Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 62

kad ir ta pati medžių energetika tikrai priklauso nuo žmogaus - rašoma, kad kaštonas yra medis vampyras ir tinka tik labai energingiems žmonėms trumpam nusiraminimui. Bet jei žmogui būtent kaštonas patinka ir jam po juo gerai, tai spjaut į visokius aprašymus ir energetikų samprotavimus - kiekvienas mes individualus kaip individualus ir kiekvienas kaštonas - gal yra koks gerietis kaštonas, kuris kažką kaip ąžuolas veikia:D

kai aš netikiu tokiais dalykais, tai man visi medžiai ar krūmai geri ir gražūs - daugybė parkų Londone kaštonų alėjom apsodinti, žmonės guli po jais nuolat ir net nesusimąsto apie kažkokias plūstančias ar siurbiamas energijas. Ir mes visa šeimyna miegojom po vienu tokiu gigantu pietų miego - atsikėlėm labai žvalūs bei pailsėję thumbup.gif Aišku jei tikėčiau, kad kažkas turi būt blogai, pasąmonė matyt sureaguotų ir saviytaiga gal ir suveiktų savęs programavimo linkme g.gif

Tai matyt ir su uosiu gali būt panašiai. Racionaliausias paaiškinimas kurį išgirdau buvo toks, kad uosiai auga drėgnose vietose ir yra linkę labai greit siurbt vandenį - iš to gal ir kilo "energijos siurbimo" teorija. Bet kiek aiškinaus, tai visi buvo tik kažką kažkur girdėję, bet niekas logiškai nieko doro ir nepaaiškino doh.gif

Galų gale ką ten jau tas vargšelis besiurbs nukirstas, stalu paverstas ir po lakais paslėptas doh.gif

Na kad iš senovės prietaras kilęs dar nėra garantas, kad tai logiška - juk ginkdie nevalia laukiantis megzt, nert, po kopėčiom lįst, juodas katinas per kelią perbėgęs jau baubas ir pan., amerikonams trylikta penktadienis baubų baubas, o kodėl taip yra nė nebesigilinama doh.gif Juk gandų galia didžiulė - užteko gal plačios vaizduotės žmogeliui kažkaip neigiamai susidurt su uosiu ir psio - nuėjo nuvilnijo bloga reputacija.

Atsiprašau už OT, bet kaip racionaliai personai ir man norisi mokslinio paaiškinimo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 26, 12:13)
g.gif  kitoje temoje apie baldu restauravima, ta pati yra ne karta tvirtinusi viena nare. matyt racijos tame yra, jei ir jus visai is kitu zmoniu tai girdejote. Ji kazkiek ir aiskinti bande, tik va kazkaip nemegsta ji paprastai to daryti, tai jau kiek parase tiek, nes internete as normalios info tada apie uosi neradau.

pamenu ta atveji ir dabar galvoju, kad si nepagrysta informacija pakankamai greitai tarp zmoniu plinta, bet deja jos niekas negali paaiskinti. Manau, kad ir ta forumiete negalejo nieko paaiskinti, nes pati nezinojo daugiau, nei mes dabar ax.gif .

QUOTE(mumrikas @ 2011 09 27, 09:33)
Atsiprašau už OT, bet kaip racionaliai personai ir man norisi mokslinio paaiškinimo blush2.gif

ar neteko girdeti, kad moksliniai paaiskinimai labai daznai keiciasi?
Kas anksciau buvo labai sveika, dabar jau mirtina, kas buvo kenksminga, dabar jau tapo naudinga ...
Manau, kad aklai tiketi nereikia niekuo, bet pasiklausyti naudinga smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 27 rugsėjo 2011 - 09:48
Pasisavinantieji žmogaus energiją medžiai – drebulės, topoliai, eglės, alksniai, ievos. Jų arti namų sodinti nederėtų. Tačiau tai nereiškia, kad jie žmogui dėl tokios savo savybės yra visuomet kenksmingi: jei žmogus yra apimtas pykčio, išgyvena stresą, jei jo galvoje sukasi negeros mintys, nueti ir pasėdėti po tokiais medžiais būtų naudinga, nes jie pagerins savijautą, išsiurbdami blogą energiją.

