na dar viena savo dabar receptuka imesiu cia:
MAKARONU APKEPAS
reikia:
pakelio makaronu (as naudoju sraigtelius)
apie 500g farso
pomidiru padazo pagal skoni, galima det ir pomidorus
2 svogunai (galima ir daugiau)
kelios skilteles ciasnako
prieskoniu
morka (taip pat galima padauginti, priklauso ir nuo morkos dydzio )
paprikos (kas megsta)
na ir kitokiu galima darzoviu det cia jau nuo fantazijos ir pomegiu
aliejaus truputi i keptuve ipilt
surio apkepui apibarstyt kiekis priklauso kas kaip megsta
ruosimas:
makaronus isverdame, nukosemia pilame i kepimo inda. kol makaronai verda pakepame farsa ir darzoves. kai makaronai jau buna kepimo skardoje ant ju supilam viska ka iskepem, tolygiai paskirstom po pavirsiu uzberemia surio ir dedame i orkaite kol suris graziai paskrus.
SKANAUS
kas nesugalvoja ka pasigamint, gana greitai ir skanu biggrin.gif
http://www.gaspadine...tinginukai.html
tik as ilgiau kepiau nei parasyta smile.gif
Keptos zuvies marinatas
Marinatas: 1 litras vandens, 1 morka( zalia,supjaustyti taip kaip tau graziau), lauro lapeliu ( 4-5), pipiru ( nemaltu,o cielu) .Virti, kol bus isvire morkos ( kazkur apie 5-7 min )( tik ziuret, kad nepervirtu!!!!!) . Po to i verdanti puoda ideti druskos ( puse saukstelio) ,truputi cukraus (ant saukstelio galo), sudeti supjaustyta zalia svoguna. Viska pavirti 1-2 min , kol uzvirs. Tada ipilti acto( 2 saukstus). Isjungti puoda. Atsaldyti, paragauti, kad butu skanu. Dadeti, jeigu ko truksta.
Zuvi iskepame. Atsaldyti gerai, nes kitaip bus minksta, kai pabus marinate!!!
Sudeti i inda ( tinka sloikutis), uzpilti marinatu ( saltu!!!). Ant virsaus uzpilti 3 saukstus aliejaus. Per nakti duoti pastoveti.
Cia senas mano Mamytes receptas. Visi kas paragauja marinuotos zuvytes,visi papraso receptuko Tinka ir kitokiai zuviai. Skanu labai su heku.
Marinatas: 1 litras vandens, 1 morka( zalia,supjaustyti taip kaip tau graziau), lauro lapeliu ( 4-5), pipiru ( nemaltu,o cielu) .Virti, kol bus isvire morkos ( kazkur apie 5-7 min )( tik ziuret, kad nepervirtu!!!!!) . Po to i verdanti puoda ideti druskos ( puse saukstelio) ,truputi cukraus (ant saukstelio galo), sudeti supjaustyta zalia svoguna. Viska pavirti 1-2 min , kol uzvirs. Tada ipilti acto( 2 saukstus). Isjungti puoda. Atsaldyti, paragauti, kad butu skanu. Dadeti, jeigu ko truksta.
Zuvi iskepame. Atsaldyti gerai, nes kitaip bus minksta, kai pabus marinate!!!
Sudeti i inda ( tinka sloikutis), uzpilti marinatu ( saltu!!!). Ant virsaus uzpilti 3 saukstus aliejaus. Per nakti duoti pastoveti.
Cia senas mano Mamytes receptas. Visi kas paragauja marinuotos zuvytes,visi papraso receptuko Tinka ir kitokiai zuviai. Skanu labai su heku.
