Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

mums isgyde alergini kosuli- buvo priprazinta beveik bronchine astma. vargom pernai visa vasara su kosuliais, jokie tyrimai nieko nerode kodel vaikui kosuliai istisiniai. nuvykom pas viena daktare ,papasakojom savo situacija, ypac naktimis prasidedavo kosuliai kankinami tarp 11-3val ryto. tai daktare pasake kad mums alergija pirma pasireiskia isberus kvepavimo takus, o po kiek laiko iseiina i pavirsiu per oda tie berimai. tai per pora menesiuku ,pagerus daktares gaminamais vaistai mums baigesi tie kosuliu priepuoliai. beliko odos bedos, dar retsykiais pasikaso odele ,bet kosulio priepuoliu nebeuzeina jau puse metu.

Atsakyti
Laba diena.

Gal kam nors reikalinga Monkasta 5 mg? Maze nesuvartojo visu israsytu tableciu.
Liko 17 tabl(galiojimas iki 2011.10) ir 28 tabletes (galiojimas iki 2012.01).

Atiduociau Vilniuje. Vaistas nepigus, o mes turesim ismesti... Gal kam praverstu. ax.gif

Atsakyti
Sveikos mamos, mes cia beveik naujokai, nors spazminiai kosuliai mus eme atakuoti dar praeita rudeni. Manau koja pakiso istisai dregnas klimatas schmoll.gif kur gyvenom. Ieskojom priezasciu ilgai, dar ir dabar pridaryta kruvos tyrimu ir laukia atsakymai. Mes naudojom ventolina priepuoliu metu, paskui Flixotida ir singulair. Singulair poveikio visai nepastebejau, po Flixotido baigesi kosuliai, bet va jau nuo praeitos savaites vidurio maze vis pakosti (tiesa flixotida nutraukem). As apie BA mazai ziniu turiu, niekada neteko susidurti - kaip tie vaikai kosti? Maniske anksciau tikrai baisiais priepuoliais galuodavosi, o dabar nakti sukoscioja kokius 4 kartus, buna dienos metu, ypac jei paduksta, pakosti. Ar tie kosciojimai atsiranda is niekur? Ar turi butinai but kazkoks dirgiklis, nes jo alerginiai tyrimai kolei kas nenustate? Ar vasaros metu apmazeja savaime kosuliai, ar vartojat vaistus?

QUOTE(Liutasi @ 2011 06 01, 12:47)
Gal dabar kas ir pasikeitė, bet šiaip Saulutė specializuojasi cerebriniam paralyžiuj. Ten jie gal ir geri. O su astmatikais jie nelabai, bent jau tada, mokėjo elgtis. Pulmonologo net neturėjo.  schmoll.gif Žiūrėjo į mano dūstantį vaiką apvaliom akim ir pakaušius krapštė.  schmoll.gif

Bet nenoriu nugąsdinti, nuo tada nemažai laiko praėjo, gal dabar kas pasikeitė. O ir kitų mamų patirtis gal visai priešinga.  ax.gif

mes Gintare buvom - panasi situacija, Nuvaziavom beveik sveiki, o toks priepuolis istiko, kad sanatorijos daktorka kratesi vaiko kaip raupsuoto - vos ne pro duris stume, kad vaziuotume gydytis. Siaip pastebejau, kad maniskei inhaliacijos nera gerai, o ir drusku kambarys tik pagreitino kosuliu isibegejimo procesa.
QUOTE(RasaLex @ 2011 06 15, 15:07)
Mes vartojame Ventolina, Flexitide ir Singuliar..Bet svarbiasuia, kad net nebuvome nutrauke Flexitido, bet vistiek obstrukcinis brochitas. Tik 2 savaites praejo nuo pareito brochito...
Gal netinka mums tas Singuliar ...Nu bet Flexotode bent jau turejo kazkiek apsaugoti...
Pasidarem del mikoplazmos, chlamidijozines pniaumonijos turimus- neigiami. Eozonofilu rodo pas mus 8-9 doh.gif Tyremes del alergenu misru tyrimu Hitachi bet bent jau tiems 36 nera elrgijos, tai nepasireiksusi dar.

Gal galite pasidalinti patirtimi gal dar kokius tyrimus galima padaryti? Gal vaistus kokius rekomenduotumete 7 menesiu vaikui...Jau neviltyje as visai..

Laikykites...mes irgi su ta neviltimi isvarstem visas duris, tokiu diagnoziu prisiskaitem, kad verciau is viso jokiu tyrimu nebesidaryt doh.gif Mums taip pat Singulair neturejo poveikio, o priepuoliu metu nelabai i Ventolina reaguodavo - tiksliau nenuimdavo visai spazmu jai, dar ir tachikardija prasidedavo po dazno purskimo unsure.gif Jei mums obstrukcija issaukia virusai, tiesiog stenkites apsisaugoti nuo susirgimu. Nemanau, kad jums verta darytis tuos genetinius tyrimus, nors daug kam jie dabar parekomenduojami.