Raja28 tikrai įdomūs straipsniukai.
Apie uosius, tai nieko negirdėjau, apie jų blogą energetiką. O apie egles - teko. Iš tiesų, tai viskas, manau, priklauso nuo pačio žmogaus, jo nusiteikimo, įsitikinimį ar nuotaikos. Ką ir patvirtina citata iš straipsnio ax.gif
Apie augalus dažnai kalbama, kad jie suteikia ar sugeria žmogaus energiją. Bet ar tai tiesa, kiekvienas gali pasakyti pats. Man atrodo, tai jaučiam intuityviai.
O prietarai, tam ir yra, kad jais arba tikėt, arba ne lotuliukas.gif
Kaip juoda kate ax.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad kai nenori prisiimti atsakomybes uz savo jausmus, emocijas, poelgius ar mintis - tada remiesi prietarais. Lengviau juk taip. Kita vertus, yra du skirtingi dalykai - priimti aklai 'nes juk liaudies ismintis!'( t.y. kaip ir nekvescionuojama) ir paziureti is salies - pasvarstyti kaip kad leliumai bande. Tik tiek, kad labai specifine sritis man rodos, reiketu ieskoti besispecializuojanciu - mokslininku, kurie bando aiskintis ar prietarai gali tureti pagrindima, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 27, 10:47)
ar neteko girdeti, kad moksliniai paaiskinimai labai daznai keiciasi?

be abejo taip, bet tai bent būtų kažkoks logiškas atspirties taškas - jau geriau tą akimirką toks mokslinis paaiškinimas nei per amžių amžius nesikeičiantis ir šventas VBS agentūros išplatintas prietaras biggrin.gif

Mano mama medikė, tai per kelias dešimtis metų jos darbo praktikos buvo tokiųųųųųųųųų kardinaliai priešingų teorijų, kad net juokas ima - tai kiaušiniai sveikatos šaltinis ir antras maistingiausias ir visavertiškiausias produktas po mamos pieno (na nekalbant apie cholesterolio žalą pagyvenusiems žmonėms), tai jau labai nesveikas produktas, pienas yra nuostabiai naudingas, o žiūrėk po kelių metų kažkas parašo didertaciją ir jau konferencijose gina nuomonę, kad tai žalingas produktas biggrin.gif Vienžo moksliniai paaiškinimai man tikrai nėra šventa aksioma, bet bent jau logiškas takelis racijos link biggrin.gif

Tai taip ir su medžiais, energetika ax.gif Tikrai palaikau nuomonę, kad kiekvienas asmeniškai jaučiam kas mums tinka ir patinka, o tie augalų skirstymai pagal horoskopus ir pan. man lengvą šypseną kelia biggrin.gif Įdomiausia kad bent jau man pagal horoskopus priskiriamos gėlės ir medžiai net nepatinka lotuliukas.gif

QUOTE(smth1 @ 2011 09 27, 11:16)
Man atrodo, kad kai nenori prisiimti atsakomybes uz savo jausmus, emocijas, poelgius ar mintis  - tada remiesi prietarais. Lengviau juk taip. Kita vertus, yra du skirtingi dalykai - priimti aklai 'nes juk liaudies ismintis!'( t.y. kaip ir nekvescionuojama) ir paziureti is salies - pasvarstyti kaip kad leliumai bande. Tik tiek, kad labai specifine sritis man rodos, reiketu ieskoti besispecializuojanciu - mokslininku, kurie bando aiskintis ar prietarai gali tureti pagrindima, ar ne.

