Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(aseni77 @ 2011 05 12, 08:19)
sveikos mamytes. mano sunui jau greit metai kai diagnozuota misri BA. geriam istisai singuliara dabar monkasta ir purskiam flixotide. esam alergiski varpinems zolems, rudeni erkutes buvo su klaustuku. kadangi nosis buvo uzgulta ir ne zydejimo metu pakartojom dabar tai erkutems jau rodo tris pliusus ir dar pasirodo esam alergiski suniui du pliusai(itariau nes po sveciavimosi pas suni atsirado umi sloga).
skaiciau kaip priziureti kambarius esant alergiskiems dulkiu erkutei. iskilo tokie klausimukai gal kas patarsit? vaikas miega ant sintiponines pagalves bet is virsaus yra plonas merino vilnos uzvalkalas cia tokia pagalve. Ar merino vilnoje veisiasi erkutes?
miega su tencel antklode. Kiek daznai keiciat patalyne ar karta i savaite ar pora kartu? gal dar ka patarsite?nes is ryto atsikeles ciaudo nosis uzgulta dienos metu atsilaisvina.

tencelis tinka. vilna- ne. nuimkit ta uzvalkala merino ir miegokit be jo. ziurekit ciuzini jis irgi gali alergizuot. patalyne turi but keiciama karta i savaite 4u.gif ziema gerai isnest viska i lauka i salti. as kartais pagalve i maisa ir i kamera idedu biggrin.gif

o va mes irgi geriam klacida. nors gyd pasakojau kad nenorim bet sake kosulys jau nusileides zemyn. plius mums visiems itariama mycoplazma pneumoniae. vyras pasidare tyrima laukiam ats. o mazajai nedare, sako savaite nebegalim laukt sad.gif bijojau neduot kad nepablogetu nu bet taip man nesinori duoti. kad kaip nors namie paziuret galeciau tuos bronchus isklausyt ten kazka ir duot jeigu pablogejimas yra. nera kokiu aparatu dar kazko tinkamu namuos naudot?
dabar tos 4 laisvos niu ka daryt vaikas kosejo be sustojimo gavo antibiotiku 2k beveik nebekosti... g.gif bet galvo ir flixotide dabar velniai zino kuriu cia nereikejo.. man tas klacidas tai brudu brudas bijau as jo nerealiai bet ir neduot bijau jeigu gyd prigrasino kad tikrai reikia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidicita: 28 spalio 2011 - 23:20
QUOTE(vaidicita @ 2011 10 28, 23:17)
tencelis tinka. vilna- ne. nuimkit ta uzvalkala merino ir miegokit be jo. ziurekit ciuzini jis irgi gali alergizuot. patalyne turi but keiciama karta i savaite 4u.gif ziema gerai isnest viska i lauka i salti. as kartais pagalve i maisa ir i kamera idedu biggrin.gif

o va mes irgi geriam klacida. nors gyd pasakojau kad nenorim bet sake kosulys jau nusileides zemyn. plius mums visiems itariama mycoplazma pneumoniae. vyras pasidare tyrima laukiam ats. o mazajai nedare, sako savaite nebegalim laukt sad.gif bijojau neduot kad nepablogetu nu bet taip man nesinori duoti. kad kaip nors namie paziuret galeciau tuos bronchus isklausyt ten kazka ir duot jeigu pablogejimas yra. nera kokiu aparatu dar kazko tinkamu namuos naudot?
dabar tos 4 laisvos niu ka daryt vaikas kosejo be sustojimo gavo antibiotiku 2k beveik nebekosti... g.gif bet galvo ir flixotide dabar velniai zino kuriu cia nereikejo.. man tas klacidas tai brudu brudas bijau as jo nerealiai bet ir neduot bijau jeigu gyd prigrasino kad tikrai reikia  doh.gif

jis iš tikro brudas... na, bet kartais reikia. beje, jei jau ne pirma karta geriat, tai gali būti kad jsi neveikia mikoplazmu, mes kitus gerem, kai buvo blogai. bet siaip jei visiems itaria, tai isantibiotku nauda tik tuomet, jei isi draugiskai vienu metu isgersit. o jei vienas paskui kita, tia galib uti dainele is pradziu... .
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 10 29, 09:40)
jis iš tikro brudas... na, bet kartais reikia. beje, jei jau ne pirma karta geriat, tai gali būti kad jsi neveikia mikoplazmu, mes kitus gerem, kai buvo blogai. bet siaip jei visiems itaria, tai isantibiotku nauda tik tuomet, jei isi draugiskai vienu metu isgersit. o jei vienas paskui kita, tia galib uti dainele is pradziu... .

