Ant skydinės užsverčiau svyrantį šermukšnį - kaip tik prie įvažiavimo nuo blogos akies saugo Trinkelių kraštą siaurai melsvėm nusodinčiau - bent žiemą sniego kast netrukdytų. Ar tik ne kaimyninio Kalvų slėnio kotedžiukas čia? Kaip tik melsves raunu lauk iš vaismedžių patvorio, nes pratęsiau šilauogių eilutę
Ir rodausi savo šabakštynėlį, vaizdo išgaut gražaus nesigauna, nes tvora kiaura, o ten apleistas sklypas+statyba... Nors mano tankumynas gal ne ką geriau fotkėse atrodo Palei tvoras kadagiai, už rožynėlio "sky rocket" padrikesni ir retesni nei "blue arrow", toliau rožės, šalavijai, levandos,palei akmenis nebežydinčios senovinės rožės ir iš po jų kyšo sidabrakrūmiai. Vasarą dar kyšojo ir žydėjo žemos rožės, dabar jau nesimato. Ateity tikiuosi susaugusio mišraus banguoto aukščio rožių-daugiamečių gėlių pakraščio, kuriam foną sudarys reti kadagiai. Kampe už akmenų šliaužiukai ir tujos,kitoki kadagiai, kad kampas būtų visžalis ir aukštesnis.
QUOTE(uolma @ 2011 09 24, 06:37)
Pušis reikia ne karpyti, o gnybti 1/3 ūglio prištais, kad nepažeisti spyglių kurie vėliau paruduos. Genimos pušelės tampa tankesnės, nebūna skystos.
man pusu genejimas (ne ugliu) vis dar kelia neaiskumu .
Siaip nesumedeje ugliai lauzomi (ne karpomi!) vasaros pradzioje.
Citata is Rojaus sodu straipsnio:
"Išskynus visus pumpurus arba nukirpus viršūnę šaka visai nustoja augti, po metų ar dviejų nubyra spygliai ir lieka sausas strampas."
"Pušys visai nepakenčia, kai pjaustomos, trumpinamos jų šakos. Jeigu šaką norite nupjauti, tai pjaukite prie pat kamieno."
Kazkada Ledum sake, kad vistik pusys turi mieganciu pumpuru, kurie letai, bet prabunda .
Leliumai, takart kalbejom apie tavo pusele (veimutine?). Isleido ta sakele uglius?
QUOTE(vida777 @ 2011 09 24, 10:20)
Karpau 15 metų ir jokių problemų. Ir dar ne vieną kartą per vasarą: išleidžia kokį ūglį, kuris ne vietoj - ir nukerpu.
šiemet apkarpiau ir 4 kažkokias "su veisle" pušis. Dabar pažiūrėjau: pilna pumpurų galuose. Bus šepetukai.
Vėl gi - prieštaravimas teorijai.
Beja, mama pamačius kaip aš "naikinu" savo pušį, padarė tą patį. Iš 6 - 2 apkirpo, o kitas paliko. Ir ką, vaijdzialis toks: dvi gražios, kuplios, o likusios prieš jas išstypusios, gretos. Paprastai kalbant - tokios gerai papiepusios atrodo.
Žinoma, karpyta buvo dar žali, nesumedęję ūgliai.
Apie pusiau sumedėjusių karpymo rezultatus galėsiu pasakyt po metų-dviejų. Tik nukirpau Kaip ir ne laikas. Belieka laukt kas iš to išeis
raganele o skyrocketukai senai pas jus gyvena?
Citata is Rojaus sodu straipsnio:
Leliumai, takart kalbejom apie tavo pusele (veimutine?). Isleido ta sakele uglius?
Tą straipsnį ir aš skaičiau, tai ir bijojau prie jos liestis. Iš kitos pusės, dabar gražu, gana augi, bet kitais metais būtinai reiks "stabdyt", nes taip ir langą greit pasieks
Jo,pas mane ir vasaros antroj pusėj labai leido naujus ūglius.
Ačiū Dajulita už padrąsinimą, vistik su "protu" geni, ne stichiškai. Tik bėda tame, ar man to tankumo labai reikia, nes prie pat lango. ai, pati nežinau. O gal pas mane irgi kokia veislinė, nes palyginti dideli spygliai, o buvo užrašyta tik kažkaip panašiai "pinus on stamb"
raganele koks didelis kiemas pas Jus
Labai gražiai apsodintas, žinoma visada dar galima prigalvoti ką geriau ir gražiau dar padaryt.
Rožės pasaka
Labai gražiai apsodintas, žinoma visada dar galima prigalvoti ką geriau ir gražiau dar padaryt.
Rožės pasaka
tąkart kalbėjome apie geltonąją pušelę (P.ponderosa), kuriai mano vaikas buvo išskynęs pumpurus. Tais metais "pastovėjo", o kitąmet normaliai išsprogo - nenudžiūvo ta viršūnė. Šių metų gegužės mėn. pušelės foto.
QUOTE(Ručike @ 2011 09 22, 11:32)
Lietuvių autoriaus - R. Misius Maži vandens stebuklai sodyboje (pigus var.) arba su daug spalvotų paveikslėlių - P. Swindells Vandens telkiniai sode
Na taip dar pamiršau parašyti, kad ne pačias šakas pušų laužyti, o nesumedėjusius dar ūglius. Savo akimis mačiau medelyne, skirtumus, kaip atrodo nuskabytais ūgliais ir paliktos kaip auga. Specialiai buvo palikęs parodyti pirkėjams kaip atrodo tokios pušelės. Jei rasiu vėliau įmesiu foto.
Raganele, aciu uz mintis..o kotedziukas visai prieshingoj miesto puseje ;P
Jusu kiemas pasakishkas
Mergyynos, nusipirkau savaitgali Ericu..ir kazkaip nelabai randu info kaip jas priziuret, ziemai paruost ir pan.
gal kad auginat, ir tutite patirties? labai lauksiu ziniu...
Jusu kiemas pasakishkas
Mergyynos, nusipirkau savaitgali Ericu..ir kazkaip nelabai randu info kaip jas priziuret, ziemai paruost ir pan.
gal kad auginat, ir tutite patirties? labai lauksiu ziniu...
Dėkui už pagyras mano kiemo ekspermentams, manau kada nors padarysiu kad būtų iki galo gražu
Skyrocket kadagiai metus auga, praeitą rudenį susodinti, blue arrow nuo pernykščio pavasario.
Erikų pirktinių man niekad nepavyko peržiemą išsaugoti... Tik viržis iš miško tarp šilauogių jau pora metų gyvena,kiti pirktiniai viržiniai kažkodėl neatlaiko Turiu tokį rūgštų pakraštėlį su šilauogėm, spanguolėm ir vis bandau viržiukais aprėmint - nesigauna, reik kokios kitos idėjos.
Skyrocket kadagiai metus auga, praeitą rudenį susodinti, blue arrow nuo pernykščio pavasario.
Erikų pirktinių man niekad nepavyko peržiemą išsaugoti... Tik viržis iš miško tarp šilauogių jau pora metų gyvena,kiti pirktiniai viržiniai kažkodėl neatlaiko Turiu tokį rūgštų pakraštėlį su šilauogėm, spanguolėm ir vis bandau viržiukais aprėmint - nesigauna, reik kokios kitos idėjos.
QUOTE(raganele @ 2011 09 26, 11:21)
Dėkui už pagyras mano kiemo ekspermentams, manau kada nors padarysiu kad būtų iki galo gražu
kaip gaila del eriku..o denget jas ziemai? ir vis vien