Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(Laurita84 @ 2011 05 26, 15:37)
Musu seimoje ne vienas BA neserga, tik as turiu alergine sloga, kuri labai retai kada pasireiskia ax.gif tai kaip ir nera ko kaltinti unsure.gif

as irgi va nepazimejau kad uzturejau visam gyvenimui alergine sloga, kai Martynuko laukiausi, ir persikraustem is buto i nuosava, tadam ten darzas kiemas, tuom ir prasidejo, pabaiga liepos ir pradzia rugpjucio tai man peilis i lauka eiti, ir o apie darza is vis tureciau pamirsti, bet kad ner kam ten tvarkytis tai riji vaistus nuo alergijos ir varai doh.gif

o mum dar ner taip blogai su ta slogyte paliginus kaip jum g.gif gal mum pradedancioji, kad net tyrimai neparodo g.gif
Papildyta:
QUOTE(Tinka @ 2011 05 26, 15:39)
nematau nei laso storzieviskumo, nes tikrai ne tokia mano mintis buvo. pacios situacija anlogiska, genai astmos ir alergiju tetiski. bet jau kaip supratot, taip supratot, as uz tai atsakyt negaliu.

jei jums geriau nuo uci puci ir pan dalyku, jusu valia.
mane asmeniskai tokie tryzniojimai nervina, uztai ir kitiems niekad taip nerasineju, nes itariu, kad tokiu kaip as ne viena ir ne dvi. paverkt i pagalve as galiu ir namie vyrui pasonej.

Mamytes nesipykit 4u.gif kaip tik turim kazkaip viena kita palaikyti,patarti, jei jau situacijos analogiskos drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal kam idomu paskaityt bus ir musu istorija, o gal kam pravers.
Dabar mums 10 menesiu.
Taigi, 7 menesiu susirgom bronchiolitu (nuo seses is darzelio parnestos slogos), savaite ligoninej, antibiotikai, ventolinas geriamas. Pasveikom.
9 menesiu obstrukcinis broncchitas, podienos isleido is ligonines, be antibiotiku, paskyre Ventolina geriama. Gerem visa menesi nes seimos gyd taip liepe doh.gif tada pasiunte pas alergologa del astmos.
Alergologe Siauliuose, padare bendra kraujo tyrima ir del pieno karves. Klausia manes: misini geriat? Ne. koses perkat ar verdat? Verdu. Su pienu? Ne, su vandeniu,pieno nenaudojam visai. A nu gerai, vistiek padarysim tyrima del pieno lotuliukas.gif padave ta lapa priduot kraujui, ziuriu visokiu alergenu prirasytu, kuriuos tikrai vartojam, kruopas, darzoves ir t.t.. nu bet tiek to, pasidarysim karves pienui lotuliukas.gif Atsakymai geri, alergijos nerodo. Diagnoze bronchine astma. Israse ta triuba kompensuojama, ventolino kvepuojamo ir flixotide hormoniniu sad.gif Vaistu nedaviau blush2.gif Maniskis nedusta, kad kazkas netaip suprantu kai atsigulus migdyti girdziu toki keistai leidziama garsa, kaip karkavima toki. Kadangi jis man nebepastoviai karkavo paguldytas, tai nusprendziau vaistu neduot, uzsiregistravom privaciai pas alergologe Vilniuje.
Nuvaziuojam i vilniu, bijau pameluot po savaites ar poros nuo vaistu skyrimo, pas Vaiciulioniene jei neklystu blush2.gif Padare durius ant ranku. Organizmas isialergines labai, alergija rode pelesiui, dulkiu, patalynes erkei, medziu ziedadulkem. Gyvunam nedare nes neturim. Kad alergiskas faktas. Tyrimai sake momentiniai, nes vaikas greitai auga, taigi po poros menesiu gali alergiskas buti jau kitiems dalykams. Kad nepradejom vartoti vaistu sake nera blogai, kadangi spazmai jau buvo praeje, paklause plaucius viskas gerai. Tuos hormoninius vaistus sake duoti tik tada kai pablogeja ir tik tiek laiko kiek blogai, kadangi mums astma ne istisai, yra baltu periodu kada viskas gerai, tai ir duoti pastoviaihormoniniu tu vaistu nereikia!
Taigi po menesio Siauliuose sake vel ateiti, siandien buvom. Nesakiau kad negerem mes tu vaistu.. Paklause plaucius, sako viskas gerai, spazmo nera. Israsysiu dar menesiui to Flixotide! Sako po menesio man atostogos, tai nueisit pas seimos gydytoja israsys dar menesiui! Klausiu kiek laiko vartosim mes juos? Sako sunku pasakyti, galrudeni nutrauksim..ogal visus metus gersit, kita vasara nutrauksim doh.gif Sako dabar nutraukti butu neatsakinga doh.gif
Dar sakau mums sloga taipir nesibaigia jau pora menesiu tikrai, sako tai jums sloga nealergine, nes kraujas alergijos nerodo lotuliukas.gif sako nueikit pas LOR gleivine kad paziuretu. Tai mat jei kraujas alergijos nerode tai vadinas sloga nealergine, o astma tai jau gali but doh.gif

