žindau 5 mėn kūdikį, noriu pasidaryti estetinį plombavimą, kas nėra būtina. Tam reiktų du kartus po 2.5 val sėdėti stomatologo kėdėj. Stomatologas naudoja Septonest nuskausminamuosius. Ar bus poveikis vaikui? Kūdikis valgo dažnai, kas 3 val.
Pagalvok gerai dėl estetinio plombavimo. Žinoma tai žymiai geriau negu metalokeramika,tačiau netgi plombuojant turės nuėsdinti emalį. O tada dantis po kurio laiko numirs,o tai reiškia,jog jis nebebus stabilus . Be to jausmas su tom blombom...
Leistų man dabar pasirinkti nedaryčiau jokio plombavimo.
Leistų man dabar pasirinkti nedaryčiau jokio plombavimo.
jausmas tikrai geresnis, jau isbandziau anksciau. Blondi, paaiskink smulkiau minusus to estetinio plombavimo? Kur plombavaisi?
QUOTE (gaziga @ 2004 06 15, 22:35) |
žindau 5 mėn kūdikį, noriu pasidaryti estetinį plombavimą, kas nėra būtina. Tam reiktų du kartus po 2.5 val sėdėti stomatologo kėdėj. Stomatologas naudoja Septonest nuskausminamuosius. Ar bus poveikis vaikui? Kūdikis valgo dažnai, kas 3 val. |
Galima. Septonesto veiklioji medziaga artikainas. Manau, artikainas geriausiai ir tinka nescioms ir zindancioms. Artikainas dar gali vadintis ubistezinu, ultrakainu, septokainu... (priekiniams dantims labai mazo kiekio reikia

QUOTE (RebekaG @ 2004 06 16, 11:25) |
Galima. Septonesto veiklioji medziaga artikainas. Manau, artikainas geriausiai ir tinka nescioms ir zindancioms. Artikainas dar gali vadintis ubistezinu, ultrakainu, septokainu... (priekiniams dantims labai mazo kiekio reikia ![]() |
Labai tiksliai pasakyta.

QUOTE (Blondi @ 2004 06 15, 20:44) |
Pagalvok gerai dėl estetinio plombavimo. Žinoma tai žymiai geriau negu metalokeramika,tačiau netgi plombuojant turės nuėsdinti emalį. O tada dantis po kurio laiko numirs,o tai reiškia,jog jis nebebus stabilus . Be to jausmas su tom blombom... Leistų man dabar pasirinkti nedaryčiau jokio plombavimo. |
Dantukas tikrai nemirsta vien nuo esdinimo, kadangi jis paveikia vien tiktai pavirsini emalio sluoksni. Jei tau po to taip atsitiko, cia greiciausiai sutapimas ir turejo veikti kiti faktoriai.
Tai kas yra estetinis plombavimas? As isivaizduoju, kad senos negrazios plombos, kuri matosi, kad yra plomba, isemimas ir idejimas naujos, kuri nesimato, ir dantis kaip naujas, ar as klystu?
Papildyta @ [mergetime]1087413019[/mergetime]
O dėl to Septonest, tai kai man uzplombuos, grisiu namo, tai is karto turesiu maitinti vaika. Koks poveikis galimas jam, ko tiketis? Ar dar palaukti, kol primatinsiu, tai tada gal bus imanoma prailginti ta laika po plombavimo.
Papildyta @ [mergetime]1087413019[/mergetime]
O dėl to Septonest, tai kai man uzplombuos, grisiu namo, tai is karto turesiu maitinti vaika. Koks poveikis galimas jam, ko tiketis? Ar dar palaukti, kol primatinsiu, tai tada gal bus imanoma prailginti ta laika po plombavimo.
QUOTE (gaziga @ 2004 06 16, 19:06) |
Tai kas yra estetinis plombavimas? As isivaizduoju, kad senos negrazios plombos, kuri matosi, kad yra plomba, isemimas ir idejimas naujos, kuri nesimato, ir dantis kaip naujas, ar as klystu? Papildyta @ [mergetime]1087413019[[b]*Stomatologė rgetime] [/b] O dėl to Septonest, tai kai man uzplombuos, grisiu namo, tai is karto turesiu maitinti vaika. Koks poveikis galimas jam, ko tiketis? Ar dar palaukti, kol primatinsiu, tai tada gal bus imanoma prailginti ta laika po plombavimo. |
Na, kaip cia paprasciau pasakius..
Estetinis plombavimas- tai labai graziai ir kokybiskai uzdeta helio plomba- taip, kad nesiskiria nuo tikro danties. O jau su ja galima daryti viska- plombuoti paprastas skylutes, atstatineti nuluzusius dantis, netgi optiskai koreguoti dantu padeti.
Galite drasiai darytis estetini plombavima dabar. Gal ten net nereikes nuskausminimo, jei grezti nedaug reikes. Ir Rebeka G. teisi, priekiniams dantukams tikrai labai nedaug vaistuku reikia ir tai neturetu atsiliepti jusu vaikuciui.

