Įkraunama...
Įkraunama...

Ką turime žinoti apie mažakraujystę?

QUOTE(Bildukė @ 2014 11 12, 10:51)
Laba, nors ir apmirusi tema, visgi aprašysiu, kaip sekasi toliau.
Po trijų mėnesių geležies vartojimo hemoglobinas iš 95 pakilo iki 138, o feritinas - 21,83. Ne itin didelis... Paskirta dar du mėnesius vartoti vaistus, po to daryti pertrauką ir vėl tyrimai...
Su savijauta ko tik nebuvo per tuos mėnesius... Pastarąsias savaites savijauta kiek geresnė, tačiau kamuoja užeinantis nerimo jausmas krūtinėje, kuris pereina i galvą, kerta per savijautą, atsibundu naktį su besidaužančia širdimi, tada ji aprimsta arba nerimo bangos užeina... pasikeičiau per tuos tris mėnesius, atsirado daug baimių dėl ligų ir pan...Galvoju, ar čia vis dar mažakraujystės bėdos, ar jau linkstu į nerimo, paranojos, panikos pusę...
Šeimos gydytoja sako, kad turėčiau tvarkytis nerimą, nes pagrindo baimėms nėra...

Na tikrai tai ne hemoglobino beda, tai kaip pas jus jis idealus, o ir feritinas jau normoje, tik dar ner toks didelis. Tad jokiu simptomu jaust neturetumet, nei sirdies nei dusuliu. Cia jau baimes...
Atsakyti
Na, man irgi jau panašėja į kažkokius nerimo sutrikimus, nes jaudulys krūtinę laikas nuo laiko vis užgula be jokios priežasties... Nesuprantu, ar čia mažakraujystės pasekmė, ar sutapimas, kad panašiu metu tai pasireiškė...
Atsakyti
Sveikutes perskaiciau visus jusu pokalbius 4u.gif
As vakar suzinojau irgi nekokias naujienas feritinas 24, hemoglobinas 135, neutrofilu 1.7 . Gydytojas liepe gerti gelezi 4 menesius, po to 2 savaites negerti ir pasidaryti kraujo tyrima. Man kazkokiu baisiu pozymiu nera, gal kazkiek pavargusi, bet tikrai funkcionuoju ir jei nueinu miegoti su vaikais 9 tai ir neblogai jauciuosi kita ryta. Kas mane labiausiai neramina mazas neutrofilu rodiklis, jus nei viena apie ji neuzsiminete, man baisu,kad cia blogesnes ligos indikatorius doh.gif
Daug kalbejote apie gelezies preparatus, o kas del mitybos ? Sakiau siandien isgeriau paskutini kavos puodeli ir jokio pieno daugiau vakarais pries miega doh.gif

Atsakyti
QUOTE(linele.m @ 2014 11 27, 15:51)
Sveikutes perskaiciau visus jusu pokalbius  4u.gif
As vakar suzinojau irgi nekokias naujienas feritinas 24, hemoglobinas 135, neutrofilu 1.7 . Gydytojas liepe gerti gelezi 4 menesius, po to 2 savaites negerti ir pasidaryti kraujo tyrima. Man kazkokiu baisiu pozymiu nera, gal kazkiek pavargusi, bet tikrai funkcionuoju ir jei nueinu miegoti su vaikais 9 tai ir neblogai jauciuosi kita ryta. Kas mane labiausiai neramina mazas neutrofilu rodiklis, jus nei viena apie ji neuzsiminete, man baisu,kad cia blogesnes ligos indikatorius  doh.gif
Daug kalbejote apie gelezies preparatus, o kas del mitybos ? Sakiau siandien isgeriau paskutini kavos puodeli ir jokio pieno daugiau vakarais pries miega  doh.gif

