Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 62

QUOTE(vida777 @ 2011 09 29, 11:27)
truputi pakomentuosiu tai, ka matau foto:
- tos pilkos aukstesnes viksvos - rugiaveide? Jei taip, tai sodink jas tik i talpa, kad neplistu atzalomis, kitaip turesi ju pilna veja ir visur, kur reikia ir nereikia.

O kas ten pasodinta prie kopeteliu salia kadagio?

ten ne rugiaveidė (pačiam kairima ir dešiniam kampe ta pati) - nežinau kaip tos smilgos pavadinimas, bet jos tik keras pats platėja su metais, bet ji visai neplinta atžalomis - jos lapeliukai kelis kartus siauresni nei rugiaveidės ax.gif

o prie kopetėlių pasodinta raganė - vienai vietos neradau ir įkišau laikinai. Sakiau pažiūrėsiunkitais metais ar ji bus labai jau ne į temą - jei taip, tai kelsiu lauk. Dėl kitų raganių klausiau, bet kol kas susilaikysiu nuo jų ax.gif

dėkui už daug puikių įdėjų - galva dabar laaaaabai didelė ir yra kur pagalvot thumbup.gif Vat taip man labai patinka - gaut daug pasiūlymų ir ramiai pagalvojus, padūmojus atsirinkt thumbup.gif Ir geriausia, kad jei kažkokios įdėjos nepritaikai tą akimirką ir konkrečioj vietoj kitą kartą kitur būtent atmestas pasiūlymas limpa ir prilimpa drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 29, 09:17)
ačiukas už patarimą ir puikias nuorodas. Bėda tame, kad tas plotukas nedidelis ir rožynas labai prispaustas prie namo būtų jei visą tą plotą rožėmis užsodint, mat aš čia fotografuoju jau nuo namo laiptuko atsirėmusi į įėjimo duris. Tiesiog nelabai būtų nuo kur gėrėtis dideliu rožynų, nes tam mano galva (bet aš galiu būt ir visiškai neteisi, nes esu "žaliuokė" gėlyčių augintoja) reikia kiek didesnio atstumo g.gif

bet kokiu atveju labai ačiū už puikias nuorodas - tikrai rasiu ten įdėjų, tik bėda, kad vuisko norisi, viskas gražu, o ploto tai ne hektarai doh.gif

Pagalvok ir apie tai, kad padariusi pora lysviu ir takeli tarp ju, tu pakeisi to gelyno funkcija (jei taip galima issireiksti) - i rozyna reikes ne ziureti, tu i ji galesi ieiti! Ir ziureti ji is vidaus, ne is priekio:) O paskiau is to issirutulios gal ir visa kiemo koncepcija - tai bus nebe dekoratyvus kiemo elementas, bet visumos dalis:)

As tau rekomenduociau ne tik roziu paveiksliukus paziureti, bet (atsiprasau, kad kartojuosi) paskaityti straipsnius apie rozyno kurima. Principus, klaidas ir pan:)
Atsakyti
mano projektas: smile.gif
user posted image
user posted image
čia iš dviejų pusių, tik pirmoj foto tvoros nėra doh.gif
o čia sodo kampas:
user posted image
kur aplink akmenis ir gėlynes tuščia - nespalvota, tai ten bus paprastas juodžemis.
Atsakyti
Tac tic:

pirmoj foto:
vidurinis stacias akmuo nereikalingas;
kairiji didiji - ileisti iki puses zemen, jei jau taip ten jo norisi;
desinysis - pernelg vienisas, reikia salia augalu;
krantus apzeldinti - nebutinai istisai, bent pora augalu grupeliu.

antroj foto:
akmenu apvadas nereikalingas, geriau jau juos panaudot kaip alia takeli nuo kalnelio.

trecioj foto:
nereikalingas tas akmuo kampe;
apskritai gelynelis - tiesiog 'kleckas' ten, geriau jau butu keleto dekoralyviniu krumu kompozicija.
Atsakyti
antroje foto nelabai isivaizduoju kaip tos geles po medziu augs..........nors augs, bet seselines rinktis reikia...
arba mastelis nesuprantamas
Papildyta:
o pirmoje foto matau tik pavasarinius augalus, kurie nuzydeje bjauros visa vaizda, nes ju negalima nupjauti......reiktu daugiau vasariniu ir rudeniniu augalu, kad pridengtu nuzydejusius pavasarinius.....
su rokoko nuomone apie akmenus pilnai sutinku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 27 lapkričio 2011 - 16:59
labas.
pries keleta metu nusipirkom nama. zemes sklypas kiemas buvo nelygus, dauk iaviriu kalniuku ir duobiu, iki siol nieko nedarem blush2.gif tik si rudeni islyginom kiema ir tai dar ne visa,dar reikia nugriauti "garaza" ir po juo islyginti nes jis ant nemazo kalno pastatytas, tai ta kalna reiks nustumt ir isstumdyt po visa plota ir toj vietoj nauja garaza vyras statys. tai pabaigt viska lygint planuojam pavasari ax.gif o as dabar bandau susidelioti kur ka sodinsiu kur ka statysim, tai praverstu ir jusu patarimai nes siaip esu zalia sioj srity, bet finansai vercia viska daryt patiems verysad.gif
bandziau pasibraizyt planeli (nusifotkinau sklypo plana ir persibraiziau kompe): kur juodos linijos tai ten tai kas yra pastatyta, kur raudonos tai ten tai kas bus ateity dastatyta, o kur zalia tai jau mano fantazijos, aisku ne galutines biggrin.gif

