Įkraunama...
Įkraunama...

Koks darželis Klaipėdoje geriausias?

QUOTE(florida @ 2006 09 15, 11:56)
gal patarsit kur arciau yra normalus lopselis  g.gif
gyvenam laukininku g.  4u.gif

aš tai irgi iš Laukininkų g., dar nevedu, bet nuo sausio bandysim. Šiaip geras yra Volungėlė Simonaitytės g. netoli čia, bet aš užsirašiau į Aitvarėlį, Laukinikų g. (arčiausias), taip pat yra Linelis (irgi niekas nesiskundė) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Špokas @ 2006 09 15, 10:20)
aš iš pradžių palikdavau tik dviem valandom,o dabar jau iki pietų palieku,bet jei aš negalėčiau vaiko pasiimti anksčiau tai ką tada daryti,nes man auklėtoja parašo tokia žinute ,,jūsų vaikas labai verkia prašom ateiti pasiimti '' ir taip pat kyla klausimas ar auklėtojos gali taip daryti?

Mano mažasis pradėjo eiti nuo rugsėjo 1d. , iki to laiko labai norėjo, nes vis kalbėdavom, kad bus vaikų. Pirma diena aišku gerai, jam linksma, ir palikau, o is darbo nespejau paimti, tai miegojo pietu, va cia ir buvo mano klaida, bet as daugiau nieko ir nekeiciau, dabar visada pasiimu po 16 val. Antrą dieną jau prasidėjo problemos, tu pabuk ir t.t., vėl pabėgau slapčia, o trečią dieną, iš mašinos teko, su pagalba istraukti doh.gif , palikau jį rėkiantį, o darbe aš pražliumbiau, norėjau pasiimti anksčiau, bet mane viena draugė paprotino, kad vaikui nereikia maišyti laiko, vesti vienu laiku, sakykim prieš pusryčius, o pasiimti taip pat, aš pasiimu po pietų miego ir valgio, ir pradėjau politiką savo varyti: kad tėtis eina į darbą, mamytė eina į darbą, o čia jo darbelis, jis turi išmokti žaisti su vaikais, išmokti tvarkyti žaisliukus, dainuoti, gražiai eiti gulėti ir t.t., o mama negali pasiimti vaikučio į darbą, nes darbe piktas dėdė, kuris neleidžia mamytėms su vaikučiais būti, o jei mama neis į darbelį, nebus nei žaisliukų nei saldainiu ir visa kita ką jis mėgsta, ir taip kaliau jam į galvą. Dabar jau jis eina ryte nenoriai, bet stengiuosi nedaryti klaidos, kaip pirmas dienas, kuo greiciau ivedu į grupę ir išbėgu, nes kuo ilgiau ten buni, tuo jam sunkiau, o jis jaučia, kad ir mamai negerai doh.gif
O jei vaikutis ištisai verkia, reiškia jam ten negerai, gal nepatinka auklėtoja, arba net patalpa, bandyk pakeisti grupę, o jei tas pats, tai ir darželį, nes vaikutis turėtų per pora sąvaičių priprasti, t.y. ryte skirtis sunkiai, bet daržely but linksmas, kai jį palikdavau rėkiantį, vis paskambindavau kaip jis, tai man sako, ar girdit, kad kas nors verktų, o ten tikrai visi šukauja, ir nei vieno verkiančio, paklauskit, auklėtojos, ką jis veikia, kada pradeda verkti, gal tik prieš einant miegot, pvz, mes radom gerą pretekstą, jis dabar pietų neina miegoti, o tik gulėti, kad kojytės pailsėtų, o ir auklėtojos jam tą sako, tai jis ir vėliausiai keliasi, ir visada buna tik gulėjęs.
Svarbiausia, kad vaikutis išsiskyręs su tėvais, žaistų, bet jei visą laik verkia, tai geriau jo nekankinti, neįvaryti kokių kompleksų, juk galima vesti ir į kitus.
Atsakyti
Papasakosiu ir savosios pasiekimus 4u.gif Ryte visada atsikelia pirma ir visada geros nuotaikos. Kai supranta kad reikia rengtis rūbeliais ir eisim į darželį tada paverkia. O kai važiuojam man kartoja mama atia. O kai privažiuojam visada sako kad nori į darželį. Miega irgi jau gerai. Valgo tai thumbup.gif Sakom neišmaitinsim. Vakare namo neina kol nepavalgo. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(remako @ 2006 09 15, 20:54)
vaikutis turėtų per pora sąvaičių priprasti, t.y. ryte skirtis sunkiai, bet daržely but linksmas,

