"Canelloni" makaronai su varške ir špinatais
16 Canelloni makaronų
300g liesos varškės (naudojau Žemaitijos pieno 0,5% riebumo varškę)
Pundelis špinatų (apie 200g pas mane buvo, bet galima dėti daugiau)
druskos, pipirų
didelis svogūnas
šaukštas alyvuogių aliejaus (svogūnui apkepti)
provanso žolelės arba bet kokie kiti itališki prieskoniai
2 skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse (po 400g, gali būti ir vienas didesnis stiklainis pomidorų trintų)
šiek tiek tarkuoto sūrio (naudojau 25% riebumo sūrį)
GAMYBA:
1. Paruošti varškės įdarą. Nuplikyti špinatus, juos supjaustyti smulkiau, sumaišyti su varške, įdėti druskos ir pipirų.
2. Gauta mase įdaryti makaronus. Įdarinėjau rankomis, visai įmanoma ir gerai gaunasi. Jei pritrūks makaronų, įdarykit jų daugiau.
3. makaronus dedam į kepimo indą (dėjau lygtais 3 aukštais gavos)
4. keptuvėje pakepiname svogūną, tada užpilame pomidorais ir palaukiame kol užvirs, dedame Provanso žolelių ar kokių nors itališkų prieskonių.
5. Užpilame makaronus padažu, turėtų apsemti.
6. Uždedame tarkuotą sūrį ir šauname į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
Skanaus!