Na, kadangi tema vis dėlto dietinė, tai įmesiu savo granolos receptą, na ne toks jis ir mano, bet gaminu visada, ir valgau pusryčiams
Pas mane proporcijos tokios:
Sausi produktai(viską sumaišyti dar sausus)
400g dribsnių (darau su avižiniais, arba 5 grūdų, galima ir su kitokiais)
50g kviečių gemalų arba bet kokių sėlenų
po 50g linų sėmenų, sezamo sėklų, saulėgrąžų, moliūgo sėklų
pora šaukštų cukraus (geriausia rudas, bet kai neturiu naudoju baltą)
Sirupas:
4 šaukštai medaus, pora šaukštų aliejaus, pora šaukštų vandens, prieskonių(jei yra noras)
Gaminimas:
Sausus produktus sumaišyti. Medų ištirpinti nedideliame puode, kai ištirps supilti vandenį ir aliejų, viską sumaišyti, įdėti prieskonių, aš dedu cinamono, imbiero, muskato, kas po ranka. Sumaišyti su sausais produktais. Turi gautis toks drėgnas mišinys, jei per sausa, dar truputį sirupo galit pasidaryt, nežinau realių proporcijų, nes darau visada iš akies, tik pirmą kartą dariau pagal receptą. Viską paskleisti ant kepimo popieriaus, negilioj skardoj kepti 150 laipsnių temperatūroj vis pamaišant, kol taps sausa ir trašku. Aš ant dar karštos užberiu smulkinto šokolado, tai sušoka į tokius šokoladinius gabalėlius nuostabaus skonio. Po to atvėsus pridedu džiovintų bananų, ananasų, papajų, dar kukurūzų dribsnių įmetu, žodžiu toks labai turtingas miksas gaunas
Receptų internete daug, norintiems vaizdinės medžiagos dedu šį:
http://dreamer-walki...ji-granola.html
Pas mane proporcijos tokios:
Sausi produktai(viską sumaišyti dar sausus)
400g dribsnių (darau su avižiniais, arba 5 grūdų, galima ir su kitokiais)
50g kviečių gemalų arba bet kokių sėlenų
po 50g linų sėmenų, sezamo sėklų, saulėgrąžų, moliūgo sėklų
pora šaukštų cukraus (geriausia rudas, bet kai neturiu naudoju baltą)
Sirupas:
4 šaukštai medaus, pora šaukštų aliejaus, pora šaukštų vandens, prieskonių(jei yra noras)
Gaminimas:
Sausus produktus sumaišyti. Medų ištirpinti nedideliame puode, kai ištirps supilti vandenį ir aliejų, viską sumaišyti, įdėti prieskonių, aš dedu cinamono, imbiero, muskato, kas po ranka. Sumaišyti su sausais produktais. Turi gautis toks drėgnas mišinys, jei per sausa, dar truputį sirupo galit pasidaryt, nežinau realių proporcijų, nes darau visada iš akies, tik pirmą kartą dariau pagal receptą. Viską paskleisti ant kepimo popieriaus, negilioj skardoj kepti 150 laipsnių temperatūroj vis pamaišant, kol taps sausa ir trašku. Aš ant dar karštos užberiu smulkinto šokolado, tai sušoka į tokius šokoladinius gabalėlius nuostabaus skonio. Po to atvėsus pridedu džiovintų bananų, ananasų, papajų, dar kukurūzų dribsnių įmetu, žodžiu toks labai turtingas miksas gaunas
Receptų internete daug, norintiems vaizdinės medžiagos dedu šį:
http://dreamer-walki...ji-granola.html
Spurgos
600 gr varskes
5 saukstai cukraus
3 kiausiniai
ziupsnelis druskos
apie 200 miltu
mazas s kepimo milteliu
1.5 s romo(kad aliejaus neprisigertu)
aliejus apie 0.5 l
nu tikrai aliejaus nei kiek neprisigere,o i alieju idejau bulve zalia perpjauta tai ir namai aliejum nesmirdejo.
Viska sumaisiau ir dariau slapiom rankom rutuliukus ir dejau i ikaitusi alieju.Kai iskepe dejau ant vienkartinio-popierinio ranksluoscio kad susigertu riebalai,tada i vaza ir barsciau cukraus pudra
SM platybese aptiktas ir isbandytas tikras skanumelis
Pyragas su vištiena(arba faršu)ir špinatais
Pyrago pagrindui reikia:
250 gr miltų(aš dėjau maždaug 10v.š)
100 gr sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
4-5 v.š. vandens(aš dejau 6)
žiupsniuko druskos
Įdarui:
80 gr grietinėlės
4 kiaušinių
100 gr špinatų
80 gr tarkuoto fermentinio sūrio
2 svogūnų
160 gr vištos filė(aš dėjau 200gr faršą)
40 gr fermentinio sūrio apibarstymui
maltų juodųjų pipirų
pomidorų papuošimui
Pagrindo gamyba: miltus sumaišome su kepimo milteliais, dedame gabalėliais supjaustytą sviestą, pilam vandenį, beriam druską ir minkom kol gausis vientisa.. Dedam pusvalandžiui į šaldytuvą. (man tešla gavosi kieta,sunkiai minkoma)
Tuo metu pasigaminam įdarą: susmulkinam vištieną(faršą) ir apkepam kartu su svogūnais. Kiaušinius išplakame su grietinėle, beriam druskos, pipirų, įmaišom tarkuotą sūrį, sudedam špinatus ir vištieną su svogūnais.
