Sveikos ir labai skanios salotos
burokeliai raudoni nevirti
kelios morkos nevirtos
cesnakas
alyvuogiu aliejus
prieskoniai
viska sutarkuoti per smulkesne nei burokine tarka, ispausti cesnaka, sudeti druska, pipirus, uzpilti aliejaus.
Skanaus
QUOTE(Elra @ 2011 12 15, 11:46)
Tiesiog tobulas cheesecake'as - kitų žodžių aš neturiu ir nerandu. Kai jo paragavau, net užsimerkiau ir viena vienintelė mintis buvo - tobula! Tiesiog tobula ir tobuliau nebūna!
pritariu!!!! tobulas tortas, jau dariau gal 5 kartus, bet dar nenusibodo, tiesiog tobulybė, kito žodžio nėra
QUOTE(Elra @ 2011 12 15, 11:46)
o kokiu riesutu reikia?
sveikoas merginos
pasidalinsiu ir as receptuku
SVEIKUOLIU SAUSAINIAI
reikes:
125g sviesto(as dejau margarino)
200g aviziniu dribsniu
1 kiausinis
1valg.saukstas grietines(dejau 15%)
1arbat.saukstelis kepimo milteliu
0.5 stiklines miltu
0.5 stiklines cukraus (galima ir maziau)
0.5 stiklines razinu (as dejau 100g)
100g saulegrazu
100g sezamu seklu
vietoj 2 paskutiniu dejau seklu misini duonos kepimui 200g
Sviestą ištirpiname, supilame avižinius dribsnius, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti.
Kiaušinį išplakame su cukrumi. Kepimo miltelius išplakame su grietine, pilame ant avižinių dribsnių, suberiame miltus, sudedame kiaušinius ir viską išmaišome. Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, nupilame vandenį, nusausiname. Tada į masę supilame saulėgrąžas, razinas, sezamo sėklas ir viską gerai išmaišome. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, formuojame sausainėlius ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. as kepiau 180laipsniu.
skanaus
pasidalinsiu ir as receptuku
SVEIKUOLIU SAUSAINIAI
reikes:
125g sviesto(as dejau margarino)
200g aviziniu dribsniu
1 kiausinis
1valg.saukstas grietines(dejau 15%)
1arbat.saukstelis kepimo milteliu
0.5 stiklines miltu
0.5 stiklines cukraus (galima ir maziau)
0.5 stiklines razinu (as dejau 100g)
100g saulegrazu
100g sezamu seklu
vietoj 2 paskutiniu dejau seklu misini duonos kepimui 200g
Sviestą ištirpiname, supilame avižinius dribsnius, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti.
Kiaušinį išplakame su cukrumi. Kepimo miltelius išplakame su grietine, pilame ant avižinių dribsnių, suberiame miltus, sudedame kiaušinius ir viską išmaišome. Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, nupilame vandenį, nusausiname. Tada į masę supilame saulėgrąžas, razinas, sezamo sėklas ir viską gerai išmaišome. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, formuojame sausainėlius ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. as kepiau 180laipsniu.
skanaus
QUOTE(kriro @ 2011 07 05, 12:26)
Taip pat siūlau...
Reikės:
vyšninių kelių spalvų pomidoriukų;
vytinto kumpio;
tepamo sūrelio.
Imam kumpio juostelę, perpjaunam išilgai, patepam sūreliu ir ta kumpio juostele apvyniojam pomidoriuką, persmeigiam dantų krapštuku. Taip suvyniojam visus pomidoriukus. Greita, skanu ir paprasta. Beje, man jie labai patinka vasarą, toks gaivus ir sotus užkandis, jeigu be sūrelio, tai visai ir nelabai daug kalorijų turintis:) Foto čia
http://www.anonsas.l...ai-pomidoriukai
gal dar ką įkelt... namie visos foto, bet nežianu ar tiks:)
Reikės:
vyšninių kelių spalvų pomidoriukų;
vytinto kumpio;
tepamo sūrelio.
Imam kumpio juostelę, perpjaunam išilgai, patepam sūreliu ir ta kumpio juostele apvyniojam pomidoriuką, persmeigiam dantų krapštuku. Taip suvyniojam visus pomidoriukus. Greita, skanu ir paprasta. Beje, man jie labai patinka vasarą, toks gaivus ir sotus užkandis, jeigu be sūrelio, tai visai ir nelabai daug kalorijų turintis:) Foto čia
http://www.anonsas.l...ai-pomidoriukai
gal dar ką įkelt... namie visos foto, bet nežianu ar tiks:)
vieno kasnio... man patinka. pagalvojau, kad galima pomidoriukus alyvuogemes be kauliuku pakeisti
Ryžiai su krevetėmis, daržovėmis ir kiaušiniu
ryžiai basmati
poras, morka, truputis raud. paprikos
krevėtės
austrių padažas
česnakas
šald. žirneliai
karis
druska, pipirai
išverdame ryžius, pakepiname porą, morką, papriką, žirnelius. Atskirai pakepiname krevetes austrių padaže, įdedam česnako, supilame kiaušinį ir jį taip pat pakepiname.Sumaišome visus produktus, įdedam kario, druskos, pipirų ir dar kelias min pakepiname.
Receptas:
1 kiaušinis
8 v.š. cukraus
100 g sviesto
1 v. š. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
15 v.š. miltų
iš tešlos formuojame rutuliukus ir į vidurį dedame po pusele graikiško riešuto. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min.
