Aktualiausia tema atskiroje temoje
http://www.supermama...howtopic=739783
kad info neissiblaskytu ir gautumeme tiesiogine "transliacija" is atostogaujanciu.Kas labai baiminasi,kad Turkijos orai nevirstu Lietuvos orais
Ir cia Turkijos temoje nebus kalbama vien tik apie orus
QUOTE(Sonata_B @ 2011 05 28, 18:41)
O kas organizuoja is Rygos i Turkija? Kokie operatoriai?
novaturs.lv
Aš su jais skridau. Prieš 4 dienas gryžau. viskas buvo čiki
QUOTE(šeima iš 5 @ 2011 05 28, 19:23)
Buvau, skridau, grizau...Nu grazu, ir jokiu pasakojimu kaip sekesi?
Mes cia issizioje laukiam nauju ispudziu...
Mes cia issizioje laukiam nauju ispudziu...
Alanijos kalnai buvo po mano kojom
pasiblaškiau po gilų kaimą
padirbėjau čobanu, mūsiškai būtų piemeniu
Alanija man ne pats mylimiausias kurortas... Dyyyyydeli Druskininkai... Bet šykart taip reikėjo. Kalnai nuostabūs... Jūra maloniai vėsi, saulė buvo visas dienas. Nusvilau.
Viešbutis mano tik 3 žv. Bet labai kokybiškas, tokios švaros ir tvarkos niekur nemačiau.
Viešbutis Wien Keikobato pusėj, iki senosios prieplaukos koks dešimt minučių lėtai. Keliavau visur savarankiškai, iš agentų pirkau tik naktinį pasiplaukiojimą laiveliu. Buvau urvuose- maloniai gaivina karštą dieną. Mavganato ar kaip ten jie kriokliai nieko ypatingo, tik vandens spalva nereali. Alanijos pilis labiausiai įsiminė restoranėliu su nuostabiu gozleme ir apelsinų sultimis tuborgo bokaluose, ir gyvom antim tarp kojų šmitinėjančiom.
Latviški gidai malonūs, išlydi iki pat bagažo registracijos. Visas bendravimas dviem kalbom iškarto, papasakoja latviškai, tada pakartoja rusiškai, o man asmeniškai visa info buvo lietuviškai atspausdinta.
QUOTE(šeima iš 5 @ 2011 05 29, 00:03)
Tai ka veikt reikia, jei lyja?
O tuo metu bent silta? Pasijausim, kaip Palangoj
NA, bet kas per nesamones siemet darosi?
O tuo metu bent silta? Pasijausim, kaip Palangoj
NA, bet kas per nesamones siemet darosi?
Nu ka ka?
pas mus viesbuty didziulis baseinas po stogu su visokiom pramogom vaikams, Kids Club;ai ,barai,restoranai,zaidimu aiksteles.Nu yra ka veikt,jei ir lyja.
Siaip tai silta,tikrai nepasijausit kaip Palangoj.Vakar po lietaus buvo 22,tai tikrai nesalta,zmones su maikutem vaiksto.Aisku,smagiau kai saule yr.
O turkai ir patys sako,kad nesamones darosi su gamta,klimatas keiciasi.Ziurekit,argi kada LT budavo +35 vasara?o dabar kepina tolka tak,tai ir pas juos visokie pasikeitimai.
Sian,po smagaus palijimo vakar ,vel sviecia saule,oras plezinis,pavesy +27,dangus giedras giedras.Belekas
QUOTE(Blueta @ 2011 05 29, 11:49)
Nu ka ka?
pas mus viesbuty didziulis baseinas po stogu su visokiom pramogom vaikams, Kids Club;ai ,barai,restoranai,zaidimu aiksteles.Nu yra ka veikt,jei ir lyja.
Siaip tai silta,tikrai nepasijausit kaip Palangoj.Vakar po lietaus buvo 22,tai tikrai nesalta,zmones su maikutem vaiksto.Aisku,smagiau kai saule yr.
O turkai ir patys sako,kad nesamones darosi su gamta,klimatas keiciasi.Ziurekit,argi kada LT budavo +35 vasara?o dabar kepina tolka tak,tai ir pas juos visokie pasikeitimai.
