Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija

QUOTE(byebyelondon @ 2011 05 24, 17:39)
man nepatiko, prasau gerbkit ir mano nuomone.

gerbiam smile.gif tik kad viesbuti tikrai nelinksmoj vietoj pasirinkot. Specialiai permeciau akim, ko tikejotes pries kelione. Norejot keliaut, vazinetis, o prabuvot viesbutyje. Kad ir del objektyviu priezasciu. Jauniems i ta pati marmari varyt reikia. Diena viesbutyje pramiegot ar siaip lovoj prasivartyt, o nakti "i trasa" bigsmile.gif Po tokiu atsotogu, ziurek, jau kitamet noresis sugrizt i ramuji viesbuti, kad tik pailset su vieninteliu veiksmu paskui bambiza begiot, kad i baseina neigriutu
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 05 24, 15:44)
Reiketu naujos temos......TIESIOGINE TRANSLIACIJA IS TURKIJOS APIE ORUS biggrin.gif

Pas rusus tokia tema yra.

QUOTE(byebyelondon @ 2011 05 24, 16:41)
Grizom is pirmosios keliones i Turkija smile.gif Na ka galiu pasakyti, ko gero tai buvo pirmas ir paskutinis kartas. Buvom viesbuty Sea World Resort& Spa, bet turbut apie ji komentarai nelabai kam idomus, nes mes skridom is Vokietijos, lietuviai i si viesbuti kaip suprantu kelioniu neorganizuoja. Kai tik atskridom ispudis buvo-prabangus viesbutis, palmes, grazi aplinka, susidare ispudis kad viesbuty tieeeek visko nuveikti... Bet savaitei ipusejus galvojom isprotesim, kaip nuobodu pasidare. Nusprendem, kad lietuviu numyletas pliaziniu atostogu modelis "pasidegint, pasimaudyt, gerai pavalgyt, vakare pagert" ne mums. Kitais metais imsim pazintine kelione, o i Turkija grisim pensijoj, kada jau nebepaeisim smile.gif O ir pati salis pasirode skurdoka, uz hotelio tvoros kalnai siuksliu, pastatai apgriuve, sugriuve, tu palmiu prisodinta pagrinde viesbucio teritorijoj, kad klientai jaustusi kaip egzotiskoj vietelej, uz viesbucio ribu ju tik viena kita pamatysi, medziai, augalai labai panasus i Lietuvos. Kaip ir viena forumo dalyve pries tai rase, tikejausi, kad salis bus panasi i Graikija, bet pasirode labiausiai panasi i Ukraina. Grizus i Vokietija vos ne puoliau buciuot zeme  thumbup.gif

As nesuprantu vieno: jei liudna, tai net ir netoli Sides yra perliuku wub.gif Ir tikrai ne pati Side ar Zaliasis kanjonas schmoll.gif Patys pasirinkote toki poilsi, tai patys ir turejote ka norejote. As niekada neprasedziu visa laika viesbutyje, nes nuproteciau, tai ir si karta pravazinejau ir pravaiksciojau nemazai, rinkausi viesbuti paciame mieste, kad butu ka veikti ir kur iseiti, nors viesbuti rinkausi 5*, bet man tas netrukdo keliauti kur noriu ir kiek noriu. Tai ir pramiegojau neiseidama is kambario vos ne para, net valgyti neejau, nes reikejo ir tokio atotrukio, ir prisideginau, ir prisiskeliavau, ir prisivaiksciojau, ir kavinese pasibuvau su kokteiliukais ant juros kranto.
Kas liecia jusu varianta, tai drauge jau septinta karta vyks i Turkija liepa, o dabar pasibuvo pries savaite netoli Sides. Tai sake nesupranta, ka ten veikti, tik viesbutyje guleti ir prie baro tupeti, gyvenime ten negriztu, nebent kaina stebuklinga butu biggrin.gif Nes gamtos grazios nerasta, viesbuciai, kaip ir Zilvinas sake, vos ne laukuose, zodziu katastrofa visiska, nebent tau dzin, kas aplinkui yra, ir svarbiausia, kad tik istrukti kazkur is namu, reikia saules ir juros, bei atsipusti nuo seimininkavimo namuose schmoll.gif

QUOTE(byebyelondon @ 2011 05 24, 18:39)
Jums patinka, as tai gerbiu, man nepatiko, prasau gerbkit ir mano nuomone.