Papildyta:
Vištienos maltinis su majonezu, pomidoriukais, porais ir sūriu
maltiniams: vištienos krutinėlė, svogūnas, česnako kelios skiltelės, išmirkyto batono kelios riekės, kiaušinis. Iš sumalto faršo ir kitų ingridientų kepame didelius plokščius maltinius. Ant maltinių tepame majonezą, sudėliojame pomidoriukus, pabarstome druska, truputi picos prieskonių, užberiame poro ir takruotą sūrį, kepame orkaitėje, kol sūris išsilydo.
Batonas:
300 ml pieno, 70 gr. sviesto ar margarino, 450 g miltų, 3 šaukštai (duonkepės didesnieji) cukraus, 2 mažiukai druskos(jei smulki užteks 1), 2 šaukšteliai sausų mielių.
Kepiau duonkepes pagrindine programa 1000g ant vidutinio apskrudimo, tik kita karta kepsiu ant maziausio, nes per daug apskrudo bet siaip plutele gaunasi plona, skanu, vaikai iskart beveik puse batono patvarke
300 ml pieno, 70 gr. sviesto ar margarino, 450 g miltų, 3 šaukštai (duonkepės didesnieji) cukraus, 2 mažiukai druskos(jei smulki užteks 1), 2 šaukšteliai sausų mielių.
Kepiau duonkepes pagrindine programa 1000g ant vidutinio apskrudimo, tik kita karta kepsiu ant maziausio, nes per daug apskrudo bet siaip plutele gaunasi plona, skanu, vaikai iskart beveik puse batono patvarke
Jogurtinis žėlė tortas
Receptas ekspromtinis , turėjau jogurto šaldytuve, skardinė konservuotų persikų
Proporcijos tokios
~600 gr jogurto
did,skardinė persikų
4 kupini valg. šaukštai želatinos
3-4 v.š. vanilinio cukraus
Želatiną užpiliau skysčiu nuo persikų, kai išbrinks, ištirpinti vandens vonelėje ar ant labai silpnos ugnies nuolat maišant, kad neprisvyltų. Persikus supjausčiau kubeliais, sudėjau į jogurtą, ten pat supyliau vanilinį cukrų. Ištirpintą želatiną supilti į jogurtinę masę ir į šaldytuvą nakčiai . Skanu
Viršutiniam sloksniui papuošimui(t.y. apatiniam kol gamini) palikau viena puselę persiko ir pusę stiklinės sirupo, kai ištirpinau želatiną, į tą pusę st. dėjau ~3-4 šaukštus ištirintos želatinos .Persikus ir kelias spanguolių uogas išdeliojau ir užpyliau sirupu ir kelioms minutėms įdėjau į kamerą kad sustingtų, o po to jau jogurtinį sloksnį supyliau
Receptas ekspromtinis , turėjau jogurto šaldytuve, skardinė konservuotų persikų
Proporcijos tokios
~600 gr jogurto
did,skardinė persikų
4 kupini valg. šaukštai želatinos
3-4 v.š. vanilinio cukraus
Želatiną užpiliau skysčiu nuo persikų, kai išbrinks, ištirpinti vandens vonelėje ar ant labai silpnos ugnies nuolat maišant, kad neprisvyltų. Persikus supjausčiau kubeliais, sudėjau į jogurtą, ten pat supyliau vanilinį cukrų. Ištirpintą želatiną supilti į jogurtinę masę ir į šaldytuvą nakčiai . Skanu
Viršutiniam sloksniui papuošimui(t.y. apatiniam kol gamini) palikau viena puselę persiko ir pusę stiklinės sirupo, kai ištirpinau želatiną, į tą pusę st. dėjau ~3-4 šaukštus ištirintos želatinos .Persikus ir kelias spanguolių uogas išdeliojau ir užpyliau sirupu ir kelioms minutėms įdėjau į kamerą kad sustingtų, o po to jau jogurtinį sloksnį supyliau
2 salierų stiebus ir 1 žalią obuolį supjaustyti kubeliais.
Įdėti šaukštelį majonezo Helmans Original.
Skonį pagerina malti juodieji pipirai.
Salotos:
Visko potruput: pekino kopusto, agurko, petrazoles, salotines sultenes (arba bet kokios žalumos), bet kokios mesytes (as dejau virto kumpio). Pabarstyt wasabi&sesame (Santa Marija) prieskoniais (puikus atradimas) ir slakelis aliejaus.
Kopūstų Kotletukai
0,5 kopūso
1 morka
3-4 kiaušiniai
0,5st miltų
200/300gr maltos mėsos/faršo(galima ir nedėti)
Sutarkuoti kopūstą(tinka ir bulvių tarkavimo mašina),smulkia tarka sutarkuoti morką,ideti faršą.Išmaišyti.Įmušti kiaušinius,įberti prieskonius(druska,pipiras,kiti pagal skonį) ,miltus.Išmaišyti.Kepti ant silpnos ugnies,valgyti galima su grietine
0,5 kopūso
1 morka
3-4 kiaušiniai
0,5st miltų
200/300gr maltos mėsos/faršo(galima ir nedėti)
Sutarkuoti kopūstą(tinka ir bulvių tarkavimo mašina),smulkia tarka sutarkuoti morką,ideti faršą.Išmaišyti.Įmušti kiaušinius,įberti prieskonius(druska,pipiras,kiti pagal skonį) ,miltus.Išmaišyti.Kepti ant silpnos ugnies,valgyti galima su grietine