Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija

QUOTE(rituliukas25 @ 2011 05 16, 22:56)
Smurka, gal gali parekomenduoti kokį gerą ir nelabai brangų hamamą Čamjuvoje. Visgi "tūsinaisi"ten pernai visą sezoną.

Tokio a la visuomeninio nėra, nebent aš neturiu apie tai informacijos.

Ir apskritai nelabai gaudausi gatvinėse kainose. Man tai neaktualu nei kaip turistei (nes jau senokai keliauju kaip "pati sau agentūra"), nei juo labiau kaip turizmo darbuotojai. Žinau, kad ten pigiau, bet tuo mano žinios ir apsiriboja. Gatvinių agentūrų paslaugomis paskutinį kartą naudojausi prieš septyneris metus.

O kalbant apie hamamus, tai vis tik geriausi būna tie, kurie siūlomi jūsų viešbučiuose (jei tai penkių žvaigždžių viešbutis, kituose įvairiai). Antroje vietoje būtų Babel ar Ottoman SPA centrai, o kitur - loterija. Gali labai pasisekti arba labai nepasisekti. Man už pigią kainą buvo ir pasisekę ir nepasisekę
Atsakyti
Laba diena,

sudurino mane vakar kelioniu agenturoj,nuejau pasiimti bilietus ir uzklausiau kaip su vaiko iki 2metu bagazu,tai pasake kad priklauso 10kg ir i juos iskaitomas vezimas.Tai dbr mano vezimas sveria 6.5kg,o 3.5kg deti i lagamina ir niekas nesikabins,nesvers pribeges mano vezimo? biggrin.gif Cia man kazkiap keistai,juk vezima paduodu prie lektuvo,ne i bagazo skyriu tai kas ten man susvarstyk kiek ten ko yra? g.gif
Atsakyti
sveiki, ir mes grizom pries kelias dienas is Turkijos, Simena Sun Club. ax.gif Viesbuciui jokiu pretenziju - nuostabi didele teritorija, primenanti botanikos soda, ivairus ir labai skanus maistas (dabar lomkes be svieziu braskiu ir apelsinu, mushmulos), kambariai tvarkomi kasdien, paciame viesbutyje daug veiklos (sporto sale, aerobika, tenisas, mini golfas, biliardas, pirtis ir t.t) kelis kartus buvom nueje i vakarinius show, patiko turkisko folkloro naktis. Patiko viesbucio spa hamamas, pirkom is Tezu uz 45 dol.
Beje visi show orientuoti i slaviska publika, kurios ten daugiausiai, lietuviu buvo nedaug, i keliones pabaiga pagausejo. Vakarais prie baro buvo bandoma organizuoti sokius, bet zmoniu likdavo mazai ir dauguma tyliai sededavo prie staleliu gurksnodami, nei karto neteko regeti girtu nekontroliuojanciu saves.
Oras mus pasitaike vidutiniskas. pirmas tris dienas buvo giedra ir karsta, kita keliones dali atveso, po pietu apsiniaukdavo, kartais su saltu veju. Gavom lietaus viena nakti ir diena pakrapijo. vakarais tikrai reikejo ir megztuko, ir striukes plonos. vanduo juroj +20, baseinuose rode +22, zodziu vesokas, mazyle maudyniu atsisake, o mes maudemes, bet max pora kart per diena.