[/QUOTE]Estetinis plombavimas- tai labai graziai ir kokybiskai uzdeta helio plomba- taip, kad nesiskiria nuo tikro danties
Tai va ir as taip maniau, kodel kazi Blondi taip peikia ta estetini plombavima.
O nuskausminimo tikrai man reiks, nes sudetingas atvejis, reiks danties krypti pakeisti nemazai, stomatologe mane ispejo, kad kreivas dantis gali likti negyvas, bet kad jo padetis trukdo priekiniams stabiliai laikytis savo vietoje, ir man kazkaip po nestumo vienas priekinis truputi isjudejo is vietos.
Stomatologe, ar labai didelis praradimas, jei vienas dantis liks negyvas? Bet jis labai negrazus, ir kaip jau sakiau, jo kreiva padetis trukdo vieno priekinio danties stabilumui.
Tai va ir as taip maniau, kodel kazi Blondi taip peikia ta estetini plombavima.
O nuskausminimo tikrai man reiks, nes sudetingas atvejis, reiks danties krypti pakeisti nemazai, stomatologe mane ispejo, kad kreivas dantis gali likti negyvas, bet kad jo padetis trukdo priekiniams stabiliai laikytis savo vietoje, ir man kazkaip po nestumo vienas priekinis truputi isjudejo is vietos.
Stomatologe, ar labai didelis praradimas, jei vienas dantis liks negyvas? Bet jis labai negrazus, ir kaip jau sakiau, jo kreiva padetis trukdo vieno priekinio danties stabilumui.
Aisku gyvas dantukas geriau nei negyvas. Bet jei tos aukos is tikruju reikia ir kanalas uzplombuojamas kokybiskai, labai dideles tragedijos nera.

QUOTE (gaziga @ 2004 06 16, 12:14) |
jausmas tikrai geresnis, jau isbandziau anksciau. Blondi, paaiskink smulkiau minusus to estetinio plombavimo? Kur plombavaisi? |
Estetinis plombavimas,kad ir kaip kokybiškai padarytas turi kelis minusus. Keista,kad stomotologai tų minusų neišvardija.
1. Jeigu yra dengiamas visas danties priekinis paviršius neišvengiamai plomba pasidengia taip vadinamas danties kaklelis. Tolygų perėjimą kartais suformuoti labai sunku ir yra dirginamos dantenos. Tai veda į lėtinį dantenų uždegimą. Toje kišenėje linkę labiau kauptis apnašos,kurios irgi skatina uždegimą.
2. Prieš bplombavima turi būti sudarytas pakankamai nelygus paviršius. Danties emalis gali būti nugręžtas ( ypač jeigu dantis netaisyklingai išaugęs) arba nuėsdintas. Tai sąlygoja ilgainiui pulpos uždegimą bei mirimą. Tai savo ruožtu gali sąlygoti uždegiminių židinių susidarymui. Pagaliau miręs dantis tori tendensiją skilti,plomba laikosi blogiau ir t.t. ir t.p.
3. Plomba,kad ir kaip tolygiai būtų uždėta kaupia apnašas. Reikia žinoti tai,jog pačią plombą gali tekti pakeisti kas 3-5 metus bei šlifuoti kas pusmetį. Tai aišku kainuos.
Štai pagrindinės blogosios pusės. Aišku estetinis plombavimas yra daug geriau negu metalokeramika ( danties atžvilgiu)>.
Kartais estetinis plombavimas daromas tuomet,kai jo iš tikro net nereikia. Tai yra dideli pinigai stomotologui ir tai reikia prisiminti.
Ką reikškia,jog kreivas dantis trukdo kitiems? Tiek metų išbuvo,o dabar trukdyti pradėjo? Gali judėti dėl dantenų pažeidimo,o ne dėl savo vietos. Tegul pabando išrauti,tuomet įsitikins,jog stipriai laikosi

