Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 05 23, 16:56)
Aš irgi jau nervuojuosi, savaitgalį krikštynos, nežinau kaip viskas bus.. palei tą bažnyčią visai nėr kur paveiksluoti, vien smirdanti gatvė ir grafičiais nuteplioti namai.. Tai pasiūlyt pavažiuoti iki kokio parkelio? O jei važiuoti, tai važiuoja visi- dėdės tetos ir svečiai ir seneliai? Kaip būna iš praktikos? Patarkite... g.gif

per mano vaiku krisktynas, tai po baznycios sveciai vaziavo i sale, o mes, ir kriksto tevai i gamta. saule kartais plieske, tai mus kisdavo po medziais tada biggrin.gif

Man irgi aguonos originalas graziau ax.gif

Dangus koks bigsmile.gif

Paprastos koliazas man patinka labai wub.gif spalvytes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 05 23, 21:34)
Niu tai ką ateinu su pirmuoju savo FS...

jau merginos susake kur bedeles smile.gif

QUOTE(Miss K @ 2011 05 23, 22:22)
Štai:

originalas -

as ir uz originala. o tu RAW fotkinai? nes jei norejai pasviesinti, su RAW'e galima atskirai zalia ar raudona spalvas patamsinti/pasviesinti/ar net atspalvi pakeisti smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 05 23, 23:45)
įkelsiu dar vieną nuorodą Įdomu ar bus kam patiks  smile.gif

si karta man patiko rolleyes.gif

QUOTE(paprasta @ 2011 05 24, 09:19)
Mano nuotraukėlė kūdroje tarp geriausių blush2.gif

sveikinu smile.gif 4u.gif o koliaziukas man kaip ir Yvetei, kartu nea, o atskirai patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 05 24, 09:04)
su RAW'e galima atskirai zalia ar raudona spalvas patamsinti/pasviesinti/ar net atspalvi pakeisti smile.gif

doh.gif oi vaikeli, kuo gilyn, tuo medžių daugyn ir kas svarbiausia norisi pas anuos
Atsakyti
O man aguona gražiausia patvarkyta... Gali būti, kad mano kompas kitaip rodo, bet ta žaliai-elektrik spalva būna vasarą prieš audrą, kada dangus būna žemai nukibusiais švininiais debesimis, kai būna šilta lauke ir kaupiasi toks tarsi sprogimas ore- dulkės, tvankuma, karštis... O tada ima ir dangus praplyšta. Tai va prieš prasidedant visam lietui, spalva pievų būna būtent tokia. Dar tokią spalvą priduoda laukuose augantys tokie vijokliniai varpeliai, jų lapai taip pat būna tamsiai elektrik spalvos, todėl man asmeniškai gražiausia yra ta patvarkyta foto. Originalas gražu, bet man pašviesinta kalba būtent apie tokį gamtos įvykį- pieva prieš lietų: vasara, karštis, dulkės, sunkus dangus. Labai patikti.

Ačiū, merginos kas pasidalinote savo žiniomis apie krikštynas. Labai labai man tai svarbu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 05 24, 10:10)
doh.gif  oi vaikeli, kuo gilyn, tuo medžių daugyn ir kas svarbiausia norisi pas anuos

tai kad ten nieko sudetingo mirksiukas.gif as pirma karta bet kokia nuotrauka pasiemiau ir viska ismeginau, per pora val perpratau rolleyes.gif tik dar klonavimo nemoku su RAw
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 05 24, 09:16)
tai kad ten nieko sudetingo mirksiukas.gif as pirma karta bet kokia nuotrauka pasiemiau ir viska ismeginau, per pora val perpratau rolleyes.gif tik dar klonavimo nemoku su RAw
Tai liuks. Laukiu nesulaukiu sesijos pabaigos, kada laikas bus tik man biggrin.gif
Atsakyti
Bandziau anadien pazaist su mazaja doh.gif

user posted image
Atsakyti
ačiū merginos kas pastebėjo mano dangų 4u.gif

QUOTE(paprasta @ 2011 05 24, 09:19)
Mano nuotraukėlė kūdroje tarp geriausių blush2.gif

oo,Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura @ 2011 05 24, 09:23)
Bandziau anadien pazaist su mazaja  doh.gif 

Parodyk daugiau 4u.gif Kaip suprantu norėtum kritikos? 4u.gif
Pirmiausia kompozicija. Visi trys nuotraukoj objektai dominuoja, nėra nieko išskirto:
1. jei norėjai išskirti mergaitę, ji turi būti ryškiausia, pvz. apglėbusi alyvas, jos veidukas pirmam plane, o grindys išplaukusios
2. jei norėjai išskirti alyvas - užtektų mergaitės rankų ar akių, ar veido, mergaitė galėtų jas uostyti ar tiesiog į jas žiūrėti.
3. Jei norėjai išskirti grindis biggrin.gif tada skisrtom nuotrauką į tris dalis, du trečdaliai grindų, o toliau matosi mergaitė apglėbusi alyvas. Pavyzdžiui...

Dabar visi objektai ryškūs, mergaitė į alyvas net nežiūri, toks nežiūrėjimas pasiteisintų sėdint ant suolo pvz, o ant stalo alyvos, bet ir tai ne taip stipriai išryškintos.
Antra, iš viršaus fotografuota, turi būti vėl pateisinta, trūksta mergaitės žvilgsnio į objektyvą arba kokio nors santykio su alyvom. Be to - nukirstos kojytės, o mergaitė palygint su kitais objektais blankoka.
grindys išryškėjo, nes fotografavai iš viršaus. Atrodo tiek 4u.gif
Ir dar pamiršau pasakyt, kad grindys turi savo kryptį, kuri taip pat išbalansuoja nuotraukos harmoniją...

Ir jei labai norėčiau gelbėti nuotrauką keisčiau kažkaip taip, čia aš tik pasakau kaip aš daryčiau, o spręsti tik tau, aš pati ką tik išsiritus biggrin.gif 4u.gif
user posted image
(pasirodo ir fokusas aplenkė mergaitę)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 24 gegužės 2011 - 11:28
a Loretoidas tikrai jaučiu alyvų prifotkinus, einu pažėt biggrin.gif

Na, pavyzdžiui, šita žiūri irgi kažkur, bet palinkusi, matosi, kad jau prisiuosčiusi biggrin.gif

Vnz, nežinau, kažkaip išsiplėčiau, jei kas netinka, galima man špygą parodyt, nepyksiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 24 gegužės 2011 - 11:38
Aciu, rG 4u.gif
daugiau ner ka rodyt, nes mergaite lakste kaip pasiutus, ir fokusas i niekur...

Bandziau fotografuot vaika, bet cia gavosi daugiau alyvos biggrin.gif

koki vakara bandysiu vel biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Laura @ 2011 05 24, 11:37)
koki vakara bandysiu vel biggrin.gif

Aišku bandyk, labai graži mergaitė, vietos, kaip suprantu, turi thumbup.gif
Atsakyti