Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(ČIČI @ 2011 06 20, 10:51)
Kas man galetu paaiskiti savoku skirtuma: 1. "imuniteto palaikymas", 2. "imuniteto stiprinimas".    Jei jos skiriasi, tai kas imuniteta palaiko, o ne stiprina?

Mano nuomone, tai kaip pavadinsi ta dalyka, taip nepagadinsi.
As , mano galva, stiprinu imuniteta ir ta darau nuolat. bet jei pasakyciau, kad as ji palaikau, tai turbut nebutu blogai pasakyta smile.gif

O jei kabinetis prie zodziu, tai , mano galva, imuniteto stirpinimas , tai tada kai jis tikrai silpnas (PVZ. Po ligos), o palaikymas, tai kai jautiesi gerai, sveikai gyveni ir palaikai stipru imuniteta. thumbup.gif
Taciau, jei noretume diskutuoti, tai cia galima iki nukritimo gincytis kas ir kaip lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2011 06 20, 14:52)
Taciau, jei noretume diskutuoti, tai cia galima iki nukritimo gincytis kas ir kaip  lotuliukas.gif

Nea, as diskutuoti visai nenoriu... biggrin.gif tiesiog viena karta paaiskino taip - sergant IS imuniteto stiprinti negalima, bet palaikyti reikia... net neisivaizduoju, kaip atskirti tas savokas, kad teisingai elgtis... g.gif Tarkim, ar galima vartoti kokius nors maisto papildus, kurie suteikia energijos ir "tuo paciu stiprina imuniteta" (cia beveik identiska citata)
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2011 06 20, 16:36)
Nea, as diskutuoti visai nenoriu...  biggrin.gif  tiesiog viena karta paaiskino taip - sergant IS imuniteto stiprinti negalima, bet palaikyti reikia... net neisivaizduoju, kaip atskirti tas savokas, kad teisingai elgtis...  g.gif  Tarkim, ar galima vartoti kokius nors maisto papildus, kurie suteikia energijos ir "tuo paciu stiprina imuniteta" (cia beveik identiska citata)

As ir skaiciau ta hipoteze, kad stiprinti negalima, nes padideja baltu kraujo lasteliu ispuoliai - suaktyveja liga. Bet kad palaikyti reikia, kiek supratau, daugiau kuo naturalesnemis priemonemis - rezimas, dieta, pratimai ir t.t.
Nors is esmes mano tevas taip viska ir dare, ir sauleje buvo, na gal tik pieno gere daug. Bet vis tik iki 50 metu jo liga gana pakenciama buvo.
Atsakyti
QUOTE(kam_tai_rupi @ 2011 06 20, 17:05)
As ir skaiciau ta hipoteze, kad stiprinti negalima, nes padideja baltu kraujo lasteliu ispuoliai - suaktyveja liga. Bet kad palaikyti reikia, kiek supratau, daugiau kuo naturalesnemis priemonemis - rezimas, dieta, pratimai ir t.t.
Nors is esmes mano tevas taip viska ir dare, ir sauleje buvo, na gal tik pieno gere daug. Bet vis tik iki 50 metu jo liga gana pakenciama buvo.

Norejau pasiteirauti, o kiek metu is viso serga? Aciu uz atsakyma. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kam_tai_rupi @ 2011 06 20, 00:18)
O kada juos pradejote naudoti? Ar pries tai irgi nuimdavo spazmus? Tevui skyre tik birzelio men. Pradzioje lyg ir jautesi geriau, bet dabar viska skauda ir labai dazni traukuliai. Gal per didele doze.....