QUOTE (Blondi @ 2004 06 16, 20:03) |
Estetinis plombavimas,kad ir kaip kokybiškai padarytas turi kelis minusus. Keista,kad stomotologai tų minusų neišvardija. 1. Jeigu yra dengiamas visas danties priekinis paviršius neišvengiamai plomba pasidengia taip vadinamas danties kaklelis. Tolygų perėjimą kartais suformuoti labai sunku ir yra dirginamos dantenos. Tai veda į lėtinį dantenų uždegimą. Toje kišenėje linkę labiau kauptis apnašos,kurios irgi skatina uždegimą. 2. Prieš bplombavima turi būti sudarytas pakankamai nelygus paviršius. Danties emalis gali būti nugręžtas ( ypač jeigu dantis netaisyklingai išaugęs) arba nuėsdintas. Tai sąlygoja ilgainiui pulpos uždegimą bei mirimą. Tai savo ruožtu gali sąlygoti uždegiminių židinių susidarymui. Pagaliau miręs dantis tori tendensiją skilti,plomba laikosi blogiau ir t.t. ir t.p. 3. Plomba,kad ir kaip tolygiai būtų uždėta kaupia apnašas. Reikia žinoti tai,jog pačią plombą gali tekti pakeisti kas 3-5 metus bei šlifuoti kas pusmetį. Tai aišku kainuos. Štai pagrindinės blogosios pusės. Aišku estetinis plombavimas yra daug geriau negu metalokeramika ( danties atžvilgiu)>. Kartais estetinis plombavimas daromas tuomet,kai jo iš tikro net nereikia. Tai yra dideli pinigai stomotologui ir tai reikia prisiminti. Ką reikškia,jog kreivas dantis trukdo kitiems? Tiek metų išbuvo,o dabar trukdyti pradėjo? Gali judėti dėl dantenų pažeidimo,o ne dėl savo vietos. Tegul pabando išrauti,tuomet įsitikins,jog stipriai laikosi ![]() |
Neniegiu nieko, ka tu cia parasei. Visokiu komplikaciju gali buti bet kurio gydymo metu. Tai priklauso nuo gydytojo profiasionalumo, paties zmogaus higienos igudziu, bei organizmo savybiu. Del to ar tai daroma vien del pinigu, cia stomatologo sazines reikalas. Jie gi tokie patys zmones ir visokiu zmoniu gi pasitaiko.
Bet nereikia pamirsti, kad siais laikais ir estetika zmogui labai svarbu. Neseniai vienai pacientei paslifavau visiskai sveikus labai kreivus priekinius dantis ir dariau estetini plombavima. Pries tai dvi savaites itikinejau to nedaryti.
Taciau paciente sake turinti kompleksa nuo pat vaikystes, ortodontinio gydymo nenorejo. Sake- noriu graziai sypsotis. Po gydymo buvo labai patenkinta.
Jautesi nauju zmogumi.
Visos sutinka, kad plauku dazymas ju nesustiprina, kosmetika veido odos nepagrazina ir t.t. Bet yra toks dalykas pasaulyje kaip grozis. Ir ne veltui yra patarle- "Grozi reikalauja auku..". Kokias aukas tam groziui mes leisime, tai jau kiekvienos apsisprendimo reikalas.