mes priepuoliams namie turim leidziamo dexametazono. kazkaip nelabai isivaizduoju, kaip per priepuoli tabletyte sukist. o cia siknon ir as drebedama subesciau. tfu tfu tfu, patiems kol kas neprireike, visgi varydavom i ligonine. Mb biski bijo, kad vdrug koks plauciu uzdegimas prasidejes ir be pediatro konsultacijos nerizikuoja. nors obstrukcijas, svilpesius ir karkalus girdi turbut ne blogiau nei bet kuris pediatras. bet saviems vaikams bijo.
QUOTE(Valatke @ 2011 10 24, 09:31)
As priepuoli isivaizdavau,kad vaikas turi dusti.Todel sakydavau,kad mano vaikas serga BA, bet priepuoliu dar nera buve...
Kol pries 3 metus per pacias Velykas ismovem i reanimacini (tarp kitko,irgi itare plauciu uzdegima,bet tik po rentgeno pamate,kad stiprus BA paumejimas) ir gydytoja taip normaaaaliai "islove smegenis", kas tas priepuolis! Jei vaikas kosti istisai (ypatingai nakti,paryciais). kosti valanda, dvi, tris...negali nustoti, kai kvepavimas siurkstus (na ir kosulys pas maniski buna kitoks,tiesiog laikui einant pradedi atskirti), kosedamas pradeda ziaukcioti, tarp kosulio nebespeja ikvepti - tai ir yra priepuolis
Savaitgali, visai be jokiu priezasciu ir jokiu pries pablogejimu, toks stiprokas nakti prasidejo...nebegelbejo ventolinas,gerem prednizolona..
Kol pries 3 metus per pacias Velykas ismovem i reanimacini (tarp kitko,irgi itare plauciu uzdegima,bet tik po rentgeno pamate,kad stiprus BA paumejimas) ir gydytoja taip normaaaaliai "islove smegenis", kas tas priepuolis! Jei vaikas kosti istisai (ypatingai nakti,paryciais). kosti valanda, dvi, tris...negali nustoti, kai kvepavimas siurkstus (na ir kosulys pas maniski buna kitoks,tiesiog laikui einant pradedi atskirti), kosedamas pradeda ziaukcioti, tarp kosulio nebespeja ikvepti - tai ir yra priepuolis
Savaitgali, visai be jokiu priezasciu ir jokiu pries pablogejimu, toks stiprokas nakti prasidejo...nebegelbejo ventolinas,gerem prednizolona..
Nu supratau tada. Tokių baisų kosulių kaip ir nebūna. Dažniausiai naktim iš viso nekosti, o jei kosti tai ventolinas dar nuima kol kas.
QUOTE(Tinka @ 2011 10 24, 10:04)
mes priepuoliams namie turim leidziamo dexametazono.
Ligoninėj maniškiui Solu-Medrolį leisdavo (metilprednizolonas). Kiek atsimenu pagal hormoninių tepalų sudėtis, tai dexametazonas stipresnis už prednizoloną. Įdomu, ar čia kiekviena ligoninė turi savo "mėgiamus" hormonus, ar dexą leidžia, jei prednizolonas neveikia?
QUOTE(carramele @ 2011 10 24, 10:27)
Ligoninėj maniškiui Solu-Medrolį leisdavo (metilprednizolonas). Kiek atsimenu pagal hormoninių tepalų sudėtis, tai dexametazonas stipresnis už prednizoloną. Įdomu, ar čia kiekviena ligoninė turi savo "mėgiamus" hormonus, ar dexą leidžia, jei prednizolonas neveikia?
matyt ka po ranka turi, ta ir leidzia. bet per abu priepuolius gavo dexa, o ir mazius, kai su alergijos priepuoliu varem, irgi gavo dexa. visus tris kartus buvom Antakalnio vaiku ligoinej. mums ji per keleta namu, tai i Santorus del situ ligu nevaziuojam net.
O as tai vis bandau (sveiko proto ribose) issikapstyti pati...Nes kaip taisykle,jei tik nuvaziuojam i priimamaji,tai iskart ir paguldo.
