Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 62

mumrikas perkūnropių stambesnių. Apsodink tankiau. Arba sutankės. Neaukšta ao patikima, kaip bordiūras bus. Kai suželia, tai tikra siena ax.gif
Atsakyti
Dajulita, dėkui, tik bijau kad tas rupkė mulęas per didesnį vėją per jas peršoks doh.gif Vienoj vietoj prie skipyto svyrančio maumedžio padariau tokį borteliuką iš uolaskėlių, vat tokių

http://www.google.lt...1t:429,r:5,s:39
tai bjaurastis šoka ir peršoka, nors gėlytės nėra jau tokios miniatiūrinės doh.gif

galvojau kokiais eraičinais gal, nes ir netoliese jie auga, tai "susišauktų", bet kažkaip su rožėm jie man gal ir nelabai doh.gif na kai įkelsiu nuotrauką gal bus aiškiau ko aš noriu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 28, 12:15)
Ir aišku jis labiausiai "veiktų" stipriai tuo tikintį žmogų - pasąmonė yra laaabai stipri jėga blush2.gif

Cia toks pat kategoriskas ir nepagristas pareiskimas, kaip ir tas, jog negalima baldu is uosio gaminti biggrin.gif
Bet manau, kad tiek kiek visos cia isskaitem (kas skaite, zinoma), tai reziume tikriausiai viena visu - bent jau pasodintas jis tikrai nieko blogo nedaro biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 28 rugsėjo 2011 - 10:56
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 28, 10:15)
Ir dar iškilo toks klausimukas - iš kokių gėlyčių patartumėt padaryti bortelį prieš rožyną? Problema tame, kad rožių juosta yra mulčiuota rudos žievės mulču (nėra stebuklingas grožis, bet labai paprasta priežiūra). Antroje eilėje aukštesnės rožės, o priekyje mažytės, šliaužiančios, miniatiūriniai krūmeliai.

Už žemaūgių rožių jau prasideda veja. Bėda tame, kad per stipų vėją pušų žievė kartais "iškeliauja" ant vejos doh.gif  tai vat ir galvoju kažkokį žemų gėlyčių bortelį padaryt prieš priekinę rožių liniją, tik tos gėlytės turi būt nedidelės - kad suformuotu bortelį, kaip užtvarą mulčui, bet kad ir nestelbtų mažiukių rožių (dėl to jau atmečiau levandas, nes mano Knirps už jas žemesnė) ax.gif

Kad būtų aiškiau vakarop ir nuotraukytę įmesiu blush2.gif

Tiks ir eraicinai, kodel ne (ypac zali) ?
Jei ne ant tiesiogines saules, gali, palikusi tarpeli iki roziu, sodinti zemuti buksmedziu bordiura.
Tinka alunes. Jos viszales, tinkamos pavesingoms vietoms, bet gerai auga ir sauletoje, tik gal ne taip bujoja.
Katileliai - portenslago, karpatiniai.
Zemaugiai snapuciai.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 28, 11:55)
Cia toks pat kategoriskas ir nepagristas pareiskimas, kaip ir tas, jog negalima baldu is uosio gaminti  biggrin.gif
Bet manau, kad tiek kiek visos cia isskaitem (kas skaite, zinoma), tai reziume tikriausiai viena visu - bent jau pasodintas jis tikrai nieko blogo nedaro  biggrin.gif

Tai, kad pasamone yra stipri jega - galima irodyti moksliniais tyrimais. Kitaip tariant, galima pagristi.

Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 28, 11:15)

Ir dar iškilo toks klausimukas - iš kokių gėlyčių patartumėt padaryti bortelį prieš rožyną? Problema tame, kad rožių juosta yra mulčiuota rudos žievės mulču (nėra stebuklingas grožis, bet labai paprasta priežiūra). Antroje eilėje aukštesnės rožės, o priekyje mažytės, šliaužiančios, miniatiūriniai krūmeliai.

