Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 62

Hm,kad kaip tik maniau pušys karpymo nepakenčia, nes neturi miegančių pumpurų, netankėja g.gif Atsargiai po vieną šaką iš apačios vis kerpu ir planuoju pavasarinius ūglius trumpint,kad tik šakų galuose spyglių pagalvės liktų, ale ji kol kas tiek tepaauga, kad mano ūglių karpymo plano nė nereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 09 23, 10:35)
1) Negi savo sklype laukinius medžius visus per 3m nuo ribos reikia iškirsti?
2) Ar labai žiaurus planas berželį pora metų auginti, kad pavėsiuką lengvą virš smėliadėžės mestų, o paskui kirsti unsure.gif

1) Iškirsti gali prireikti, kai to pareikalaus kaimynai. Laukiniai, nelaukiniai - jokio skirtumo, bet jei auštesni nei 3m, turi augti nemažesniu nei 3m atstumu nuo sklypo ribos. Užmesk akį į savo savivaldybės reikalavimus, bet dažniausiai būna tie
standartiniai.
2) Dėl žiaurumo - požiūrio reikalas. Aš asmeniškai nematau tame nieko tragiško. O iš praktinės pusės medelis smėlio dėžei sudaro pavėsį tik nedidelei daliai reikalingų valandų. Mes irgi iš pradžių buvome palikę seną vyšnaitę tam reikalui, bet paskui jos "paslaugų" atsisakėm - tiesiog pastatom pakankamo dydžio skėtį ir saulei sukantis jį perkeliame - medžio nepastumsi saulei pasisukus.
Atsakyti
Sakyčiau net labai gerai pakenčia karpymą (jei daromas laiku).
Šitai pušaitei apie 14m. Visada karpoma ax.gif

user posted image

Pavasarį apkarpiau ir kitas pušaites. Dabar pažiūrėjau - kiek pumpurų apkirptose šakelėse. Gražu žiūrėti.
O kaip su nelaiku karpomom blush2.gif pasakysiu po... metų. Tik dabar apkarpiau didelias pušis, už sklypo ribos. Kas bus tas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 09 22, 18:35)
Na, patart kol kas nekompetentinga, tai įsiterpsiu apie pertankų sodinimą biggrin.gif
Pernai čia klausinėjau apie savo patvorius ir kampus, parodysiu kaip išretinti atrodo ir dar laukiantys retinimo - tarp kadagių buvo šilokai, rudenį aš jų pasigailėjau, o vasaros viduryje gelbėdama kadagius iškasiau tuos monstrus ir susodinau palei kelią doh.gif Palei akmenis pernai buvo pirmametė rožė, sidabrakrūmiukai ir pinus mugo, tą patvorį irgi nusodinau retesniais kadagiais ir pratęsiau rožyną, dabar tos roželės išsikraustė iš proto, perlipo per galvas jų papėdėj susodintom šliaužiančiom, sidabrakrūmis užlipo net ant pušelės - tas sąvašynas laukia sodinimo meto ir bus retinamas:
user posted image
nors kažkaip lyg nepertankiai sodnau, niekur nėra tarp augalų mažiau nei metro g.gif atrodo

O čia tremtiniai šilokai:
user posted image

Labai labai gražu wub.gif

Gal turi nuotraukėlių iš arčiau kad matytųsi kokie augaliukai susodinti?
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 09 23, 09:35)
Ar labai žiaurus planas berželį pora metų auginti, kad pavėsiuką lengvą virš smėliadėžės mestų, o paskui kirsti unsure.gif

sakyciau - labiau nelogiskas, nei ziaurus.
Man toki jauna medeli butu tiesiog gaila kirsti, o laikyti vietoj skecio pora metu rolleyes.gif ...
Jei berzelio vietoj neliks jokio augalo, nebus jauku - per daug spygliuota vieta, ypac kai netoliese vaiku smeliadeze. Dar jei roziu i kadagiu tarpus prisodinsi biggrin.gif .
Atsakyti
Dideliems medžiams kirsti leidimo reikia, kai kamieno skesmuo nepamenu kiek gal virš 10cm g.gif Beržiukas kol kas ne vien dėl pavėsio, bet ir dėl žalumos, vis trūkdavo iki šiol kieme jos, dabar atrodo jau jau gyvent galima biggrin.gif

Dijulita, graži pušelė smile.gif

Ačiū Sandrėja smile.gif fotkių tai turiu - pilnas kompas rožių žiedų lotuliukas.gif mano avatare birželio mėnesio foto artimiausios prie akmenų rožės - Pink Leda senoviška - dieviškas kvapas. Kadagiai uoliniai "blue arrow" už pušelės šliaužia dar vienas kadagys horizontalusis "blue carpet". Paieškosiu foto
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2011 09 23, 09:39)
Sveikutes,
Gal kas gali duoti kokiu patarimu, noriu perdaryti stai sita gelyna savo. Vienas minusas, kad cia buna labai mazai saules, o noras vienas didelis butu, kad butu ir bijuno krumas. Gal koki alpiunarima bandyti cia daryti???