Patys pasiorganizavom kelias isvykas. Nuomojom masina is vietines agentureles Hyundai Getz, kaina parai su vaikiska kedute 45 dol. benzino kaina 42 TR, mazdaug 6,6 lt. Aplankem Demre/Myra nekropoli, amfiteatra, Olympos miesto griuvesius, Chimeros ugnis, nespejom i Phaseli. Keliai geri, vietiniai vairuotojai nepaiso sviesoforo signalu doh.gif labai patiko kelias i Olympos ir Chimera, kai nusuki nuo greitkelio ir vingiuoji serpantinais pro kaimelius. Suzavejo Cirali papludimys, ten buvom anksti ryte apie 8 val, nuostabus vaizdas ir jausmas! zmoniu nulis prie juros, tik keli prabude keliautojai prie savo camperiu gurksnojo rytine kava.
Gal kam bus naudinga info, isbandem pasivaiksciojima kalnais, nuzymetu marsrutu. http://www.visitkeme...iris/index.html
Is Camyuva reikia dolmusu pavaziuoti iki sankryzos su Kiris kaimeliu (1 dol), tada mazdaug 30 min iki trasos pradzios, ja zymi zenklas prie kelio, nereik labai issigast, nes pradzioj reikia paejeti palei citrinu plantacija nelabai isvaizdziu keliuku, o paskui jau prasideda keliukas i kalna, visas keliukas numarkiruotas veliavelemis (pazymetos ant medziu, akmenu). Reikia plypeti i kalnus, keliukas siauras, akmenuotas, rekomenduoju pasiimti vandens ir butina uzdara patogi avalyne. Nuostabus vaizdai atsiveria su jura, viesbuciais, kuo auksciau, tuo graziau wub.gif Pakeliui uzlipom i Calis Tepesis - uolos virsune nuo kurios atsiveria puiki panorama - vienoj pusej Kemeras, o kitoj Camyuva, jura, kalna! Nusileisti galima 2 budais - automobiliu keliukas i Kemera arba keliukas per miska kalnais. Mes ejom misku. Abu keliukai numarkiruoti vienodai. Siaip matem nemazai zmoniu aukstyn zemyn suvaiksto automobiliu keliuku is Kemero, kiti uzvaziuoja su auto. Is Kemero grizom i Camyuva su dolmusu (2 dol). Rekomenduoju, kas megsta aktyvu pasivaiksciojima kalnais. Su vaikais butu labai sunku, nebent vyresni mokyklinukai, mes savo mazyle palikom viesbuty su mociute. dar labai praverstu GPS su susivestu marsrutu mirksiukas.gif Pasivaiksciojimas truko 3,5 val (neskubejom, grozejomes), plius 1,5 val kelione nuo viesbucio iki trasos ir nuo trasos iki viesbucio.
Na uzskaitau, kad pirmas kartas Turkijoje tikrai neprisviles wub.gif nenorejom isvaziuot namo blush2.gif
Atsakyti
Pas mus antklodziu kambaryje nebuvo bet papraseme ir atnese, novaturo atstove tai net autobuse ispejo kad kiti viesbuciai kambaroiuose nelaiko siltu antklodziu reikia prasyti o ne salti visa laikotarpi kaip kai kurie turistai, matyt ir tokiu pasitaike kurie n enuejo i recepsena ir nepaprase antklodziu
Atsakyti
QUOTE(Agnytte @ 2011 05 17, 10:20)
Laba diena,

sudurino mane vakar kelioniu agenturoj,nuejau pasiimti bilietus ir uzklausiau kaip su vaiko iki 2metu bagazu,tai pasake kad priklauso 10kg ir i juos iskaitomas vezimas.Tai dbr mano vezimas sveria 6.5kg,o 3.5kg deti i lagamina ir niekas nesikabins,nesvers pribeges mano vezimo? biggrin.gif Cia man kazkiap keistai,juk vezima paduodu prie lektuvo,ne i bagazo skyriu tai kas ten man susvarstyk kiek ten ko yra? g.gif