Sian,po smagaus palijimo vakar ,vel sviecia saule,oras plezinis,pavesy +27,dangus giedras giedras.Belekas
nezinau,kai lijo pora pusdieniu uzpraeita rugseji ir kai vis nulydavo spalio menesi praeita rudeni,tai as isitikinau,kad nuobodoka mums,kad ir kokias paslaugas po stogu viesbutis siulo.....na tikra ne tas ir viskas ir animatoriai stengesi pravesti viska prie vidinio baseino ir animacija viena vakara viduje buvo(kaip tik turejo buti gala vakaras,tai lauke tieeek idomybiu ir grozybiu buvo paruosta,bet pradejus lyti,teko skubiai viska organizuoti viduje) bet nera tos erdves,kai viduje viskas organizuojama.
Ir zmones vistiek jau pasigrude,kad ir koks viesbutis butu didelis ir toks lyg laisves apribojimas lauke silta,gera,bet lyja
Mes net viena diena surizikavome ir lyjant lietui isvaziavome i Antalija,vis idomiau,kad ir palyjant ten psivaikscioti nei viesbutyje is vieno baro i kita vaikscioti
Vaikai irgi tik ir lauke,kad greiciau nustotu lyti.
Beto mes kai neprate baseine maudytis,tai ir i vidini viesbucio baseina nesinorejo listi
Sveiki, vakar gryzom is Turkijos, Bodrumo, pailsejom puikiai lietutis lyjo dvi paskutines dienas, priespaskutine mes jo negavom, nes kaip tik isvaziavom i Graikijos sala Kos, kur buvo nuostabus oras, tik gryzus draugai sake kad visa diena pralyjo ir nelabai ka buvo viesbuti veikt, o paskutine diena pries isvaziuojant planavom degintis isvertus bambas , bet deja nepavyko nes pyle lietus kaip is kibiro, issigiedrijo tik i vakara, bet dar spejo dukryte baseine prisimaudyt Bodrumas patiko, Kosas dar labiau, bet noreciau gryzt atgal i Kemera arba Alanija, mums ten labiau patiko, daugiau veiksmo, daugiau turkiskos dvasios, ir viesbutis sikart truputi nuvyle mus, ko ir bijojau, praietais metais Simena Sun club likom patenkinti, o siemet pradzioj tik minusus rinko, poto aisku apsipratom ir viskas patiko. Labai daug anglu, belgu, olandu, rusu labai nedaug, ir visur praktiskai sneka angliskai tik. Jura saltoka ir siaip truko truputeli daugiau silumos, nes visus kartus vaziavom liepos vidury, kai jau baseinai ir jura isile kaip arbata, tai sikart reikejo pratintis lendant i vandeni. Imetu kelias foto is Tr ir Gr
Bodrumas
Kos
Bodrumas
Kos
QUOTE(Andzeja @ 2011 05 29, 17:14)
O kokiame jus viesbutyje buvote? nes man kazkaip labai nepanasu i Bodruma, greiciau i kazkuri is kaimeliu netoliese Ar klystu? Kiek juos apvaziavau, tai dziaugiuosi, kad abu kart rinkausi pati Bodruma, nes tie kaimukai man ne prie dusios kazkaip, labai jau nyku susirode
QUOTE(Cobre @ 2011 05 29, 16:26)
O kokiame jus viesbutyje buvote? nes man kazkaip labai nepanasu i Bodruma, greiciau i kazkuri is kaimeliu netoliese Ar klystu? Kiek juos apvaziavau, tai dziaugiuosi, kad abu kart rinkausi pati Bodruma, nes tie kaimukai man ne prie dusios kazkaip, labai jau nyku susirode
Armonia holiday village & spa. Taip, cia nuo Bodrumo 25 km, nuo Turgutreiso 4 km. apylinkes baisios, keliai baisus, tik aisku Turgutreisas netoli su dolmusu 5min tai problemu dideliu nesukele, bet net vezimeli buvo sunku stumt isejus is viesbucio teritorijos. Kitus kur veze autobusas nuo orouosto isvezinejant po viesbucius tai kazkokiose fermose isvis paleido, meldziausi, kad tik cia ne musu viesbutis butu
QUOTE(Blueta @ 2011 05 29, 13:13)
Tai rudeniop jau vel kitaip tas lietus,ten jau daugiau niuansu ir didesne tikimybe patekt "ant lietaus".Vasara tai nulyja toks siltutis,nenukrenta net temperatura per daug, ir vel saule sviecia,nesugenda oras ilgam.