Tešlą dedame į kepimo indą, išklojame dugną ir sieneles(kadangi tešla gavosi kieta dėjau po maža gabalelį kaip mozaika). Supilam įdarą, užbarstome tarkuotu sūriu ir uždedam skiltelėmis pjaustytą pomidorą. Kepam apie 25-35min. 200C įkaitintoje orkaitėje. Po 10min.galima ragauti
Pyragas su vištiena(arba faršu)ir špinatais
Pyrago pagrindui reikia:
250 gr miltų(aš dėjau maždaug 10v.š)
100 gr sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
4-5 v.š. vandens(aš dejau 6)
žiupsniuko druskos
Įdarui:
80 gr grietinėlės
4 kiaušinių
100 gr špinatų
80 gr tarkuoto fermentinio sūrio
2 svogūnų
160 gr vištos filė(aš dėjau 200gr faršą)
40 gr fermentinio sūrio apibarstymui
maltų juodųjų pipirų
pomidorų papuošimui
Pagrindo gamyba: miltus sumaišome su kepimo milteliais, dedame gabalėliais supjaustytą sviestą, pilam vandenį, beriam druską ir minkom kol gausis vientisa.. Dedam pusvalandžiui į šaldytuvą. (man tešla gavosi kieta,sunkiai minkoma)
Tuo metu pasigaminam įdarą: susmulkinam vištieną(faršą) ir apkepam kartu su svogūnais. Kiaušinius išplakame su grietinėle, beriam druskos, pipirų, įmaišom tarkuotą sūrį, sudedam špinatus ir vištieną su svogūnais.
Tešlą dedame į kepimo indą, išklojame dugną ir sieneles(kadangi tešla gavosi kieta dėjau po maža gabalelį kaip mozaika). Supilam įdarą, užbarstome tarkuotu sūriu ir uždedam skiltelėmis pjaustytą pomidorą. Kepam apie 25-35min. 200C įkaitintoje orkaitėje. Po 10min.galima ragauti
CEPELINAI TINGINUKAI
Bulvės, 1 kilogramas
Kiaulienos faršas, 1 kilogramas
Svogūnai, 1 vienetas
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, malti, pagal skonį
Aliejus, truputį
Gaminimas:
Į mėsos faršą pridėkite kepintų svogūnų, pagardinkite druska ir pipirais.
Bulves nuskuskite, sutarkuokite burokine tarka ir lygiomis dalimis sumaišykite su paruoštu faršu (bulvių tarkių gali būti šiek tiek daugiau).
Padarykite pailgus cepelinus ir sudėkite į riebalais pateptą skardą ar kepimo indą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Tinginukų paviršius gražiai apskrunda, susidaro traški plutelė, o vidus minkštas ir purus.
Labai skanu su grybų padažu.
Stai kas man gavosi,skonis tikrai geras(aisku tikri cepelinai nepamainomi )
"Tinginių" koldūnai
Reikia:
1 lakšto lavašo
300 g. maltos mėsos
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio
2 v. šaukštų grietinės
150 ml sultinio
150 ml grietinėlės (aš dėjau grietinės)
1 a. šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 didelio svogūno
1 didelės morkos
druskos
pipirų
Maltą mėsą sumaišykite su čiobreliais, druska, pipirais, įmuškite kiaušinį, įspauskite skiltelę česnako bei įdėkite grietinės. Viską gerai išmaišykite.
Ant lavašo užtepkite paruoštą mėsą, šiek tiek palaukite kol lavašas pradės minkštėti.
Tuo tarpu supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką, apkepinkite keptuvėje arba storiadugniame puode ant šlakelio aliejaus.
Lavašą susukite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Sudėkite ant pakepintų daržovių, užpilkite sultiniu, grietinėle, uždenkite irtroškinkite apie 20 minučių.
