QUOTE(Zibuokle0418 @ 2011 09 30, 16:10)
Siuo atveju juk enzimai naudojami visai ne virskinimui pagerinti...Ir ne del to, kad ju truksta.
Siuo atveju gal ir taip, bet ar zinote, kad enzimai yra triju rusiu? o del virskinimo as tik pavyzdi daviau
Beje ji daviau del to, kad daugelis ligų kaip tik ir yra dėl organizmo išsekusių enzimų atsargų. Kadangi šiandiena žmonės labai mažai vartoja žalio maisto ir pagrinde valgo rafinuotus produktus tai dažnai
enzimų pradeda trūkti vis jaunesniame amžiuje ir dėl to vis
jaunesniems žmonėms yra diagnozuojamos chroniškos ligos.
Organizmui
svarbiausia yra užtikrinti pakankamą energijos, vitaminų ir
mineralų bei kitų nepakeičiamų elementų tiekimą organizmo
veiklai palaikyti, todėl pirmiausia enzimus skiria maisto
virškinimui ir dėl gausiai vartojamo rafinuot, nesuderinto ir temperatūroje
apdoroto maisto organizmo remontui enzimų nebelieka arba lieka
nepakankamai.Todel net iki 80% organizmo energijos yra sunaudojama virškinimui.
Gera sveikata labai priklauso nuo metabolinių ir virškinimo enzimų veiklos ir
pakankamos jų gamybos. Metabolinių ir virškinimo enzimų nepakankamumas per
ilgesnį laiką sukelią įvairias ligas.
1.Metaboliniai
enzimai remontuoja ląsteles ir optimalų organizmo
funkcionavimą. Jie daugiausiai gaminami pačiose ląstelėse.
2.Virškinimo
enzimai (daugumą gamina kasa) padedą suvirškinti valgomą
maistą (suskaido maistą į pasisavinamą formą). Virškinimo
enzimai atlieką tris pagrindines funkcijas:1) virškina baltymus
suskaido į amino rūgštis,2) virškina riebalus suskaido į
riebalines rūgštis ir gliceridus ir 3) virškina angliavandenius.
-suskaido į gliukozę. Bet tie patys virškinimo enzimai gali būti
panaudojami ir kaip metaboliniai ląstelių remontui.
3.Maisto
enzimai - enzimai randami žaliame-aukštos temperatūros(iki
47C) nepaveiktame maiste.Visas augalinis temperatūroje neapdorotas
maistas turi savų enzimų, kurie maistui patekus į organizmą
padeda jį virškinti ir taip organizmas nenaudoją savų enzimų
neapkraunama kasą ir ji gali gaminti daugiau metabolinių/systeminių enzimų
ląstelių remontui. Maistą verdant ar kitaip apdorojant
aukštesnėje nei 47C temperatūroje visi enzimai žūva. Ir deja
dauguma žmonių šiandiena pagrinde vartoja apdorotą, rafinuotą
maistą, kuriame nėra enzimų. Virškinimo ir maiste randami
enzimai atlieka tą pačią funkciją virškiną ir skaido
maistą, kad ląstelės jį galėtų pasisavinti. Savų enzimų turi
šviežios daržovės, vaisiai, nepasterizuoti ar kitaip
temperatūroje neapdoroti pieno produktai, žali kiaušiniai, ir net
mėsa (cathepepsinas)