QUOTE(chilyru @ 2011 06 20, 14:10)
pasakykite kur ir mano vyras prives,siaip zadejo tiesiai i centra nuvezti,bet pasakiau kad cia parasysiu. tai galim tiesiai i centra nuvezti arba gal kas privaziuos paimti. pasakykite kaip patogiau
Merga gali paimti.
Brūkštelkite jai AŽ.
QUOTE(xxxsaulyte @ 2011 06 20, 14:10)
sveikos
oho, vyksta aiškinimaisi kokie...
na kažkaip išnarpliosit manau kaip kas yra... NIEKADA nereikia "stačia galva pulti" su parama - juk visada reikia patikrinti ne tik ką sako pati mama ar šeima, o ir soc.darbuotojai ar ... info yra, tik reik ...
merginos - su tokiom gerom naujienom rašau - Kristina pagaliau rado sodybą netoli Lapių, Gargždų raj. , į kurią šeimininkai sutiko ją įlesti gyventi, kad tik prižiūrėtų ir tvarkytų
Saulyte, tas tai taip, kad reikia patikrinti. Aš asmeniškai tikiuosi, kad išties dovanoti daikteliai pakliuvo vaikučiui, kuriam reikia. Bent jau po lavinos AŽ ir pasiaiškinimų ir t.t. Kaip jau sakiau pačiai/pačiam Calliber - dabar kiekviena spręs pati, padėti jų šeimai ar ne. Pagalba ir parama yra tokia jautri tema, kad ne kiekvienas išties gali kalbėti viešai apie savo ir šeimos bėdas. Bet be tokios informacijos sunku žinoti, ar tikrai pagalba yra reikalinga. Pasitikėdamas žmogumi ir jo pagalbos šauksmu padedi. Bet kai sužinai prieštaringą informaciją - tenka klausti ir aiškintis situaciją ir aplinkybes. Nemanau, kad pasielgiau blogai iškeldama klausimą į viešumą. Prašau kiek daug negražių dalykų paaiškėjo. Galiausiai apskritai mane šokiravo vakare gautos AŽ ir netekau amo.
O kas liečia soc. darbuotojus - ne visada pagalbos reikia šeimoms, kurios yra soc.darbuotojų žinioje. Duosiu pavyzdį: ar žinojote, kad ketverius metus atgal mano pačios šeima liko su nulinėmis pajamomis, nes vyras norėdamas pakeisti darbą į geriau apmokamą ir išėjo iš turimo, liko be nieko, nes nepraėjo medicininės komisijos? Ar soc. darbuotojai tai žinojo? Ne! Mes tokios informacijos neviešinome ir sukomės kaip galėdami patys. Taip, ieškojau kas gali padovanoti ar nebrangiai parduoti reikalingus daiktus mažyliui, ko buvau nespėjusi įsigyti, kai buvo pajamos, nes nėštumo ir gimdymo atostogų pinigėliai jau buvo sudėti į didžiąją dalį kraitelio, o kiti pinigėliai mus pasiekė tik sūnui sulaukus trečio mėnesio. Tuo metu neturėjome net maistui pakankamai pinigėlių, o šeimoje buvo trejetukas vaikų. Kadangi man buvo gėda - neprašiau pagalbos ir čia, paramos temoje, tačiau kas žinojo apie mūsų padėtį mums padėjo. Tad tikrai žinau koks tai jausmas, kai lieki be pajamų ir su mažu kūdikiu, o gal net keliais vaikais ir nežinai ką rytoj reikės įdėti į burną vaikams, apie save net negalvojant. Todėl kartais užmerki akis ir stengiesi padėti. Bent jau aš. Tikrai niekam nelinkiu patirti to, ką teko patirti mano šeimai... Ant kojų po to krizinio laikotarpio pilnai dar neatsistojome. Bet stiebiamės, nes norime gyventi geriau. Ir padėti kitiems stengiuosi ne tam, kad man dėkotų, kad išpirkčiau kažkokias savo nuodėmes, kad jausčiausi viršesne, nes aš kažką duodu, o tam, kad kitam būtų lengviau.