Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(zipkute @ 2011 10 18, 19:01)
Astmą pripažino nes du ar tris kartus per metus kostim peršalę. Tai ar nenuodiju aš vaiko šiais vaistais???? kaži kur kreiptis reikėtų gilesniam tyrimui  ax.gif

Visada uzklauskite ar spazmuoja bronchai, kai gyd klauso vaikucio, jei spazmuoja, reiktu duoti ventolina, jei ne - nereikia. Padarykite greita kraujo testa ar yra uzdegimas, jei uzdegimo nera, tai ir flixotido manau nereikia, nes juk jis malsina uzdegima. Jei kosulio priepuoliai yra suvaldomi vien ventolinu, tai palaukit ir paziuretik gal ir be flixotido praeis. Bent jau taip aiskino musu pediatre, labai faina gydytoja, adekvati pasakyciau, nes nekisa hormonu ir antibu kiekvienu atveju, o atsizvelgia i konkrecia vaiko bukle. Prie kosuliuku kai yra karkalai bet nera spazmu, labai super isbandytas dalykas vibro masazas
Atsakyti
doh.gif skaitau skaitau, čia vienos flexotido nenori duot, priepuoliai ir tt ir pan. mums pripažinta bronchinė astma, bet jokių priepuolių g.gif sirgom savaitę kokią bronchitu, tai mes dabar jau mėnuo geras naudojam ir ventoliną ir flexotidą ir dar monkastą naudojom, bet pamačius jūsų komentarus dėl poveikio šių vaistų, supratau, kad ir mums tas pats, tai nutraukėm.
nesuprantu vieno--- tai kuri velnių mes naudojam šiuos vaistus, jei jokių priepuolių neturim  g.gif tie baksnojimai ant rankytės, kur tiria dėl alergijų, neparodė nieko, daugiau jokių tyrimų dėl astmos nedarė. Astmą pripažino nes du ar tris kartus per metus kostim peršalę. Tai ar nenuodiju aš vaiko šiais vaistais???? kaži kur kreiptis reikėtų gilesniam tyrimui  ax.gif

Aš tai šiuo požiūriu kategoriška - jei vaikas gali gyventi be hormonų, tada tikrai jų nereikia duoti. O tokius gydytojus, kurie vaikui, kuris nedūsta skiria hormonus, sušaudyti maža. Mes su sese tokiais obstrukciniais bronchitais sirgom visą vaikystę, šaltuoju metu beveik be nustojimo, tik tada nebuvo madinga skelbti bronchinės astmos prie trijų obstrukcinių bronchitų, tai mama ir galvos nesuko. Ir išaugom abi. Mano mažyliui dabar tas pats - obstrukciniai bronchitai, bet nieko panašaus į dusimus nebuvo (tpfu tpfu tpfu), net nežinau kaip jie atrodo. Ir tegul tik pabando mums skirti hormonus doh.gif Net nesiruošiu jų duoti.
Aišku, aš čia nekalbėjau apie tuos atvejus kai būna dusimas, nu man kažkodėl atrodo,kad tik tada ir būna bronchinė astma ir vat net ir suabejojau dabar, ar tikrai visada kai vaikad dažniau serga obstrukciniais bronchitais reikia pripaišyti tą bronchinę astmą g.gif
Atsakyti
doh.gif skaitau skaitau, čia vienos flexotido nenori duot, priepuoliai ir tt ir pan. mums pripažinta bronchinė astma, bet jokių priepuolių g.gif sirgom savaitę kokią bronchitu, tai mes dabar jau mėnuo geras naudojam ir ventoliną ir flexotidą ir dar monkastą naudojom, bet pamačius jūsų komentarus dėl poveikio šių vaistų, supratau, kad ir mums tas pats, tai nutraukėm.
nesuprantu vieno--- tai kuri velnių mes naudojam šiuos vaistus, jei jokių priepuolių neturim  g.gif tie baksnojimai ant rankytės, kur tiria dėl alergijų, neparodė nieko, daugiau jokių tyrimų dėl astmos nedarė. Astmą pripažino nes du ar tris kartus per metus kostim peršalę. Tai ar nenuodiju aš vaiko šiais vaistais???? kaži kur kreiptis reikėtų gilesniam tyrimui  ax.gif