As tikiu, kad jums nepatiko, man irgi nepatiktu, nors ten ir nebuvau biggrin.gif Bet kadangi as domiuosi, tai sakiau, kad manes i rytinius nuo Alanijos kurortus surista tik nugrustu biggrin.gif Jau as i ta nykyne savo valia vyksiu tik tada, kai vaziuosime i pazintine, ir Alanija bus paskutinis arba pradinis numatytos keliones i Turkijos rytus taskas ax.gif

QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 05 24, 20:04)
Jauniems i ta pati marmari varyt reikia.

As sakyciau, kad i Marmari tik neisrankiems reikia biggrin.gif O jei nori tusu, tada i Gumbeta reikia varyti, sis kurortas laikomas turkiskaja Ibiza biggrin.gif

O siaip man keista, is kur istraukta, kad Turkijoje galima rasti graikiska aplinka? Is to, kad Bodrumo ir Kusadasio regionuose daug baltu pastatu? Na taip, bet tik ir tiek. Siaip ten turkija ir niekas kitas. Ir kur logika keliauti i viena sali tikintis pamatyti kita? biggrin.gif As tai kaip tik ir Bodrume labiausia grozejausi butent turkiskais pastatais, ypatingai su otamanu stiliui budingomis medinemis detalemis wub.gif gaila, kad tokiu nera daug verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2011 05 24, 15:41)
Kitais metais imsim pazintine kelione, o i Turkija grisim pensijoj, kada jau nebepaeisim smile.gif

OI, kaip noriu pasiginčyti. Į Turkiją kaip tik pažintiniais tikslais reikia vykti pačiame jėgų žydėjime. Ten toooks istorinis ir kultūrinis paveldas, kad tik spėk suktis. Kur nori, mesk akmenį, jis į istoriją atsitrenks
Atsakyti
KAs liecia Side ir lankytinus objektus:
Aspendos 37 km nuo Sides
http://www.turkeyfor...turkey_aspendos
Perge 52 km nuo Sides
http://www.kiveda.lt...es_turkey_perge

Seleukeia 23 km nuo Sides
http://www.google.lt...m...280&bih=633

Etenna, apie 37 km nuo Sides
http://www.youtube.c...h?v=kStl2FC67Gg

Manavgato kriokliai apie 7-8 km nuo Sides

Pagaliau pati Side, Antalijos senamiestis.

O jei norisi gamtos, galima nuvykti i Köprülü kanyon apie 60 km nuo Sides
http://www_turkeyinp...ulu-canyon.html

Yra ir daugiau objektu, nerasysiu, nes kaip ir nera prasmes, o juo labiau norintiems suderinti visa tai su poilsiu, to ka surasiau per akis, ir nei vienas is ju nenutoles nuo sides 100 km atstumu, jau nekalbant apie 200 biggrin.gif Reikejo tik noro pakeliauti ir masinos max dviems dienoms.
Kad nepatiko viesbutis, tai galiu suprasti, kad turkai nepatinka irgi galiu suprasti, bet , kad turkijoje norint kazka pamatyti, reikia nuvykti simtus km del poros objektu, tai tikrai nesutinku schmoll.gif O lyginti Paryziu su elementariausiu viesbuciu laukuose, tai isvis absurdas biggrin.gif Galima ir ten uzsidaryti ir niekur neislindus sakyti, kad nera ka pamatyti per langa biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Smurka @ 2011 05 24, 22:25)
OI, kaip noriu pasiginčyti. Į Turkiją kaip tik pažintiniais tikslais reikia vykti pačiame jėgų žydėjime. Ten toooks istorinis ir kultūrinis paveldas, kad tik spėk suktis. Kur nori, mesk akmenį, jis į istoriją atsitrenks

Aha, bet jei kazkam turkija, tai tik Pamukale, Efesas, Stambulas ir Kapadokija, tada tikrai turkijoje verta apsilankyti karta ir pravaziuoti per karteli visa tai bunant pensininku biggrin.gif As va skaudancia sirdimi pralekiau kiek nuorodu i lankytinus objektus tik todel, kad viskam laiko niekaip nebutu uzteke schmoll.gif Jau nekalbant apie tai, kad atsisakiau vaizdingesnio kelio vardan to, kad laiko sutaupyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 24 gegužės 2011 - 20:57
QUOTE(ingusiaa @ 2011 05 24, 20:43)
NU NEKLYSTU  biggrin.gif  ishsirinkot ramu viesbuti, ramioj vietoj ir tiek  biggrin.gif  reikejo imt centre, mieste, salia klubu, arba kaip Zilvinas sake MArmaryje ir butu veiksmas vykes  biggrin.gif