Skanaus!
Papildyta:
Tarkuotų bulvių apkepėlė su grybais
Reikės:
1-1,2 kg bulvių
250 g pievagrybių
2 kiaušiniai
200 ml pieno
1-2 svogūnų
druskos, pipirų
Bulves nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir užpilkite verdančiu pienu. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Svogūnus pjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje kartu su smulkintais grybais. Įberkite druskos ir pipirų. Į užkepėlių indelius, išteptus aliejumi, krėskite bulvių tarkių sluoksnį, ant jo dėkite grybų ir svogūnų sluoksnį. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 min. Patiekite su grietine ar grietinės padažu. Skanaus
P.S. aš pakepiau kartu su svogūnais ir grybais truputį kalakutienos kumpio, galima kartu pakepti lašinukų ar kitokio kumpio.
Reikia:
1 lakšto lavašo
300 g. maltos mėsos
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio
2 v. šaukštų grietinės
150 ml sultinio
150 ml grietinėlės (aš dėjau grietinės)
1 a. šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 didelio svogūno
1 didelės morkos
druskos
pipirų
Maltą mėsą sumaišykite su čiobreliais, druska, pipirais, įmuškite kiaušinį, įspauskite skiltelę česnako bei įdėkite grietinės. Viską gerai išmaišykite.
Ant lavašo užtepkite paruoštą mėsą, šiek tiek palaukite kol lavašas pradės minkštėti.
Tuo tarpu supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką, apkepinkite keptuvėje arba storiadugniame puode ant šlakelio aliejaus.
Lavašą susukite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Sudėkite ant pakepintų daržovių, užpilkite sultiniu, grietinėle, uždenkite irtroškinkite apie 20 minučių.
Skanaus!
Papildyta:
Tarkuotų bulvių apkepėlė su grybais
Reikės:
1-1,2 kg bulvių
250 g pievagrybių
2 kiaušiniai
200 ml pieno
1-2 svogūnų
druskos, pipirų
Bulves nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir užpilkite verdančiu pienu. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Svogūnus pjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje kartu su smulkintais grybais. Įberkite druskos ir pipirų. Į užkepėlių indelius, išteptus aliejumi, krėskite bulvių tarkių sluoksnį, ant jo dėkite grybų ir svogūnų sluoksnį. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 min. Patiekite su grietine ar grietinės padažu. Skanaus
P.S. aš pakepiau kartu su svogūnais ir grybais truputį kalakutienos kumpio, galima kartu pakepti lašinukų ar kitokio kumpio.
Reginuskos prasymu imetu Bulviniu lizdeliu nuoroda ,labai puosia stala ir visiems patinka Bulviu lizdeliai
Itališkas sumuštinis su pomidorais (Bruschetta)
4 prinokę pomidorai
baziliko lapai
Extra vergine alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
8 skiltelės itališkos duonos
Druskos, pipirų
Pomidorus supjaustykite aštriu peiliu 0,5cm kubeliais, smulkiai supjaustykite baziliko lapus, sudėkite į dubenį. Įdėkite druskos, pipirų. Įlašinkit kelis lašus alyvuogių aliejaus.
Tuo pačiu metu tosteryje, orkaitėje arba keptuvėje apskrudinkite duoną. Dar karštą ištrinkite vieną jos pusę česnaku. Kadangi patiekalo skonis švelnus, česnaką naudokite su saiku.
Pomidorų mišinį uždekite ant duonos. Iš karto pateikite.
Skanaus!
Papildyta:
Burokėlių salotos su česnakais ir riešutais
Virtas burokėlis
2 skiltelės česnako
3 graikiniai riešutai
5-10 vnt. džiovintų slyvų
aliejus
Burokėlius sutarkuoti su stambia tarka.
Sudėti išspaustus česnakus.
Džiovintas nuplikyti, išimti kauliukus ir supjaustyti.
Riešutus taip pasmulkinti.
Viską sumaišyti, užpilti aliejumi.
4 prinokę pomidorai
baziliko lapai
Extra vergine alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
8 skiltelės itališkos duonos
Druskos, pipirų
Pomidorus supjaustykite aštriu peiliu 0,5cm kubeliais, smulkiai supjaustykite baziliko lapus, sudėkite į dubenį. Įdėkite druskos, pipirų. Įlašinkit kelis lašus alyvuogių aliejaus.