bet tai kodel galvojat, kad vat jei jau astma, tai priepuoliai turi istisai but. musu dickiui irasyta astma. ligoninej irase nes atgulem po dusulio ir kvepapvimo nepakankamumo, plius isklause anamneze, kad tikrai yra buve obstrukciniu kvepavimu. ir ka. konsulatvomes dar su viena pulmonologe, vyro buvusi kolege, sako, nesukit galvos, kad jums irasyta, diagnoze bne tragedija kazkokia, ziurekit i vaika. sureguliavo gydyma, flixotida po priepuolio nuemem gal tik po 4 men. buvo ramu ir tik vasara, jau menesi negeriant singulairo vel buvo baisus priepuolis. tik, kad mes jau pasimoke, uz vaiko ir i priemima. aisku, galejom savigyda uzsiimt, nes dexa siknon suleist ne ausktoji matematika. ir as drebedama suleisciau. bet MB nesutiko be kosultacijos rizikuot. nes prie dusulio zaibu gali vystytis plauciu uzdegimas, ypac jei tempa kyla. bet... nuvarem, pakonsultavo. apziurejo. beje, atvarius ir pasakius, kad yra BAS, bent man rodos tikrai paziurejo siek tiek rimciau, nei siaip apziuri i paciuozusius paranojikus tevus. ir vel menuo flixotido ir po konsultaciju nuemem. singulaira dabar alergologe uzskyre, bet irase aiskiai - perasidejus astminiam kosuliui. jei matysim, kad sakes, tada vel pradesim maratona. o po dusuliu be kalbu pulmonologas konsultuoja.

del baksnojimu ant rankytes. tai bent jau mano nuomone apie juos tokia, kad mazam vaikui nifiga jie nerodo. o rankos nerodo, o kraujas jau klases duoda. ir kai jau rodo rankyte, kraujyje buna gerokai rimtesne bukle. ant savo vaiku matau. gi alergijos tirtos pertirtos abiems jau.

dar klausimas, kaip jus ta dusima ivertinat? kaip vaikai kosti, loja, kas vyksta? maniskis pvz lekuoja kaip ciuckis? ir ligonines prijomnike matuoja deguonies isisavinima, visad buna nepakankamumas tokiu atveju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tinka: 18 spalio 2011 - 19:57
Bent jau mum kai priepoliukas buna tai mazoji svokscia visa, padazneja kvepavimas smarkiai ir kosuliukas toks lojantis atsiranda doh.gif

As ir nelinkusi uzsiimti savygyda, visais atvejais tariuosi su medikais. Pas mus sunkios formos BA, tai mes ir vasara nebuvom be monkastos ir flexotido, tik ventolina duodavau jau kai paasredavo viskas. Zyrteka ir nazonexa vartojam, kai zinau, kad kontaktuosim su alergenais. Kol kas zyrtekas spintelej dulka, bet nasonexa liepe gydytoja naudot slogytei gydyt, kaip pagalbine priemone.
Atsakyti

QUOTE(Artemidė @ 2011 10 18, 19:51)
Aš tai šiuo požiūriu kategoriška - jei vaikas gali gyventi be hormonų, tada tikrai jų nereikia duoti. O tokius gydytojus, kurie vaikui, kuris nedūsta skiria hormonus, sušaudyti maža. Mes su sese tokiais obstrukciniais bronchitais sirgom visą vaikystę, šaltuoju metu beveik be nustojimo, tik tada nebuvo madinga skelbti bronchinės astmos prie trijų obstrukcinių bronchitų, tai mama ir galvos nesuko. Ir išaugom abi. Mano mažyliui dabar tas pats - obstrukciniai bronchitai, bet nieko panašaus į dusimus nebuvo (tpfu tpfu tpfu), net nežinau kaip jie atrodo. Ir tegul tik pabando mums skirti hormonus  doh.gif  Net nesiruošiu jų duoti.
Aišku, aš čia nekalbėjau apie tuos atvejus kai būna dusimas, nu man kažkodėl atrodo,kad tik tada ir būna bronchinė astma ir vat net ir suabejojau dabar, ar tikrai visada kai vaikad dažniau serga obstrukciniais bronchitais reikia pripaišyti tą bronchinę astmą  g.gif