Ojojoj, gal tu slapta kamera mano namuose turi, kad taip viska gerai zinai? biggrin.gif Tiek Zilvinui, tiek tau galiu pasakyt: kai sakiau, kad norejom veiksmo, neturejau omeny klubintis ir tusintis kiekviena nakti. As mastantis skaitantis knygas zmogus, kuris domisi kultura, religijom ir manes idegis, viskas iskaiciuota prabangiam viesbutyje moraliskai nepraturtina, o tos ekskursijos man asmeniskai nieko gero, nors jums kitaip, bet tai skonio reikalas. Bet va visi lietuviai vazineja i Egiptus, Turkijas tai kazkoks bandos jausmas suveike: ir man reikia. Kvailyste ir tiek, nepagalvojom, kad musu visai kitoks skonis. Smurka, tu matai tose ekskursijose perliukus, o as ne, ka cia bandai irodyti? Tikiesi mane itikinti? As gyvenu Miunchene, man ranka pasiekiama Austrija, Sveicarija, Italija, Prancuzija-tokioj aplinkoj gyvenant ekskursija po siukslina apgriuvusia Side ar Antalija mazai zavi. Is Vokietijos i Turkija vaziuoja daugiausia pensininkai.

Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 05 24, 21:55)
KAs liecia Side ir lankytinus objektus:
Aspendos 37 km nuo Sides
http://www.turkeyfor...turkey_aspendos
Perge 52 km nuo Sides
http://www.kiveda.lt...es_turkey_perge

Seleukeia 23 km nuo Sides
http://www.google.lt...m...280&bih=633

Etenna, apie 37 km nuo Sides
http://www.youtube.c...h?v=kStl2FC67Gg

Manavgato kriokliai apie 7-8 km nuo Sides

Pagaliau pati Side, Antalijos senamiestis.

O jei norisi gamtos, galima nuvykti i Köprülü kanyon apie 60 km nuo Sides
http://www_turkeyinp...ulu-canyon.html

Yra ir daugiau objektu, nerasysiu, nes kaip ir nera prasmes, o juo labiau norintiems suderinti visa tai su poilsiu, to ka surasiau per akis, ir nei vienas is ju nenutoles nuo sides 100 km atstumu, jau nekalbant apie 200  biggrin.gif  Reikejo tik noro pakeliauti ir masinos max  dviems dienoms.
Kad nepatiko viesbutis, tai galiu suprasti, kad turkai nepatinka irgi galiu suprasti, bet , kad turkijoje norint kazka pamatyti, reikia nuvykti simtus km del poros objektu, tai tikrai nesutinku  schmoll.gif  O lyginti Paryziu su elementariausiu viesbuciu laukuose, tai isvis absurdas  biggrin.gif  Galima ir ten uzsidaryti ir niekur neislindus sakyti, kad nera ka pamatyti per langa  biggrin.gif
Papildyta:

Aha, bet jei kazkam turkija, tai tik Pamukale, Efesas, Stambulas ir Kapadokija, tada tikrai turkijoje verta apsilankyti karta ir pravaziuoti per karteli visa tai bunant pensininku  biggrin.gif  As va skaudancia sirdimi pralekiau kiek nuorodu i lankytinus objektus tik todel, kad viskam laiko niekaip nebutu uzteke  schmoll.gif Jau nekalbant apie tai, kad atsisakiau vaizdingesnio kelio vardan to, kad laiko sutaupyti.

Smurka, as kiek pastebejau tavo pagrindinis gyvenimo uzsiemimas-Turkija :DDD
Atsakyti
smile.gif gal bus atsiliepimu apie "Konar&Doruk" Kemere, domina kaip maistas su vaiku keliaujant.

QUOTE(Juny @ 2011 05 24, 08:11)
Nežinau.
Kadangi registruojantis nežinojau ir aš tų gerų vietų, tai skrendant į priekį sėdėjom prieky, berods 6 eilėj. ...

