Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(ČIČI @ 2011 06 21, 12:54)
kadangi Tavo 1 gr - turetu buti suderinama


Dabar atlieka kazkoki suderinamumo tyrima pagal kruva rodikliu, kurie neapibrezti grupeje bei rezuse.... Bet anksciau pati esu gavusi kraujo ir niekas nederino (tik to paties rezuso ir grupes), pyle ir tiek:)

Paskaiciau, kad viagra zenkliai padejo pelems su IS sumazinti simptomus per trumpa laika ir greit bus atliekami tyrimai su zmonemis. Gal tai nera viagros reklama:)
http://www.msnews.co...ce-ms-symptoms/
Atsakyti
QUOTE(kam_tai_rupi @ 2011 06 21, 13:12)
Dabar atlieka kazkoki suderinamumo tyrima pagal kruva rodikliu, kurie neapibrezti grupeje bei rezuse.... Bet anksciau pati esu gavusi kraujo ir niekas nederino (tik to paties rezuso ir grupes), pyle ir tiek:)



tame ir esme, kad ta pati gr ir tas pats rh
Atsakyti
QUOTE(kam_tai_rupi @ 2011 06 20, 17:05)
As ir skaiciau ta hipoteze, kad stiprinti negalima, nes padideja baltu kraujo lasteliu ispuoliai - suaktyveja liga. Bet kad palaikyti reikia, kiek supratau, daugiau kuo naturalesnemis priemonemis - rezimas, dieta, pratimai ir t.t.
Nors is esmes mano tevas taip viska ir dare, ir sauleje buvo, na gal tik pieno gere daug. Bet vis tik iki 50 metu jo liga gana pakenciama buvo.

