Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 62

Aš irgi nekerpu šilokų - raudonuoja jie ten sau peržiem,paskui ruduoja, bet vistiek gražios šluotos būna.

QUOTE(smth1 @ 2011 09 22, 21:00)
Kad daugiamete gele nukonkuruotu paaugusi kadagi tai negirdejau, o kampo vaizdas is tokio atstumo labai geras - argi ne to siekiama? Veslumos?

Juokauju gi biggrin.gif nors vaizdelis tai buvo jau grėsmingas - iki pusės gadagių nesimatė, vien tie kopūstai doh.gif kai kasiau juos,net nufotkinau, kažkur turiu - į karutį vos įvilkdavau po vieną kelmą...
Vešlumo siekiu taip, bet ten perdidelis tankumynas ir senoviškos rožės išsikerojo užgoždamos mažesniąsias bei sidabrakrūmius, kurie ten turėjo žydėti,kai vieną kartą žydinčios monstrės jau tik žaliuos. Sidabrakrūmius paliksiu, bet roželes besidriekiančias komponuosiu į atsilaisvinusį nuo šilokų kadagyną.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 09 22, 18:35)

malonus akiai kiemo vaizdas wub.gif
o pušelė ir berželis ne per arti tvoros?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2011 09 22, 21:50)
malonus akiai kiemo vaizdas  wub.gif
o pušelė ir berželis ne per arti tvoros?

ačiū smile.gif medeliai gal tik pora metrų nuo tvoros, bet sodindami kaimynų atsiklausėm g.gif vat galvoju ar nebus pamiršę, kai tas berželis beržu virs biggrin.gif jei klius, tai darysim ką nors... O pušis varganai auga, pernai čia aiškinausi kas jai, bet pasigailėjau ir toliau sau ten tupi, po kelis spyglius išleidžia, tokiais tempais pati bonsu virs, nereiks nei ūglių skabyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 09 22, 18:35)
user posted image
nors kažkaip lyg nepertankiai sodnau, niekur nėra tarp augalų mažiau nei metro g.gif atrodo

O čia tremtiniai šilokai:
user posted image

Parsinesu arciau, kad toli ieskoti nereiketu wub.gif As irgi tokio kiemo noriu! mirksiukas.gif Labai labai grazu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 09 22, 23:04)
ačiū  smile.gif medeliai gal tik pora metrų nuo tvoros, bet sodindami kaimynų atsiklausėm g.gif vat galvoju ar nebus pamiršę, kai tas berželis beržu virs biggrin.gif

o atsiklausėt raštiškai ar žodžiu? Jei tik žodinis susitarimas tai tas pats kas nieko - bet kada gali tekti atsisveikinti su jau gerokai paaugusiais medžiais. O be to, labai arti kadagių gyvatvorės.
Atsakyti
QUOTE(dol69 @ 2011 09 22, 17:32)
na mano darzelis yra palei medine tvorele,kokiu 6 m ilgio ir 2m plocio rolleyes.gif noreciau kad butu vien zydincios gelytes,gerai butu kokiu daugiameciu geliu g.gif

Ar galėtumėt parodyt tos vietos nuotrauką?
Kokia tvora, kokia ten pusė - pietinė, šiaurinė? Nuo saulėtumo augalų pasirinkimas daug priklauso..
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2011 09 23, 07:53)
o atsiklausėt raštiškai ar žodžiu? Jei tik žodinis susitarimas tai tas pats kas nieko - bet kada gali tekti atsisveikinti su jau gerokai paaugusiais medžiais. O be to, labai arti kadagių gyvatvorės.