vat tame ir reikalas, kad sunku įvertint tą dusimą vaikui. mes supratom po Ntojo karto, mano vaikas pradeda visų pirma vemt nuo spazmų.

aš pati neseniai 'įsigijau' BA, tai tikrai REIKIA tų hormonų, jei reikia. kankinaus visą vasarą su atrodo 'daugmaž normaliai', rudenį nusispjoviau, nuėjau pas gyd, išrašė man juos, ir visai nedaug teko pavartot, kai akyse šviesiau pasidarė.
sutinku sujumis, akd dabar daug gyd kurie rašo be jokio reikalo ir visiškai neįsigilinę. bet koks skirtumas koki diagnozė, svarbu, kad gydymas būtų tinkamas, jis panašus būna kartais prie įvarių ligų, todėl nematau tikslo laukti ir vengti 'baisių' vaistų, kol važiuosim į reanimaciją.
Papildyta:
QUOTE(Tinka @ 2011 10 18, 19:54)
ir ligonines prijomnike matuoja deguonies isisavinima, visad buna nepakankamumas tokiu atveju.

kad nieko jie ten nematuoja... mus tai varė 3 kartus su mažąja iš priimamajo - mamytė paranojikė, vaiką su sloga vežioja į ligoninę. reikėjo patiems užtaikyt pamatyt, tai tada gavom bart 'kur buvot anksčiau'... tai čia pirmuosius kartus, kai dar nežinojau kas vyksta. paskui jau kai žinai, i gali įvardint konkrečiai gydytojams diagnozę, tada jau viskas atrodo kitaip.
Atsakyti
Uzklausiau gydytojos apie tuos vaistus astmai gydyti Intal ir Tilade, tai sake, kai atejo i musu rinka Singulair ir hormonininkai, jie isstume siuos gana neblogus vaistus ir rinkos, farmacija juk labai eras biznis. Uzsieni sekmingai naudojami sie vaistai, o pas mus deja deja tik hormonai hormonai visiem gyvenimo atvejam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiloSun: 19 spalio 2011 - 04:59
QUOTE(Fedes @ 2011 10 19, 00:33)
kad nieko jie ten nematuoja... mus tai varė 3 kartus su mažąja iš priimamajo - mamytė paranojikė, vaiką su sloga vežioja į ligoninę. reikėjo patiems užtaikyt pamatyt, tai tada gavom bart 'kur buvot anksčiau'... tai čia pirmuosius kartus, kai dar nežinojau kas vyksta. paskui jau kai žinai, i gali įvardint konkrečiai gydytojams diagnozę, tada jau viskas atrodo kitaip.

nu mums matavo abudu kartus. ant pirstuko lipdo toki prietaisiuka ir ziuri kazkaip. ir po to procentuote iraso i israsa.

del Intalio ir Tilade, tai ka as zinau, MB sako, kad jei butu tokie super duper geri vaistai, naujesni, kad ir hormoniniai nebutu ju isspyre is rinkos. jei gydytojai patys ju neisulo, vadinas tevai neiesko, atitinkamai ner paklausos ir tiekejams neapsimoka veziot.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 10 19, 00:33)
kad nieko jie ten nematuoja... mus tai varė 3 kartus su mažąja iš priimamajo - mamytė paranojikė, vaiką su sloga vežioja į ligoninę.