Sutinku 100%. Yra toks posakis "žodį "likimas" sugalvojo žmogus, kuriam gyvenime labai nepasisekė". Dažnai daugumoje prietarų giliai giliai pasikapsčius yra racijos grūdas, bet dauguma priima tiesiogiai doh.gif Kad kažkokių darbų nestuke.gif negalima dirbt, kad nepervargtų, bet priimama tiesiogiai "nenerk, nes kūdikio virkštelė aplink kaklą apsisuks blink.gif "

dar kartelį atasiprašau už OT - nuo medžių ir kitokių augalų nuklydau iki nestuke.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
o kad būčiau visai "į temą" norėjau pasiteiraut gal kas auginate citrinvytį, t.y. turite jau suaugusį didelį augalą? gavau tokį dovanų, nedidukas jis kol kas pas mane, gal iki kelių, bet gana vešlus. Sumaniau leist ant tvoros kaip vijoklį, bet pasiskaičiau, kad pats nesikabina, o vyniojasi stiebai apie kažką ir kad užauga labai ilgas, kelių metrų. Tvora nuo gatvės rodos 1,8m aukščio, tai aiškiai jam per žema, bet gal įmanoma jį iš dalies leist ir horizontaliai g.gif

Ir ar jis normaliai atrodo žiemą, t.y. ar jo pliki ūgliai nėra labai negražūs g.gif , mat jis būtų paradinėj pusėj, nuo įvažiavimo. Internete visokių gražių paveiksliukų radau, bet ar mūsuose jis tokia gražia "siena" ir auga, ar nenušąla?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 27 rugsėjo 2011 - 10:46
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 27, 11:45)

o kad būčiau visai "į temą" norėjau pasiteiraut gal kas auginate citrinvytį, t.y. turite jau suaugusį didelį augalą? gavau tokį dovanų, nedidukas jis kol kas pas mane, gal iki kelių, bet gana vešlus. Sumaniau leist ant tvoros kaip vijoklį, bet pasiskaičiau, kad pats nesikabina, o vyniojasi stiebai apie kažką ir kad užauga labai ilgas, kelių metrų. Tvora nuo gatvės rodos 1,8m aukščio, tai aiškiai jam per žema, bet gal įmanoma jį iš dalies leist ir horizontaliai g.gif

Ir ar jis normaliai atrodo žiemą, t.y. ar jo pliki ūgliai nėra labai negražūs g.gif , mat jis būtų paradinėj pusėj, nuo įvažiavimo. Internete visokių gražių paveiksliukų radau, bet ar mūsuose jis tokia gražia "siena" ir auga, ar nenušąla?

Jis pats kabinasi kuo puikiausiai. Pas mane jis ant tvoreles 1.60max. Na tai persirita i kita puse ir tiek. Jei pasirodo, kad jau per didelis/per daug, apkarpau pavasari. Jis tikrai nenusala, bet labai dekoratyviu as jo nepavadinciau ir i paradine puse nekelciau. Palyginus, vinvycio sakos ziema daug grazesnes. Bet zalios sienos vaizda padaro.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2011 09 27, 13:01)
Jis pats kabinasi kuo puikiausiai.  Pas mane jis ant tvoreles 1.60max. Na tai persirita i kita puse ir tiek. Jei pasirodo, kad jau per didelis/per daug, apkarpau pavasari. Jis tikrai nenusala, bet labai dekoratyviu as jo nepavadinciau ir i paradine puse nekelciau. Palyginus, vinvycio sakos ziema daug grazesnes. Bet zalios sienos vaizda padaro.

Dėkui 4u.gif Bandysiu tada jį tremt kažkur nuošaliau - vasarą toks gražiai žalias kupstukas buvo, bet pagalvojau kad iš prigimties vijokliui reik duot save pademonstruot ax.gif Vinvyčio daug kur prie tvoros pasodinau, tai jis man tikrai gražus, o ypač vyšniniai lapukai rudenį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2011 09 23, 12:33)
Alpinariumas yra vieta, kur auginami kalnų augalai. Paprastai jie yra maži, prigludę prie žemės, kilę iš aukštikalnių - nebijo saulės ir vėjo, bet nepakenčia pavėsio.
Jūsų patvorys idealiai tiktų siauram pavėsiniam gėlynui. Jei nei tvora, nei namas neužstoja pietinės saulės, galima pačioj šviesiausioj vietoj bandyt sodint bijūną, bet neturėsite tiek žiedų, kiek galėtų būti, kai vieta jam parinkta pagal augalo poreikius.