Aš irgi norėjau pasakyti, kad per daug arti kadagių ax.gif
Ir šiaip su beržais labai atsargiai reikia ax.gif Mes priprašėm kaimyno, kad nukirstų savąjį. Didelis buvo, šaknys iki pusės mano sklypo doh.gif O augo kokie 3-4m nuo ribos.
Bet problema ne tame ax.gif Būtų 100 metų netrukdęs, nors... patikėkit, žiedų net lovoj galima rasti, kai pradeda skraidyti. Nekalbu apie geltonai nuklotus laiptus, palanges ir t.t.
Bet tai irgi ne problema.
Problema buvo tame, kad aplinkui beržą net veja buvo tokia "nususus", o tujų gyvatvorę toj vietoj atsodinėjom kokius 5 kartus. Kasmet doh.gif
Beržų labai galingos šaknys. Kadangi žemė, kurioj jis augo, nebuvo labai gera, tai jaučiu, jo visos šaknys buvo mano sklype. Iš pradžių ten buvo braškių lysvė: vaizdas tas pats: pusė lysvės vos gyvi, nušiurę krūmeliai. O kai suarėm žemę, tai šaknys rankos storumo ir kokie 10 m nuo beržo dar jų radom.
Nukirtus beržą veja 10-15m spinduliu taip atsigavo, kad tapo per tanki ir per vešli. O tujos jau baigia pasivyti anksčiau sodintas ax.gif
Prisimenu iš biologijos pamokų, kad beržas (kaip ir žliūgė) kažką ten turi savo šaknyse, kad paveikti aplinkinius augalus, juos stelbti, ir pačiam gerai augti.
Aš čia pasakojau apie paprastąjį beržą: didelį aukštą medį.
Dekoratyvinės formos galbūt su aplinka bendrauja kitaip ax.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Gal kas gali duoti kokiu patarimu, noriu perdaryti stai sita gelyna savo. Vienas minusas, kad cia buna labai mazai saules, o noras vienas didelis butu, kad butu ir bijuno krumas. Gal koki alpiunarima bandyti cia daryti???
Buciau labai dekinga uz patarimus, o dabartine esama situacija galeciau ideti po savaitgalio, o stai taip atrode pavasari.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 09 22, 17:35)

ziurejau vakar, ziuriu dar siandien ir vis ta pati mintis - berzo, pusies ir kadagiu trijule man kazkaip nelimpa. Labiausiai berzas (nors dabar dar berzelis).
Galetu ten buti arba zemesnis platesnis spygliuotis, o jei reikia auksto - gal maumedis (rudeni geltonas, ziema plikas, todel nebutu tas kampas labai viszalis) arba koks smulkialapis lapuotis medis.

skirpstas (ulmus carpinifolia)
robinija (labai grazi Robinia pseudoacacia Frisia)
skroblas (Carpinus betulus)
gledičija (Gleditsia)

Siaip kampelis laabai grazus wub.gif . Bet su berzu tikrai turesi problemu, nesk ji uz tvoros kol dar nevelu.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 09 22, 23:04)
ačiū  smile.gif medeliai gal tik pora metrų nuo tvoros, bet sodindami kaimynų atsiklausėm g.gif vat galvoju ar nebus pamiršę, kai tas berželis beržu virs biggrin.gif jei klius, tai darysim ką nors... O pušis varganai auga, pernai čia aiškinausi kas jai, bet pasigailėjau ir toliau sau ten tupi, po kelis spyglius išleidžia, tokiais tempais pati bonsu virs, nereiks nei ūglių skabyt biggrin.gif

Pusele tikrai per geltona. Pasigailesi, jei iskapstysi ja ir tinkamesni patala paruosi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rudojilape @ 2011 09 23, 09:39)
Sveikutes,
Gal kas gali duoti kokiu patarimu, noriu perdaryti stai sita gelyna savo. Vienas minusas, kad cia buna labai mazai saules, o noras vienas didelis butu, kad butu ir bijuno krumas. Gal koki alpiunarima bandyti cia daryti???
Buciau labai dekinga uz patarimus, o dabartine esama situacija galeciau ideti po savaitgalio, o stai taip atrode pavasari.