Už žemaūgių rožių jau prasideda veja. Bėda tame, kad per stipų vėją pušų žievė kartais "iškeliauja" ant vejos doh.gif  tai vat ir galvoju kažkokį žemų gėlyčių bortelį padaryt prieš priekinę rožių liniją, tik tos gėlytės turi būt nedidelės - kad suformuotu bortelį, kaip užtvarą mulčui, bet kad ir nestelbtų mažiukių rožių (dėl to jau atmečiau levandas, nes mano Knirps už jas žemesnė) ax.gif

Kad būtų aiškiau vakarop ir nuotraukytę įmesiu blush2.gif

www.rozes.lt

Ten Rasa neblogu straipsniu parasius apie rozynus.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2011 09 28, 19:06)
Tai, kad pasamone yra stipri jega - galima irodyti moksliniais tyrimais. Kitaip tariant, galima pagristi.

taip, stipri, bet ir placebo ne visiems veikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 28, 11:55)
Cia toks pat kategoriskas ir nepagristas pareiskimas, kaip ir tas, jog negalima baldu is uosio gaminti  biggrin.gif

nenorėjau nieko kategoriškai teigt - tiesiog parašiau tą žodelytį ir tiek - be kažkokių kategoriškų minčių mirksiukas.gif bet juk racijos yra tame, kad prietarai "veikia" labiausiai jais tikintį žmogų. Čia kaip teorija apie optimistus ir pesimistus - gyvena jie tai tame pačiame "gyvenime", tomis pačiomis sąlygomis, tik vieni natūraliai pastebi gerus dalykus, o kiti blogus, nors ir tokie, ir kitokie supa juos abu.

O kad placebo veikia ne visus tai taip - juk tai visiškai paremta tikėjimu, saviįtaiga mirksiukas.gif

QUOTE(vida777 @ 2011 09 28, 12:33)
Tiks ir eraicinai, kodel ne (ypac zali) ?
Jei ne ant tiesiogines saules, gali, palikusi tarpeli iki roziu, sodinti zemuti buksmedziu bordiura.
Tinka alunes. Jos viszales, tinkamos pavesingoms vietoms, bet gerai auga ir sauletoje, tik gal ne taip bujoja.
Katileliai - portenslago, karpatiniai.
Zemaugiai snapuciai.

ačiū thumbup.gif pagalvojau gal tikrai tie eraičinai ne toks jau ir blogis g.gif buksmedžių gyvatvorytė labai gražu, bet tos mano rožytės priekinėj linijoj jiems būtų per žemos - jos vos sprindį virš žemės pakilę, Knirps iš vis pažeme šliaužia, o buksmedžiai nors ir po nedaug, bet vis tiek auga. Turim tokią gyvatvorytę, kuri atskiria poilsio zoną nuo vejos ir viso kiemo, t.y. baigiasi veja, tada gal keturių metrų ilgio buksmedžių linija ir už jos stovi kubilas.

Karpom ją nuolat, bet kad būtų graži vis tiek ji po truputuką platėja ir aukštėja. metai po metų, centimetras po centimetro ir ji vis aukštyn ax.gif Tai mano mini rožytės ir pasislėps po ja.

Vat taip dabar atrodo tas rožynėlis (optiškai atrodo, kad labai siauras rožynėlis, nes iš priekio fotografuota, bet iš tikrųjų jis apie metrą ar kiek daugiau "gylio").

user posted image

user posted image

Ten kur prieky toks juodas "kleckas", tai anksčiau augio rododendras - dabar jis iškeltas, pasėta toj vietoj žolytė ir kitais metais jau nesimatys to juodo plotelio.

.................

dar klausimukas - ar būtų labai jau mirgu margu, jei prie pat tvoros pasodinčiau tris raganes, kad tos vyniotųsi tvora į viršų. Padaryčiau mini atramėles (sakiau kad nebūtų perkrauta dar ir atramom, tai vyras tvoros lentučių viršuje ir apačioje įsuks juodus varžtukus ir aš tarp jų aukštyn žemyn šokoladine virvute padarysiu juosteles, ant kurių galėtų vytis raganės). Žinau, kad rožės ir raganės yra klasikinis derinys, bet vieną dieną galvoju, kad tai gera įdėja, kitą, kad jau nelabai blush2.gif
Papildyta:
ir dar biggrin.gif labai nekenčiu kai matosi tvoros pamatas - na tiesiog man laabai negražu. Beveik visam skype palei pamatą yra gėlių, medelių bei krūmelių juostos, tai to pamato nesimato, o vat rožynėlis jaunutis, tai tas pamatas švieste šviečia doh.gif . Vat ir galvoju tiesiog pakentėt kol rožės suvešės ir jį užgoš (tik šiemet sodintos rožytės, tai kol kas mažuliukės) ar pakaišiot aplink rožes kokių levandų g.gif