Oho blink.gif Su mažiausiu vieną kart važiavę esam į klinikų priėmimą, su vyresniu broliu dukart, tai matavo visus kartus. Ventolino pripurškė - vėl matavo, deguonies davė - vėl matavo.

Dusimas pas mus būna tiesiog labai labai tankus kvėpavimas su švokštimu ir kitais pašaliniais garsais, greitas širdies plakimas.

Dėl hormoninių vaistų naudojimo. Kai esant AD paskirdavo mums prednizoloną gert, niekada neduodavau. Bet kai jau su plaučiais reikalai pasisuko, tai neprieštaravau nei dėl vienos leidžiamų hormonų dozės, nes mačiau, kad tuo metu vaikui išties buvo prastai. Dabar fliksotidą kvėpuojam 1,5sav. ir jisai labai padeda. Tai džiaugiuos, kad jau savaitė, kaip namuose, o ne ligoninėj gyvenam. O šiaip negaliu skųstis, kad mūsų gydytoja mus nori nunuodyt su krūva bereikalingai skiriamų vaistų. Pradėjus fliksotidą, po poros dienų montelukastą nuėmė. Dabar mėnesį kvėpuosim fliksotidą 2k/d, paskui, jei priepuolių nebus, paliks 1k/d dar kuriam laikui ir jei per tą laikotarpį viskas bus ok, bandysim pereit prie montelukasto.
Atsakyti
Mano mama serga BA,tai nuo vaikystes as pamenu tuos baisius dusimus, kai su jega ikvepia ir su jega iskvepia verysad.gif Va taip ilgai isivaizdavau apie BA priepuoli ir sakydavau,kad mano vaikui ju ner, tik kosuliai....kol nepapuolem i reanimacija antrakart ir tada gydytoja paaiskino, kad tie nesiliaujantys kosuliai ir yra priepuoliai blink.gif Dabar kontroliuojam.Pastoviai niekada nenaudojan Ventolino (nes Seretide yra pleciantys), o jei nakti prasideda kosuliai (as juos jau pazistu,jie kitokie nei persalus),tada jau kvepuojam Ventolina. O Eonic geriam visada isskyrus vasara.
Mums l.patiko ir daug prakonsultavo gyd.V.Radziuniene.Ji ir vaistu normas nustate.Bet mes gyvenam ne Vilniuj, tai sulig kiekvienu paumejimu neturim galimybiu vezti vaiko i Vilniu.Tai po to susiradom gydytoja vietoj,su kuria susisnekam ir galiu (jei yra reikalas) net telefonu pasiskambyt ax.gif
Atsakyti
Nežinau, gal aš kvaila, bet jei gydytoju pasitikiu (o su šeimos gydytoja mes tikrai radę bendrą kalbą) tai ir jos skirtais vaistais vaiką gydau. O jei pasitikėjimo nėra, reikia keisti gydytoją. ax.gif Nes aš asmeniškai, medicininio išsilavinimo neturiu ir kad ir kaip išmanyčiau vaistus, manau gydytojo pritarimas yra labai svarbus.

Beje paklausiau dėl monkastos (vakar kaip tik buvau vaistų išsirašyti) na, pasiskundžiau, kad ne kokie atsiliepimai. Ir mažėlis mano agresyvokas pasidaręs. ax.gif Pasiūlė gydytoja pabandyti Mafenstra. Jis irgi generikas, bet firma, sakė daug patikimesnė. Dabar bandysim, žiūrėsiu kaip ten bus.
Gal kas bandėt?

O dėl Fliuksotido, mes naudojam. Pulmonologė liepė mažėliui po mėnesio nutraukti. Nu bet negražiai jis man kvėpuoja nors tu ką. Nutrauksiu - paūmėjimas garantuotas. Mano manymu, jau geriau kvėpuoti hormonus, bet normaliai lankyti darželį, nei kad nutraukinėti ir sėdėti namie ar dar geriau ligoninėj. Šeimos gydytoja mano nuomonei pritarė. blush2.gif

Kol nekvėpavom vaistų, ėjimo į darželį rekordas buvo savaitė. Vidurkis - trys dienos. Ir po mėnesį namuose. Dabar abu lanko kaip normalūs vaikai. Serga ne daugiau ir ne ilgiau nei kiti. Jei paūmėjimas nestiprus mes net nenustojam lankyti darželio.