Radau kur registruotis galima bigsmile.gif :
http://checkin.smallplanet.aero/

tik kiek bandau suvesti vis nepavyksta su antra eilute kur parasyta "Rezervacijos numeris"

kelionių agentūra, pardavusi kelionę dave lapa. Tai is jo virsutini skaiciu suvedziau, kur "Rezervacijos patvirtinimas NR. 10848290 - netiko verysad.gif

po to suvedziau Reiso NR. LLC3525 - netiko (rodo "Įvesti duomenys yra klaidingi")

daugiau skaiciuku nerandu - padekit prasau rezervuoti

ir kokios tos vietos geros ( ne prie tualeto).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 24 gegužės 2011 - 22:13
QUOTE(saulyte525 @ 2011 05 25, 00:32)
Radau kur registruotis galima  bigsmile.gif :
http://checkin.smallplanet.aero/

tik kiek bandau suvesti vis nepavyksta su antra eilute kur  parasyta "Rezervacijos numeris"

kelionių agentūra, pardavusi kelionę dave lapa. Tai is jo virsutini skaiciu suvedziau, kur  "Rezervacijos patvirtinimas NR. 10848290  - netiko  verysad.gif

po to suvedziau  Reiso NR. LLC3525  -  netiko (rodo "Įvesti duomenys yra klaidingi")

daugiau skaiciuku nerandu - padekit prasau rezervuoti

ir kokios tos vietos geros ( ne prie tualeto).

Wc yra priekyje ir gale, koridoriukuose.

O jus nebandet raidziu NR nerasyti... kazkas anksciau rase, kas reikia atskirai varda, kitur pavarde, na, ziurekit atidziai, ka, kur rasyt, gal kazkoki nereikalinga simboli ivedet, ar kaip tik nedaraset... gal pasiseks...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šeima iš 5: 24 gegužės 2011 - 22:36
QUOTE(šeima iš 5 @ 2011 05 24, 20:44)
o jie Kemero centre, kad vakare pasivaiksciot, paselt galetu...

na bet kas vakara tam Kemero centre neprivaiksciosi,max pora vakaru ir viskas,eilinis turistinis miestukas ir tiek.Labai ka veikti irgi ten nera schmoll.gif
Na nebet domina jaunimo diskotekos iki paryciu.
Papildyta:
QUOTE(byebyelondon @ 2011 05 24, 20:49)
tos ekskursijos man asmeniskai nieko gero, nors jums kitaip, bet tai skonio reikalas.
Smurka, as kiek pastebejau tavo pagrindinis gyvenimo uzsiemimas-Turkija :DDD

Nenorejote i Kapadokija isvykti?

Na ten ne Smurka,o Cobre,bet taikliai pastebeta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(šeima iš 5 @ 2011 05 24, 23:26)
Va, dabar aisku, jums nepatinka smelynai, jums zalumos reikia, todel ir nepatiko...
O del kulturinio paveldo, tai nemanau, kad Turkijoje nera ko pamatyti, ji turi senesniu istoriniu ivykiu nei jusu minetos, jums patinkancios vietos...
Papildyta:

Turbut. Is esmes nepatiko krastovaizdis, zmones ir tiek. Tas siukslynas, bardakas, zmoniu ikyrumas, gamtos vaizdai, pajurys-nepatiko ir tiek. Supratau, kad mane daugiau traukia Europietiski, civilizuoti krastai
? Sitoj temoj tik teigiamai galima atsiliepti apie Turkija, ar kaip? Jeigu durnina uz tai, kad tau nepatiko, tai galima tik posaki kaip sauksi taip atsilieps pritaikyti.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2011 05 25, 08:05)
Sitoj temoj tik teigiamai galima atsiliepti apie Turkija, ar kaip? Jeigu durnina uz tai, kad tau nepatiko, tai galima tik posaki kaip sauksi taip atsilieps pritaikyti.

Nebūtinai teigiamai. Suprantama, jog jei man Turkija be proto patinka, kažkam jinai gali ir nepatikti.