Leidziami vaistukai butu geriau,ale nemoku ir bijau subest
Nu dar nebuvo mums taip smarkiai, kas atokvepio minute nesugirdyciau (tfu, tfu)
Vakar buvom pas savo gydytoja, tai ji sako,kad kai prasideda tas naktinis serijinis kosulys,tai musu atveju nereiktu laukti, o issyk gerti prednizolona ir kvepuot Ventolina...Tai gerai,kad dabar nebedaznai tokie nutikimai pas mus
Vakar buvom pas savo gydytoja, tai ji sako,kad kai prasideda tas naktinis serijinis kosulys,tai musu atveju nereiktu laukti, o issyk gerti prednizolona ir kvepuot Ventolina...Tai gerai,kad dabar nebedaznai tokie nutikimai pas mus
QUOTE(Valatke @ 2011 10 25, 11:31)
O as tai vis bandau (sveiko proto ribose) issikapstyti pati...Nes kaip taisykle,jei tik nuvaziuojam i priimamaji,tai iskart ir paguldo.
del subedimo, jei netyc reikalas prieitu, tai visiems atariu, pirkit insulininius svirkstus, jie mazos talpos, bet vaikui paprastai to uztenka, jie zymiai patogesni, i adata protingo dydzio, visa glai drasiai vaikui idurt, man jau teko, tai tikrai nieko baisaus nepalyginsi, su standartiniais svirkstais, su jais tikrai sunku gerai suleist
O mano merginai pirmadienį darytas rentgenas vis gi patvirtino dešinės pusės plaučių uždegimą , nors pakartotinas kraujo tyrimas vėl normos ribose ir jokio uždegiminio proceso neparodė . Antibus (Klacid'ą) gersim 10 dienų.
Aš irgi tik iš gydytojos sužinojau, kad dusuliu ar priepuoliu jau vadinamas "užsivedęs" neproduktyvus, t.y. kai neina atsikosėti, kosulys, kuris net priveda vaiką iki vėmimo. Mums (abiems mano dvynukėms) tokie kosuliai dažniausiai prasideda tik užmigus po kokiu 10-15 min. ir po to maždaug 4-5 val. ryto. Bet mums irgi nėra buvę taip, kad neitų vaistus sugirdyt. Paprastai mums Ventolinas tokiu atveju padeda.
Aš irgi tik iš gydytojos sužinojau, kad dusuliu ar priepuoliu jau vadinamas "užsivedęs" neproduktyvus, t.y. kai neina atsikosėti, kosulys, kuris net priveda vaiką iki vėmimo. Mums (abiems mano dvynukėms) tokie kosuliai dažniausiai prasideda tik užmigus po kokiu 10-15 min. ir po to maždaug 4-5 val. ryto. Bet mums irgi nėra buvę taip, kad neitų vaistus sugirdyt. Paprastai mums Ventolinas tokiu atveju padeda.
man jau pora gydytoju yra pasake, kad tas kosulys,kaip taisykle,dazniausiai kankina anksti paryciais, ale taip dazniausiai ir buna
sveikutes, lygoniukam daug
vat ir mus snd paryciai aplanke lojimas, vyresnelis pradejo, tai neleidau i darzeli snd, kvepuojam ventolina lyg ir gerin eina, bet nesuprantu kas cia darosi, tik va praeitas dvi sav sirgom taip pat, gal vis gi rimtai vaistai nepadeda mum, teks pulmonologei pamineti, kad vel jam tas pats sake keis vaistukus
ie mazule musu nuo pirmad neina i darzeli, viduriavo sekmad, tempe buvo, o dbr tik kosulys
vat ir mus snd paryciai aplanke lojimas, vyresnelis pradejo, tai neleidau i darzeli snd, kvepuojam ventolina lyg ir gerin eina, bet nesuprantu kas cia darosi, tik va praeitas dvi sav sirgom taip pat, gal vis gi rimtai vaistai nepadeda mum, teks pulmonologei pamineti, kad vel jam tas pats sake keis vaistukus
ie mazule musu nuo pirmad neina i darzeli, viduriavo sekmad, tempe buvo, o dbr tik kosulys
sveikos mamos,siandien isgirdome ir mes kad mum si liga itariama.naudosim flixotide ir priepoliu metu ventolina.kazkaip baisu atrodo tokiai mazai astma.galvoj netelpa.