Taigi, kas abejojate, nepasitikekit vienu gydytoju, eikit ir pas antra ir pas trecia..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 26 gegužės 2011 - 15:02
As sendiena paziuresiu ir ryt parasysiu tiksliai ka mums gyditoja israse i nosi, tik zinau tiksliai, kad tai hormoninis purskalas vadinasi lyg flixonon (bet tiksliai neisitikinusi) tik cia zinau, kad is tos serijos kaip ir flixsotidas ir vietoj flixsotido israse kitus kvepuoti skirtus fioletinis kamstelis ant jo yra automatiskai sukasi dozes rodo kiek liko ipurksti, gal kas toki naudoja tai gali jau dabar parasyti pavadinima, gyditoja apie ji kaip aiskino tai jis yra kombinuotas kartu su ventolinu, reiskiasi iskart praplecia bronchus ir vaistas nueina tiesiai kur reikia, nes jai yra uzsispazmave bronchai tai flixsotidas paprasciau kiek jo reikia net nepatenka todel daznai ir nebuna reikiamo poveikio. Taip pat nuo alergijos claritino po puse tabletes ir po viena tablete singulerio, bet jo neduodu ijungsiu ji i gydima jai matysiu, kad pablogejo ir plius dar vasara, nezinau ar gerai darau, kolkas viskas pasiteisino ir jauciames puikiai (nusispjaunu 3k), sloga dingo, kosulys taip pat. Sergam nuo 9 menesiu, ja mums nustate po keliu dusimo priepuoliu KMU dare tyrimus kurie parode, kad astam igimta. Ta tyrima kur minejau uz 166Lt. paskyre alergologe pulmonologe jis buvo daromas butent ikvepemiems alergenams, o ne maistui, tai rezultatas paaiskino iskarto musu vandeningos slogos priezasti, plius buvo darytas snargiuku tyrimas pas LOR ir tikrinama refliuksas ar gerai funkcionuoja. Idomiausiai man buvo tai, kad lapkricio menesi praeitais metais kai lankemes mums dare ta tyrima kur su adatelem bado ir po 20 min ziuri kaip sureagavo rankyte, tai parode, kad lyg vos vos pelesiui, visa kita buvo neigiama, o va sitas tyrimas kuri darem dabar balandzio menesi labai nuliudino, nes labai jau jautriai reaguojam i ikvepiamus alergenus. Beje esmine klaida padariau kai nuo slogos vaikui davinejau sinupreta, jis juk zolinio pagrindo, o sudeti buvo tam kam mes alergiski tai padariau savo vaikui bomba doh.gif verysad.gif Tai va tikiuosi aiskiai parasiau ax.gif
Atsakyti
Jusu gal vaikuciai didesni, kad gali padaryt ta palete ant rankytes alergenu g.gif mano tai kai varniuke, ji paprasciausiai neissedetu doh.gif

Grizom mes is seimos gydytojos, tai esu isiutusi kaip zveris, i narva reiktu uzdaryt mane lotuliukas.gif neduoda mum sanatorijos, nors vakar pulmonologe parase rekomendacijas jai doh.gif verysad.gif Sako jei spesit susitvarkyt per pirmadieni ir but antradieni sanatorijoj, tai prasom unsure.gif o kaip man patekt i ja, kad vietu nera blink.gif doh.gif Reikia taip suprast, kad nedaviau pakistuko, tai negalima ir sanatorijos tiketis doh.gif verysad.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 05 26, 17:10)
Grizom mes is seimos gydytojos, tai esu isiutusi kaip zveris, i narva reiktu uzdaryt mane lotuliukas.gif neduoda mum sanatorijos, nors vakar pulmonologe parase rekomendacijas jai doh.gif  verysad.gif Sako jei spesit susitvarkyt per pirmadieni ir but antradieni sanatorijoj, tai prasom unsure.gif o kaip man patekt i ja, kad vietu nera blink.gif  doh.gif Reikia taip suprast, kad nedaviau pakistuko, tai negalima ir sanatorijos tiketis doh.gif  verysad.gif  blink.gif

Laurita84, nueik rytoj pas ta seimos gydytoja ir pareikalauk, kad ji rastiskai duotu atsakyma, kodel jums atsisako skirti siuntima i sanatorija. Su tokiu rastu (jeigu, zinoma, gydytoja ar poliklinikos vedeja isdris toki parasyt) keliautum tiesiai i ligoniu kasas. Turetu suveikti mirksiukas.gif (man taip patare viena gerai pazistama gydytoja)
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 05 26, 18:10)
Jusu gal vaikuciai didesni, kad gali padaryt ta palete ant rankytes alergenu g.gif mano tai kai varniuke, ji paprasciausiai neissedetu doh.gif

Mano 10 men issedejo, laikiau ranka kad nejudintu viena ir tiek, o tetis zaide smile.gif
Papildyta:
QUOTE(adomke @ 2011 05 26, 16:49)
plius buvo darytas snargiuku tyrimas pas LOR ir tikrinama refliuksas ar gerai funkcionuoja.

