QUOTE(raami @ 2011 05 18, 15:05)
O dar yra neutralių spalvų?
Labai įdomu pasidarė kokia juoda ir balta yra? Gal irgi neutralios? 

dar pilka - taip pat neutrali. Spalvų derinimas rūbuose - toks slidus dalykas, mat yra dar žmogus prie kurio derinamos spalvos

...tik derinant spalvas nereikia pamiršt, kad jos būna nelygiavertės, todėl tai kas tinka spalviniame derinyje kaip diržas, nebūtinai gerai žiūrėsis kaip sijonas... vat mačiau vyriškoj kažkokioj kolekcijoj: rūdžių rudos kostiumas, tamsiai pilki marškiniai ir mėlynas kaklaraištis; šviesiai pilkas kostiumas, tamsiai pilki marškiniai ir rūdžių spalvos kaklaraištis ir pan. - nu gražu

Aš asmeniškai turiu tokią "taisyklę" - man negražu kai batai šviesesni, man optiškai nepriimtinas variantas. Ir prie juodų pėdkelnių mano akimis tinka tik labai tamsiai rudi ar kokie labai tamsiai mėlyni, ar kokie ryškūs (pvz: raudoni) batai... o geriausiai - juodi. Visokie šiaip rudi (kokie dažniausiai ir būna), ar pilki - kažkokį ne vientisą vaizdą sukuria, o siekiant kojas paplonint vizualiai tai išvis - padalina optiškai, ir todėl storina. O visa kita - derinama, suderinama, tik aišku - skonio reikalas ir mokėjimas derinti iš pirmo žvilksnio nederinamus dalykus.