norejau jusu paklaust kokioj patalynej miega jusu vaikuciai ligoniukai?juk turbut ne bet kokia tinka? galvoju kesit antklode ir pagalve i vilnone,skaiciau kad joj erkutes nesiveisia dulkiu,kuriom mano dukryte alergiska.kaip manot?
Papildyta:
ir beje,ar sia liga jusu vaikiukams kokiais tyrimais nustate?nes man kazkaip nezinau idomiai,mus tik paklause plautukus ir pediatre ir pulmonologe.
norejau jusu paklaust kokioj patalynej miega jusu vaikuciai ligoniukai?juk turbut ne bet kokia tinka? galvoju kesit antklode ir pagalve i vilnone,skaiciau kad joj erkutes nesiveisia dulkiu,kuriom mano dukryte alergiska.kaip manot?
Papildyta:
ir beje,ar sia liga jusu vaikiukams kokiais tyrimais nustate?nes man kazkaip nezinau idomiai,mus tik paklause plautukus ir pediatre ir pulmonologe.
QUOTE(linoze @ 2011 10 28, 14:24)
sveikos mamos,siandien isgirdome ir mes kad mum si liga itariama.naudosim flixotide ir priepoliu metu ventolina.kazkaip baisu atrodo tokiai mazai astma.galvoj netelpa.
Papildyta:
Papildyta:
vilnonestikrai neimciau. nebent ivilkta i labai tankaus audimo uzvalkala. nes vilnoj maziua, nei ukuose veisias, bet veisias. ir patys vilnos pukeliai gali dirgint kepavimo takus.
mes sintepono naudojames, patikimiausia
maziukams jokiu dideliu tyr ir nera. tik ligos istorija, ir obstrukcijos pozymiai. nesjei dar nemoka ikvept isvepts, kiap reikia, kad istirtu.
QUOTE(linoze @ 2011 10 28, 14:24)
Papildyta:
Papildyta:
yra speciali patalyne astma sergantiems zmonems, hoie allergo, bet ji turi kainyte. jeigu neiseina tokios isigyt geriau pirkti paprasta sintetika, tik ne naturalia vilna . ji netinka astma sergantiems. Medvilnes kaldrytes irgi savyje kaupia dulkiu erkutes todel jei turit medvilnine ja daznai reikia skalbti. o ir siaip kad erkutes zutu patalynes uzvalkalus reikia keisti kas 5-7 dienas ir skalbti ne mazesneje nei 60 laipsniu temperaturoje
mums irgi is plauciu paklausimo pasake, be to is to kad buvo priepuoliukai tai mums ir patiems jau buvo aisku jeigu vaikas alergiskas kazkam o tyrima alergenu galima pasidaryti, yra butina visais imanomais budais tu alergenu vengti, priesingu atveju astma progresuos. Gyd minejo jog butina stiprinti imuniteta, nes kiekviena rimta liga sustiprina astmos simptomus ir prie kokio bronchito tuoj pat vel gaunam flixotide ir ventolina. nors siaip gyvenam tik su monkasta. todel labai svarbu kad vaikuciai nesirgtu. deja cia sunkiausioji dalis
jeigu esat alergiski dulkem venkite uzuolaidu, kilimu, knygu sudetu atvirai, minkstu zaislu ir viso kito kas kaupia dulkes. vilnone patalyne dar bloga tuo kad jos kaip sintetines neisskalbsi kada panorejes...
o siaip nebijokite, astma sukontroliuojama liga ir daug zmoniu su ja gyvena normalu gyvenima, pvz Marijonas Mikutavicius taigi vaikuciui tik reikes daugiau ir ypatingesnes prieziuros kad sudaryti tinkamas salygas dusulio priepuoliu nebuvimui.