Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 62

QUOTE(svetla @ 2011 09 23, 12:36)
sveikos, labai labai reiketu jusu pagalbos..kaip matote prieshais pati nama stovi el. skydine, kuri darko vaizda, o be kita ko padetos trinkeles, kurios baigiasi taip kapotai ..nei shis nei tas..ka rekomenduotumet pasodinti, kad:
1. ne taip kristu i akis el. skydine
2. trinkeles neatrodytu kaip blynas

aciu visoms is anksto uz patarimus

prieš skydinę sodinčiau medelį dekoratyvinį, o kokį tai jau čia skonio reikalas ax.gif
Atsakyti
Sveikos, ka patartumete sodinti i toki kiemo kampa, kur nera saules, dregme irgi daznai laikosi, noretusi ziedu, bet kas tame niuriame kampe zydes unsure.gif , ka sodinti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 09 23, 14:48)
Sveikos, ka patartumete sodinti i toki kiemo kampa, kur nera saules, dregme irgi daznai laikosi, noretusi ziedu, bet kas tame niuriame kampe zydes  unsure.gif , ka sodinti?  4u.gif

Dantytoji gaurė, astilbės, rusmenės, sinavadas, Darmera peltata,..... ir daug kitų pavėsinių augalų. Efektą galima gaudyt ir spalvotais lapais (alūnės, melsvės, bruneros), ne tik žiedais.......Reiktų konkrečiau panagrinėt, kokio "pavėsingumo" tas pavėsis, gal vis tik būna ten kažkuriuo metu nors kelios valandos saulės g.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Sandrėja @ 2011 09 23, 14:15)
prieš skydinę sodinčiau medelį dekoratyvinį, o kokį tai jau čia skonio reikalas  ax.gif
iš gatvės pusės matom atsidarančias skydinės dureles - reikia palikt priėjimą prie netrukdomo varstymo . Be to , reiktų paiaiškint su elektrikais, kokie yra reikalavimai tokio tipo skydinei.
Išgrįstą aikštelę su veja galima jungt netaisyklingos formos gėlynu. O augalų pasirinkimas priklausytų ir nuo šios sklypelio dalies orientacijos pasaulio šalių atžvilgiu - čia ne šiaurinė pusė kartais g.gif g.gif ??

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 23 rugsėjo 2011 - 14:10
QUOTE(Oli_vija @ 2011 09 23, 11:09)
Dantytoji gaurė, astilbės, rusmenės, sinavadas, Darmera peltata,..... ir daug kitų pavėsinių augalų. Efektą galima gaudyt ir spalvotais lapais (alūnės, melsvės, bruneros), ne tik žiedais.......Reiktų konkrečiau panagrinėt, kokio "pavėsingumo" tas pavėsis, gal vis tik būna ten kažkuriuo metu nors kelios valandos saulės g.gif ?

Aciu labai, o siaip, na visai siek tiek buna is ryto, bet pacio kampo neapsviecia, vakare idesiu nuotrauka, kad geriau isivaizduoti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2011 09 23, 16:16)

iš gatvės pusės matom atsidarančias skydinės dureles - reikia palikt priėjimą prie netrukdomo varstymo . Be to , reiktų paiaiškint su elektrikais, kokie yra reikalavimai tokio tipo skydinei.
Išgrįstą aikštelę su veja galima jungt netaisyklingos formos gėlynu. O augalų pasirinkimas priklausytų ir nuo šios sklypelio dalies orientacijos pasaulio šalių atžvilgiu - čia ne šiaurinė pusė kartais  g.gif  g.gif ??

visishkai teisingai - siaurine puse..
ir del skydines atidarymo irg tiesa..

gal turite koki pvz. del netaisyklingos formos gelyno .. ax.gif kad bent isivaizduociau ka turite galvoje g.gif
Atsakyti
man reikia iskelti neitiketinai siemet subujojusia veigele. geriau ta daryti is rudens ar atideti pavasariui? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2011 09 23, 15:08)
man reikia iskelti neitiketinai siemet subujojusia veigele. geriau ta daryti is rudens ar atideti pavasariui?  4u.gif

une, o ka galvojai sodindama, kad veigele didumo kaip burokas bus lotuliukas.gif ?
Geriau sodinti rudeni, lengviau prigis, nes nebereikes saknims augalo tiek daug maitinti nauju ugliu ir lapu auginimui, o ir dregmes daugiau rudeni.
Atsakyti
ne, nesitikejau, kad kaip burokas bus, nes jau ne buroko dydzio sodinau wink.gif
o tau niekada neteko persodinti nieko?

aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2011 09 23, 15:39)
o tau niekada neteko persodinti nieko?

zinoma, kad teko biggrin.gif . As pajuokavau...
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 23, 15:31)
une, o ka galvojai sodindama, kad veigele didumo kaip burokas bus  lotuliukas.gif ?
Geriau sodinti rudeni, lengviau prigis, nes nebereikes saknims augalo tiek daug maitinti nauju ugliu ir lapu auginimui, o ir dregmes daugiau rudeni.

O ruduo jau tinkamas? T.y. dar laukti kazkiek ar jau galiu griebtis kastuvo? As irgi atstumo neislaikiau tarp augalu...
Atsakyti
Sveikos,
Smagu, kad senbuvės taip pagyvino temą 4u.gif
QUOTE(Dajulita @ 2011 09 23, 10:38)
O pušys šiais metais daug kur parudavusios. Jau pastebėjau, kad taip būna kas keli metai: parunda kaip susitarusios visos  biggrin.gif  o paskui vėl žalios.
Beja, pušis labai gerai pakenčia karpymą. Iš jos galima pasidaryti ir neaukštą  žavų augaliuką  ax.gif

priešingai, pas mane šiemet labai žalia. Tiesa, ji tik antrametė ax.gif Bet ko gero ir spygliuočių trąšos labai padėjo smile.gif O dėl karpymo nustebinai, nes aš buvau tos nuomonės kaip raganėlė. O dabar neapsisprendžiu, kokios formos norėčiau, ir ar karpyt ją. Kai pirkom, buvo ant 1m kuoliuko kupoliukas mažas, labiau orientuotas žemyn, viršūnės nebuvo, šakos nulenktos. Šiemet subujojo ir tiesiasi į viršų. Jei taip ir toliau, tai darysis nemažas kupolas. Beje, pasodinta iš pietinės namo pusės apie 1,2m doh.gif nuo vonios lango. Bet labai norėjau pušies, o kitur niekaip ax.gif Net nežinau, ar aš klausiu, ar svarstau blush2.gif

QUOTE(raganele @ 2011 09 23, 10:43)
Hm,kad kaip tik maniau pušys karpymo nepakenčia, nes neturi miegančių pumpurų, netankėja g.gif Atsargiai po vieną šaką iš apačios vis kerpu ir planuoju pavasarinius ūglius trumpint,kad tik šakų galuose spyglių pagalvės liktų, ale ji kol kas tiek tepaauga, kad mano ūglių karpymo plano nė nereikia biggrin.gif

Gal ir man tos "pagalvės" tiktų ax.gif
Pas tave vaizdelis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 23 rugsėjo 2011 - 22:30
Pušis reikia ne karpyti, o gnybti 1/3 ūglio prištais, kad nepažeisti spyglių kurie vėliau paruduos. Genimos pušelės tampa tankesnės, nebūna skystos.
Atsakyti