Labas Visiems. Tikiuosi visi jauciates gerai ir megaujates vasara.
As del to imuniteto stiprinimo/palikymo. Jau kartuosius, bet mano stazas jau greit bus 12 metu, kai draugauju su IS, O organizma stiprinu nuolat. Aiksu nepuolu i krastutinumus, bet dieta, sportas ir papildai (vasara, rudeni - vieni; ziema, pavasari - kiti), tai pagrindiniai dalykai, kurie man padeda jaustis gerai. Praejusia savaite net pasidariau Echokardiografini Tyrima ir Veloergometrij. Tiesiog norejau pasiziureti kaip dirba sirdis, kaip atlaikau kruvius, kaip jausiusosi po to.
Rezultatas ispudingas - kai kurie parametrai gerokai geresni, net uz profesonaliai sportuojancius sportininkus. O as tik 3 kartus per savaite po valanda nueinu i sale ir koki karta nueinu pazaisti su draugais futbola. Viska kita - rezimas ir labai grieztai maitinuos. Maistas mano nuomone yra pats svarbiausias visu pablogejimu ir ligos eigos veiksnys.
As trumpai apie keleta dalyku su kuriais jus save labai nuodijate ir taip tikrai sau nepadedate. Skaiciau, kad kazkas valgot/valget grybus, tai uz juos blogiau ne daug dalyku yra. Bet daugiausiai noriu apie piena ir jo produktus PASAKYTI - YPAC PANELEI, KURIOS TETIS JO GERDAVAO DAUG. Jei jau nori padeti savo teciui - pirmiausia atsisakyt sito "nuodo"! Geriant piena ar kitus pieno produktus, vietoj prieno fermentacijos prasideda puvimas, kuriuos silpnas organizmas apsinuodija, storosios zarnos mikroflora sutrinka ir zarna issigimsta. Karves piene labai mazai gelezies, nes verselis minta zole. Gamta taip sutvarke verselio visrskinimo organus, kad jie gali atskirai virskinti ir piena ir zole, O zmogaus virskinamasis traktas sudarytas kitaip. Karves pienas zmogaus skrandyje veikiamas rugsciu skrandzio sulciu susitraukia ir susidaro savotiska varske. Ta varske skrandyje aplipdo kito maisto daleles. Kol sutrauktas pienas nesuvirskinamas, tol nepradedamas virskinti kitas maistas. Toks daznai besikartojantis reiskinys sutrikdo virskinamojo trakto veikla, dvylikapirstes ir kitu organu darba. Taip organizma paverciame rugusio pieno produktu fabriku bei dovanu galime gauti igimta liga, kuri anksciau ar veliau pasireiks. Ne vienas pasaulio zinduolis (iskyrus zmogu) suages nesimaitina pienu! Karves piene yra daug baltymu-kazeino. Kazeinas butinas versiui, kad jam augtu kanopos ir ragai, taciau net ir versis zinda piena tik apie 6 menesius. ZMOGUS NETURI NEI KANOPU, NEI RAGU, TAD KAM MUMS TOKS KAZEINO PERTEKLIUS?!
Pirma - zmogui baltymu reikia gerokai maziau, kadangi tam tikros rusies bakterijos, esancios storojoje zarnoje, puikiai geba sintetinti baltymus is angliavandeniu, kuriu gauname is augalinio maisto.
Antra - musu organizme yra cheminiu junginiu, kuriuos sudaro vos ne visi Mendelejevo lenteles elementai, nors su maistu galime juos papildyti tikapie 40 Proc.
Kazeina, esanti piene, organizme suskaido raugai. Jau 1-2 metu vaikas turi nagus ir plaukus, todel kazeino veliau visai nebereikia!!!! Todel virskinamasis traktas raugu pradeda nebeisskirti. Kai tai vyksta, karves pienas tampa organizmui sunkiai suvirskinamu, jeigu nepasakius stipriau - "nuodijanciu", produktu!!!!
KAZEINAS NAUDOJAMAS GAMINTI ORGANINIUS KLIJUS, - BUTENT KLIJUS! Musu organizme nesuvirskintas kazeinas klijuoja inkstuose akmenis, uzklijuoja kraujagysles, del ko padideja rizika susirgti sirdies bei NERVU SISTEMOS LIGOMIS, skatina koju auglius ir t.t., o nesuvirskintos pieno sudedamosios dalys gleiviu pavidalu nuseda musu audiniuose ir sausgyslese.
Gleives - tai medziaga, kurioje kaupiasi ligas sukeliancios bakterijos. Karves pienas zmogaus organizme skatina gleiviu atsiradima, todel vartojancius karves piena ir jo produktus (net ledus), daznai lanko persalimai, bronchitai, astma ir daugeli kitu persalimo ligu ir negalavmimu, o tai, kaip mes zinome, labai kenkia mums. t.y. sergantiems IS.
Dar noriu atkreipti demesi i dar viena svarbu fakta. Musu laikais pienas net zalingesnis nei bet kada anksciau del aplinkos uzterstumo. Piene esancio kalcio palydovas buna radioaktybus elementas stroncis-90. Jo molekules panasios i kalci, tik stambesnes. Kai stroncis-90 patenka i organizma, jo molekules isstumia kalci is kaulu. Taip galime paaiskinti paslapti, kodel zmonems, kurie visa gyvenima geria piena, pradeda tinti galunes, atsiranda ivairios sanariu ligos, pazedziami kelio ir klubu kaulai.
Niekas nepaneigs, kad pienas turi daug kalcio, butino organizmui, bet ar maziau kalcio turi riesutai, kopustai, morkos, burokai, aguonos? Net daugiau! o svarbiausia kalcis siuose produktuose sudaro idealia proporcija su kitais mineralais, be to, juose esantis kalcis daug lengviau isisavinamas.
Piene yra daug gyvuliniu riebalu, o jie gausina blogaji cholesteroli (Sirdies, kraujotakos ir nervu sistemos ligu) sukeleja.
Jei jai negalite gyventi be pieno produktu, vartokite gerai rugusius pieno produktus. Kefyra, varske, retkarciais fermentini suri (jo , del jame esanciu priedu, kurie naudojami pagreitinti fermentacijos procesa, patartina vartoti itin retai ir nedideliais kiekiais) Ir tai daryti vaikams ir senyvo amziaus zmonems.
O dar geriau vartoti ozkos piena. Jo sudetyje nedaug kazeino, riebalu ir jis artimesnis motinos pienui.
Tikiuos nenusbodo skaityti ir gavote naudingos informacijos.
As tikrai negaliu pasakyti, kad man niekad neprireiks jokiu vaistu ar specifiniu proceduru, bet as labai tikiu, kad sveika mityba, rezimas, sportas ir stiprus organizmas paeda man su IS kovoti be vaistu, o kas zino, gal as ja ir Iveiksiu thumbup.gif

