juokai juokais o as vis galvoju negu nera tokio aparato protingo kad pridedi prie plauciu prie bronchu ir jis pats parodo kaip ten kas nu tokio elektroninio ar automatinio
QUOTE(carramele @ 2011 11 05, 14:38)
O to, kad jis kompensuojamas, niekas mum nebuvo sakęs Perkam visa kaina
nu maniskiui alergija nustatyta ir alergologe israse iraso, kad kursa sugert rek, kompensuoja mums. aisku, ne super pigiau, bet vistiek. mes klaritina geriam, nezinau, vaikams as nelinkus generiniu vaistu duot, jei imanoma duot etinius. nebent nu tikrai generikai atitaikyti maniskiams butu.
su tais loratadinais tai pas mus aplinkoj dafiga alergiku, tai vieniems veikia vienoki, kitiems kitokie. kai kuriems pvz klaritinas neveikia, bet veikia loratinas.
QUOTE(Tinka @ 2011 11 05, 18:47)
nu maniskiui alergija nustatyta ir alergologe israse iraso, kad kursa sugert rek, kompensuoja mums. aisku, ne super pigiau, bet vistiek. mes klaritina geriam, nezinau, vaikams as nelinkus generiniu vaistu duot, jei imanoma duot etinius. nebent nu tikrai generikai atitaikyti maniskiams butu.
su tais loratadinais tai pas mus aplinkoj dafiga alergiku, tai vieniems veikia vienoki, kitiems kitokie. kai kuriems pvz klaritinas neveikia, bet veikia loratinas.
man rodos kompensuojamas tik tada, jei alergines slogosdiagnozė įrašyta. o to loratino, ar kaip jis ten, čia apie sirupą šnekat? ar tabletes. nes mes šitos grupės Lomilano sirupą pirkom, vienintelis kuris mums sstabdė, baiginėjas jau, o vaistinėj neradom, sako išimtas iš prekybos... gerai, kad tfu 3 k. kaip ir nebeprireikia beveik. bet kažkaip neramu, kad jei prireiktų, nė kur nusipirkt...
QUOTE(Fedes @ 2011 11 05, 21:48)
man rodos kompensuojamas tik tada, jei alergines slogosdiagnozė įrašyta. o to loratino, ar kaip jis ten, čia apie sirupą šnekat? ar tabletes. nes mes šitos grupės Lomilano sirupą pirkom, vienintelis kuris mums sstabdė, baiginėjas jau, o vaistinėj neradom, sako išimtas iš prekybos... gerai, kad tfu 3 k. kaip ir nebeprireikia beveik. bet kažkaip neramu, kad jei prireiktų, nė kur nusipirkt...
aha, maniskiams abiems alerginis rinitas ipaisytas dickiui vidutine eiga, remisija, maziui vidutine eiga, paumejimas. bent jau pagal paskutinius vizitus. loratadinas tabletkom. mes sirupu nevartojam.
QUOTE(Fedes @ 2011 11 05, 21:48)
man rodos kompensuojamas tik tada, jei alergines slogosdiagnozė įrašyta.
Įrašyta pas mus. Eisim poryt pas loristę, būtinai reiks paklaust, kaip su tais kompensavimais.
QUOTE(carramele @ 2011 11 06, 13:57)
Įrašyta pas mus. Eisim poryt pas loristę, būtinai reiks paklaust, kaip su tais kompensavimais.
tai kiškit panosėj rašyt tada, nes mes irgi kol pastys knygelės nepaduodam, niekas nepasiūlo...
Norejau pasiteirauti,gal kas vartojat NEPLITA?Mums israse nuo astmos,bet kazkaip nelai man jie mano nuomone geriau buvo seretidas,anksciau ji vartojom.
Norėjau paklausti tų, kurios visgi nusprendė vantoti Singulair'ą vietoj Monkasto - gal žinot, kur pigiau (ta prasme iš užsienio galima gauti). Lenkijoj kiek internetiniuose puslapiuose užmačiau, tai dar brangiau nei pas mus Ir iš vis, kur perkat tą Singulair'ą, nes man jau keliose vaistinėse aiškino,kad 4 mg neužsakinėja
perku singularą 10 mg stiprumo ir pjaustau perpus. idealiai tiksliai aišku neišeina, bet įgundi ir gaunasi beveik tiksliai perpjauti. gaunasi beveik perpus pigiau, nes tiek 5mg, tiek 10 mg kaina beveik analogiška. kiek konsultavausi su vaistininke, nieko baisaus nedarau, nes paklaida gaunasi labai mažytė dėl pjaustymo. kai kvėpuojam purškiamus, pvz flixotidą, irgi yra paklaida, nes ne viską sukvėpuoja vaikas, dalis ant sienelių nusėda ir pan. nieko tame baisaus. tuo labiau, per dvi dienas vis tiek idealiai tikslią dozę sunaudojam.
QUOTE(SSDD @ 2011 11 06, 21:39)
perku singularą 10 mg stiprumo ir pjaustau perpus. idealiai tiksliai aišku neišeina, bet įgundi ir gaunasi beveik tiksliai perpjauti. gaunasi beveik perpus pigiau, nes tiek 5mg, tiek 10 mg kaina beveik analogiška. kiek konsultavausi su vaistininke, nieko baisaus nedarau, nes paklaida gaunasi labai mažytė dėl pjaustymo. kai kvėpuojam purškiamus, pvz flixotidą, irgi yra paklaida, nes ne viską sukvėpuoja vaikas, dalis ant sienelių nusėda ir pan. nieko tame baisaus. tuo labiau, per dvi dienas vis tiek idealiai tikslią dozę sunaudojam.
Bet mums tai reikia ne 5 mg, o 4 mg, tai kaip ir nelabai padalinsi Ar pirki po 10 mg, dalinti per pus ir po mažą dalelę da išmetimui nupjauti ?
as 4 mg vasara pirkau Euruose berods Zalgirio mazej. net be recepto pardave. kai nebekompensuojami, tai dzin visiems. paziurejau www.vaistai.lt, nu veza juos, problemu ner didmenoj, tai matyt tiesiog vaistinej siknon spirt reiktu, kad uzsakytu.
man didziajam, kai su priepuoliu papuolem pradzioj ligoninej duodavo 5 mg, tipo kitokiu neturejo.bet atseit nebais beda.
galvoju, gal galima pvz 4 dienas duot po 5 mg, o penkta neduot. bendra 5 paru doze bus tokia pati. bet cia reiktu pulmonologes klaust.
man didziajam, kai su priepuoliu papuolem pradzioj ligoninej duodavo 5 mg, tipo kitokiu neturejo.bet atseit nebais beda.
galvoju, gal galima pvz 4 dienas duot po 5 mg, o penkta neduot. bendra 5 paru doze bus tokia pati. bet cia reiktu pulmonologes klaust.
QUOTE(Fedes @ 2011 11 06, 15:45)
tai kiškit panosėj rašyt tada, nes mes irgi kol pastys knygelės nepaduodam, niekas nepasiūlo...
Kišim ir mes tada iškart
QUOTE(Tinka @ 2011 11 07, 07:51)
Maniškiui ligoninėj buvo skirta po 4mg, bet duodavo 5mg. tabletę ir liepdavo truputį nulaužt ar sutrynus dalelytę nubraukt.
Perskaičiau ir susikonspektavau visas temas Dabar jau apsišvietus jaučiuosi Daug kas paaiškėjo.