Tuo pačiu metu tosteryje, orkaitėje arba keptuvėje apskrudinkite duoną. Dar karštą ištrinkite vieną jos pusę česnaku. Kadangi patiekalo skonis švelnus, česnaką naudokite su saiku.
Pomidorų mišinį uždekite ant duonos. Iš karto pateikite.
Skanaus!
Papildyta:
Burokėlių salotos su česnakais ir riešutais
Virtas burokėlis
2 skiltelės česnako
3 graikiniai riešutai
5-10 vnt. džiovintų slyvų
aliejus
Burokėlius sutarkuoti su stambia tarka.
Sudėti išspaustus česnakus.
Džiovintas nuplikyti, išimti kauliukus ir supjaustyti.
Riešutus taip pasmulkinti.
Viską sumaišyti, užpilti aliejumi.
Vištienos salotos su avokadu
Kepta vištienos krūtinėlė
šv. agurkas
1apelsinas
Pekino salotų
avokadas
0,5 svogūno (geriau raudono, bet tiks ir paprastas)
kelių graikiškų riešutų puselių
Užpilui :
2 šaukštai majonezo
neaštrių garstyčių šaukštelis
pusės apelsino sultys
druska, pipirai pagal skonį
Visus ingredientus sluoksniuojam, geriausiai porcijomis.
Pekino salotas suplėšom, keptą vištieną supjaustom juostelėmis, supjaustom šv. agurką, pusę apelsino(kiekvieną skiltelę į 3 dalis), svogūną ir avokadą kubeliais.
Užpilui - majonezą sumaišyti su garstyčiomis ir apelsino sultimis, druskos, pipirų pagal skonį.
Puošiame graik. riešutų puselėmis.
Gaivios ir skanios salotos
Kepta vištienos krūtinėlė
šv. agurkas
1apelsinas
Pekino salotų
avokadas
0,5 svogūno (geriau raudono, bet tiks ir paprastas)
kelių graikiškų riešutų puselių
Užpilui :
2 šaukštai majonezo
neaštrių garstyčių šaukštelis
pusės apelsino sultys
druska, pipirai pagal skonį
Visus ingredientus sluoksniuojam, geriausiai porcijomis.
Pekino salotas suplėšom, keptą vištieną supjaustom juostelėmis, supjaustom šv. agurką, pusę apelsino(kiekvieną skiltelę į 3 dalis), svogūną ir avokadą kubeliais.
Užpilui - majonezą sumaišyti su garstyčiomis ir apelsino sultimis, druskos, pipirų pagal skonį.
Puošiame graik. riešutų puselėmis.
Gaivios ir skanios salotos
Lašišos-špinatų vyniotinis
Reikia:
300 g. varškės tepamo sūrelio
1 skiltelės česnako
350 g. rūkytos lašišos filė
Špinatiniam omletui:
1 pakuotės šaldytų špinatų
2 skiltelių česnako
1 v.š. sviesto
4 kiaušinių
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis druskos
Špinatus pakepinkite ant sviesto, įspauskite česnaką, suberkite prieskonius. Pakepintus špinatus sudėkite į dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.
Į atvėsusius špinatus sudėkite kiaušinio trynius. Baltymus išplakyte su žiupsneliu druskos iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į špinatų- kiaušinių masę.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Masę išpilkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite apie 15 min. Iškepta omletą atvėsinkite iki kambario temp.
Tepamą sūrelį sumaišykite su česnaku, galima įpjaustyti šv. krapų. Ant ompleto užtepkite sūrelio masę, sudeliokite lašišos filė gabaliukus ir susukite į vyniotinį. Susukite į maistinę plėvelę ir padėkite bent 2 val. į šaldytuvą, po to supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Skanaus!
Mano mylimiausios salotos su krevėtėmis:)
Reikia :
Rucola mix salotų
mažų pomidoriukų
žalio agurko
batono skrebučių
tigrinių krevėčių
smulkiai tarkuoto sūrio Džiugas
pakepintų sezamo sėklų
Padažą dariau iš garstyčio padažo, balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus
Reikia:
300 g. varškės tepamo sūrelio
1 skiltelės česnako
350 g. rūkytos lašišos filė
Špinatiniam omletui:
1 pakuotės šaldytų špinatų
2 skiltelių česnako
1 v.š. sviesto
4 kiaušinių
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis druskos
Špinatus pakepinkite ant sviesto, įspauskite česnaką, suberkite prieskonius. Pakepintus špinatus sudėkite į dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.