menka kol kas iš manęs rožių augintoja, bet kiek skaičiau, tai kad rožės būtų sveikos joms būtina gera ventiliacija. Tai jei sužels joms "prie kojų" levandų kupstai ar gerai bus rožėms g.gif Vis tik suaugę levandos nėra maži krūmeliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 28, 11:15)
Ir dar iškilo toks klausimukas - iš kokių gėlyčių patartumėt padaryti bortelį prieš rožyną? Antroje eilėje aukštesnės rožės, o priekyje mažytės, šliaužiančios, miniatiūriniai krūmeliai.

QUOTE(mumrikas @ 2011 09 28, 23:48)
Vat taip dabar atrodo tas rožynėlis (optiškai atrodo, kad labai siauras rožynėlis, nes iš priekio fotografuota, bet iš tikrųjų jis apie metrą ar kiek daugiau "gylio").

Esamoj situacijoj pratęsti eraičinus.

O jei žiūrėt iš esmės - naikini veją visame plotelyje (ar bent jau pusėje) ir padarai normalų mišrų rožyną - su aukštesnėmis prie tvoros (ir nereiks nei raganių nei dangstyti tvoros pamato), žemesnėmis arčiau, tarpuose kitos gėlės. Net nežinau, ar tos šliaužiančios išvis šitoje vietoje būtų reikalingos.
Pasiskaitymui ir pasižiūrėjimui:
http://www.rozes.lt/htm/idejos.htm (smth1 jau nurodytas psl.)
http://www.roziudrau...rusrozynas.html
http://www.roziudrau...srozynasII.html
http://nijola-rozes....-akimirkos.html (galima pasižiūrinėti ir daugiau šiame bloge rožyno vaizdų)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 29 rugsėjo 2011 - 07:56
ačiukas už patarimą ir puikias nuorodas. Bėda tame, kad tas plotukas nedidelis ir rožynas labai prispaustas prie namo būtų jei visą tą plotą rožėmis užsodint, mat aš čia fotografuoju jau nuo namo laiptuko atsirėmusi į įėjimo duris. Tiesiog nelabai būtų nuo kur gėrėtis dideliu rožynų, nes tam mano galva (bet aš galiu būt ir visiškai neteisi, nes esu "žaliuokė" gėlyčių augintoja) reikia kiek didesnio atstumo g.gif

Bet kokiu atveju palauksiu su tokiu kaip yra, pažiūrėsiu ar iš viso rožės su manim draugaus (aš su jomis draugaut tai labai noriu, o kaip jos sumanim pamatysiu - rožynas dar tikras vienmetis kūdikėlis biggrin.gif ) ir jei taip galvosiu apie jo praplėtimą ax.gif

O su mažosiomis rožytėmis, tai jos mano tikra meilė - myliu jas už nuolatinį ir gausų žydėjimą, didžiulį atsparumą ligoms ir visokiems kitokiems kenkėjams blush2.gif

bet kokiu atveju labai ačiū už puikias nuorodas - tikrai rasiu ten įdėjų, tik bėda, kad vuisko norisi, viskas gražu, o ploto tai ne hektarai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 28, 23:48)

Karpom ją nuolat, bet kad būtų graži vis tiek ji po truputuką platėja ir aukštėja. metai po metų, centimetras po centimetro ir ji vis aukštyn ax.gif Tai mano mini rožytės ir pasislėps po ja.

Ten kur prieky toks juodas "kleckas", tai anksčiau augio rododendras - dabar jis iškeltas, pasėta toj vietoj žolytė ir kitais metais jau nesimatys to juodo plotelio.