Dar prisminiau - mes kazkaip keistai paciaudim, ypac kai pabundam ryte ar po pietu miego. Sianakt netgi girdejau kokius 3 k nusiciaudint...tai tarktuot, kad kazkoks isores alergenas erzina vaika? Siaip mums dare odos tyrima - parode tik katem, ko ji gyvenime arciau per 100 m nemacius schmoll.gif Kaip suzinot, kas isaukia tuos kosulius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vuke: 20 birželio 2011 - 09:52
labukas, dabar jus man pasakykit su astmos susirgimais bet kokiais priklauso sanatorija? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(raasula @ 2011 06 21, 13:11)
labukas, dabar jus man pasakykit su astmos susirgimais bet kokiais priklauso sanatorija? ax.gif

priklauso, bet mes jau antra karta nudegam, kai tik einam i proceduras, tai taip paumeja kosuliai, kad turim savaite gydytis, kol ishsikapstom. Dabar nuejom i drusku kambari ir siandie mergina visa nakti kosejo, daba jau cypia plauciai. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 06 21, 13:32)
priklauso, bet mes jau antra karta nudegam, kai tik einam i proceduras, tai taip paumeja kosuliai, kad turim savaite gydytis, kol ishsikapstom. Dabar nuejom i drusku kambari ir siandie mergina visa nakti kosejo, daba jau cypia plauciai. verysad.gif

nu blin kaip taip gali buti blink.gif o tai dabar esat sanatorijoje?
Atsakyti
QUOTE(raasula @ 2011 06 21, 13:36)
nu blin kaip taip gali buti blink.gif  o tai dabar esat sanatorijoje?

Gali ir dar kaip. Mums tas pats būdavo.
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 06 20, 10:42)
Dar prisminiau - mes kazkaip keistai paciaudim, ypac kai pabundam ryte ar po pietu miego. Sianakt netgi girdejau kokius 3 k nusiciaudint...tai tarktuot, kad kazkoks isores alergenas erzina vaika? Siaip mums dare odos tyrima - parode tik katem, ko ji gyvenime arciau per 100 m nemacius schmoll.gif Kaip suzinot, kas isaukia tuos kosulius?

Laba, ir as jungiuosi i Jusu gretas, siandien grizom is alergologu, tai alergiskas erkutems. ir paskutiniu metu as irgi pastebejau, kad pakosti nakti, net galvojau, kad persales, bet diena - visiskai nieko. tai gal rimtai patalyne reikia keisti. Tuo siandien ir uzsiimsiu.
Papildyta:
QUOTE(RasaLex @ 2011 06 17, 20:16)
Ačiū už patarimus. Mes vėl ligoninėje Ba paūmėjimas - obstrukcinis bronchitas siaubingas. Dar trombocitopenija labai suaktyvėjo. Trombocitų vakar tik 7 turėjom doh.gif Tai ekstra ir paguldė mus hematologė...Žodžiu Prednizoloną paskyrė verysad.gif

Su Imunitetu ir pas mus blogai doh.gif

Laba, skaitau ir taip liudna, atsiprasau, kad isikisiu, Jus tikriausiai daugiau zinote nei as, bet parasysiu. labai negerai maziukams ventolinas, nezinau kas gali padeti, bet iki dvieju metu vaikuciams ventolinas gali sukelti tachikardija, mums taip sake gydytojas vienas egipte, kai buvau su juo isikalbejus apie BA. Ir vienos ligonines vaiku skyriaus gydytojas sake savo vaikui jo neduotu. bet ka daryti, nieks man ir nepatare. labai nebloga konsultante dirba Seskines poliklinikoje, gal su pakalbetumete, gal galima privaciai pasikonsultuoti, jei Jus registruoti ne ten. (Lei pu vie ne )
As su vyresniu vaiku irgi niekaip priezasties neatradau BA, tiesiog jam bet kokia sloga pereidavo i dusulius. paskui apsilankem pas homeopate, tai nezinau, gal sutapimas, bet dusuliai dingo tfutfutfu
O maziukas dabar parode, kad erkutems alergiskas, tai dar tik pradesiu savo kova su jomis. O homeopatai, tai mazu vaiku net nepriima, sako paaugti nors iki metuku

beje, mano mazaji vaika labai alergijos kamavo iki metuku, viska maksimaliai istyriau, ir lopo meginius, bet nieko nerode tokiam mazam.