Beje visiems sergantiems taip pat rekomenduoju pasidometi apie, kai kuriuos mesos produktus, Mielinius produktus, nerauginta duona, Iv. Miltus, ypac cukru!
Kam idomu, rasykite ir as pasidalinsiu sukaupta patirtimi.
Geros dienos!
Atsakyti
Oho, kiek priraset... biggrin.gif
Atsakyti
Silver79, žaviuosi Jūsų optimizmu, taip ir toliau thumbup.gif 4u.gif
Reiks saviškiui parodyt šį postą, nes jis pieną mėgsta, o ypač dabar su braškėm tai daug jo suvartoja unsure.gif Aš tai visai nemėgstu, man toks jausmas, kad tikrai jį sunkiai virškina, bet natūralių jogurtą, varškę, sviestą, fermentinį sūrį, ledus tai vartoju g.gif Jei visai atsisakyti pieno produktų, reiktų nemažai paskuti galvą gaminant valgį doh.gif
Atsakyti
Atsiprasau, bet pienas...., pienas ir dar su braskem... ,- bomba Jusu Vyro organizmui. Dar manau ir cukraus dedate ...? sad.gif
Vaisiai yra naudingiausias, suteikiantis daugiausia energijos bei ilginantis gyvenimą maistas. Bet taip yra tik tada, jeigu vaisiai yra vartojami teisingai.Vaisiai yra vienintelis maistas, prie kurio žmogus yra biologiškai prisitaikęs.
Teisingas vaisių vartojimas reiškia, jog vaisiai niekada nevalgomi su kitu maistu ar po kito maisto. (pienas, bandele ir t.t.) Vaisius reikia valgyti tik tuščiu skrandžiu. Vaisiai yra visų svarbiausias maistas. Bet jeigu jie yra valgomi su ar po visokių kitų valgių, gali atsirasti daug keblumų.
Tarkime, suvalgote sumuštinį, atsigeriate stiklinę pieno, o po to kokį nors vaisių, pvz. arbūzo gabalėlį. Arbūzo gabalėlis, perėjęs per skrandį (jis ta padarys iki 20 min), tuoj patektų į žarnyną, jeigu jam nesukliudytų joks kitas maistas (kuris skrandyje isbuna nuo 2 iki 4 val. arba net iki 8 val., jei jis nesuderintas, pvz. sriuba, po to mesa ir bulves ir dar koks padazas, o po to dar koks desertas doh.gif smile.gif )Tuo tarpu tas maistas pūva, fermentuojasi ir virsta rūgštimi. Kai tik vaisiai susimaišo su kitu maistu ir skrandžio sultimis, visa masė pradeda gesti. Esantys baltymai pūva, o angliavandeniai fermentuojasi.
Vaisius galite valgyti bet kokiu metu ir bet kokius, jeigu skrandis tuščias, tik prieš valgant ką nors kita, turi praeiti 20-30 minučių.Per tą laiką vaisių ar sulčių skrandyje nebelieka. Džiovinti vaisiai apie 1 val.
Visus vaisius yra būtina valgyti žalius ir nevirtus, nes kitaip yra prarandamos naudingos jų savybės. Tas pats pasakytina ir apie vaisių sultis. Jeigu nusprendėte atsigerti sulčių, tai gerkite tik šviežias. Pasterizuotos, kaip ir iš koncentrato atskiedžiamos apelsinų sultys, jau yra gryna rūgštis dar neišgėrus.
Na nebepamokslausiu, visi cia suauge ir patys priimate sprendima ka, kaip, kada valgyti, o ko ne ...
Tiesiog, tikiuosi, kad kažkam tai idomu wink.gif