Tikrai nebūtinai schmoll.gif . Visi vaikai skirtingi, ir jei vienas pripranta per dvi dienas, kitas - per dvi savaites, tai nereiškia, kad ir trečiam galima taikyti tokią taisyklę. Mano sūnus per savaitę susitaikė su darželiu, bet tik su sąlyga, kad psiimsiu jį prieš miegą. O kai bandėm palikt kelis kartus miegot darželyje (maždaug, mėnuo nuo lankymo pradžios), tai matėsi, kad jam dar tai per sunku. O laikas, kai jau pats norėjo pasilikt miegot atėjo tik po Naujų metų, tai yra sausio mėn., kai nuo darželio lankymo pradžios buvo praėję beveik 4 mėn. Tada pats pasakė - noriu į darželį ir ten miegosiu. Ateikit manęs pasiimt vakare thumbup.gif . Žinoma, džiaugiuosi, kad galim sau leist vaikus prie darželio pratint ne skubos tvarka - taip visiems lengviau 4u.gif
Atsakyti
Taip sutinku, kiekvienas vaikas yra asmenybe, ir tik patys tevai geriausiai pazysta ir zino kaip jis reaguoja i svetima aplinka, tik svarbiausia su vaiku reikia daug kalbeti ir aiskinti, kodel jis turi eiti i darzeli, o zinau viena mama, kurios vaikutis tiesiog rekdavo einant, niekaip nepavyko, tai ji pakeite grupe, ir vaikas pradejo eiti su malonumu, juk vaikams gali nepatikti ne tik aukletojos, bet ir pati patalpa, gal kitoj patalpoj jis geriau jausis.
Atsakyti
O kokie atsiliepimai apie darželį Varpelis prie tubdispancerio ir lopšelį- darželį Atžalynas (Mažajame kaimelyje)? ax.gif

nors mažei 3,5 mėnesio, bet jau atsistojom į eilę doh.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Dėl viduriukų, tai dar prieš darželį pastebėjau, o ir iki šiol tas kartojasi, kad vidurių užkietėjimu mano jautruolis vidurinėlis reaguoja į stresą, ypač aplinkos pasikeitimą. Net nuvažiavę pas rečiau lankomus senelius į kitą Lietuvos galą kaskart su šia problema susiduriame.

Darželio valgiaraštį jau antri metai labai atidžiai seku, nes auginu jautrią virškinimo sistemą, bet pavydėtiną apetitą turintį vaiką, tad stengiuosi auklėtojas perspėti, kokį maistą vaikui pariboti. Dėl meniu kelis kartus kalbėjausi su vedėja ir darželio dietologe, į mano pastabas (kad lopšelinukams kugelis ar marinuota silkė nėra tinkamas maistas) buvo greitai sureaguota. Žodžiu, jei abejojate dėl vaiko virškinimo, pasekite darželio meniu, pasikalbėkite su kitų grupės vaikų mamomis ir nebijokite išsakyti savo pastebėjimus darželio vadovybei.

O dėl pripratimo, tai maniškiai abu antrą buvimo darželyje dieną nuėjo miegoti pietų savo noru. Pirmagimiui net nesirodžiau, grįžau namo ir pasiėmiau išmiegojusį, o tuo metu jau neblogai šnekėjusio vidurinėlio kelis kartus perklausiau, ar tikrai neis miegoti namo. Bet vaikas tik rodė savo naują lovytę, patalynę su zuikučiais ir aiškino, kad miegos čia. Ką gi, liko ir jis, nors jautriai miegančio, dažnai prabudinėjančio vaiko darželyje dar bent kelis mėnesius žadėjau nemigdyti (ir išleidau darželin tik todėl, kad bijojau, jog sunku bus vienai su dviem pametinukais ištisomis dienomis pirmais mėnesiais susitvarkyti).

