Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 62

QUOTE(saulute32 @ 2011 11 30, 20:19)
tuju dar nera, bet gal noreciau iskart pastoviose vietose viska daryt (darza ir siltnami) ax.gif

tai puiku, aš ir nesiūlau migruoti po visą sklypą pakapstant vienais metais vienur kiatis kitur biggrin.gif , tiesiog kaip Bitule parodė atrasti tam skirtą sklypo dalį, o ten jau galima pasistumdyt lysves. juk ne mūrinės bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 11 30, 21:29)
juk ne mūrinės bus  smile.gif

Oi, nesakyk biggrin.gif , mano darže jau ir beveik mūrinių nemažai yra lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 11 30, 21:29)
Ten užmečiau, kur galėtų atsirasti stambiausi pagrindiniai sklypo medžiai (kadangi sklypas nemažas, tai ir medžiai galėtų būti rimtesni už obelis). O ir viename kampe, kiek supratau jie jau yra. Iš savo karčios patirties galiu pasakyti, kad planuojant sodą, kartu su pagrindiniais statiniais ir erdvėmis, labai svarbu kuo anksčiau pasirinkti stambių augalų vietas. Nes labai jau prailgsta laukti jų užaugant  ax.gif .

Kad šiltnamis vakarop negaus saulės, nėra tragedija (manasis irgi taip stovi, derliumi nesiskundžiu  blush2.gif ), manau rytinė saulė vertingesnė.

rimtesni medziai tai cia kas? ne vaismedziai kaip suprantu? blush2.gif siaip minkstakevalio graikisko riesuto noriu tai ir ji kur nors reiks ipaisyt rolleyes.gif
o ten aplink siltnami tai gyvatvore kazkokia butu jo? g.gif ka pasiulyt galit neaukstai gyvatvorei? ax.gif

aciu del siltnamio, nes neturejus ir nelabai ismanau DAR blush2.gif

QUOTE(jot.ka @ 2011 11 30, 21:29)
tai puiku, aš ir nesiūlau migruoti po visą sklypą pakapstant vienais metais vienur kiatis kitur  biggrin.gif , tiesiog kaip Bitule parodė atrasti tam skirtą sklypo dalį, o ten jau galima pasistumdyt lysves. juk ne mūrinės bus  smile.gif

drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 11 30, 20:33)
Oi, nesakyk  biggrin.gif , mano darže jau ir beveik mūrinių nemažai yra  lotuliukas.gif

žinau biggrin.gif , bet tu jau nežaliuokė šituose reikaluose, ne taip kaip aš biggrin.gif , pirmais metais į žemę įpuolus kaži ko būčiau prisidarius, gerai kartais kai pinigų nėr smile.gif, tai va džiaugiuos, bo būtų tekę jau mūrines išlupt lotuliukas.gif . o dabar jau zonas darausi, įsivaizduoju, kad tobulėju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2011 11 30, 21:35)
rimtesni medziai tai cia kas? ne vaismedziai kaip suprantu? blush2.gif siaip minkstakevalio graikisko riesuto noriu tai ir ji kur nors reiks ipaisyt rolleyes.gif
o ten aplink siltnami tai gyvatvore kazkokia butu jo? g.gif ka pasiulyt galit neaukstai gyvatvorei? ax.gif

Va riešutmedis kaip ir prie tų rimtesnių priklausytų drinks_cheers.gif, sodinčiau jį kur nors arčiau sklypo vidurio (na kad visi riešutai sklype liktų tongue.gif lotuliukas.gif), o arčiau gatvės ir tos valstybinės žemės - kažką nebūtinai naudingo - kokių gražesnių klevų grupelę, šermukšnius ar ką nors šiaip pačiai mielo ir gražaus 4u.gif
Tos žalios linijos - tai nebūtinai karpomos gyvatorės ax.gif . Tiesiog taip pažymėjau, kad reikėtų kažkokiais augalais suformuoti atitvaras. O jau ką konkrečiai pasirinksi tik nuo tavo norų, sodo stiliaus vietos sąlygų (dirvos sudėties, drėgmės ir t.t.) priklausys 4u.gif .
Jei vistik rinksiesi karpomą gyvatvorę - man gražiausiai atrodo žvilgantysis kaulenis, ligustras 4u.gif
QUOTE(jot.ka @ 2011 11 30, 21:38)
žinau biggrin.gif , bet tu jau nežaliuokė šituose reikaluose, ne taip kaip aš biggrin.gif , pirmais metais į žemę įpuolus kaži ko būčiau prisidarius, gerai kartais kai pinigų nėr smile.gif, tai va džiaugiuos, bo būtų tekę jau mūrines išlupt lotuliukas.gif . o dabar jau zonas darausi, įsivaizduoju, kad tobulėju smile.gif

Tikra tiesa, su mūrinėm nepriskubėsi biggrin.gif aš irgi kartais pasidžiaugiu, kad neturiu pinigų visiems kylantiems norams įgyvendinti, nes griovimo darbai turbūt kainuotų antra tiek biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 30 lapkričio 2011 - 21:07
QUOTE(bitule @ 2011 11 30, 22:06)
žvilgantysis kaulenis, ligustras  4u.gif

jie viszaliai ar ne? blush2.gif
Atsakyti
bitules pirmas planas man mielesnis,tik siltnami vis delto traukciau toliau nuo garazo i ukine dali palei kaimynu zona...man atrodo jis ten daugiausia saules gaus,o kieme vietoj gyvatvores rinkciaus akmenis ir gelyna ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 30 lapkričio 2011 - 21:39
QUOTE(saulute32 @ 2011 11 30, 21:32)
jie viszaliai ar ne? blush2.gif

ligustras pas mane auga paprastas, ne visžalis, berods yra ir ir visžalių, bet aš asmeniškai visžaliais apskritai nesižaviu, dėl pavasarinių apsvilimų nuo saulutės.o ligustro gyvatvorė gana tanki, lengvai formuojama, nematau trūkumo kad ir be lapų žiemą tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 30 lapkričio 2011 - 21:40
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 11 30, 22:34)
bitules pirmas planas man mielesnis,tik siltnami vis delto traukciau toliau nuo garazo i ukine dali palei kaimynu zona...man atrodo jis ten daugiausia saules gaus,o kieme vietoj gyvatvores rinkciaus akmenis ir gelyna ax.gif

i ukine dali toliau traukt negaliu nes ir taip vyras skundzias kad jo automobiliam maziau vietos paliksiu nai savo augalams biggrin.gif