Bet apie šalį ir jos žmones niekada nesusidarysi nuomonės, sėdėdama viešbuty ar išėjus pasivaikščioti už jo ribų schmoll.gif Po šalį reikia pakeliauti. O Turkija, kurioje žmonės gyvena nuo pat civilizacijos kūrimosi pradžios, pažintinių tikslų turinčiam žmogui tikrai turi ką parodyti. Keliauja ir pensininkai, bet norint aplankyti kai kurias vietas, reikėtų ir jaunatviškos sveikatos smile.gif

Taip kad nuoširdžiai rekomenduoju Turkijos iš pažintinių šalių sąrašo neišbraukti ir pensijai jos neatidėti mirksiukas.gif Tuoj čia bus rinkimai, neaišku, kas juos laimės. Jei ta partija, kuri aš nenoriu, kad laimėtų, tai sulaukusi pensijos gali čia ir nebepakliūtim susaudoarabins mano Turkiją ir bai bai doh.gif

QUOTE(byebyelondon @ 2011 05 25, 08:46)
O realiai tai bukim biedni, bet teisingi, i Turkija labai mazai zmoniu vaziuoja nes ten civilzaciju lopsys, didinga istorija, daugumai lietuviu Turkija tai geras klimatas ir viskas iskaiciuota papigiai smile.gif

Ne, ne ir dar kartą ne schmoll.gif Na, išsamios statistikos neatlikau, bet plika akimi pažvelgus galiu nustatyti tik trečdalį atvykusių lietuvių, kurie visą savaitę tik viešbutyje ir ilsisi (nes pati dirbu su lietuviais turistais). Visi kiti keliauja bent po kartą, nors į vieną ekskursiją. Esminis dalykas yra tik tas, kad lietuviai yra labiau kolektyvinio, o ne individualaus turizmo mėgėjai. Jiems reikia, kad viskas būtų kitų suorganizuota, o jie tik sėda, važiuoja, klausosi gido (ir labai įdėmiai klausosi, nes jiems viskas įdomu) ir fiksuoja vaizdus.

Žodžiu, kai kurie žmonės yra Turkijos viešbučių revizoriai (jie Turkijoje buvo tik administraciniu požiūriu, bet šalies nematė), o kai kurie (ir tokių yra daugiau nei revizorių) stengiasi šalį pažinti giliau.

Tad pasakyti "buvau Turkijos viešbutyje, bet man nepatiko Turkija" yra mažų mažiausiai neobjektyvu
Atsakyti
Sveikutes, grizom ir mes is Turkijos, tai galiu pasakyti, kad mums gismeteo viska tiksliai nupasakojo, net susinervinau, kai pamaciau, kad lys 4u.gif nes kazkada Kretos orus irgi tiksliai nupasakojo. Na, ir lyjo Turkijoje dvi paskutines dienas, bet aciu Dievui po pietu, tai dar rytais spejome pasideginti. O siaip buvo su metinuku vaiku, tai karsciu dideliu ir nelaukem, nors as grizau ruda. Buvom su MB raftinge, tai labai labai patiko. O siaip grazi salis, turkai visai malonus, jei nebutu tokie ikyrus. Baltai Jums visoms pavydziu ir linkiu geru atostogu 4u.gif manosios, deja, jau praejo. Beje, mes buvom salia Kemero Champions holiday village, jei kuri ten vaziuojat ir kas nors idomu galit klaust 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lionesss: 25 gegužės 2011 - 08:09
QUOTE(byebyelondon @ 2011 05 25, 09:46)
Na taip, taip, suprantu, kad cia raso visos vaziuojancios i Turkija, juk jei manes akmenim neuzmetys uz tai, kad salis, zmones nepatiko pacios blogai del savo pasirinkimo pasijus smile.gif O realiai tai bukim biedni, bet teisingi, i Turkija labai mazai zmoniu vaziuoja nes ten civilzaciju lopsys, didinga istorija, daugumai lietuviu Turkija tai geras klimatas ir viskas iskaiciuota papigiai smile.gif

Na, vaziuosiu pirma karta, bet is anksto zinau g.gif (turiu gi draugu ir pazistamu, kurie ten buve ir pasakojo), o jus taip atrodo is kosmoso iskritot blink.gif , negi nesat niekad girdejus, megstate skaityt, tai istoriniu romanu skaicius, kad tai arabu salis, purvo ir netvarkos pilna verysad.gif , zmones karsto budo, ikyroki, kiek jiems leidi buti ikyriais... bet man labai idomu pamatyt, paziuret, patirt kas tai per salis bigsmile.gif , palyginti su jau aplankytomis arabu salimis, galu gale su musu salimi... Man tai IDOMU...

Grisiu, gal ir as parasysiu, kad nepatiko doh.gif ... kas ten zino, bet bent jau kol kas civilizacijos lopsiai mane zavi... wub.gif
Atsakyti