sekmes didziausios Jums 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 05 26, 15:58)
Israsysiu dar menesiui to Flixotide! Sako po menesio man atostogos, tai nueisit pas seimos gydytoja israsys dar menesiui! Klausiu kiek laiko vartosim mes juos? Sako sunku pasakyti, galrudeni nutrauksim..ogal visus metus gersit, kita vasara nutrauksim  doh.gif  Sako dabar nutraukti butu neatsakinga  doh.gif

Prisiminiau kaip man buvo su vyresniu vaiku,. israse Flixotido, as paskaiciau, kad cia hormonas, buvo savaitgalis, puoliau i panika, nes prigasdino, kad jei pradesiu duot, tai negalima nutraukt savarankiskai, o gydytoja iseina atostogu, na nulekiau i Santariskes, ten irgi sako - duokit. Pradejau duot, padaviau kelias dienas, kazkokia vidine panika apeme - nutraukiau. grizo gydytoja is atostogu - nuejom, paziurejo ta Santariskiu pazyma apie flixotida, sako - kam jums ji israse, jis maziems vaikams neveiksmingas, tai jau moksliniais tyrimais irodyta. as net zagtelejau, juk pati pirma ji mums ir israse si vaista. Zodziu kosmaras tikras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(raasula @ 2011 06 21, 13:36)
nu blin kaip taip gali buti blink.gif  o tai dabar esat sanatorijoje?

Jau nebe schmoll.gif gydomes...ir dauzau galva i siena kam as ten ja vedziau, nes buvo faktiskai sveika verysad.gif
QUOTE(kristinuv @ 2011 06 22, 15:49)

Laba, skaitau ir taip liudna, atsiprasau, kad isikisiu, Jus tikriausiai daugiau zinote nei as, bet parasysiu. labai negerai maziukams ventolinas, nezinau kas gali padeti, bet iki dvieju metu vaikuciams ventolinas gali sukelti tachikardija, mums taip sake gydytojas vienas egipte, kai buvau su juo isikalbejus apie BA. Ir vienos ligonines vaiku skyriaus gydytojas sake savo vaikui jo neduotu. bet ka daryti, nieks man ir nepatare.
Prisiminiau kaip man buvo su vyresniu vaiku,. israse Flixotido, as paskaiciau, kad cia hormonas, buvo savaitgalis, puoliau i panika, nes prigasdino, kad jei pradesiu duot, tai negalima nutraukt savarankiskai, o gydytoja iseina atostogu, na nulekiau i Santariskes, ten irgi sako - duokit. Pradejau duot, padaviau kelias dienas, kazkokia vidine panika apeme - nutraukiau. grizo gydytoja is atostogu - nuejom, paziurejo ta Santariskiu pazyma apie flixotida, sako - kam jums ji israse, jis maziems vaikams neveiksmingas, tai jau moksliniais tyrimais irodyta. as net zagtelejau, juk pati pirma ji mums ir israse si vaista. Zodziu kosmaras tikras doh.gif

Kai vaikas kvapo neatgauna jau dzin buna ar gerai, ar negerai, bile duotu ir padetu. As nuo mazens buvau pries visus cheminius vaistus, hormonus ir t.t. bet siandienineje situacijoje iseities nera - pasirinkimo taip pat. Mums ventolinas ir sukelia tachikardija o ir padeda ne visada. Homeopatiniai zirniai kolei kas neveikia, nors naudojam jau menesi unsure.gif
Atsakyti
na, mes irgi nori nenori prisijungėm prie sergančių doh.gif nežinau, iš kur pas mane ta ramybė, bet kažkaip manau prasirgsim ramiai, nors ir spazmai buvo prasidėję, ir vienu metu jau galvojau į laringitą pereisim, bet jokių vaistų neduodu, inhaliuojamės ir šildomės su lempa, geria labai daug skysčių ir žiūriu net temperatūros mušt nereik, pati krenta. tfu 3 k.

QUOTE(Vuke @ 2011 06 21, 12:32)

o jums tinka druska? maniškei tie kvėpavimai su druskos tirpalu per stiprūs, aš namie inhaliuoju tik vandenį arba laaabai silpną drus tirpalą. kitaip irgi paūmina kosulius. į druskų kambarius dar net nebandėm, bet manau ir nebandysim artimiausiu metu, čia gal vyresniems labiau tiktų?...

kosulys atsiranda nuo dirginančių kvapų ir dulkių, alergenų, streso ar fizinio krūvio. daug kas sukelia, o jei organizmas įsiaudrinęs, tai jau ir atrodo be jokios priežasties. mums bent jau kai išsigydom, tada būna aišku aks nuo ko, kai paūmėjimai -tai atrodo nuo visko ir be jokių priežasčių.