rugsejo menesi lidavo trumpai ir tikrai ne daug kartu-kai lydavo budavo silta ir net ilgomis rankovemis nieko nereikejo,is karto vel sviesdavo saulute(kartais lidavo saulei svieciant),jura budavo siltutele,nesvarbu,kad ir banguodavo jau kartais stipriai.
Todel sakyciau rugsejo tai toks vasarinis dar lietus.Retas.Tik mes papuoleme,kai tuo medu siaute audros ir potvyniai,tai kazkiek pasieke ir turistines vietas.Net juriniu tornadu mateme.
Spalio menesi daugiau jau debesuotumas jausdavosi,kiek vesiau budavo kai lidavo,kartais,bet ne visada reikedavo ilgomis rankovemis palaidines.Didesnis vejuotumas.
Bet jau tokiu metu lietaus rizika didesne,kaip manau ir pavasari,tik pavasari jura dar salta,o rudeni,kad ir lyja,bet jura siltutele..Daugiau jokiu niunasu kaip ir nebuvo.
QUOTE(Andzeja @ 2011 05 29, 17:37)
Armonia holiday village & spa. Taip, cia nuo Bodrumo 25 km, nuo Turgutreiso 4 km. apylinkes baisios, keliai baisus, tik aisku Turgutreisas netoli su dolmusu 5min tai problemu dideliu nesukele, bet net vezimeli buvo sunku stumt isejus is viesbucio teritorijos. Kitus kur veze autobusas nuo orouosto isvezinejant po viesbucius tai kazkokiose fermose isvis paleido, meldziausi, kad tik cia ne musu viesbutis butu
Na manes irgi nesuzavejo Turgutreisas Kaip ir kiti kaimeliai salia, statybos, daug nauju namu, kotedzu ir plikos kalvos. Ir keliai tikrai ten baisus kol kas. Bet siaip ir nuo oro uosto iki Bodrumo pries du metus kelias buvo labai panasus, aplink dulkes, statybos, o siemet vaziavau ir gerejausi, kaip greit ir graziai viskas atrodo. tai ne uz ilgo ir ten bus viskas grazu manau. O keliai link viesbuciu, tai ir man siauba sukele. Netycia ne ten uzsukau link Gumusluk vaziuodama, tai pamaciau nebepamenu kurio viesbucio nuoroda, bet zinau, kad tikrai ten lietuvius veza, tai pagalvojau, ka atvezami zmogeliai turetu jausti, kai mato, kad juos pro kazkokius sabakstynus gabena Ir ten daug tokiu nuorodu buvo.