7 More PML Infections and 1 More Death in Tysabri Patients; 102 Total PML/Tysabri Patients (March 2011)

Full article: 7 More PML Infections and 1 More Death in Tysabri Patients; 102 Total PML/Tysabri Patients (March 2011) | Trusted.MD Network

2005 klinikiniu bandymu metu mire 2 zmones.

enzymus pradejau naudoti daugiau nei pries metus, tada spazmu dar nebuvo, tik tirpimas, labiausiai desines rankos, dar vartojant Wobenzym atsirado spazmai, bet jie budavo momentiniai ir Baklofeno vartojau tik po 1 tabl. vakare, nes tada spazmai ypac stipriai pasireiksdavo, nerasdavau sau vietos, veliau, gydytojos patarta, nutraukiau enzymus porai menesiu, tada ypac pajauciau spazmus ir teko Baklofena gerti jau 3 k. per diena. Dabar geriu Phlogenzym, po 3 tabl. 2 k./diena ir baklofeno, tpfu tpfu tpfu, kol kas nereikia, ranka vis dar patirpus, bet prie sio nepatogumo jau pripratau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(baltuke @ 2011 06 20, 17:46)
Norejau pasiteirauti, o kiek metu is viso serga? Aciu uz atsakyma. 4u.gif

Magnetiniu rezonansu patvirtinta pries 30 metu berods Maskvoje ar Leningrade. Lietuvoje praejo ligoniniu maratona besitirdamas, bet visos diagnozes buvo kardinaliai skirtingos. Taciau pagal ligos eiga siuo metu manoma, kad jis susirgo kazkur 20 ies metu, kai prasidejo dvejinimaisi akyse, koordinacijos sutrikimai, dar ryskesni paumejimai buvo 30 ies metu, taciau tuo metu buvo nustatytas encefalomielitas. Taciau dabar teigiama, kad tai buvo issetine skleroze ir jis su ja jau apie 50 metu. Tiesiog tuo metu tai buvo nepopuliari diagnoze, prastesnes technines galimybes.

Va, prisiminiau, jis valge daug grybu. Kazkaip manau, kad tai negerai.... Nes vis tik susidariau vaizda, kad siai, kaip ir kitoms ligoms itaka turi uzterstumas.
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2011 06 21, 09:12)
enzymus pradejau naudoti daugiau nei pries metus, tada spazmu dar nebuvo, tik tirpimas, labiausiai desines rankos, dar vartojant Wobenzym atsirado spazmai, bet jie budavo momentiniai ir Baklofeno vartojau tik po 1 tabl. vakare, nes tada spazmai ypac stipriai pasireiksdavo, nerasdavau sau vietos, veliau, gydytojos patarta, nutraukiau enzymus porai menesiu, tada ypac pajauciau spazmus ir teko Baklofena gerti jau 3 k. per diena. Dabar geriu Phlogenzym, po 3 tabl. 2 k./diena ir baklofeno, tpfu tpfu tpfu, kol kas nereikia, ranka vis dar patirpus, bet prie sio nepatogumo jau pripratau doh.gif

Aciu uz atsakyma, pasirodo jis irgi anksciau naudojo Wobenzym, taciau su kruva vaistazoliu, tai tada neatkreipeme demesio, kad tai fermentas. Be to kazkokiu pagerejimu kaip ir nebuvo.
Jam israsyti 5 enzimai ampulemis. Mane gasdina dideli kiekiai. norejau dar jusu paklausti, ar jums buvo tirti fermentai, kokiu truksta? Mano tevui niekas netirta.... Kazkada buvau susidurusi su fermentu trukumu (ne tevui), taciau nebuvo nustatyta kokiu, tai tada gydemes irgi daugumoje zoliniu pagrindu pas gastroenterologa, taciau tau buvo arbatos, skatinancios tulzies issiskyrima, dietos, vandens gerimas pusvalandi pries maista ir t.t.
Jau trecius metus jis pastoviai naudoja saldymedzio sakni, as atvezu jam. Skaiciau, kad be viso kito ja gydoma ir issetine skleroze. Taciau per dideli kiekiai sukelia raumenu silpnuma, galimi apsinuodijimai. Ir paziurejus i jo veido oda akivaizdziai matosi, kad sutrikes virskinimas, iki operacijos tikrai visai kitaip buvo. Dar paskaiciau apie Taunytes stovyklas, gydant IS, vis tik manau, kad jam reiktu detoksikacijos arba keist gydytoja..... Taciau prisiimti tokia atsakomybe irgi bijau.
Vis tik labiausiai tikiu krauju. Skaiciau, kad atliekama kaulu persodinimo operacija, siekianti sumazinti baltu kraujo kuneliu T modifikacija. Tai lyg ir gavus kraujo turetu sumazeti, na nors kazkuri laika. Be to jam tikrai buvo sumazeje ir nekankino skausmai...
Bet tokiu paslaugu nerandu.
Atsakyti
QUOTE(kam_tai_rupi @ 2011 06 21, 09:33)
Magnetiniu rezonansu patvirtinta pries 30 metu berods Maskvoje ar Leningrade. Lietuvoje praejo ligoniniu maratona besitirdamas, bet visos diagnozes buvo kardinaliai skirtingos. Taciau pagal ligos eiga siuo metu manoma, kad jis susirgo kazkur 20 ies metu, kai prasidejo dvejinimaisi akyse, koordinacijos sutrikimai, dar ryskesni paumejimai buvo 30 ies metu, taciau tuo metu buvo nustatytas encefalomielitas. Taciau dabar teigiama, kad tai buvo issetine skleroze ir jis su ja jau apie 50 metu. Tiesiog tuo metu tai buvo nepopuliari diagnoze, prastesnes technines galimybes.