šiaip astminis kosulys yra sausas, spaziminis, toks dirginantis, kai sunku nustot. arba jie oro trūkumu pasireiškia, ir tada jau nebe kosėji labiau, o žiaugčioji, bandydamas įkvėpt, vaikams būna vėmimai kartu, nes bronchai arti ir sudirgina skrandį.

o dėl kosulio naktimis ir čiaudulio rytais - kokai jūsų patalynė ir miegamojo aplinka? net jei nealergiška, kol astma tokioj stadijoj kaip pas jus, viskas dirgina ir ligą gilina. aš pvz kurį laiką negalėjau miegoti net ant antialerginio čiužinio, tiesigo jausdavau, kaip dulkėm kvėpuoju ir sprigstu, reikdavo būtinai kloti apsauginę paklodę, su viena gumine puse, kuri nieko nepraleidžia. jokių pūkinių - vilnonių daiktų kambary, kuo mažiua paskritai "skudurų", mums bent jau geriausiai kokybiška sintepono patalynė ir medvilniniai užvalkalai, dažnai skalbiami, ir visa patalynė vėdinama. taip pat skalbiu ir pagalves, antklodes rečiau, bet irgi skalbiu. čižinius profilaktiškai vėdinu dideliam šaltyje ar ant saulės kaitros.
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 06 22, 21:02)

Kai vaikas kvapo neatgauna jau dzin buna ar gerai, ar negerai, bile duotu ir padetu. As nuo mazens buvau pries visus cheminius vaistus, hormonus ir t.t. bet siandienineje situacijoje iseities nera - pasirinkimo taip pat. Mums ventolinas ir sukelia tachikardija o ir padeda ne visada. Homeopatiniai zirniai kolei kas neveikia, nors naudojam jau menesi unsure.gif

na iš tikro, keistas tas pasakymas - neduok iki dviejų metų, nes tachikardiją sukelia... o tai, kad dusimas sukelia deguonies trūkumą visam organizmui, tai čia jau baika? doh.gif

man pulmonologė ir alergologė abi sakė, kad kadangi mums padeda ventolinas, tai greičiausiai alerginės kilmės astma, ir, kaip suprantau, dažniau būna kad jis nepadeda, kai astma nealerginė. čia nebūtina jums tinka, bet tiesiog prisiminiau, kai parašėt...
beje, man pačiai irgi sunkiai padeda , faktiškai dažnai priepolis gal net savaime praeina labiau, nei nuo to venolino. esu alergiška, bet iki praėjusių metų nebūdavo problemų su bronchais, matyt visdėlto kitos priežastys yra, dėl ko jie įsijautrino. bet galiu pasakyti, kad dirgikliai yra panašūs, kaip ir alergiškiems žmonėms, tik tiek, kad jie nėra pastovūs alergenai, kurį laiką gali vieni, paskui kiti sukelt priepolius, su laiku, apsiraminus bronchams gali visiškai praeit jautrumas.
man pvz vienu metu buvo, kad jei laiptinėj buvo rūkyta, kad ir prieš N savaičių, vis tiek tai sukeldavo stiprų priepolį (kol supratau tą doh.gif ). o dabar vis dar negaliu būti prirūkytoj patalpoj, bet priepolių silpnas kvapas nebesukelia. o pro dūmus einu nekvėpuodama biggrin.gif

ir beje, priepolis nebūtinai prasideda tuoj pat, gali būti ir po 5 - 20 minučių nuo dirgiklio.
Atsakyti
nu ka, pradedam sezona.
vakar liulys pasileido, kosejo nuo jo, pamastem, kad sienlige uzdurniavo. o sian jau tempa, lekavimas. nuvarem i antakalni, BA paumejimas su bronchitu. bet labiau BA. susakem, ka namie turim, issiprasiau neguldyt. musiet pirma syki gyvenime samoningai pasakiau, kad vyras medikas.
dabar svarbiausia ta paumejima sureguliuot, nes sake, kuo ilgiau taip spazmuoja, tuo greiciau plauciu uzdegimas. dabar dar jokiu karkalu. ziuresim. tikiuos nebus, kaip anaysk, kai plauciu uzdegimas per pusdieni gavosi.
ventolinas po 2 ipurskimus 4 kart dienoj, 2 kart flixotidas (nenaudojom nuo gruodzio gal) ir vel montelukastas. jau nutrauke buvom pries pora savaiciu.
aisku garantuotai susidejo ir zlergija zaraza ir grupiu sujungimas darze. nauji vaikai - nauji virusai.

brolis snekina bandyt homeopatija, jie atseit issigyde daug ka. nu bet netikiu as, kad siera ir cukrus be tikejimo padarys stebukla. o tiket as netikiu. biciules vyras sienlige issigyde tiesiog mazom dozes eidamas i vietas, kurios ji alergizuoja, uzmarinuodamas imunine sistema. analogiskai patys alergologai gydyt siulo sienliges.
Atsakyti