Įkraunama...
Įkraunama...

Ką turime žinoti apie mažakraujystę?

QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 04 27, 20:14)
Beje, jei pirksite tai ieskokite Venofero, jo sudetis identiska monoferui tik kaina dvigubai mazesne. Jei esat is kauno tai jo turi gintarine vaistine prie kliniku, o kitam mieste galit prasyt, kad surastu duomenu bazej kur galima nusipirkt. Arba tada kosmofera gal tures smile.gif

vava,man siulo monofera. abejoju kad pati pirksiu, nesilankau poliklinikose ir neturiu pazystamu slaugiu verysad.gif teks permoket.
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 04 27, 22:03)
vava,man siulo monofera. abejoju kad pati pirksiu, nesilankau poliklinikose ir neturiu pazystamu slaugiu verysad.gif  teks permoket.

O is kokio miesto esat ?
Tai gal verta butu apsilankyt poliklinikoj ir sutaupyt pinigu, na nebet tai jum neturi reiksmes, nes reiks tai ne vienos ampoles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 04 27, 21:40)
O is kokio miesto esat ?
Tai gal verta butu apsilankyt poliklinikoj ir sutaupyt pinigu, na nebet tai jum neturi reiksmes, nes reiks tai ne vienos ampoles smile.gif

Vilnius. O kiek tokios paslaugos man kainuotu poliklinikoje gal zinote? Vaistai, stacionaras.
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 04 28, 00:02)
Vilnius. O kiek tokios paslaugos man kainuotu poliklinikoje gal zinote? Vaistai, stacionaras.

Na stacionaro cia nereik, poliklinikoje sulasintu per pusvalanduka ir tiek smile.gif Gaila, kad ne kaunas smile.gif
Bent pas mus poliklinokoje apie 6eu.kainuoja sulasinima,bet cia jau kiekvienoj poliklinokoj skirtingi ikainiai, kaikur nemokamai tik savo vaistus atsinest reik.
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 04 27, 23:56)
Na stacionaro cia nereik, poliklinikoje sulasintu per pusvalanduka ir tiek smile.gif Gaila, kad ne kaunas smile.gif
Bent pas mus poliklinokoje apie 6eu.kainuoja sulasinima,bet cia jau kiekvienoj poliklinokoj skirtingi ikainiai, kaikur nemokamai tik savo vaistus atsinest reik.

Man reiketu moketi tik uz vaistus, visa kita man apmoka privatus draudimas. Siaip sake apie pora val uztruktu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 04 28, 09:01)
Man reiketu moketi tik uz vaistus, visa kita man apmoka privatus draudimas. Siaip sake apie pora val uztruktu. smile.gif

Ner ten ka lasint pora val. Mazas buteliukas skyscio ir pusvalandis lasejimo. Bent jau instrukcija tokia ir mes taip lasinam ir sau taip leidziu. Na bet kiekviena istaiga turi savo taisykles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 04 28, 16:41)
Ner ten ka lasint pora val. Mazas buteliukas skyscio ir pusvalandis lasejimo. Bent jau instrukcija tokia ir mes taip lasinam ir sau taip leidziu. Na bet kiekviena istaiga turi savo taisykles smile.gif

Net jei tokie buteliukai 6? smile.gif
Atsakyti
Tai gal ne visus šešis iš karto suvaro? biggrin.gif

Vilniaus Centro poliklinikoje lašinė infuzija kainuodavo kažką iki 15 lt. Ir čia ta, kur trunka ilgiau.
Bet neprisiregistravusiems gal ten daugiau knisliavos plius reikia ir už kažką papildomai mokėti?
Norint sutaupyti vis tik patarčiau pasiskambinti į poliklinikos(-ų) informacinius centrus, tikrai suteiks informaciją, kaip elgtis ir kiek mokėti jei žmogus ten neregistruotas.
Šiaip ir be registracijos poliklinikose visokios paslaugos įprastai būna pigiau (ir be eilių), nei privačiose klinikose.
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 04 28, 19:05)
Net jei tokie buteliukai 6?  smile.gif

Vienu kartu lasinama viena ampule. I savaite tik 2-3k. lasinama. Priklausomai dar koks jusu hemoglobinas ir feritinas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 04 28, 20:27)
Vienu kartu lasinama viena ampule. I savaite tik 2-3k. lasinama. Priklausomai dar koks jusu hemoglobinas ir feritinas. smile.gif

as kaip supratau, tai jie viska sulasina iskart, ne per kelis kartus. Gaila neprisimenu pavadinimo bet rytoj vaziuoju del kitu bedu tai paprasysiu lankstinuko.
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 04 28, 22:01)
as kaip supratau, tai jie viska sulasina iskart, ne per kelis kartus. Gaila neprisimenu pavadinimo bet rytoj vaziuoju del kitu bedu tai paprasysiu lankstinuko.

Na pasiteiraukit, nes normalios gelezie jokiais budais negalima lasinti vienu metu.
Gelezies perdozavimas yra pavojingas, tad cia jau nejuokas smile.gif
Papildyta:
Na is esmes galima butu 5amp. lasint vienu metu, bet tai darom tik kai labai didelis HB deficitas, o visais kitais atvejais tai lasini po 1amp. 2-3k. per savaite. nes isisavinimas gelezies vyksta palaipsniui. O jei pas jus dar ir nedaug to gelezies truksta tai geriau uzpildyt tas atsargas palaispniui, pasidaryt eigoje tyrimus ir sekt dinamika, nei leist smugines dozes.
Mano kolege gydytoja buvo labai nukraujauvus,hb vos 60sieke ir tai mes neleidom dideliu doziu.
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 04 28, 22:16)
Na pasiteiraukit, nes normalios gelezie jokiais budais negalima lasinti vienu metu.
Gelezies perdozavimas yra pavojingas, tad cia jau nejuokas smile.gif
Papildyta:
Na is esmes galima butu 5amp. lasint vienu metu, bet tai darom tik kai labai didelis HB deficitas, o visais kitais atvejais tai lasini po 1amp. 2-3k. per savaite. nes isisavinimas gelezies vyksta palaipsniui. O jei pas jus dar ir nedaug to gelezies truksta tai geriau uzpildyt tas atsargas palaispniui, pasidaryt eigoje tyrimus ir sekt dinamika, nei leist smugines dozes.
Mano kolege gydytoja buvo labai nukraujauvus,hb vos 60sieke ir tai mes neleidom dideliu doziu.
pasiteirausiu, gal kazka ne taip supratau. smile.gif
Atsakyti