O kas liecia turkiskuma, tai man cia jo kaip tik daugiau, nei Kemere. Nes kas liecia Bodrumo ir apylinkiu graikiskuma, tai cia tik baltai dazyti namai toki ispudi kazkiek sudaro, o daugiau tai nieko bendro. Ir statiniu turkisku cia daugiau galima isvysti nei Kemere. Kemere man aplamai net ne Turkija, o kazkoks turistu rezervatas su prekeiviais is buvusiu sovietiniu respubliku - cecenai, turkmenai, kazachai ir t.t., na bet juodi, turkiskai moka, tai ir priimam juos kaip turkus Kemero kalnai be abejo be konkurencijos. Jura man vistik Bodrume daug labiau patinka, tik ji vesesne. Skaiciau, atsiliepimus tu, kurie kasmet vyksta i Bodruma skirtingu laiku, tai sako, kad jei lyginti jura Antalijos regione ir Bodrumo, tai Egejo jura cia neikada nebus tokia silta, visada vanduo bus gaivus. Gal kada ir as isbandysiu ir galesiu savo nuomone pareiksti apie tai
QUOTE(Cobre @ 2011 05 29, 16:55)
O kas liecia turkiskuma, tai man cia jo kaip tik daugiau, nei Kemere. Nes kas liecia Bodrumo ir apylinkiu graikiskuma, tai cia tik baltai dazyti namai toki ispudi kazkiek sudaro, o daugiau tai nieko bendro. Ir statiniu turkisku cia daugiau galima isvysti nei Kemere. Kemere man aplamai net ne Turkija, o kazkoks turistu rezervatas su prekeiviais is buvusiu sovietiniu respubliku - cecenai, turkmenai, kazachai ir t.t., na bet juodi, turkiskai moka, tai ir priimam juos kaip turkus Kemero kalnai be abejo be konkurencijos. Jura man vistik Bodrume daug labiau patinka, tik ji vesesne. Skaiciau, atsiliepimus tu, kurie kasmet vyksta i Bodruma skirtingu laiku, tai sako, kad jei lyginti jura Antalijos regione ir Bodrumo, tai Egejo jura cia neikada nebus tokia silta, visada vanduo bus gaivus. Gal kada ir as isbandysiu ir galesiu savo nuomone pareiksti apie tai
Del juros - tai kaip tik siandien perziurejau nuotraukas is keliones Alanijoj ir niekada nepamirsiu pirmo ispudzio kai pamaciau jura kokia ji buvo ryskiai zydra. Egejo jura tamsiai melyna ir salta, va toki ispudi ji man paliko, spalva neprilygtsa kokia ji buvo Alanijoj, aisku ten Vidurziemio jura, bet man ji zymiai labiau patiko, ir kokios bangos buvo, kulversciais risdavomes
Del turkiskumo, tai pvz musu viesbutis labai europietiskas buvo, truko turkiskos dvasios. Labai norejom parukyti kaljana, bet nebuvo tokio pasiulymo, ko atsisakem Simenoj kur kiekviena vakara siulydavo, tai sikart labai uzsimanem, bet negavom (cia tik siaip). Prekybos vietose niekas nesideri ir niekas nesikabineja (del kabinejimosi labai tas gerai aisku), o vat kainos uzkeltos ir nieko nenuleidzia, tai tas man nepatiko, nes kitur kur buvom tai kaip pramoga buvo deretis na ir siaip daugiau Graikija man primine tas stilius visas miesto islaikytas baltu triju aukstu namu, jachtu uostai ir pan. Neveltui anksciau Graikijai priklause. Kemere labai patiko kalnai ir pusys. Alanijoj ispudi kaip ir sakiau padare juros zydrumas ir dideles bangos Imetu ta zydruma ir bangas, kas mane taip suzavejo
Andzeja, as Alanijoje nebuvusi, netraukia kazkaip manes ta puse niekuo kol kas Bet nuotraukos labai grazios As tik galiu palyginti jura Kemero puseje ir Bodrume, tai Egejo man gerokai skaidresne, tas aiskiai matydavosi, kai nuplauki panasu atstuma, o ir tos spalvotos zuvytes... Tiesa, jas as pamaciau tik siemet kazkodel, nors ir pirma karta ir dabar nuplaukdavau ir sededavau ant pluduru virviu, bet siemet ju tuntais buvo, o pirma karta nei vienos nemaciau, tik tokias visai maziukes, plonytes Gal uzaugo ir pakeite formas
Smagu, kai kiekvienas randa jam miela kampeli
Smagu, kai kiekvienas randa jam miela kampeli
QUOTE(Andzeja @ 2011 05 29, 15:11)
Del juros - tai kaip tik siandien perziurejau nuotraukas is keliones Alanijoj ir niekada nepamirsiu pirmo ispudzio kai pamaciau jura kokia ji buvo ryskiai zydra.
del juos zydrumo as irgi manu,kad Alanijoje jura daug zydresne,nei pvz Kemere.
Del banguotumo,tai ir Kemere ir Alanijoje ir Antalijoje jura budavo ir banguota ir rami.