Laba, niekaip nerandu..kokios geriausiai cia tinka gelytes. Gal Jus galit pasakyti, kokias jos gali buti
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2011 09 28, 07:18)
Laba, niekaip nerandu..kokios geriausiai cia tinka gelytes. Gal Jus galit pasakyti, kokias jos gali buti

tereikia netingėti paieškoti ar kokį augalų žinyną pavartyti.

keletas šaltinių internete:
http://www.loretosso...raipsniai9.html
http://www.augalai.n...augalai-pavsyje
http://www.sodospalv...ugalai_pavesiui
http://www.rojaussod...i...f=64&t=2536

buvo išleista pora žurnalų apie pavėsių augalus:
http://www.namuknygo...asaulis-55-0_40
http://www.namuknygo...lu_pasaulis-233
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 28 rugsėjo 2011 - 08:05
QUOTE(vida777 @ 2011 09 27, 11:47)
pamenu ta atveji ir dabar galvoju, kad si nepagrysta informacija pakankamai greitai tarp zmoniu plinta, bet deja jos niekas negali paaiskinti. Manau, kad ir ta forumiete negalejo nieko paaiskinti, nes pati nezinojo daugiau, nei mes dabar  ax.gif .

Siaip paskaiciau apie uosius ir rusiskai, tai pats medis geras, su gera, stipria energija, puikiai tinka, kai reikia atsigauti emociskai. As jei gerai pamenu, tai butent ta stipri energija ir gali buti priezastis negaminti baldu is sio medzio, juk medis nera taip, kad nupjovei, sukalei ir jis jau negyvas. O tiketi ar ne, tai cia jau kiekvieno asmeninis reikalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2011 09 28, 10:04)

ACIU LABAI
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 28, 09:14)
As jei gerai pamenu, tai butent ta stipri energija ir gali buti priezastis negaminti baldu is sio medzio, juk medis nera taip, kad nupjovei, sukalei ir jis jau negyvas. O tiketi ar ne, tai cia jau kiekvieno asmeninis reikalas  smile.gif

Be abejo, kad ir nukirstas medis yra "gyvas" kaip ir sakoma, kad bet koks daiktas turi kažkokią energiją, bet vis tiek matyt nebe toks stiprus energetiškai baldas kaip kad augantis medis ax.gif Ir aišku jis labiausiai "veiktų" stipriai tuo tikintį žmogų - pasąmonė yra laaabai stipri jėga blush2.gif

Bet kokiu atveju renkantis baldus, jei jau kirba dūšioj kažkokia abejonė, tai gal geriau ir rinktis iš kitokios medienos. Vis tik tai daiktas, kuris nuolat bus naudojamas ir jei vis kažkas kirbės negero, tai ir kels nekokias emocijas.

Bet šiaip iš esmės labai graži uosio mediena, su labai aiškiai išreikšta faktūra wub.gif O sendinti baldai iš uosio iš vis nuostabiai atrodo thumbup.gif

.......................

Ir dar iškilo toks klausimukas - iš kokių gėlyčių patartumėt padaryti bortelį prieš rožyną? Problema tame, kad rožių juosta yra mulčiuota rudos žievės mulču (nėra stebuklingas grožis, bet labai paprasta priežiūra). Antroje eilėje aukštesnės rožės, o priekyje mažytės, šliaužiančios, miniatiūriniai krūmeliai.

Už žemaūgių rožių jau prasideda veja. Bėda tame, kad per stipų vėją pušų žievė kartais "iškeliauja" ant vejos doh.gif tai vat ir galvoju kažkokį žemų gėlyčių bortelį padaryt prieš priekinę rožių liniją, tik tos gėlytės turi būt nedidelės - kad suformuotu bortelį, kaip užtvarą mulčui, bet kad ir nestelbtų mažiukių rožių (dėl to jau atmečiau levandas, nes mano Knirps už jas žemesnė) ax.gif

Kad būtų aiškiau vakarop ir nuotraukytę įmesiu blush2.gif
Atsakyti