.................

dar klausimukas - ar būtų labai jau mirgu margu, jei prie pat tvoros pasodinčiau tris raganes, kad tos vyniotųsi tvora į viršų. Padaryčiau mini atramėles (sakiau kad nebūtų perkrauta dar ir atramom, tai vyras tvoros lentučių viršuje ir apačioje įsuks juodus varžtukus ir aš tarp jų aukštyn žemyn šokoladine virvute padarysiu juosteles, ant kurių galėtų vytis raganės). Žinau, kad rožės ir raganės yra klasikinis derinys, bet vieną dieną galvoju, kad tai gera įdėja, kitą, kad jau nelabai blush2.gif
Papildyta:
ir dar biggrin.gif labai nekenčiu kai matosi tvoros pamatas - na tiesiog man laabai negražu. Beveik visam skype palei pamatą yra gėlių, medelių bei krūmelių juostos, tai to pamato nesimato, o vat rožynėlis jaunutis, tai tas pamatas švieste šviečia doh.gif . Vat ir galvoju tiesiog pakentėt kol rožės suvešės ir jį užgoš (tik šiemet sodintos rožytės, tai kol kas mažuliukės) ar pakaišiot aplink rožes kokių levandų g.gif

menka kol kas iš manęs rožių augintoja, bet kiek skaičiau, tai kad rožės būtų sveikos joms būtina gera ventiliacija. Tai jei sužels joms "prie kojų" levandų kupstai ar gerai bus rožėms g.gif Vis tik suaugę levandos nėra maži krūmeliai g.gif

1 metras gylio rozynui yra tikrai mazai. Gali aisku lauki kol isitikinsi pati, nes is kitu klaidu mokytis yra sunku:) As visa ta plota nuo tvoros iki kietos dangos versciau rozynu. Padarant pvz dvi dideles lysves ir taka tarp ju.
Nelabai levandos tau ta pamata uzstos, t.y. kazkuriuo metu gal ir taip, bet nei joms cia vietos yra.. Apskritai tai raganes ir rozes - puiku, bet nematau kur cia dar ka nors galima sodinti butu.
Roze Knirps labiau tinka a la alpinariumams, kur sodinami smulkus augaleliai, formaliems parterams ar pan. Pasimes ji bendrame rozyne...
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2011 09 29, 11:04)
1 metras gylio rozynui yra tikrai mazai. Gali aisku lauki kol isitikinsi pati, nes is kitu klaidu mokytis yra sunku:) As visa ta plota nuo tvoros iki kietos dangos versciau rozynu.

Čia aš taip skambiai pavadinau rožynu - iš tikrųjų tai mažulytis rožynėlis blush2.gif Viena eilė vidutinio aukščio rožių prie tvoros ir joms po kojų mažuliukės ax.gif

Bet įdėją reiks tykiai ramiai pagromuliuot porą dienelių, pavaikštinėt ratais temstant ir auštant ir gal tikrai šaus mintis jį smarkiai plėst ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 28, 22:48)
user posted image

truputi pakomentuosiu tai, ka matau foto:
- tos pilkos aukstesnes viksvos - rugiaveide? Jei taip, tai sodink jas tik i talpa, kad neplistu atzalomis, kitaip turesi ju pilna veja ir visur, kur reikia ir nereikia. Spalviskai jos graziai atrodo ir puikiai tinka prie kadagio (pilkai-melsvai-zalio);
- prie viksvu kaireje nelabai tinka tie zoliu kupsteliai, reiketu kazko kito;
- pilkas eraicinas, kaip jau ir galvojau nemaciusi foto, geriau, jei butu pakeistas i zalia. Per mazas plotelis, kad jame suderinti ir skirtingas spalvas, ir fakturas, ir dar aukscius + veja schmoll.gif ;
- ar neguls tavo Knirps ant vejos kai paaugs, o tuo paciu ir ant tavo planuojamo augalu bordiuro? Tada jokio grozio ir naudos is to bordiuro nebus;
- as siulyciau tau daryti zema atramine sienele roziu lysvei is akmenu ar pan. medziagos. Tada roziu lysve truputi pasikeltu ir tvoros pamato nebesimatytu. Kilimines rozes geriausiai atrodo, kai priekyje yra niekuo neuzdengtos arba krentancios is virsaus zemyn;
- rozems yra specialiai smulkus zieves mulcias, kurio gabaliukas jei ir nukris i veja, tu jo net nepastebesi. Taviskis miniatiuriniam rozynui tikrai per stambus.

Del roziu, tai gerai darai, kad pradziai renkiesi nedaug ir lengvai priziurimas.
O kas ten pasodinta prie kopeteliu salia kadagio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 29 rugsėjo 2011 - 10:31