Koki tyrima del refliukso dare??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 26 gegužės 2011 - 21:54

Grizom mes is seimos gydytojos, tai esu isiutusi kaip zveris, i narva reiktu uzdaryt mane lotuliukas.gif neduoda mum sanatorijos, nors vakar pulmonologe parase rekomendacijas jai doh.gif  verysad.gif Sako jei spesit susitvarkyt per pirmadieni ir but antradieni sanatorijoj, tai prasom unsure.gif o kaip man patekt i ja, kad vietu nera blink.gif  doh.gif Reikia taip suprast, kad nedaviau pakistuko, tai negalima ir sanatorijos tiketis doh.gif  verysad.gif  blink.gif

pirmiausia pas reabilitologa turi siusti,ir jis sprendzia del snatorijos mirksiukas.gif
Atsakyti

mano mazelis 9 men issedejo,. tiksliau islaikiau. buvau viena, ant keliu pasodinau, kojom suspaudziau kojytes, kad nesirautu, o rankom abi rankas, nes abi isbade. o jis visa ta pusvalandi prabaube non stopu. snargliais nulaistem visa procedurini, vale visos seseles is eiles. vienintelis teigiamas dalykas - sloga ta karta baigesi, matyt isbliove visa lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 05 26, 15:39)
nematau nei laso storzieviskumo, nes tikrai ne tokia mano mintis buvo. pacios situacija anlogiska, genai astmos ir alergiju tetiski. bet jau kaip supratot, taip supratot, as uz tai atsakyt negaliu.

jei jums geriau nuo uci puci ir pan dalyku, jusu valia.
mane asmeniskai tokie tryzniojimai nervina, uztai ir kitiems niekad taip nerasineju, nes itariu, kad tokiu kaip as ne viena ir ne dvi. paverkt i pagalve as galiu ir namie vyrui pasonej.

Kazkaip tikejausi daugiau supratingumo, o ne "uci puci" kaip Jus sakote. Tikejausi, kad pasidalinsite patirtimi kaip susigyvenote su liga, bet gal per daug tikejausi..nors kitos mamytes kazkaip sugeba graziai parasyti..na ne visiems duota graziai moketi reiksti mintis...
Atsakyti
Tai va israse mums seritido ryte ir vakare kvepuoti ir i nosi flixsonase, rezultatas labai geras siai dienai. 4u.gif
Atsakyti
Kiek zinau tai del sanatorijos sprendzia vaiko daktaras o ne reabilitologas, jau po daktaro sprendimo IR SIUNTIMO pas reabilitologa, ( kad vaikui reikalinga reabilitacija reikia 2 kartus apsilankyti pas reabilitologa) po to ligoniu kasos ten uzpildomas kelialapis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaLex @ 2011 05 27, 13:42)
Kazkaip tikejausi daugiau supratingumo, o ne "uci puci" kaip Jus sakote. Tikejausi, kad pasidalinsite patirtimi kaip susigyvenote su liga, bet gal per daug tikejausi..nors kitos mamytes kazkaip sugeba graziai parasyti..na ne visiems duota graziai moketi reiksti mintis...

nu jau tik nereik apie gebejimus graziai reikst mintis. nepradedam.

Jusu pirmame poste sioje temoje buvo du pagrindiniai klausimai: 1. kaip nekaltinti paveldimumo ir vyro netiesiogiai ir 2. is kur mamos semiasi stiprybes.
i klausimus atsakyta, kad atsakymai ne tokie, kokiu norejosi, nu tai sorry, mes visi skirtingai mastom, skirtinga patirti turim ir viska vertinam per savo prizme. norejot atsakymo, gavot. noras pasiguost suprantamas, tik kodel is visu reik reikalaut tik su jusu nuomone sutampancios pozicijos, neisivaizduoju. reikejo tada taip ir sakyt, kad pagailekit manes, man sunku. arba, rasancios atviru tekstu savo mintis - nerasykite.
Papildyta:
Noriu klaust mamu, kuriu vaikams patvirtinta alergine sloga - koks gydymo algoritmas taikomas? pas mus panasu, kad sienlige visgi jau lenda. savaitgali kaime buvom, parsiveziau begancia nosim juodai. namie po poros valandu baiges visi begimai. pirmadieni pas alergologe, noriu biskiuka pasideliot galvoj info, kaip reaguot i skiriama gydyma? ir dar, koks nors klaritinas ar pan. vaikams kompensuojamas? jei reiks ir sitam visa kaina pirkt, bankrutuosim. MB geria, singulaira jei skirs, pirksimes. nebandysim generiniu visgi. nuo singulairo jokio salutinio poveikio absol. panasu, kad namie dar vienas asfaltinis auga lotuliukas.gif
Atsakyti