uzkandele.
Pomidoras, fermentinis suris+ bazilikas. Supjaustai pomidora smulkiai ir sutarkuoji suri, uzbarstai druskytes baziliko ismaisai ir ant ilgo batono supjaustyto riekutem uzdedi ir i orkaite pakepi. traskus skanus, nekoloringas uzkandis ax.gif prie sampes tinka biggrin.gif
skanaus
Salotos su krevetėmis, avokadu ir kedro riešutais
Reikės:
salotų lapų mixo
1 avokado
3-4 vyšninių pomidoriukų
6-8 krevečių
1/2 saujos pakepintų kedro riešutų
Padažui:
2 mėtų šakelių lapelių
1/2 citrinos sulčių
druskos
juodųjų pipirų
1 česnako skiltelės
tyro alyvuogių aliejaus
Salotų lapus suplėšome, išdeliojame lekštėje. Avokadą supjaustome juostelėmis, pomidoriukus perpus. Padažui išpausdžiame citrinos sultis, įberiame druskos ir pipirų, mėtų lapelius smulkiai sukapojame, įspaudžiame česnako skiltelę ir viską gerai išmaišome. Ant salotų lapų dedame avokadus, pomidoriukius, krevetes, pašlakstome padažu ir pabarstome pakepintais kedro riešutais.
Skanaus!
Papildyta:
Salotos su cukinijom ir kedro riešutais
Reikės:
salotų lapų mišinio
1/3 cukinijos
1/2 paprikos
saujos kedro riešutų
Padažui:
šaukštelio medaus
1/2 citrinos sulčių
druskos
pipirų
itališkų žolelių mišinio
alyvuogių aliejaus
Salotų lapus suplėšome, išdeliojame lekštėje. Cukiniją ir papriką supjaustome ir pakepiname aliejuje. Ant salotų lapų dedame apkeptas daržoves. Sumaišome padažo ingridientus ir pašlakstome salotas. Kedro riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir pabarstome salotas.
Skanaus!
Reikės:
salotų lapų mixo
1 avokado
3-4 vyšninių pomidoriukų
6-8 krevečių
1/2 saujos pakepintų kedro riešutų
Padažui:
2 mėtų šakelių lapelių
1/2 citrinos sulčių
druskos
juodųjų pipirų
1 česnako skiltelės
tyro alyvuogių aliejaus
Salotų lapus suplėšome, išdeliojame lekštėje. Avokadą supjaustome juostelėmis, pomidoriukus perpus. Padažui išpausdžiame citrinos sultis, įberiame druskos ir pipirų, mėtų lapelius smulkiai sukapojame, įspaudžiame česnako skiltelę ir viską gerai išmaišome. Ant salotų lapų dedame avokadus, pomidoriukius, krevetes, pašlakstome padažu ir pabarstome pakepintais kedro riešutais.
Skanaus!
Papildyta:
Salotos su cukinijom ir kedro riešutais
Reikės:
salotų lapų mišinio
1/3 cukinijos
1/2 paprikos
saujos kedro riešutų
Padažui:
šaukštelio medaus
1/2 citrinos sulčių
druskos
pipirų
itališkų žolelių mišinio
alyvuogių aliejaus
Salotų lapus suplėšome, išdeliojame lekštėje. Cukiniją ir papriką supjaustome ir pakepiname aliejuje. Ant salotų lapų dedame apkeptas daržoves. Sumaišome padažo ingridientus ir pašlakstome salotas. Kedro riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir pabarstome salotas.
Skanaus!
Morkų duoniukai:
morkų išspaudas (galima burokėlių įmaišyt) sumaišome su išbrinkintais sublenderiuotais grikiais (grikių dedu nedaug, jie reikalingi tam, kad sulipintų masę). Visą masę padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį galima pridėti prieskonių, druskytės, kmynų, pipirų. Į kitą dalį dedu džiovintų mirkytų, smulkiai pjaustytų obuolių, razinų, riešutų, cinamono.Galima įdėti medaus. Iš masės formuojame plonus paplotėlius ir džioviname džiovyklėje. Duoniukai labai skanu su įvairiom užtepėlėm, patinka ir vienus pagraužt Skanaus.
morkų išspaudas (galima burokėlių įmaišyt) sumaišome su išbrinkintais sublenderiuotais grikiais (grikių dedu nedaug, jie reikalingi tam, kad sulipintų masę). Visą masę padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį galima pridėti prieskonių, druskytės, kmynų, pipirų. Į kitą dalį dedu džiovintų mirkytų, smulkiai pjaustytų obuolių, razinų, riešutų, cinamono.Galima įdėti medaus. Iš masės formuojame plonus paplotėlius ir džioviname džiovyklėje. Duoniukai labai skanu su įvairiom užtepėlėm, patinka ir vienus pagraužt Skanaus.
"Canelloni" makaronai su varške ir špinatais
16 Canelloni makaronų
300g liesos varškės (naudojau Žemaitijos pieno 0,5% riebumo varškę)
Pundelis špinatų (apie 200g pas mane buvo, bet galima dėti daugiau)
druskos, pipirų
didelis svogūnas
šaukštas alyvuogių aliejaus (svogūnui apkepti)
provanso žolelės arba bet kokie kiti itališki prieskoniai
2 skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse (po 400g, gali būti ir vienas didesnis stiklainis pomidorų trintų)
šiek tiek tarkuoto sūrio (naudojau 25% riebumo sūrį)
GAMYBA:
1. Paruošti varškės įdarą. Nuplikyti špinatus, juos supjaustyti smulkiau, sumaišyti su varške, įdėti druskos ir pipirų.
2. Gauta mase įdaryti makaronus. Įdarinėjau rankomis, visai įmanoma ir gerai gaunasi. Jei pritrūks makaronų, įdarykit jų daugiau.
3. makaronus dedam į kepimo indą (dėjau lygtais 3 aukštais gavos)
4. keptuvėje pakepiname svogūną, tada užpilame pomidorais ir palaukiame kol užvirs, dedame Provanso žolelių ar kokių nors itališkų prieskonių.
5. Užpilame makaronus padažu, turėtų apsemti.
6. Uždedame tarkuotą sūrį ir šauname į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
Skanaus!
16 Canelloni makaronų
300g liesos varškės (naudojau Žemaitijos pieno 0,5% riebumo varškę)
Pundelis špinatų (apie 200g pas mane buvo, bet galima dėti daugiau)
druskos, pipirų
didelis svogūnas
šaukštas alyvuogių aliejaus (svogūnui apkepti)
provanso žolelės arba bet kokie kiti itališki prieskoniai
2 skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse (po 400g, gali būti ir vienas didesnis stiklainis pomidorų trintų)
šiek tiek tarkuoto sūrio (naudojau 25% riebumo sūrį)
GAMYBA:
1. Paruošti varškės įdarą. Nuplikyti špinatus, juos supjaustyti smulkiau, sumaišyti su varške, įdėti druskos ir pipirų.
2. Gauta mase įdaryti makaronus. Įdarinėjau rankomis, visai įmanoma ir gerai gaunasi. Jei pritrūks makaronų, įdarykit jų daugiau.
3. makaronus dedam į kepimo indą (dėjau lygtais 3 aukštais gavos)
4. keptuvėje pakepiname svogūną, tada užpilame pomidorais ir palaukiame kol užvirs, dedame Provanso žolelių ar kokių nors itališkų prieskonių.
5. Užpilame makaronus padažu, turėtų apsemti.
6. Uždedame tarkuotą sūrį ir šauname į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
Skanaus!