Vaikui iki 2metu galima veztis bagaza iki 10kg ir i ji vezimukas nesiskaiciuoja tikrai mirksiukas.gif musu sveria 8kg ir plius dar vesimes lagamina iki 10kg smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnytte @ 2011 05 17, 09:20)
Laba diena,

ten yra vienas niuansas. jei vezimuka priduodi i bagaza- ji gali pasverti ir priskaiciuoti prie bagazo. o kitas variantas- reik sodinti vaika i ji ir neatiduoti bagazan, o atiduoti stiuardesems ar berniukui jau pries pat lipant i lektuva - pries trapa sudet ir iteikt arba jei tas koridoriukas- tai pries lipant i lektuva tai padaryti. tada vezimukas laikomas ne bagazu, o vaiko transporto priemone. Rusijoj kazkada to nezinodami atidavem i bagaza ir mokejom uz pervirsi. o kai vaziuoji su juo- ir niekam neatiduodi iki paskutines minutes- niekas net nebando jo sverti smile.gif

gal cia ir paprasciau ziurima i tai, bet cia nuoavialiniju politikos priklasuo wink.gif
Atsakyti
Sveiki,
Užsisakėm per išankstinį pardavimą iš Novaturo kelionę į Meryan viešbutį.
Dabar sužinojau, kad prie pat viešbučio statybos doh.gif
Novaturas prie viešbučio aprašymo kol kas to neskelbia. Tikrai nebūčiau pasirinkusi šito viešbučio, jeigu būčiau žinojusi apie statybas. verysad.gif
Vieną kartą jau keičiau kelionės sąlygas pagal tą išankstinio pirkimo akciją-atrakciją. Kažin ką dabar daryt g.gif
Gal kas nors susidūrėt su panašia situacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga B. @ 2011 05 17, 15:30)
Sveiki,
Užsisakėm per išankstinį pardavimą iš Novaturo kelionę į Meryan viešbutį.
Dabar sužinojau, kad prie pat viešbučio statybos doh.gif
Novaturas prie viešbučio aprašymo kol kas to neskelbia. Tikrai nebūčiau pasirinkusi šito viešbučio, jeigu būčiau žinojusi apie statybas. verysad.gif
Vieną kartą jau keičiau kelionės sąlygas pagal tą išankstinio pirkimo akciją-atrakciją. Kažin ką dabar daryt g.gif
Gal kas nors susidūrėt su panašia situacija g.gif

Tai gal nelabai ir trukdys tos statybos... Kada vykstat į šį viešbutį? Mes į jį skrendam jau šį penktadieniį, tai gryžus galėsiu informuot kaip ten ir kas wink.gif
Atsakyti
[quote=RRRuuu,2011 05 17, 09:32]Gal kam bus naudinga info, isbandem pasivaiksciojima kalnais, nuzymetu marsrutu. http://www.visitkeme...iris/index.html
Is Camyuva reikia dolmusu pavaziuoti iki sankryzos su Kiris kaimeliu (1 dol), tada mazdaug 30 min iki trasos pradzios, ja zymi zenklas prie kelio, nereik labai issigast, nes pradzioj reikia paejeti palei citrinu plantacija nelabai isvaizdziu keliuku, o paskui jau prasideda keliukas i kalna, visas keliukas numarkiruotas veliavelemis (pazymetos ant medziu, akmenu). Reikia plypeti i kalnus, keliukas siauras, akmenuotas, rekomenduoju pasiimti vandens ir butina uzdara patogi avalyne. Nuostabus vaizdai atsiveria su jura, viesbuciais, kuo auksciau, tuo graziau wub.gif Pakeliui uzlipom i Calis Tepesis - uolos virsune nuo kurios atsiveria puiki panorama - vienoj pusej Kemeras, o kitoj Camyuva, jura, kalna! Nusileisti galima 2 budais - automobiliu keliukas i Kemera arba keliukas per miska kalnais. Mes ejom misku. Abu keliukai numarkiruoti vienodai. Siaip matem nemazai zmoniu aukstyn zemyn suvaiksto automobiliu keliuku is Kemero, kiti uzvaziuoja su auto. Is Kemero grizom i Camyuva su dolmusu (2 dol). Rekomenduoju, kas megsta aktyvu pasivaiksciojima kalnais. Su vaikais butu labai sunku, nebent vyresni mokyklinukai, mes savo mazyle palikom viesbuty su mociute. dar labai praverstu GPS su susivestu marsrutu mirksiukas.gif Pasivaiksciojimas truko 3,5 val (neskubejom, grozejomes), plius 1,5 val kelione nuo viesbucio iki trasos ir nuo trasos iki viesbucio.