QUOTE(Cikadelė @ 2006 09 16, 13:58)
O kokie atsiliepimai apie darželį Varpelis prie tubdispancerio ir lopšelį- darželį Atžalynas (Mažajame kaimelyje)?  ax.gif

nors mažei 3,5 mėnesio, bet jau atsistojom į eilę doh.gif  bigsmile.gif

Aš mažuosius dar jaunesnius į Atžalyną užrašiau. smile.gif

Šiaip apie Atžalyną kažkur pirmuosiuose puslapiuose savo atsiliepimus rašiau. Ir Daivajazz, jei neklystu, dukrytę ten veda. O Varpelis neturi lopšio, grupės didesnės. Man užteko dar kelių ne itin palankių Atžalyną į Varpelį iškeitusių vaikų mamų atsiliepimų ir vyresnėlis, nors užrašytas ir į Varpelį (kuris trigubai arčiau namų), liko Atžalyne...
Atsakyti
Gal yra lankančių ar planuojančių lankyti lopšelį- darželį 'Bangelė" g.gif
Kokie atsiliepimai g.gif
Atsakyti
QUOTE(ramirėja @ 2006 09 16, 17:52)
Kokie atsiliepimai g.gif

Mes jau nuo rugsėjo 4 einam į lopšelį. Sūnui labai patinka thumbup.gif . Auklėtojos thumbup.gif ,aplinka thumbup.gif . Ryte nubunda ir sako einam į darželį, ateinam į grupę, sako mama atia ir bėga pas vaikus. Pirmadienį jau bandysiu pietų miego palikti.
O šiap tai nuo pažįstamų daug gerų žodžių apie darželį girdėjau ir todėl nusprendžiau ir savo vaiką ten vesti.
Atsakyti
QUOTE(ramirėja @ 2006 09 16, 17:52)
Kokie atsiliepimai g.gif

mano bendradarbe veda savo mazyle ten,yra patenkinta,kiek man pasakoja jokiu nusiskundimu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(O.M. @ 2006 09 16, 21:51)
Mes jau nuo rugsėjo 4 einam į lopšelį. Sūnui labai patinka  thumbup.gif . Auklėtojos  thumbup.gif ,aplinka  thumbup.gif . Ryte nubunda ir sako einam į darželį, ateinam į grupę, sako mama atia ir bėga pas vaikus. Pirmadienį jau bandysiu pietų miego palikti.
O šiap tai nuo pažįstamų daug gerų žodžių apie darželį girdėjau ir todėl nusprendžiau ir savo vaiką ten vesti.

QUOTE(Paslaptingoji @ 2006 09 16, 22:03)
mano bendradarbe veda savo mazyle  ten,yra patenkinta,kiek man pasakoja jokiu nusiskundimu. 4u.gif

OO kaip gerai ax.gif aš pati iš kelių pažįstamų girdėjau neblogus atsiliepimus,tačiau dar kartelį norėjau įsitikinti blush2.gif blush2.gif
Reiks mums įsirašyti,bo netoli namai...
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2006 09 14, 23:21)
galvoju reik klaust rytoj auklytes,ar jis darze padaro ar vaikui visai nuo to streso neprasikakoja. doh.gif galvoju kazkaip lyg ir nepatogu klaust,nu bet man jau neramu.zodziu kazkoks kvailas kakinas reikalas. doh.gif

kakinas tai kakinas, bet rimtas. irnesakyk.gif Mes tai darželį be problemų su tuo reikalu, bet va visur kitur svečiuose schmoll.gif - lekiam namo doh.gif

QUOTE(Špokas @ 2006 09 15, 10:20)
aš iš pradžių palikdavau tik dviem valandom,o dabar jau iki pietų palieku,bet jei aš negalėčiau vaiko pasiimti anksčiau tai ką tada daryti,nes man auklėtoja parašo tokia žinute ,,jūsų vaikas labai verkia prašom ateiti pasiimti '' ir taip pat kyla klausimas ar auklėtojos gali taip daryti?

blink.gif blink.gif nors jei yra galimybė, tai geriau neklykinti vaiko....

Atsakyti