Bet tai jusu kraujo tyrimai idealus, feritinas idealus, hemoglobinas tai isvis lb geras, nepadauginsit su gelezim ?
Neutrofilu norma 2. tad toks minimalus nuokrypis nieko nereiskia, O jei bendras leukocitu skaicius nepakites tai isvis netraktuojama kaip nuokrypis. O ir siaip neutrofilai ir hemoglobinas nera susije.
Pas mane leukocitai apie 2.5(norma 4), o neutrofilu tik 0.6 smile.gif
Tad nelabai suprantu kokiu ligu ieskot smile.gif
Atsakyti
O gal kas bandet leistis gelezi? As labai netoleruoju gelezies preparatu, pykina nuo ju. Galiu gerti flexidin bet jis nelabai man padeda. Nuo anu metu istisai turiu anemija. Prasidejo viskas nuo zarnyno infekcijos ir mesos atsisakymo. Hemoglobinas per kelis menesius krito iki 90, gelezis 6siu. Atstate tom ruzavom tabeletem iki 125 bet nesilaiko. Kas tris menesius tikrinuosi. Tai koks 116 buna vel. Sugeriu skystos kursa, po keliu men ateinu, vel nukritusi. Nuo skystos ziauriai pykina, nuo tu ruzavu-stoja skrandis. Pastoviai paliegusi, kimba ligos. Snekejau su gydytoja del isisavinimo, na neturiu jokiu patalogiju, menesines normalios. Pasiule susileisti. Kaina rimta. Viena ampule 100 lt, man reiketu 6siu bet jau imu nuleisti rankas. Valgau mesa, kruopas, darzoves kurios turi gelezies ir nesilaiko vis tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guodzik: 26 balandžio 2015 - 21:06
O del talasemijoa tikrino?

uote=guodzik,2015 04 26, 23:05]
O gal kas bandet leistis gelezi? As labai netoleruoju gelezies preparatu, pykina nuo ju. Galiu gerti flexidin bet jis nelabai man padeda. Nuo anu metu istisai turiu anemija. Prasidejo viskas nuo zarnyno infekcijos ir mesos atsisakymo. Hemoglobinas per kelis menesius krito iki 90, gelezis 6siu. Atstate tom ruzavom tabeletem iki 125 bet nesilaiko. Kas tris menesius tikrinuosi. Tai koks 116 buna vel. Sugeriu skystos kursa, po keliu men ateinu, vel nukritusi. Nuo skystos ziauriai pykina, nuo tu ruzavu-stoja skrandis. Pastoviai paliegusi, kimba ligos. Snekejau su gydytoja del isisavinimo, na neturiu jokiu patalogiju, menesines normalios. Pasiule susileisti. Kaina rimta. Viena ampule 100 lt, man reiketu 6siu bet jau imu nuleisti rankas. Valgau mesa, kruopas, darzoves kurios turi gelezies ir nesilaiko vis tiek.
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 04 26, 22:05)
O gal kas bandet leistis gelezi?

As lasinuos gelezi. Man tai pats geriausias budas. Metus zaidziau su tabletem bet rezultastas budavf tik laikinas,o feritinas pakildavo tik iki 6
Susilasinau 5amp. Venofero jau puse metu kaip hb 126,o feritinas net 17. Vienos ampoles kaina apie 40lt. Jokiu salutiniu poveikiu
Atsakyti
Kad man gelezies trukumas o ne perteklius smile.gif
[quote=neja,2015 04 27, 06:29]
O del talasemijoa tikrino?
uote=guodzik,2015 04 26, 23:05]
[/quote]
[/quote]

Papildyta:
QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 04 27, 06:37)
As lasinuos gelezi. Man tai pats geriausias budas. Metus zaidziau su tabletem bet rezultastas budavf tik laikinas,o feritinas pakildavo tik iki 6
Susilasinau 5amp. Venofero jau puse metu kaip hb 126,o feritinas net 17. Vienos ampoles kaina apie 40lt. Jokiu salutiniu poveikiu

Lasinotes poliklinikoj nes privacioj klinikoj ampule 100 lt?
Atsakyti
[quote=guodzik,2015 04 27, 15:05]
Kad man gelezies trukumas o ne perteklius smile.gif

[/quote]
Papildyta:

[/quote]
Kad butu pigiau galite lasintis poliklinikoje ar susirast slaugytoja, kuri namie sulasintu. Vaistineje nusiperkat vaistus ir tiek. Taip kaip as pati anesteziste, tai pati sau susilasinau smile.gif
Atsakyti
[quote=kramtuskee1,2015 04 27, 16:18]
Papildyta:

[/quote]
Kad butu pigiau galite lasintis poliklinikoje ar susirast slaugytoja, kuri namie sulasintu. Vaistineje nusiperkat vaistus ir tiek. Taip kaip as pati anesteziste, tai pati sau susilasinau smile.gif
[/quote]
Manau rysiuos ir as smile.gif
Atsakyti
Pabandykit, nes tikrai veiksminga smile.gif
Atsakyti
Beje, jei pirksite tai ieskokite Venofero, jo sudetis identiska monoferui tik kaina dvigubai mazesne. Jei esat is kauno tai jo turi gintarine vaistine prie kliniku, o kitam mieste galit prasyt, kad surastu duomenu bazej kur galima nusipirkt. Arba tada kosmofera gal tures smile.gif
Atsakyti