QUOTE(leliumai @ 2011 09 23, 07:53)
o atsiklausėt raštiškai ar žodžiu? Jei tik žodinis susitarimas tai tas pats kas nieko - bet kada gali tekti atsisveikinti su jau gerokai paaugusiais medžiais. O be to, labai arti kadagių gyvatvorės.
Aš irgi norėjau pasakyti, kad per daug arti kadagių
Ir šiaip su beržais labai atsargiai reikia
Mes priprašėm kaimyno, kad nukirstų savąjį. Didelis buvo, šaknys iki pusės mano sklypo
O augo kokie 3-4m nuo ribos.
Bet problema ne tame
Būtų 100 metų netrukdęs, nors... patikėkit, žiedų net lovoj galima rasti, kai pradeda skraidyti. Nekalbu apie geltonai nuklotus laiptus, palanges ir t.t.
Bet tai irgi ne problema.
Problema buvo tame, kad aplinkui beržą net veja buvo tokia "nususus", o tujų gyvatvorę toj vietoj atsodinėjom kokius 5 kartus. Kasmet
Beržų labai galingos šaknys. Kadangi žemė, kurioj jis augo, nebuvo labai gera, tai jaučiu, jo visos šaknys buvo mano sklype. Iš pradžių ten buvo braškių lysvė: vaizdas tas pats: pusė lysvės vos gyvi, nušiurę krūmeliai. O kai suarėm žemę, tai šaknys rankos storumo ir kokie 10 m nuo beržo dar jų radom.
Nukirtus beržą veja 10-15m spinduliu taip atsigavo, kad tapo per tanki ir per vešli. O tujos jau baigia pasivyti anksčiau sodintas
Prisimenu iš biologijos pamokų, kad beržas (kaip ir žliūgė) kažką ten turi savo šaknyse, kad paveikti aplinkinius augalus, juos stelbti, ir pačiam gerai augti.
Aš čia pasakojau apie paprastąjį beržą: didelį aukštą medį.
Dekoratyvinės formos galbūt su aplinka bendrauja kitaip