QUOTE(*Gyta* @ 2011 06 19, 11:47)
Labai džiaugiuosi atradus temoje daugybę idėjų gėlynui.
Esu naujai iškepta sodininkė. Perimu iš mamos sodo/daržo/gėlyno tvarkymą ir labai reikia patarimo:
Mamos kurtas prieš keletą metų gėlynas pasidarė visiškai skystas - jokio vaizdo. Yra daug daugiamečių augalų. Ar būtų gerai rugpjūtį viską iškast ir susodint nauja tvarka (noriu grupelėmis, su mulčiuotais takeliais). Dabar daug kas žydi, manau, tegu nužydi ir tada imtis. Iš anksto dėkinga, jei kas nepatingės parašyt .
Esu naujai iškepta sodininkė. Perimu iš mamos sodo/daržo/gėlyno tvarkymą ir labai reikia patarimo:
Mamos kurtas prieš keletą metų gėlynas pasidarė visiškai skystas - jokio vaizdo. Yra daug daugiamečių augalų. Ar būtų gerai rugpjūtį viską iškast ir susodint nauja tvarka (noriu grupelėmis, su mulčiuotais takeliais). Dabar daug kas žydi, manau, tegu nužydi ir tada imtis. Iš anksto dėkinga, jei kas nepatingės parašyt .
Žinoma geriausia yra palaukti kol gėlės nužydės ir tada imtis persodinimo. Bet jūsų vietoje aš turbūt nesulaukčiau rudens, neiškentėčiau . Jeigu gera žemė, dargi stipriai atliekite, atsargiai iškaskite gėlių krūmelius su dideliu plotu žemės, persodinsit į kitą vietą sėkmingai, augalėliai net nepajus (ta prasme, jeigu žemės nunubyrės kilnojant ir šaknys neapsinuogins). Prisipažįstu, kad ne kartą kilnojau žydinčias gėles iš vietos į vietą , vis nagus niešti , tai jeigu nepažeisite šaknų, tai viskas bus gerai. Blogiausiu atveju žiedai apvys...