pagalvojau, kad ir man laikas pasidalinti savo recptukais:)
Reikės:
pakelio varškės (geriau pusriebė, bet tinka ir liesa);
silkės;
svogūnų laiškų, krapų, ar kitų prieskonių, kuriuos mėgstate;
gabalėlio fermentinio sūrio apvoliojimui.
Varškę sutriname dubenėlyje, tada sudedam smulkiai pjaustytą silkę (be odos, ašakų ir t.t., idealiausiai tam tinka, žinoma, silkių filė, tačiau riebesnė silkė skaniau), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, druską, krapus ir viską gerai sumaišome.
Tuomet rankomis iš tos masės formuojame "kiaušinius", juos apvoliojame tarkuotame fermentiniame sūryje, galima apvolioti ir svogūnų laiškuose, ir krapuose ir visur, kas manote, kad tiks:), patiekti su majonezu.
Skonis labai įdomus, tačiau mums tikrai skanu, o pabandyti visada galima.
Skanaus.
Jeigu norit pamatyt mano meną, tai kad nepkrauti nuotrauukom, įmetu nuorodą, kur yra receptas su nuotrauka:) Dažnai darau, ir leidžiu fantazijai pasireikšti, keisdama prieskonius:)
http://www.anonsas.l...niai-is-varskesTaip pat siūlau...
Reikės:
vyšninių kelių spalvų pomidoriukų;
vytinto kumpio;
tepamo sūrelio.
Imam kumpio juostelę, perpjaunam išilgai, patepam sūreliu ir ta kumpio juostele apvyniojam pomidoriuką, persmeigiam dantų krapštuku. Taip suvyniojam visus pomidoriukus. Greita, skanu ir paprasta. Beje, man jie labai patinka vasarą, toks gaivus ir sotus užkandis, jeigu be sūrelio, tai visai ir nelabai daug kalorijų turintis:) Foto čia
http://www.anonsas.l...ai-pomidoriukai gal dar ką įkelt... namie visos foto, bet nežianu ar tiks:)