tai va butent kad visi geriam tik vyras laukia treciad atsakymo gert ar negert g.gif
Atsakyti
snargliuojam.
antradieni buvo vyras su mazuoju pas alergologe kontrolei, gavom velniu uz vilnos patalus. nu blyn, kaip as taip apsimoviau, patikejau pardej, kad vilnoj siuolaikinej nebaisu tos erkutes. alergologe liepe mest lauk be kalbu. bet didziausias sokas buvo vakar. atejau i darza vaiku paimt ir galvoju, ai, paiimsiu abieju kaldras isskalbsiu. nes cher zino ar darze kada nors isvis tas pagalves kaldras skalbia. nu ir mano nabagas mazius, kuriam dulkiu erke isbujojus nebevaldomai, pasirodo miega ant priestvanines plunksnu pagalves. net kojas pakirto. aukletoja ziuri i mane ir nesupranta, ko as cia pasiurpus. mol, o kaaaaa? pize kaze, nesam pazymas, kad vaikas alergiskas, o vaikas miega kasdien ant didziausio alergeno saltinio.

nupirkom siandien sintetine, tik man dabar mintis - o kur garantija, kad ta pagalve po kurio laiko nenumirguos kokiam kitam vaikui. nu netikrinsiu gi kasdien, ar tikrai ant tos pacios miega.
kaldros pas abudu naujos sintetines, nors tiek gerai, dickio ir pagalves sintetines, keistos kazkada seniau is tevu kisenes. o pas maziu bandziau kazkada klaust, sake, oj, gi po remonto viska keitem. patikejau vadinasi, nepatikrinau.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 10 29, 20:30)
nupirkom siandien sintetine, tik man dabar mintis - o kur garantija, kad ta pagalve po kurio laiko nenumirguos kokiam kitam vaikui. nu netikrinsiu gi kasdien, ar tikrai ant tos pacios miega.
kaldros pas abudu naujos sintetines, nors tiek gerai, dickio ir pagalves sintetines, keistos kazkada seniau is tevu kisenes. o pas maziu bandziau kazkada klaust, sake, oj, gi po remonto viska keitem. patikejau vadinasi, nepatikrinau.

doh.gif

Užrasyk vardą ant pagalvės krašto su neišskalbiamu markeriu, nors ir nelabai gražu, bet tikimybė priklyst sumažės 4u.gif Ir reikia kalbėt labiau su auklyte, nes ji šiuo klausimu atsakinga. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lime: 29 spalio 2011 - 20:20
QUOTE(Lime @ 2011 10 29, 20:19)
doh.gif

Užrasyk vardą ant pagalvės krašto su neišskalbiamu markeriu, nors ir nelabai gražu, bet tikimybė priklyst sumažės 4u.gif Ir reikia kalbėt labiau su auklyte, nes ji šiuo klausimu atsakinga. 4u.gif

na, aš tai pirkau pagalvę tokią, kad nesumaišysi su darželinėm smile.gif pigi ir paprasta, iš lietuviškų, bet gražus siuvinėto audinio užvalkalas. ir šiaip kažkaip pasitikiu aš auklytėm ir auklėtojom, man rodos jos pakankamai atsakingai į tai žiūriu, betn jau mūsų. mes apskritai esam nunešę ir čiužinio užvalkalą, ir anklodėlę.
Atsakyti
keista del tos pagalves pas mus kaldrytes ir pagalvytes sintetines apziurejom su aukletojom viska tai nieko nest neteko, bet siaip manau jos jaucia/turetu jausti atsakomybe ir nemanau kad ta pagalvyte nuklys kazkur. o del vilnos nu nemazai zmoniu bando irodineti kad ji labai gerai kazkaip labai smegenys praplautos zmonems. as pati irgi taip maniau kol issamiai nepradejau tuo dometis 4u.gif
Atsakyti
Skaitau jusu pasisakymus ir pagavau save, kad nesu net pasidomejusi ant kokios patalynes miega mano panele darzelyje blush2.gif namie tai visa patalyne jai keiteme,o va su darzeliu neaisku. Nenoriu prisidziaugt, bet mes atlankem visa savaitele darzelyje be jokiu pakitimu (tiesa, matau, kad ji kazkur susiduria su nemazais alergenais, nes nosiuke labai uzgulusi, tik kad priepoliukai kol kas mus paliko), tai mums didelis pasiekimas thumbup.gif Sakiau per mokiniu atostogas kita savaite pasilaikysiu namuose, o tada bandysim vel zygiuoti rolleyes.gif Man prasideda darbelis, tai labai nenoreciau, kad mociutei tektu slaugyti mano mazaja ligoniuke unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurita84: 29 spalio 2011 - 21:54
QUOTE(linoze @ 2011 10 28, 14:24)
sveikos mamos,siandien isgirdome ir mes kad mum si liga itariama.naudosim flixotide ir priepoliu metu ventolina.kazkaip baisu atrodo tokiai mazai astma.galvoj netelpa.
norejau jusu paklaust kokioj patalynej miega jusu vaikuciai ligoniukai?juk turbut ne bet kokia tinka? unsure.gif galvoju kesit antklode ir pagalve i vilnone,skaiciau kad joj erkutes nesiveisia dulkiu,kuriom mano dukryte alergiska.kaip manot?
Papildyta:
ir beje,ar sia liga jusu vaikiukams kokiais tyrimais nustate?nes man kazkaip nezinau idomiai,mus tik paklause plautukus ir pediatre ir pulmonologe.