Į atvėsusius špinatus sudėkite kiaušinio trynius. Baltymus išplakyte su žiupsneliu druskos iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į špinatų- kiaušinių masę.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Masę išpilkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite apie 15 min. Iškepta omletą atvėsinkite iki kambario temp.
Tepamą sūrelį sumaišykite su česnaku, galima įpjaustyti šv. krapų. Ant ompleto užtepkite sūrelio masę, sudeliokite lašišos filė gabaliukus ir susukite į vyniotinį. Susukite į maistinę plėvelę ir padėkite bent 2 val. į šaldytuvą, po to supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Skanaus!
Mano mylimiausios salotos su krevėtėmis:)
Reikia :
Rucola mix salotų
mažų pomidoriukų
žalio agurko
batono skrebučių
tigrinių krevėčių
smulkiai tarkuoto sūrio Džiugas
pakepintų sezamo sėklų
Padažą dariau iš garstyčio padažo, balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus
Atsinešu prieš kelias dienas išbandyto ir jau pamilto naminio jogurto receptą
Ingredientai:
125g indelis natūralaus jogurto "Dobilas" (gali būti ir kitoks, aš dariau su šituo)
1l ne mažiau 2,5% riebumo pieno (tinka ir pirktinis, ir naminis)
Ruošimas:
1. Supilame pieną į puodą, ir kaitiname, kol užvirs, vis pamaišant, kad nesviltų.
2. Atvėsiname pieną greitai, bet natūraliai, t.y. pamaišant, arba įstatant į dubenį su šaltu vandeniu, iki kokių 40-45 laipsnių, taip, kad būtų šiltas, bet nekarštas, kad nulaikytume pirštą piene 10-15 sekundžių.
3. Supilame jogurtą į pieną, gerai išmaišome.
4. Supilame būsimą jogurtą į stiklainį ar kitą indą, kuriame laikysite, ir padedame kambario temperatūroje, šiltai kalioms valandoms, geriausia nakčiai.
5. Kai jogurtas jau sutirštėjęs, išmaišome, kad nustotų rūgti, ir padedame į šaldytuvą.
Kitą kartą darant, naudojame jau pasigamintą jogurtą pagrindui, aš stiklainyje palieku truputį, ir vėl naujas jogurtas gaunas, toks pat
Skanaujame darydamos salotas, ant vaisių, įdėjus įvairių džemų, sirupų, uogienių, medaus išgaunamas vis naujas skonis, salotas kai dariaus tai netgi papildomo gaivumo suteikia, sveikas natūralus produktas, skanaus!
Ingredientai:
125g indelis natūralaus jogurto "Dobilas" (gali būti ir kitoks, aš dariau su šituo)
1l ne mažiau 2,5% riebumo pieno (tinka ir pirktinis, ir naminis)
Ruošimas:
1. Supilame pieną į puodą, ir kaitiname, kol užvirs, vis pamaišant, kad nesviltų.
2. Atvėsiname pieną greitai, bet natūraliai, t.y. pamaišant, arba įstatant į dubenį su šaltu vandeniu, iki kokių 40-45 laipsnių, taip, kad būtų šiltas, bet nekarštas, kad nulaikytume pirštą piene 10-15 sekundžių.
3. Supilame jogurtą į pieną, gerai išmaišome.
4. Supilame būsimą jogurtą į stiklainį ar kitą indą, kuriame laikysite, ir padedame kambario temperatūroje, šiltai kalioms valandoms, geriausia nakčiai.
5. Kai jogurtas jau sutirštėjęs, išmaišome, kad nustotų rūgti, ir padedame į šaldytuvą.
Kitą kartą darant, naudojame jau pasigamintą jogurtą pagrindui, aš stiklainyje palieku truputį, ir vėl naujas jogurtas gaunas, toks pat
Skanaujame darydamos salotas, ant vaisių, įdėjus įvairių džemų, sirupų, uogienių, medaus išgaunamas vis naujas skonis, salotas kai dariaus tai netgi papildomo gaivumo suteikia, sveikas natūralus produktas, skanaus!