Mes kaip tik lekiam i Kiris miesteli.Tai,kaip suprantu tas keliukas mums bus visai netoli,tik paeiti iki to kalniuko pradzios. Na mums grizti ,tai reiks tuo paciu keliu kur ir uzlipsime.
gal galite imformuoti apie turgu Kiris miestelyje,kada buna,kaip kainos,ar reikia i Kemera vaziuot del jo. Kemere kiek skaiciau(O skaiciau ne viska tikrai) turgus antradieniais. Tai jau tada neteks ten apsilankyt,nes mes atskrendame antradieni ir griztame taip pat. Kas pirkote tabako kaljanui,kokios kainos,kur geriausia pirkti?
Atsakyti
Rutulioju antklodziu tema ax.gif Nespeju su jusu tempais:) Niu, Simenoje ju nebuvo, tik pledai, bet man tada (geguzi ) ju ir nereikejo. Kitur siltuose krastuose antklodziu ir negavom, bet ir nereikejo...Niu jo, su chalatais tikrai galesim miegot, dar ir treningus turesim....Beliko dar ir pirstines isimesti blink.gif
Tiesa, pabandziau orus tikrinti per www.weather.com, bet su farinheitais esu susipykusi, tai nesusigaudau kokia ta temperatura g.gif
Atsakyti
Oras Turkijoj idealus. Siandien kelemes i Tahtali kalna, apvaiksciojom ne tik turistine dali, bet ir uz jos ribu, nes kita kalno puse leidziasi kalnu pesciuju trasa, tai galima graziu vaizdu pamatyti.
Prisipazinsiu, is pradziu tikrai buvo nejauku,del aukscio ir pan., bet veliau siektiek apsipratau.
Atsakyti
[/quote]Mes kaip tik lekiam i Kiris miesteli.Tai,kaip suprantu tas keliukas mums bus visai netoli,tik paeiti iki to kalniuko pradzios. Na mums grizti ,tai reiks tuo paciu keliu kur ir uzlipsime.
gal galite imformuoti apie turgu Kiris miestelyje,kada buna,kaip kainos,ar reikia i Kemera vaziuot del jo. Kemere kiek skaiciau(O skaiciau ne viska tikrai) turgus antradieniais. Tai jau tada neteks ten apsilankyt,nes mes atskrendame antradieni ir griztame taip pat. Kas pirkote tabako kaljanui,kokios kainos,kur geriausia pirkti?
[/quote]

Nuo kiris visai netoli ,mažas miestukas Kiris, bet viskas pigiau thumbup.gif mes kalijanui vežamės tokiose plasmasinėse dėžutėse tabaką, nu super koks geras, jei akrualu, galėsiu atsiųsti dėžutės foto, deja jau tuščios 4u.gif
Per tą kalną vieną dieną ėjome iki Kemero, bet atgal jau važiavom dolmušu ax.gif vaizdai nuo kalno nerealūs wub.gif

Imesiu foto nuo kalno, darytos su telefonu ir per labai nekokį orą (gegužės 18,2010 blink.gif ), tai labai ne kokios ax.gif

Kiriš miestukas
user posted image

Kemer miestukas
user posted image

kelias nuo kemer į kalną (pėsčiųjų takas yra ir mašinoms daug geresnis, bet nuo jo nėra vaizdų, kaip kylant šiuo wub.gif )
user posted image

kalnas nuo mašinų kelio, pro kurį važiuoja dolmušas kiriš-kemer
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruc: 18 gegužės 2011 - 07:46