Alpinariumas yra vieta, kur auginami kalnų augalai. Paprastai jie yra maži, prigludę prie žemės, kilę iš aukštikalnių - nebijo saulės ir vėjo, bet nepakenčia pavėsio.
Jūsų patvorys idealiai tiktų siauram pavėsiniam gėlynui. Jei nei tvora, nei namas neužstoja pietinės saulės, galima pačioj šviesiausioj vietoj bandyt sodint bijūną, bet neturėsite tiek žiedų, kiek galėtų būti, kai vieta jam parinkta pagal augalo poreikius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 23 rugsėjo 2011 - 10:34
QUOTE(raganele @ 2011 09 23, 11:14)
Ačiū Sandrėja smile.gif fotkių tai turiu - pilnas kompas rožių žiedų lotuliukas.gif mano avatare birželio mėnesio foto artimiausios prie akmenų rožės - Pink Leda senoviška - dieviškas kvapas. Kadagiai uoliniai "blue arrow" už pušelės šliaužia dar vienas kadagys horizontalusis "blue carpet". Paieškosiu foto

Labai laukiam nuotraukėlių bigsmile.gif

Labai smagu į visus grožius akeles paganyti wub.gif
Atsakyti
user posted image[/IMG]

sveikos, labai labai reiketu jusu pagalbos..kaip matote prieshais pati nama stovi el. skydine, kuri darko vaizda, o be kita ko padetos trinkeles, kurios baigiasi taip kapotai ..nei shis nei tas..ka rekomenduotumet pasodinti, kad:
1. ne taip kristu i akis el. skydine
2. trinkeles neatrodytu kaip blynas

aciu visoms is anksto uz patarimus
Atsakyti
Dėl skydinės tai nežinau - vargu ar ją galima apauginti, kad iš viso nesimatytų dėl saugumo reikalavimų.
O trinkelių kontūrą aš dengčiau kadagiais. Taip, kad dalis lajos kristų ant krašto. Aišku, vyrai tuoj šaukia: nepatogu, šluojant reiki pakelt, bet man tai nedudaro sunkumų smile.gif
Atsakyti
nesu augalu spece, bet man noretus kokio svyrancio medzio toleliau,kad ji daug maz maskuotu,arba raganiu,roziu tokiu puslankiu sosodintu ir palikus priejima..jo auks aukstos reiks lipiniu tai ir kazkiek maskuos...na cia mano tokie pasvarstymai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2011 09 23, 14:12)
Dėl skydinės tai nežinau - vargu ar ją galima apauginti, kad iš viso nesimatytų dėl saugumo reikalavimų.
O trinkelių kontūrą aš dengčiau kadagiais. Taip, kad dalis lajos kristų ant krašto. Aišku, vyrai tuoj šaukia: nepatogu, šluojant reiki pakelt, bet man tai nedudaro sunkumų smile.gif

del kadagio puiki gal mintis g.gif nes masciau gal koki kilimini augaliuka zydinti paleisti..o gal apskritai ties tomis trinkelemis ir skydine koki neva alpinariuma suformuoti, kad demesys butu i ji..

QUOTE(blakstiena5 @ 2011 09 23, 15:03)
nesu augalu spece, bet man noretus kokio svyrancio medzio toleliau,kad ji daug maz maskuotu,arba raganiu,roziu tokiu puslankiu sosodintu ir palikus priejima..jo auks aukstos reiks lipiniu tai ir kazkiek maskuos...na cia mano tokie pasvarstymai blush2.gif

aciu, man svarbi kiekviena nuomone...taip ir susideliosiu kazkoki vaizda..

Labai lauksiu dar pamastymu..o gal net kuri turi programele su kuria galima vizualiai padelioti augaliukus g.gif buchiau baisiai dekinga 4u.gif
Atsakyti