Pamiršom kas yra ligoninė, juo labiau reanimacija. tfu tfu tfu...

Pati vaikystėj sirgau kaip dabar mano vaikai. Astma diagnozuota nebuvo, nes tuo metu astmininkai buvo tik tie, kurie iki antro aukšto negalėdavo patys užlipti. doh.gif Kažkuri mama rašė, kad jai buvo tas pats, ji išaugo ir viskas baigėsi. Man irgi, bet aš vis dar atsimenu, kaip atsibusdavau naktim nuo oro trūkumo, nes negalėdavau jo įkvėpti. Tokiu atveju draskydavau sofos atlošą ir laukdavau ryto. Taip tęsdavosi po tris paras kaskart kai sirgdavau bronchitu. Vieninteliai plečiantys buvo eufilinas. Poveikis nulinis. Išgerti buvo visi tuo metu egzistavę antibiotikai, jau gydytoja nebežinojo ką berašyti. Nelinkiu to patirti savo vaikams. schmoll.gif Labai džiaugiuosi, kad buvo surastas būdas palengvinti tokiems vaikams gyvenimą.

Atsakyti
sveikutes 4u.gif

as va ir skaitau ir galvoju, va rasot kad kvepuojant flixocida nera priepuoliu, tipo reikia nutraukti ir nevartuoti, o negalvojat kad ji nutraukus prasides tie priepuoliai g.gif ka tada sakysit 4u.gif

musu atveju tai vyresneliui flixocido mazai yra, bet va del monkastos tai gyd jo neskirs nes sakiau jau anksciau apie salutini poveiki, ir bemiegias naktys su vaiku asarom, riksmais doh.gif tai dbr sake stebesim, jei dar karta pasikartos priepuolis tai kazka mastys, koki vaista skirti, ar ta kur su ilgalaikiu ventolinu vaistuka, (neatsimenu kaip vadinasi blush2.gif ) arba kazka galvos, nes dbr mum karta i men buna vienas priepuolis, tas kur jau rimtesnis g.gif jos manimu, vaistas turi padeti, o ne taip kaip mum, vartojant vis tiek buna priepuoliai .
Atsakyti
QUOTE(julcikas @ 2011 10 19, 16:21)
sveikutes  4u.gif

as va ir skaitau ir galvoju, va rasot kad kvepuojant flixocida nera priepuoliu, tipo reikia nutraukti ir nevartuoti, o negalvojat kad ji nutraukus prasides tie priepuoliai  g.gif ka tada sakysit  4u.gif

musu atveju tai vyresneliui flixocido mazai yra, bet va del monkastos tai gyd jo neskirs nes sakiau jau anksciau apie salutini poveiki, ir bemiegias naktys su vaiku asarom, riksmais  doh.gif  tai dbr sake stebesim, jei dar karta pasikartos priepuolis tai kazka mastys, koki vaista skirti, ar ta kur su ilgalaikiu ventolinu vaistuka, (neatsimenu kaip vadinasi  blush2.gif ) arba kazka galvos, nes dbr mum karta i men buna vienas priepuolis, tas kur jau rimtesnis  g.gif jos manimu, vaistas turi padeti, o ne taip kaip mum, vartojant vis tiek buna priepuoliai .

Na šiaip man pulmonologė sakė, kad nutraukus vartoti fliuksotidą, jo poveikis tęsiasi dar 3 savaites... todėl daug kas kai nutraukia, sako niekas nepasikeitė, o po 3 savaičių kaip laikrodukas šekit jums priepuolį... pasirodė įdomi informacija pamąstymui. g.gif
Atsakyti