QUOTE(jot.ka @ 2011 11 30, 22:39)
ligustras pas mane auga paprastas, ne visžalis, berods yra ir ir visžalių, bet aš asmeniškai visžaliais apskritai nesižaviu, dėl pavasarinių apsvilimų nuo saulutės.o ligustro gyvatvorė gana tanki, lengvai formuojama, nematau trūkumo kad ir be lapų žiemą tongue.gif

aisku, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2011 11 30, 22:49)
i ukine dali toliau traukt negaliu nes ir taip vyras skundzias kad jo automobiliam maziau vietos paliksiu nai savo augalams biggrin.gif

biggrin.gif vyrui jei leistum tai manau,kad ir namuos vietoj zmonos masina butu lotuliukas.gif
nesupyk blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 11 30, 23:08)
biggrin.gif vyrui jei leistum tai manau,kad ir namuos vietoj zmonos masina butu lotuliukas.gif
nesupyk blush2.gif

nepykstu, nes cia teisybe doh.gif kambariai dar ir nevisi suremontuoti, tai vienam is ju dar leidziu jam savivaliaut tai i ji pritemta masinos daliu kartais buna doh.gif dabar va lempos ir priekinis stiklas stovi - neturi daugiau matai kur pasidet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2011 11 30, 14:28)
http://s017.radikal....a8572a6fc7a.jpg

kas tikrai turetu buti tai pietineje puseje gyvatvore auksta (galvoju apie tujas g.gif ) nes ten yra aikstele,salia parduotuve tai vasara kiekviena vakara jaunimas ten balius kelia, o ir saltuoju metu ten ju kad ir reciau bet prisirenka doh.gif na ir ta vidury kiemo gyvatvore kur pazymeta ir noreciau kad butu, nes kieme didelis automobiliu srautas buna ir iki sil jie vazinejo vos ne po visa teritorija,o kai jau bus pievute tai ten ju nebeleisiu ir nezinau kuo geriau ir graziau atitvert ar kokia neauksta gyvatvore ar didesniais akmenimis g.gif o masinos gales vazinet nuo gyvetvores i siauria visam tam likusiam gabaliuke ax.gif .

del tuju gyvatvores pritariu, bet tik isilgai ir tik iki kaimyno garazo (butent kaip tavo pazymeta ir yra). Jeigu uzlenksi tuju gyvatvore horizontaliai palei garaza, labai jau akivaizdziai bus pazymetos sklypo ribos. Jei kaimyno garaza norisi pridengti, tada jau geriau ivairiais vasarzaliais zydinciais arba rudeni vaisius vedanciais krumais, ar tvarkingai aukstokai karpoma skroblu/buku gyvatvore, kuri lapus numeta praktiskai pavasari. Taip ta vieta bus pakankamai azurine ir sviesi (jei kaimyno garazo siena ne juoda biggrin.gif ).
Ukine zona kaip ir bet koks darzas, jei jis nera samoningai miksuojamas su gelynu, prie kelio ar gatves grozio nesuteikia (neaisku kokio aukscio slaitas). Siltnami slieciau prie garazo sienos, bet suprantu, kad negalima. Reikia dziaugtis, kad vyras dirba, o ne pinigus pralosia, taigi, is pagarbos darbo liaudziai, reikia isskirti ir darbini plota 4u.gif . Is bendro issilavinimo galiu pasakyti, kad neduok dieve, kai siltnamis kepa sauleje (vasara saule kepina is virsaus, ne is sono), taigi jam pavesiukas irgi ne pro sali.

Bitules pirmasis planas laabai patiko, toks labiau koncentruotas.
Ka noriu pasakyti del slaito... gal kaip nors imanoma be alpinariumu g.gif? Ar ten tokia jau beviltiska uola, kad niekas kitas neaugs? Man asmeniskai labai grazu, o ir isitikinusi, kad praktiska, slaita apsodinti horizontaliai auganciais kadagiais - pvz. tarpiniais juniperus media. Jei slaitas aukstokas, galima nuo virsaus sodinti keliomis eilemis (paliekant pakankamai vietos) sachmatiskai. Sie kadagiai augdami ir islaikydami horizontalia forma, tarsi paslepia slaita ir pratesia sklypo plota. Graziai tarp spygliuociu atrodo viksviniai, svoguniniai, kiliminiai (tarpams uzpildyti). Sioks toks kadagiu trukumas butu, jei aplinkui daug lapuociu, tada reiketu nuo ju nusluoti uzkritusius medziu lapus. Kitas variantas slaitui apsodinti - kauleniai (Cotoneaster). Pavasari zydi baltai, rudeni lapeliai pageltonuoja (jei ne viszaliai) ir galiausiai lieka nuostabios raudonos uogos. Rudeni nukrite medziu lapai netrukdo, nes sugula pro kauleniu sakeles ant zemes.
Kiek sudetingesnis (daugiau darbo ir islaidu reikalaujantis) variantas butu atramines sieneles, apsodintos svyranciais augalais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 01 gruodžio 2011 - 11:26