Visada daugiau islosi esamai situacijai parinkus tinkancius augalus, nei patinkanti bandydama sodinti ten, kur jam nepatiks. mirksiukas.gif Pvz. snapuciai cia atrodytu dieviskai:) Ju yra begale ir rusiu ir veisliu, gali pasirinkti toki, kurio lapija puikiai atrodo visa sezona, rudeni pvz rausta, arba pavasari geltoni lapai, rudeniop vel gelsta. Tai ir zydejimo, ir nezydejimo metu bus dekoratyvu.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2011 09 23, 10:11)
ziurejau vakar, ziuriu dar siandien ir vis ta pati mintis - berzo, pusies ir kadagiu trijule man kazkaip nelimpa. Labiausiai berzas (nors dabar dar berzelis).
Galetu ten buti arba zemesnis platesnis spygliuotis, o jei reikia auksto - gal maumedis (rudeni geltonas, ziema plikas, todel nebutu tas kampas labai viszalis) arba koks smulkialapis lapuotis medis.

Siaip kampelis laabai grazus  wub.gif . Bet su berzu tikrai turesi problemu, nesk ji uz tvoros kol dar nevelu.

Siaip tai pritariu. Man net pusis ten nelimpa, o va maumedis thumbup.gif Tik ne tas bumbuliukiskas, jei galima..wink.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2011 09 23, 06:53)

Negi savo sklype laukinius medžius visus per 3m nuo ribos reikia iškirsti?
Beržas matyt virs kelmu po keleto metų, nes įtariu, kad jei ne mus tai kaimynus nervins, jis ten atsirado iškart po statybų, kai į pliką molio kalną tempiau bile ką, kad tik nebūtų taip žiauriai plika doh.gif dabar jau neplika, vyksta atranka...

Ačiū už pastabas Vida777 4u.gif tikriausiai beržo vietoj ateityje nieko nebus, pakaks to kas už jo. Norėjosi sutankinti tą pietvakarinį kampą - labai vėjų košiamas ir saulės kepinamas mano kiemelis. Ilgainiui spygliuočiams suaugus turės gautis norimas aukštesnio visžalio kampelio efektas. Ar labai žiaurus planas berželį pora metų auginti, kad pavėsiuką lengvą virš smėliadėžės mestų, o paskui kirsti unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2011 09 23, 09:24)
Pusele tikrai per geltona. Pasigailesi, jei iskapstysi ja ir tinkamesni patala paruosi  mirksiukas.gif
Papildyta:

Papildyta:
Siaip tai pritariu. Man net pusis ten nelimpa, o va maumedis  thumbup.gif  Tik ne tas bumbuliukiskas, jei galima..wink.gif

Pušis veimutinė, dažniau nei normalios meta spyglius, užtat tokia papiepus rudeniop atrodo,man ji irgi ten kliūna, bet vyras jau uždraudė kliudyt, tai liks.

Dėl bumbuliukiškų ramu, turiu problemą su labai dekoratyviais reikalais - nemėgstu, man reikia kad augtų ir bujotų biggrin.gif tik viena skiepyta raudonlapė vyšnaitė vyro labai norėta yra kieme, bet aš jos nemėgstu - vargšas toks medis... Taip pat su visom rutulinėm tujom, bevuršūnėm eglaitėm... Su savo pomėgiais (ir beržu) turėčiau kraustytis bent jau į hektariuką.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 09 23, 10:35)
Ar labai žiaurus planas berželį pora metų auginti, kad pavėsiuką lengvą virš smėliadėžės mestų, o paskui kirsti unsure.gif
Papildyta:

Pušis veimutinė, dažniau nei normalios meta spyglius, užtat tokia papiepus rudeniop atrodo,man ji irgi ten kliūna, bet vyras jau uždraudė kliudyt, tai liks.

Nemanau, kad žiaurus ax.gif Tik kad nespėtų pakenkt kadagiams, atimdamas iš jų maisto medžiagas ax.gif

O pušys šiais metais daug kur parudavusios. Jau pastebėjau, kad taip būna kas keli metai: parunda kaip susitarusios visos biggrin.gif o paskui vėl žalios.
Beja, pušis labai gerai pakenčia karpymą. Iš jos galima pasidaryti ir neaukštą žavų augaliuką ax.gif
Atsakyti