Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 62

QUOTE(leliumai @ 2012 02 06, 23:51)

koks grazus!
Ar jis pakankamai atsparus salciams bigsmile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 02 07, 16:10)
koks grazus!
Ar jis pakankamai atsparus salciams  bigsmile.gif ?

pati neauginu, bet esu mačiusi viename medelyne sėkmingai augantį.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 02 08, 05:51)
pati neauginu, bet esu mačiusi viename medelyne sėkmingai augantį.

ar cia tas pats Vitis, kur jolaxus turejo g.gif ?

jolaxus, kaip tavo raudonlapei vynuogei gyvenasi ???
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 02 06, 23:51)
Ląstūnė (Campsis), Vitis coignetiae.
Pati neauginu jokių vijoklių  blush2.gif  , bet jau ilgokai man "kritę" šitie du į akį.
Beje, neparašėte kokia pusė (rytai, pietūs, vakarai), tad su patarimais "šaudom į dausas".

Ar kuris nors iš šių tinka pusiau pavėsingai vietai? T.y. saulė toj pusėj būna tik ryte iki 12 maždaug.... Dabar auginu mano žiniomis sausmedį (čia buvę šeimininkai buvo pasodinę), jam jau kokie treji-ketveri metai, tik praėjusią vasarą sulaukiau daugiau atžalų, bet kol kas nežydėjo, tai ir galvoju, gal jam vieta netinka?

Dar norėjau paklausti ar jau dengėte spygliuočius per tuos šalčius kai saulė spigino? Ir kuo geriausia būtų apdengti dar nelabai aukštus conica egle ir puskiparisi?
Atsakyti
QUOTE(Rugsti bambonke @ 2012 02 04, 22:05)
Labas visoms 4u.gif
Mes sodyboje ant tokio stulpo pasikabinome hamaką rolleyes.gif.

As jusu vietoje butinai pasisodinciau pusleni Diabolo - greitai ir efektyviai auga + bordo spalvos ir kokia sidabrine egle ir jai kas 2 metai prikirpinet virsune
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2012 02 05, 16:36)
Labuaks,
norėčiau apželdinti kolonas vijokliais,o paskui jie galėtų lipti balkonu.Iš pradžių galvojau apie rožes.Bet tikimybė ,kad nušalti gali nemaža.Tai bijau to vargo su dangstymu.Rožių pas mane nemažai,tad galvoju gal kokius kitus vijoklinius pabandyti.
Gal kas turite kažką panašaus pas save.Žiūrėjau internete raganes ,sausmedžius,gebenės  taip pat mielai atrodo.Kolonų iš viso trys .Ar jas želdinti visas vienodai?
Neturiu naujų nuotraukų.Tad dedu senas.

Is savopatirties rinkciausi hortenzija vijokline ir sausmedzius ivairius. Nebijokite sodinti mix. Vienais metais vieni geriau auga kitais metais kiti - o vaisdas puikus. Tik pagal nama pasirinkite sausmedi koki geltona ar oranzini, kad nuo namo atsisviestu
Atsakyti
Ačiū visoms 4u.gif .Pietryčiai.Ląsūnės man irgi gražu.Šiaip ateityje visko daug aplinkui susisodinti norėčiau...
Papildyta:
QUOTE(ameba @ 2012 02 08, 14:41)
As jusu vietoje butinai pasisodinciau pusleni Diabolo - greitai ir efektyviai auga + bordo spalvos ir kokia sidabrine egle ir jai kas 2 metai prikirpinet virsune
Papildyta:

Is savopatirties rinkciausi hortenzija vijokline ir sausmedzius ivairius. Nebijokite sodinti mix. Vienais metais vieni geriau auga kitais metais kiti - o vaisdas puikus. Tik pagal nama pasirinkite sausmedi koki geltona ar oranzini, kad nuo namo atsisviestu

Vijoklinė hortenzija labai gražu,net nepagalvojau.Apie sausmedžius taip pat galvoju.
Atsakyti
Jei gyveni Lietuvos siaureje ar rytuose, o taip pat tai liecia ir varena su tuo krastu - lastunes nesodinciau. As gyvenu Vilniaus rajone tai jau prisikankinau - nusprendziau, kad galima pasipuosti tais augalais kurie skirti musu zonai. Patikekit per 10 metu daug ka isbandziau. Kaip mano sunus sako - rodydamas i musu kiema "O cia Lietuvos dendrologijos enciklopedija"
Atsakyti
QUOTE(ameba @ 2012 02 08, 16:52)
Jei gyveni Lietuvos siaureje ar rytuose, o taip pat tai liecia ir varena su tuo krastu - lastunes nesodinciau. As gyvenu Vilniaus rajone tai jau prisikankinau - nusprendziau, kad galima pasipuosti tais augalais kurie skirti musu zonai. Patikekit per 10 metu daug ka isbandziau. Kaip mano sunus sako - rodydamas i musu kiema "O cia Lietuvos dendrologijos enciklopedija"