O monkasto jums neskyrė? Šiaip keista būtų,kad tokį brudą kaip flexotidas skyrė, o monkasto, kuris reliai tinkrai padeda ne.

Dar norėjau visų paklausti, jei vaikui įtariama BA, tai jau čia 100 proc. kad ir dulkių erkėm bus alergiškas, ar nebūtinai? Maniškis kaip ir per mažas dar alergenam nustatyti, po kokių pusės metų bandysim, bet dabar miegam po paprasta vilnone kaldra (pas mane lovoj doh.gif ). Šiaip maniškiui nebūna kosėjimų, kol nesuserga (nu pvz kai temperatūra, ar šiaip koks brolio parneštas virusiukas), tai ar vies tiek reikia manyti, kad ir dulkių erkėm alergiškas? Bet pvz. tada kodėl vasarą neikam nebūna alergiškas, kai virusų nebūna. Man iš viso toks vaizdas, kad jei gyventume pietuose vaikas būtų sveikiausias ir net neįtartum jokios BA.

QUOTE(Lime @ 2011 10 29, 20:19)
doh.gif

Dar geriau išsiuvinėti, tada ir gražu bus mirksiukas.gif Bet bendrai paėmus tai aš irgi kraupstu nuo tų darželio auklėtojų. Kažkaip kol neleidau vaiko, įsivaizdavau,kad ten daugiau dėmesio skiriama kiekvienam vaikui i individualiai, o pasirodo jie ten tik kaip avių vandą juos gano doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 29 spalio 2011 - 21:58
QUOTE(Artemidė @ 2011 10 29, 22:57)
Dar geriau išsiuvinėti, tada ir gražu bus  mirksiukas.gif  Bet bendrai paėmus tai aš irgi kraupstu nuo tų darželio auklėtojų. Kažkaip kol neleidau vaiko, įsivaizdavau,kad ten daugiau dėmesio skiriama kiekvienam vaikui i individualiai, o pasirodo jie ten tik kaip avių vandą juos gano doh.gif

Na darzeli juk lanko ne jusu vienos vaikas, taigi demesi visiems vaikuciams is aukletoju tenka dalintis ax.gif Juk jos dirba ne su 5 vaikuciais, o su 10 ir dar daugiau rolleyes.gif Manau, kiekvienas vaikas ten demesio gauna pagal poreiki ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 10 29, 22:00)
Na darzeli juk lanko ne jusu vienos vaikas, taigi demesi visiems vaikuciams is aukletoju tenka dalintis ax.gif Juk jos dirba ne su 5 vaikuciais, o su 10 ir dar daugiau rolleyes.gif Manau, kiekvienas vaikas ten demesio gauna pagal poreiki ax.gif

Tai šitą aš suprantu, natūralu gi, ai pas mus ten kitos broblemos. Dėmesio nei vienas negauna, nes visos auklėtojos dar studijuojančios, be patirties ir žaliutėlės. Ir šiaip toks vaizdas kad nelabai savo darbą myli. Kai pabuvau su vaiku pusę dienos nuvedus pirmą kartą, tai sugebėjau ten visiems vaikam daugiau dėmesio skirti už pačias auklėtojas, ir pasipiktinau, "ne kad mano vaikui dėmesio trūksta", bet kaip tik jo trūko kai kuriems, kurie verkė palikti ir buvo visai nekreipiamas dėmesys. Ai bet nenoriu plėstis, nes čia ne į temą.
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2011 10 29, 21:57)
Kažkaip kol neleidau vaiko, įsivaizdavau,kad ten daugiau dėmesio skiriama kiekvienam vaikui i individualiai, o pasirodo jie ten tik kaip avių vandą juos gano  doh.gif

nu ner darzas taip blogai, kaip atrodo. tuos mazus grybukus gal tik kaip banda ir gano, o veliau tikrai bent jau pas mus eiliniam valstybiniam darze tiems vaikams tiek uzsiemimu, kad stebiuos, kaip jie aplamai dar ir pazaist ten speja. plius dar darzo metu bureliai bent keli. pirmus metus tikrai taip - grybu kars. o vat veliau, bent jau pas mus keturmeciai varo tik daina. o dickis priesmokyklinej isvis. jau aukletojos pacios sako, buna dienu, kai vaikai net pazaist neturi kada. nes pamokeles, bureliai, tada kazkiek menu, o kur dar pasiruosimai sventems. tik rudeneli pabaige, jau kaledas repetuoja. pavasariop vel - vasario 16, velykos, mamu diena.

ir individualaus demesio tikrai gauna manau. tik aisku, kaip kuriam vaikui jo reik. musu mazis darze gereietis, uztai namie atsokam visi polkas su raguciais
Atsakyti