Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

Sveikos mielos mamos,

Noriu jusu paklausti,mano vaikui diagnozavo alergija ir lengva bronchine astma,plius turime lengva neįgaluma. Gal jus žinote iš savo patirties,ar priklauso mano vaikui sanatorija,ir kada galiu jos reikalauti jei priklauso ( astma nustatyta prieš savaite). Labai busiu dekinga už info. Galite ir į a.ž. aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmux x @ 2011 11 29, 17:02)
Sveikos mielos mamos,

Noriu jusu paklausti,mano vaikui diagnozavo alergija ir lengva bronchine astma,plius turime lengva neįgaluma. Gal jus žinote iš savo patirties,ar priklauso mano vaikui sanatorija,ir kada galiu jos reikalauti jei priklauso ( astma nustatyta prieš savaite). Labai busiu dekinga už info. Galite ir į a.ž. aciuks.gif

priklauso. po Naujuju klauskite savo vidaus gyd. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, esu pasimetui, galbut nenoriu susitaikyti su liga, na net nezinau. Vaikas turi alergija katems, tai to dar nezinodami ja nusipirkom ir prasidejo sloga, paraudusios ir istinusios akys, sausas kosulys. Aisku katina is karto kai tik patvirtino kad alergiska atidavem, namus issivalem nuo katino plauku, kosulys pasidare slapias, lyg ir viskas pradejo tvarkytis. Vakar pasirodem pas pulmonologe ir sianakt jau beveik nemiegojau. Nustate misria astma (kas tai yra, kaip ji pasireiskia?), nes mano vaikas ir seniau persirges bronchitu dar apie pora savaiciu esant fiziniam kruviui kosedavo. Prirase salbutamoli ir Monkasta 3men. Kol kas vaistu dar nedaviau ir nezinau ka daryt. Preita rudeni sirgdama broncitu nakti pradejo dusti, isveze i ligonine ir diagnozavo laringita. Po metu tas pats pasikartojo tik si karta apsiejom be ligonines. Tai va, vakarykste gydytoja man pasirode itartina, nes savo seselei sako "gal parasom, kad paskui jeigu reikes galetu vaistus issirasyti" ir dar sako "paeikit cia uz kampo bus Kamelijos vaistine ir nusipirksit kompensuojamus vaistukus", nu zodziu pasijauciau kaip vista, atvaziavusi is rajono ir kuri nieko nesigaudo. Bukit draugiskos, parasykit, kas ta misri astma ir kaip ja atpazinti? Ar duoti man tuos vaistukus?
Atsakyti
astma buna alergine buna nuo virusu buna dar kada nuo fizinio kruvio zmogus dusta o buna nuo visko. Jeigu yra stipri alergija katinui jusu issiurbliavimas tikrai nieko nepadejo. Turiu maximaliai stipriausia alergija katinui. man prasideda astmos priepuolis net ten kur katinas buves pries puse metu ir kur po to puse metu viskas siurbliuota ir valyta. reikia ypatingu priemoniu. ko gero as tokiu atveju kviesciausi tuos kur su tais siurbliais ypatingais viska valo nezinau net g.gif
del to monkastos na jei paskyre tai paskyre ,,, ka cia daug pridarysi juos buna panaudoja vaikai 2-3 men ir nuima jeigu mato kad nebereikia. jie nera didelis baubas kaip kokie hormoniniai purskalai kuriu reiktu labiau bijot..
salbutamolio neduociau tik ventolina. o visada galima pasirodyt ir pas dar viena pulmonologa. as irgi buvau sumascius kad visai cia ne astma tam mano vaikui deja po menesio vaistu nenaudojimo pamaciau pablogejima o kai yra dusimo priepuoliai ir ventolinas padeda tai kazkaip daugiau ir nebebandau irodinet kad gyd netiesa sako g.gif
Atsakyti
Priminkite, prašau, kiek dienų iki apsilankymo pas alergologę reikia negerti antialerginių vaistų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 11 29, 18:06)
salbutamolio neduociau tik ventolina.

Salbutamolis ir yra ventolinas. Salbutamolis yra vaisto pavadinimas, o ventolinas jo, kaip čia pasakius, firminis, prekinis pavadinimas, kurį sugalvojo gamintojai. Visur apačioje rašo,kad tai ir yra salbutamolis. Man regis, gydytojai kitaip ir negali išrašyti, turi rašyti tikrą pavadinimą.
Atsakyti
Pries 3sav gulejome ligonineje,mazajai buvo plauciu uzdegimas,bet gydytoja dar itaria bronchine astma unsure.gif sake,kad sanatorija mums priklauso ir galime bet kada prasytis.Padare ligonineje imunoglobulino tyrima,jis geras.O pripaisyti sia diagnoze ji nori todel,kad yra sie simptomai:mergaite alergiska,dazni virusiniai susirgimai,bronchitai,naktinis kosulys( net ir sveikai esant).Sake maziems vaikams yra lb sunku tiksliai nustatyti bronchine astma,kadangi reikia atlikti spirometrija,o manajai 2m 10men.tad apie si tyrima negali buti ne kalbos.Tai va,esame nezinomybeje del sios diagnozes.Penktadieni vaziuosime i Antakalnio ligonine pas pulmonologe Kriukiene,bandysime su ja pasikonsultuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2011 11 29, 22:54)
Salbutamolis ir yra ventolinas. Salbutamolis yra vaisto pavadinimas, o ventolinas jo, kaip čia pasakius, firminis, prekinis pavadinimas, kurį sugalvojo gamintojai. Visur apačioje rašo,kad tai ir yra salbutamolis. Man regis, gydytojai kitaip ir negali išrašyti, turi rašyti tikrą pavadinimą.