lotuliukas.gif prajuokinot.Aš tai Kaune,tiksliau truputį už Kauno.
Atsakyti
ameba, o kokie vijokliniai tinka auginti Vilniuje, atokaitoje prie pietinės namo sienos? 4u.gif nes irgi galvojau atsivežti ląstūnės ataugą ir toje vietoje pasodinti g.gif
Sausmedis netinka.
Atsakyti
QUOTE(Ledinuke @ 2012 02 08, 14:31)
Ar kuris nors iš šių tinka pusiau pavėsingai vietai? T.y. saulė toj pusėj būna tik ryte iki 12 maždaug.... Dabar auginu mano žiniomis sausmedį (čia buvę šeimininkai buvo pasodinę), jam jau kokie treji-ketveri metai, tik praėjusią vasarą sulaukiau daugiau atžalų, bet kol kas nežydėjo, tai ir galvoju, gal jam vieta netinka?

Dar norėjau paklausti ar jau dengėte spygliuočius per tuos šalčius kai saulė spigino? Ir kuo geriausia būtų apdengti dar nelabai aukštus conica egle ir puskiparisi?

pusiau pavėsingai tiktų bent jau teoriškai laipiančioji hortenzija arba aktinidija, bei gebenės.
Ar laipiančioji hortenzija pasiektų aukštumas, abejoju - pas mano tėvus vidurio Lietuvoje neskuba didelė užaugti, o auga jau nemažai metų. Bet šiaip labai gražus augalas. Apie aktinidijos praktinius aspektus gal kas iš auginančių atsilieptų. Sausmedžiai šiaip jau šviesesnių pusių augalai.

Spygliuočius nuo nusvilimo dengiau prieš pat prasidedant šitiems didiesiems šalčiams. Dalį apvyniojau keliagubu agroplėvelės sluoksniu, kitai daliai uždengti panaudojau... senas baltas paklodes, mažiesiems - senus baltus pagalvių užvalkalus. Apvyniojusi aprišau virve, kad vėjas neišpešiotų.

Papildyta:
Vida777, taip, kalbu apie tą patį, kurį kažkada jolaxus sodinosi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 09 vasario 2012 - 06:35
QUOTE(leliumai @ 2012 02 09, 06:34)
pusiau pavėsingai tiktų bent jau teoriškai laipiančioji hortenzija arba aktinidija, bei gebenės.
Ar laipiančioji hortenzija pasiektų aukštumas, abejoju - pas mano tėvus vidurio Lietuvoje neskuba didelė užaugti, o auga jau nemažai metų. Bet šiaip labai gražus augalas. Apie aktinidijos praktinius aspektus gal kas iš auginančių atsilieptų. Sausmedžiai šiaip jau šviesesnių pusių augalai.

Spygliuočius nuo nusvilimo dengiau prieš pat prasidedant šitiems didiesiems šalčiams. Dalį apvyniojau keliagubu agroplėvelės sluoksniu, kitai daliai uždengti panaudojau... senas baltas paklodes, mažiesiems - senus baltus pagalvių užvalkalus. Apvyniojusi aprišau virve, kad vėjas neišpešiotų.

Ačiū už atsakymą 4u.gif Dar šiais metais pažiūrėsiu kaip mano tas vijoklis augs, o kitamet jei ka reiks kita varianta tada bandyt...

Tikiuosi, dar nespejo nusvilt mano spygliuociai, kaip pernai... nors atsigavo po to, bet kuri laika vaizdelis nekoks buvo... O as vis neturiu kada augaleliais pasirupint..
Atsakyti
Laba diena, esu naujoke sioje srityje – apzeldinimo ir sodo kurimo, bet teks isitraukti I sia malonia veikla, taigi jei galesit tai prasyciau pagalbos nuo ko pradeti norint tureti grazu soda, su grazia veja ir graziais augalais?
1. sklypas 10 aru, bet jame stovi namas – tai lieka apie 6 arus zemes, kuri noreciau isnaudoti kuo efektyviau. Zeme, kurioje bus sodinami zole medeliai, geles yra didzioji dalis rytuose, po to pietine puse ir maziausiai vietos tenka vakarinei.
2. Namas yra apmuritas balta saldyta plyta ir antras aukstas nutinkuotas., jokiu kitu augalu sode near, tik viena vysnia, kuri yra pasodinta sklypo beveik kampe pietrytineje puseje.
3. kai saule pasisuka, tai rytineje sklypo dalyje atsiranda namo seselis, ne visame skype, bet atsiranda.
4. sklypo ismatavimai tiksliu dabar neparasysiu, bet daug maz 29x35
5. Zeme virsutinis sluoksnis juodzemis su trupuciu molio, apacioje smelis.
6. pageidaujami augalai – kad zaliuotu visus metus, nebutu rudeni daug lapu, kuriuos reiketu grebti
7. pietineje namo puseje planuoju sodinti kolonines obelaites – bet tai tik planai, ir idomu ar kolonines obelaites tinka gyvatvorems?
Dekui uz pagalba
Atsakyti