Del pieno produktų ir maisto ruošimo, tai nematau jokių problemų - jo nebuvimas, mano raciono ne kiek nesuprastina, atvirkščiai, jis pasidarė įvairesnis ir sveikesnis wink.gif

QUOTE(Baltupyte @ 2011 06 28, 12:16)
Silver79, žaviuosi Jūsų optimizmu, taip ir toliau thumbup.gif  4u.gif
Reiks saviškiui parodyt šį postą, nes jis pieną mėgsta, o ypač dabar su braškėm tai daug jo suvartoja  unsure.gif  Aš tai visai nemėgstu, man toks jausmas, kad tikrai jį sunkiai virškina, bet natūralių jogurtą, varškę, sviestą, fermentinį sūrį, ledus  tai vartoju  g.gif Jei visai atsisakyti pieno produktų, reiktų nemažai paskuti galvą gaminant valgį doh.gif

Atsakyti
Silver79 labai aciu, kad dalinates tokia patirtimi bigsmile.gif thumbup.gif
Po maziuko butinai kreipsiuos pagalbos del mitybos ir treniruociu grafikelio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2011 06 28, 19:27)
Silver79 labai aciu, kad dalinates tokia patirtimi  bigsmile.gif  thumbup.gif
Po maziuko butinai kreipsiuos pagalbos del mitybos ir treniruociu grafikelio  blush2.gif


Visada Prasom mirksiukas.gif Tikiuosi nestuke.gif einasi sklandziai smile.gif
Sekmes! mirksiukas.gif
Atsakyti
na, ir derini pakinejot - sumustinis (gal dar su desra), pienas, arbuzas - fu...

Maniskis labai megsta grybus, bet niekada neturim ju tiek, kad pastoviai valgytume... O pieno negeria visai, iskyrus, kai reikejo prednizolona gerti (taip gydytoja liepe).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ČIČI: 29 birželio 2011 - 08:07
Sveikos mergytes, kaip laikotes? As tai pastaruoju metu kazkokia pikta ir pavargus...Laukiu vit D is Amerikos, bandysiu pagert, leidziuosi neurorubina, galvoju ka dar gero pavartot g.gif Liepos pradzioj eisiu pas savo gydytoja, paprasysiu kad ta cerebrum compositum parasytu-kazko tai gundo jis mane blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratema: 29 birželio 2011 - 10:48
QUOTE(Silver79 @ 2011 06 29, 07:50)
Visada Prasom  mirksiukas.gif Tikiuosi  nestuke.gif  einasi sklandziai smile.gif
Sekmes!  mirksiukas.gif

kol viskas gerai, tik siek tiek tinsta kojos ir kraujas pasedo, bet jau gydomes po biskiuka mirksiukas.gif

QUOTE(juratema @ 2011 06 29, 10:44)
Sveikos mergytes, kaip laikotes? As tai pastaruoju metu kazkokia pikta ir pavargus...Laukiu vit D is Amerikos, bandysiu pagert, leidziuosi neurorubina, galvoju ka dar gero pavartot g.gif  Liepos pradzioj eisiu pas savo gydytoja, paprasysiu kad ta cerebrum compositum parasytu-kazko tai gundo jis mane  blush2.gif

gal dar ir karstis veikia? g.gif nes as siandien irgi sirse baisi, darbe isderino mane visiskai blush2.gif laikykis, viskas bus gerai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Turbut ir orai tokie nepastovus turi ytakos...Gretuteka, zinau kad gerei Flax Oil-kaip tau jos? Galvoju uzsisakyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratema: 29 birželio 2011 - 22:12