user posted image

kas tikrai turetu buti tai pietineje puseje gyvatvore auksta (galvoju apie tujas g.gif ) nes ten yra aikstele,salia parduotuve tai vasara kiekviena vakara jaunimas ten balius kelia, o ir saltuoju metu ten ju kad ir reciau bet prisirenka doh.gif na ir ta vidury kiemo gyvatvore kur pazymeta ir noreciau kad butu, nes kieme didelis automobiliu srautas buna ir iki sil jie vazinejo vos ne po visa teritorija,o kai jau bus pievute tai ten ju nebeleisiu ir nezinau kuo geriau ir graziau atitvert ar kokia neauksta gyvatvore ar didesniais akmenimis g.gif o masinos gales vazinet nuo gyvetvores i siauria visam tam likusiam gabaliuke ax.gif

tai vat laukiu pasiulymu ir patarimu, busiu labai dekinga wub.gif
Atsakyti
tik kai cia idejau plana susimasciau kad 2 metru gyvatvore uzstos saule siltnamiui ir braskems doh.gif tai kur satyt siltnami ir sodint braskes? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2011 11 30, 19:44)
tik kai cia idejau plana susimasciau kad 2 metru gyvatvore uzstos saule siltnamiui ir braskems doh.gif tai kur satyt siltnami ir sodint braskes? g.gif  doh.gif

vat vat man is karto krito i akis,kad saule uzstos...traukti arciau namo arba kelti prie kaimynu sodybos ribos taip,kad is vakaru kazkiek gautu saules...kiek suprantu sklypas pakolkas be medziu yra?
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2011 11 30, 15:28)
tai vat laukiu pasiulymu ir patarimu, busiu labai dekinga wub.gif

Per daug nesidetalizuojant (gal kas nors bus aišku ir iš papaišymo), pasiūlysiu va tokius variantus:
Tradicinis - su viena didele dekoratyvine erdve, pakraščiais apsodinta augalais:
user posted image
Ir du sodai viename biggrin.gif :
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 30 lapkričio 2011 - 20:02
vasarą šešėlis būna ne toks ilgas kaip šaltuoju metų laiku, o ir iš rytų ir vakarų panašu, kad saulės gaus, gal tiesiog galima šiek tiek patraukt nuo tujų. o jei gyvenat ten, tai gal geriausia pastebėt, ar tujų šešėlis labai temdo. galiausiai jei tujų dar nėra, tai kol jos užaugs nevieną braškių derlių nusiskinsit. juk viską galima pakeist ir vėliau.
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 11 30, 20:53)
vat vat man is karto krito i akis,kad saule uzstos...traukti arciau namo arba kelti prie kaimynu sodybos ribos taip,kad is vakaru kazkiek gautu saules...kiek suprantu sklypas pakolkas be medziu yra?

medziai tik tie du yra kur kampe nupaisyti ir dar yra viena obelis sena tai ja nupjausim (viena jau nupjovem) ax.gif

QUOTE(bitule @ 2011 11 30, 21:02)
Per daug nesidetalizuojant (gal kas nors bus aišku ir iš papaišymo), pasiūlysiu va tokius variantus:
Tradicinis - su viena didele dekoratyvine erdve, pakraščiais apsodinta augalais:
user posted image
Ir du sodai viename  biggrin.gif :
user posted image

pirmas variantas butu man ir priimtinesnis, galvojau apie ji,bet po pietu jau sesely siltnamis bus unsure.gif
antras variantas visai nieko thumbup.gif
o kur tie zali apskritimai yra tai kas ten turetu but? blush2.gif

QUOTE(jot.ka @ 2011 11 30, 21:04)
vasarą šešėlis būna ne toks ilgas kaip šaltuoju metų laiku, o ir iš rytų ir vakarų panašu, kad saulės gaus, gal tiesiog galima šiek tiek patraukt nuo tujų. o jei gyvenat ten, tai gal geriausia pastebėt, ar tujų šešėlis labai temdo. galiausiai jei tujų dar nėra, tai kol jos užaugs nevieną braškių derlių nusiskinsit. juk viską galima pakeist ir vėliau.

tuju dar nera, bet gal noreciau iskart pastoviose vietose viska daryt (darza ir siltnami) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2011 11 30, 21:19)
o kur tie zali apskritimai yra tai kas ten turetu but? blush2.gif 

Ten užmečiau, kur galėtų atsirasti stambiausi pagrindiniai sklypo medžiai (kadangi sklypas nemažas, tai ir medžiai galėtų būti rimtesni už obelis). O ir viename kampe, kiek supratau jie jau yra. Iš savo karčios patirties galiu pasakyti, kad planuojant sodą, kartu su pagrindiniais statiniais ir erdvėmis, labai svarbu kuo anksčiau pasirinkti stambių augalų vietas. Nes labai jau prailgsta laukti jų užaugant ax.gif .

Kad šiltnamis vakarop negaus saulės, nėra tragedija (manasis irgi taip stovi, derliumi nesiskundžiu blush2.gif ), manau rytinė saulė vertingesnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 30 lapkričio 2011 - 20:30