Va, prisiminiau, jis valge daug grybu. Kazkaip manau, kad tai negerai.... Nes vis tik susidariau vaizda, kad siai, kaip ir kitoms ligoms itaka turi uzterstumas.

Aciu uz atsakyma smile.gif . As pati nesenai „atsvenciau“ 19 metu „draugavimo“ su IS sukakti. Jauciuosi gerai, dirbu.
Skaiciau, kad raset apie krauja. As beveik kas met atlieku plazmafereziu gydyma, kur valomas kraujas ir baltieji kraujo kuneliai ispilami lauk, man labai padeda. Manau, kad Jusu tevui irgi turetu tikti. Daugelis brangiu ir kompensuojamu vaistu nuo IS butent ir slopina baltuosius kunelius kraujyje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(baltuke @ 2011 06 21, 10:46)
Aciu uz atsakyma smile.gif . As pati nesenai „atsvenciau“ 19 metu „draugavimo“ su IS sukakti. Jauciuosi gerai, dirbu.
Skaiciau, kad raset apie krauja. As beveik kas met atlieku plazmafereziu gydyma, kur valomas kraujas ir baltieji kraujo kuneliai ispilami lauk, man labai padeda. Manau, kad Jusu tevui irgi turetu tikti. Daugelis brangiu ir kompensuojamu vaistu nuo IS butent ir slopina baltuosius kunelius kraujyje. smile.gif

kas tai? tai, kaip kraujo valymas?

O is kur galima enzymu pigiau gauti?
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2011 06 21, 10:51)
kas tai? tai, kaip kraujo valymas?

O is kur galima enzymu pigiau gauti?

Kazkada esu rasiusi apie plazmaferezes, imetu nuoroda ir www.google yra daugiau info.
Bet kadangi mes visi esame skirtingi, tai vieniems padeda, o kitiems nelabai
Atsakyti
QUOTE(baltuke @ 2011 06 21, 10:46)

Labai gera isgirsti, kad zmones su 'stazu' jauciasi gerai, vadinasi yra kazkas veiksmingo, teisingo.
Gal pries desimtmeti jis buvo paguldytas i ligonine atlikti plazmoferoze, bet kazkodel jam neatliko ir kiek supratau, jau nebeatliks. Noriu duoti jam savo kraujo, rezusai vienodi, tik mano 1, jo 3. Jei jis nebutu suderinamas perpylimui, tada nors i raumenis. Jei tai pavyks man igyvendinti, parasysiu, kaip seksis.
Atsakyti
QUOTE(kam_tai_rupi @ 2011 06 21, 12:46)
Labai gera isgirsti, kad zmones su 'stazu' jauciasi gerai, vadinasi yra kazkas veiksmingo, teisingo.
Gal pries desimtmeti jis buvo paguldytas i ligonine atlikti plazmoferoze, bet kazkodel jam neatliko ir kiek supratau, jau nebeatliks. Noriu duoti jam savo kraujo, rezusai vienodi, tik mano 1, jo 3. Jei jis nebutu suderinamas perpylimui, tada nors i raumenis. Jei tai pavyks man igyvendinti, parasysiu, kaip seksis.

kadangi Tavo 1 gr - turetu buti suderinama
Atsakyti