Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(Artemidė @ 2011 11 03, 00:01)

Bet monkastas gali aplamai sumažinti ligos intensyvumą (mūsų atveju taip ir buvo), gal jį vartojant nebus ir tokių stiprių ūminių uždegimų, kuriems reiktų flexotido. Visgi, sutikim, paprastai gydytojai flexotidą skiria po monkasto (kai jis per silpnai jau veikia), o ne prieš jį. Čia kaip menkiausią uždegimą pradėt gydyt nuo antibiotikų, o ne nuo paprastesnių priemonių. Palyginimas gal ir ne labai vykęs, bet kitaip išsireikšt nemokėjau.

na, matai yra skirtingi dalykai - kai ateini su ventolinu dvi savaites negali išsiskirt kas keturias valandas, ir krioki, švilpi ir t.t., tai bent jau kiek aš raukiu, monkasta čia jau tikrai ne vaistas, jei nuo jos pradėsi, tai ir iki reanimacijos prieisi, kol ji pradės veikt.

jei ateini pagerėjusioj būklėj, tia aišku kad nesirenki kardinalių priemonių. tik iek kad aš ne medikė, tai aišku, galiu ir klysti.

man asmeniškai, pvz, montelukastas nepadėjo išvengti pablogėjimų, todėl nustojau vartot.
vienintelis būdas nutraukti grandinę yra hormonų kursas. situacijų būna įvairių, vienareikšmiškai negali sakyti kas pirmesnis. kita vertus, tam ir mokos gydytojai daug metų. beliek tik atsirinkt, kuris gerai ir sąžiningai mokėsi...
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 11 03, 23:02)
tam ir mokos gydytojai daug metų. beliek tik atsirinkt, kuris gerai ir sąžiningai mokėsi...

Ir as noreciau surast koki patikima pulmonologa, gal kas toki atrades? ax.gif
Atsakyti
mano dickiui per abu priepuolius gydymas buvo identiskas - ventolinas, flixotidas ir montelucastas. viskas lygiagreciai. o praejus priepuoliui likdavo flixotidas ir montelucastas. flixotida nuimdavo po menesio - dvieju, montelucasta isvis paliko iki vasaros. . po vasaros priepuolio tiek flixotida, tiek montelucasta vartojo apie menesi. kol kas tfu tfu tfu.

zinokit, nerealu, maziui darze pakeitus pagalve, sloga baiginejasi. aisku, klaritina dar geria, bet nuo pirmadienio bandysim neduot. kai pagalvoju, keciam visus namus, diedukai viska lauk meta, o cia kozna diena ant alergeno miegojo vaikas. siaubas. darzelio sesute priplot norisi. ir aplamai, ner kokios higienos normos tas senas plunksnu pagalves lauk mets. ju gi nei isplaut, nei isdezinfekuot neimanoma. uzsiveis koks utelynas ir tusinsis iki nezinia kiek.
Atsakyti
mergytės, o Clatirino ir Loratinop veiklioji ta pati? Claritinas kompensuojamas? mums loratidiną išrašo, visada imtavau loratiną, bet nepakanka mums jo poveikio. mėginom zyrteką, dar blogiau. galvoju pamėgint claritiną, ar jis kompensuojamas?
Atsakyti
QUOTE(SSDD @ 2011 11 04, 08:33)
mergytės, o Clatirino ir Loratinop veiklioji ta pati? Claritinas kompensuojamas? mums loratidiną išrašo, visada imtavau loratiną, bet nepakanka mums jo poveikio. mėginom zyrteką, dar blogiau. galvoju pamėgint claritiną, ar jis kompensuojamas?

kompensuojamas.
mums irgi loratadina raso, vaistinej pasakau, kad noriu klaritino imt. man rods, jei neklystu, klaritinas yra etinis.
Atsakyti
ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 11 03, 23:02)
man asmeniškai, pvz, montelukastas nepadėjo išvengti pablogėjimų, todėl nustojau vartot.
vienintelis būdas nutraukti grandinę yra hormonų kursas. situacijų būna įvairių, vienareikšmiškai negali sakyti kas pirmesnis. kita vertus, tam ir mokos gydytojai daug metų. beliek tik atsirinkt, kuris gerai ir sąžiningai mokėsi...

