusantrų metų) staigiai užkyla pulsas, trūksta oro fizinio krūvio metu, suprastėjo atmintis ir susilpnėjo imunitetas. Labai nustebau, kai sužinojau, kad visa tai gali būti dėl geležies stokos.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 03 03, 08:48)
Skaičiau tą postą, tiesiog nesupratau, kaip konkrečiai simptomatiškai reiškėsi tardyferono netoleravimas. Kaip suprantu, trim dalykais: pilvo skausmais, limfmazgiais ir tuo, kad kraujo tyrimai negerėjo? Linkiu kuo greičiau atsistatyti jums 4u.gif
Mano feritinas, kaip paaiškėjo, apie 6  doh.gif  Hemoglobinas 108. Išrašė, žinoma, tardyferoną, tai jį ir geriu. Kol kas lyg ir viskas gerai, bet jūsų postas verčia atidžiau įsiklausyti į organizmo signalus. Kada tikslinga pakartoti tyrimą, po mėnesio?

Tik dabar supratau, kodėl jau kuris laikas (gal pora ar pusantrų metų) staigiai užkyla pulsas, trūksta oro fizinio krūvio metu, suprastėjo atmintis ir susilpnėjo imunitetas. Labai nustebau, kai sužinojau, kad visa tai gali būti dėl geležies stokos.

Jeigu jaučiatės gerai, organizmas toleruoja šį vaistą, tad agalite darytis ir po 3 menesiu, tada rezultatas toks rimciausias, bet jeigu pajusit kazkokius netoleravimus, manau ziurekites kad ir ilgai nelaukdama.
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2014 03 03, 09:16)
Jeigu jaučiatės gerai, organizmas toleruoja šį vaistą, tad agalite darytis ir po 3 menesiu, tada rezultatas toks rimciausias, bet jeigu pajusit kazkokius netoleravimus, manau ziurekites kad ir ilgai nelaukdama, gal užteks pasikeiti geležį į kitą ir viskas bus ok. O beje, kaip jūs jaučiatės kasdien? Kas nutiko, kad pradėjote tyrinėtis?

Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2014 03 03, 09:16)
O beje, kaip jūs jaučiatės kasdien? Kas nutiko, kad pradėjote tyrinėtis?

Turiu ir daugiau bėdų (dar aiškinuosi, bet panašu, kad dėl lėtinio tonzilito). Tai hemoglobiną parodė dėl tų kitų bėdų darytas bendras kraujo tyrimas. O feritiną pasiūlė išsitirti neurologė, į kurią kreipiausi dėl padažnėjusio pulso, atminties problemų (ką surašiau ankstesnėje žinutėje). Tada ir paaiškėjo, kad ne tik hemoglobinas kritęs, bet ir geležies atsargų faktiškai nelikę. Be kita ko, nemažai sportuoju, tai gal irgi įtakojo didesnį geležies poreikį g.gif

O jums kai aiškinosi, kokios hemoglobino kritimo priežastys, darė kokius skrandžio tyrimus ir pan.?
Atsakyti
KAdangi turiu refliuksą, tai skrandį tenka ir taip pasityrinėti, bet tada, per piką irgi pasiryžau ir rijau žarnelę smile.gif viskas ten ok. bet , kaip ir maniau, mano problema buvo per gausios mėnesinės. Nes tik pabandžius jas reguliuoti su kontraceptine spirale, kraujas pradėjo atsistatyti....tik kad negalėjau jos ilgiau nešioti....taigi reikėjo radikalių sprendimų ir todėl dabar esu 34 m. ir be gimdos... neturėjau pasirinkimo verysad.gif O kai mano feritinas buvo žemas man labai surakindavo sprandą, nes kraujas bandydavo dar deguonimi aprūpinti smegenis....ir taip pumpuodavo jį į galvą... kartais visą naktį pradrebėdavau nenormaliu drebuliu...širdis daužydavosi ir t.t. o apie visokisu išbalimus, glotnų liežuvį, nuolat jaučiamą šaltį tai net nekalbu, su tuo gyvenau ištisai....neurologas vienas sakė Panikos atakos..... doh.gif ir taip toliau niekas nesigilino, kad man šakės su krauju..... kol savo kortelėje tyrimus atkasiau pati.... doh.gif po šia diena negaliu už tokį tyrimų pražiūrėjimą atleisti šeimso gydytojai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOGA: 03 kovo 2014 - 11:45
QUOTE(JOGA @ 2014 03 03, 11:43)
KAdangi turiu refliuksą, tai skrandį tenka ir taip pasityrinėti, bet tada, per piką  irgi pasiryžau ir rijau žarnelę smile.gif viskas ten ok. bet , kaip ir maniau, mano problema buvo per gausios mėnesinės. Nes tik pabandžius jas reguliuoti su kontraceptine spirale, kraujas pradėjo atsistatyti....tik kad negalėjau jos ilgiau nešioti....taigi reikėjo radikalių sprendimų ir todėl dabar esu 34 m. ir be gimdos... neturėjau pasirinkimo verysad.gif  O kai mano feritinas buvo žemas man labai surakindavo sprandą, nes kraujas bandydavo dar deguonimi aprūpinti smegenis....ir taip pumpuodavo jį į galvą... kartais visą naktį pradrebėdavau nenormaliu drebuliu...širdis daužydavosi ir t.t. o apie visokisu išbalimus, glotnų liežuvį, nuolat jaučiamą šaltį tai net nekalbu, su tuo gyvenau ištisai....neurologas vienas sakė Panikos atakos..... doh.gif ir taip toliau niekas nesigilino, kad man šakės su krauju..... kol savo kortelėje tyrimus atkasiau pati.... doh.gif po šia diena negaliu už tokį tyrimų pražiūrėjimą atleisti šeimso gydytojai.

Oho, man irgi skauda sprandą. Jau porą mėnesių. Bet kadangi turiu tonzilitą ir nežymią temperatūrą, siejau su tuo, mat sprando skausmą jaučiu daugiausiai dienos metu, kai temperatūra šiek tiek pakyla. Na žiūrėsiu, ar nuo tardyferono kas keisis. Dar tik nepilną savaitę geriu. Labai ačiū, kad dalinatės savo patirtim.
Džiaugiuosi, kad neurologė pasiūlė feritino tyrimą, nes šeimos gydytojas visai neatkreipė dėmesio į hemoglobiną (neva, natūralu, kad dėl tonzilito organizmas nusilpęs ir hemoglobinas pakritęs).
Atsakyti
Na va ir mane uzpuole si beda, Feritinas 4, gelezis 6, hemoglobinas 103. Hemoglobinas dar nera labai blogas, bet tas silpnumas, galvos skausmas, visiskai ner jegu. Ryt eisiu pirkt gelezies, bet beda, kad pas mane jau 3m. letinis gastritas, GERL, baisingai skauda skrandi, kazkoks nezmoniskas alkio jausmas dar prisidejo.

Sakykit kas geriat gelezi, per kiek laiko jums atsistate hemoglobinas ? Rugseji turesiu labai rimta operacija tai tikiuos iki to laiko susitvarkyt ir pasikelt iki 130 smile.gif
Atsakyti
Su gastritu jusu veitoj buciau labai atsargi su gelezim. SIaip, gelezis atsistato per 3-4 menesius, bet dar , kad feritinas pasidarytu normalus, reikai kokius 3 papildomsu menesiukus ja gerti.... Laiko turit, kaip tik smile.gif
Atsakyti