QUOTE(Špokas @ 2006 09 15, 10:20)
aš iš pradžių palikdavau tik dviem valandom,o dabar jau iki pietų palieku,bet jei aš negalėčiau vaiko pasiimti anksčiau tai ką tada daryti,nes man auklėtoja parašo tokia žinute ,,jūsų vaikas labai verkia prašom ateiti pasiimti '' ir taip pat kyla klausimas ar auklėtojos gali taip daryti?
Mano mažasis pradėjo eiti nuo rugsėjo 1d. , iki to laiko labai norėjo, nes vis kalbėdavom, kad bus vaikų. Pirma diena aišku gerai, jam linksma, ir palikau, o is darbo nespejau paimti, tai miegojo pietu, va cia ir buvo mano klaida, bet as daugiau nieko ir nekeiciau, dabar visada pasiimu po 16 val. Antrą dieną jau prasidėjo problemos, tu pabuk ir t.t., vėl pabėgau slapčia, o trečią dieną, iš mašinos teko, su pagalba istraukti

, palikau jį rėkiantį, o darbe aš pražliumbiau, norėjau pasiimti anksčiau, bet mane viena draugė paprotino, kad vaikui nereikia maišyti laiko, vesti vienu laiku, sakykim prieš pusryčius, o pasiimti taip pat, aš pasiimu po pietų miego ir valgio, ir pradėjau politiką savo varyti: kad tėtis eina į darbą, mamytė eina į darbą, o čia jo darbelis, jis turi išmokti žaisti su vaikais, išmokti tvarkyti žaisliukus, dainuoti, gražiai eiti gulėti ir t.t., o mama negali pasiimti vaikučio į darbą, nes darbe piktas dėdė, kuris neleidžia mamytėms su vaikučiais būti, o jei mama neis į darbelį, nebus nei žaisliukų nei saldainiu ir visa kita ką jis mėgsta, ir taip kaliau jam į galvą. Dabar jau jis eina ryte nenoriai, bet stengiuosi nedaryti klaidos, kaip pirmas dienas, kuo greiciau ivedu į grupę ir išbėgu, nes kuo ilgiau ten buni, tuo jam sunkiau, o jis jaučia, kad ir mamai negerai
O jei vaikutis ištisai verkia, reiškia jam ten negerai, gal nepatinka auklėtoja, arba net patalpa, bandyk pakeisti grupę, o jei tas pats, tai ir darželį, nes vaikutis turėtų per pora sąvaičių priprasti, t.y. ryte skirtis sunkiai, bet daržely but linksmas, kai jį palikdavau rėkiantį, vis paskambindavau kaip jis, tai man sako, ar girdit, kad kas nors verktų, o ten tikrai visi šukauja, ir nei vieno verkiančio, paklauskit, auklėtojos, ką jis veikia, kada pradeda verkti, gal tik prieš einant miegot, pvz, mes radom gerą pretekstą, jis dabar pietų neina miegoti, o tik gulėti, kad kojytės pailsėtų, o ir auklėtojos jam tą sako, tai jis ir vėliausiai keliasi, ir visada buna tik gulėjęs.
Svarbiausia, kad vaikutis išsiskyręs su tėvais, žaistų, bet jei visą laik verkia, tai geriau jo nekankinti, neįvaryti kokių kompleksų, juk galima vesti ir į kitus.