Matai, kaip skirtingai, o mums montelucastas labai padėjo, susirgimų nepamažėjo, bet labai lengvi, vos po pora dienų dabar trunka, o ankčiau pora mėnesių neišsikosėdavo doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Norejau pasiteirati mamyciu, kuriu vaikai Monkasta vartoja - ar nesutriko vaikuciu miegas? Savajam as vakar pirma karta daviau tik - tai pradejo nakti rekti, mustis, draskytis doh.gif Mastau, ar cia nuo to, kad labai pavarges po darzelio buvo, ar vaistai netinka g.gif Tokia pat reakcija buvo, kai jam Flexitidino supurskem (reikejo darytis alerginius tyrimus ir negalejom claritino duot)
Papildyta:
QUOTE(PienėsPūkas @ 2011 11 05, 15:20)
Sveikos,

Norejau pasiteirati mamyciu, kuriu vaikai Monkasta vartoja - ar nesutriko vaikuciu miegas? Savajam as vakar pirma karta daviau tik - tai pradejo nakti rekti, mustis, draskytis  doh.gif Mastau, ar cia nuo to, kad labai pavarges po darzelio buvo, ar vaistai netinka  g.gif Tokia pat reakcija buvo, kai jam Flexitidino supurskem (reikejo darytis alerginius tyrimus ir negalejom claritino duot)

blush2.gif Pati radau atsakyma - reik kelis puslapius atgal paskaityti doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 11 04, 09:04)
kompensuojamas.
mums irgi loratadina raso, vaistinej pasakau, kad noriu klaritino imt. man rods, jei neklystu, klaritinas yra etinis.

O to, kad jis kompensuojamas, niekas mum nebuvo sakęs g.gif Perkam visa kaina doh.gif

Buvau neseniai rašius, kad pienligė ant liežuvių abiem vaikam, pradėjusiems vartot fleksotidą, užsiveisė. Turiu atsiprašyt šito vaistuko, kad be reikalo apkaltinau blush2.gif Kažkoks šiaip dalykas, panašus į lengvos formos stomatitą buvo ir jiem, ir mano vyrui. Dabar liežuviai vėl normaliai atrodo, nors nieko priešgrybelinio nevartojom.

Ir dar pasisakysiu - nusipirkau stetoskopą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 11 05, 15:38)
O to, kad jis kompensuojamas, niekas mum nebuvo sakęs  g.gif Perkam visa kaina  doh.gif

Buvau neseniai rašius, kad pienligė ant liežuvių abiem vaikam, pradėjusiems vartot fleksotidą, užsiveisė. Turiu atsiprašyt šito vaistuko, kad be reikalo apkaltinau  blush2.gif Kažkoks šiaip dalykas, panašus į lengvos formos stomatitą buvo ir jiem, ir mano vyrui. Dabar liežuviai vėl normaliai atrodo, nors nieko priešgrybelinio nevartojom.

Ir dar pasisakysiu - nusipirkau stetoskopą biggrin.gif

Claritina kompensuoja - priemoka kazkur apie 23Lt. Camelijoje 4u.gif
Loratidinas turbut visa kaina tiek kainuoja biggrin.gif
Atsakyti
caramele, ir as galvojau nusipirkt stetoskopa, bet suabejojau ar as sugebesiu ka nors isklausyt, ta prasme ar jus paklausius suprantat kas ten vyksta? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 11 05, 16:54)
caramele, ir as galvojau nusipirkt stetoskopa, bet suabejojau ar as sugebesiu ka nors isklausyt, ta prasme ar jus paklausius suprantat kas ten vyksta? smile.gif

Pirmas šokas buvo, kai užsidėjus nieko nesusigaudžiau nei kuria puse, nei kokią vietą, nei su kokiom diafragmom klausyt biggrin.gif Maždaug visi kiti pašaliniai kambario garsai tvoja į būgnelius kaip turi būt, o to, kas reikia, negirdžiu visai biggrin.gif Dabar jau pusė velnio girdisi, bet daugiau vyresniesiems. Mažiukas ramiai nepasėdi nė kiek, o mažiausias krustelėjimas papildomą traškesį duoda, tai su interpretacijom sunkiai būtų. Reik į mediciną stot ir iškart į pulmonologines studijas cool.gif Ką aš veikiau, kai skyriuj gulėjau... Galėjau baltą chalatą pasivogt, prie savo gydytojos studentų govėdos prisiplakt ir praktikuotis su savo stetoskopu per palatas hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carramele: 05 lapkričio 2011 - 17:56