tiksliau ventolinas ir yra salbutamolis. bet salbutamolis parsiduoda ir atskiru pavadinimu kaip salbutamolis ne tik kaip ventolinas. gal mamos kurios pirma karta su tuo susidure gali to ir nezinoti. man vaistienje pirma karta ir padave ne ventolina o salbutamoli.
Atsakyti
Salbutamolis yra veiklioji medžiaga, kurią įrašo, bet ir generikas yra tokiu pačiu pavadiniu, o vaistininkės - jos gi privalo pasiūlyti abu doh.gif ventolinas - salbutamolio etinis preparatas. mes kito nebandę, bet kai abu kompensuojami, ir ne arklį kainuoja, tai kažkaip ir nelieka minčių ieškoti pakaitalų.
Atsakyti
Laba diena,
tik dabar susiradau šią temą. Nuo praeito rudens vaikas vis neišlipdavo iš ligų, tai virusinė, tai bronchitas, tai laringitas, kol vasarą jau su plaučių uždegimu atsidūrėme ligoninėje doh.gif Nuo to laiko mums ėmė įtarti astmą ir paskyrė monkastą. Buvo ir flexotidą paskyrę, bet jį pakeitė monkasta, ekstra atvejams dar yra ventolinas. Na ką, nuo šių vaistų situacija kaip ir pasitaisė, vaikas sveikesnis, auga geriau. Tuo metu atrodė, darykit viską, kad tik tam vaikui pagerėtų, nes nuolatinės ligos jau varė iš proto. Dabar, kai nuo ligų atsigavo, ėmė kitos mintys kilti - normaliai jokia diagnozė mums kaip ir nenustatyta, alerginių tyrimų nedarėme, laukiam kol sueis trys metai. Ar jam tikrai BA ar šiaip kokia astma, ar dar kas... Ir tai kiek dabar tą monkastą vaikui reikės maitinti? Nes jau keturis mėnesius naudojame, o gydytoją pasakė, kad pasimatysime po pusės metų... Atrodo, kažkaip labai ilgai g.gif Kai buvome pas gydytoją, kažkaip to nepaklausėm, tik dabar susimąsčiau g.gif Kiek laiko jums tenka gerti monkastą?
Beje, kai gydytoją vėl išrašė vaistus, aptarėme ar tiko monkasta ir pan. Žodžiu, tiko, bet ji dar pasiųlė - bandyti nusipirkti tą vaistą kitu pavadinimu... Mažiau ten kokių kvapiklių ar saldiklių, nžn... Bet mes pamąstėm, kad jeigu šitas vaistas tiko, tai kam čia eksperimentuot, vaikas gi ne bandomasis triušis... Bet vat po to ir ėmiau mąstyti, kiek iš viso tą vaistą reikia valgyti... doh.gif

QUOTE(Lime @ 2011 11 29, 22:32)
Priminkite, prašau, kiek dienų iki apsilankymo pas alergologę reikia negerti antialerginių vaistų? 

mums sakė, kad dvi savaites negerti prieš darant alergijos tyrimą. O dėl apsilankymo pas gyd. tai nžn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lydute: 30 lapkričio 2011 - 10:33
Lydute, geriame monkasta jau daugiau nei metus.
Atsakyti
QUOTE(laura1979 @ 2011 11 24, 18:35)
Gal mamytes galit parekuomenduoti i kokia sanatorija vaziuoti(del astmos) ax.gif ?

vasarą buvome Saulutėje Druskininkuose, kažkaip tik po to išgirdau nuomones, kad ten labiau neurologiniams ligoniams, su kvėpavimo takų ligomis geriau prie jūros g.gif Bet jeigu norint vasarą - tai košmaras, bet kurioj sanatorijoj daug žmonių, vietų nėra, arba labai iš anksto reikia rašytis, arba geriau kitu sezonu g.gif

QUOTE(vaidicita @ 2011 11 30, 10:22)
Lydute, geriame monkasta jau daugiau nei metus.

Ačiū 4u.gif o kokia nors pabaiga nusimato?

Misliju, o kas jeigu nutraukus... g.gif
Atsakyti