Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(LiloSun @ 2011 10 16, 20:24)
Sveikois mamytes. Skaitau jusu foruma, bet nepastebejau, kad minetumet situos vaistus nuo astmos

"Gydomieji - priešuždegiminiai. Intalis - nehormoninis priešuždegminis vaistas. Dažnai nepakeičiamas lengvai vaikų astmai gydyti. Anksčiau turėjome tik miltelius kapsulėse, kuriems inhaliuoti reikėjo specialaus prietaiso spinhalerio. Šiandien šio vaisto rasime ir skysčio pavidalu dozuotiems inhaliatoriams įkvėpti į plaučius arba į nosį, lašų į akis - tai "Cromo", "Cromoglicin", "Cromolin".
Visame pasaulyje pabrėžiama, kad pagrindiniai gydomieji, neabejotinai Gal kas vartojo? Kokia atsiliepimai? Mes irgi turim astama, bet kazkodel nieks is gyd mum nieko panasaus neminejo ir nesiule  g.gif

man irgi negirdeti. MB irgi. kazkaip manau, kad nu nors viena gydytoja kur nors ar kaip nors butu paminejus.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 10 16, 21:25)
man irgi negirdeti. MB irgi. kazkaip manau, kad nu nors viena gydytoja kur nors ar kaip nors butu paminejus.

Keista, nes straipsni tai rase Lt gydytojas VU alergologas, ir tie vaistai nuo 1996 metu registruoti Lt, tai idomu kodel ju is vis nemini g.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 10 16, 21:42)
Keista, nes straipsni tai rase Lt gydytojas VU alergologas, ir tie vaistai nuo 1996 metu registruoti Lt, tai idomu kodel ju is vis nemini  g.gif

o kur jus radot, kad Lt registruoti? knisuosi VVKT puslapyje, nieko nėr nei Intalio, nei Tilade pavadinimu. nei pagal veikliasias medziagas.
ir Alergologas man nu absol negirdetas. nors aisku, as vilniecius labiau zinau, bet jei butu jau koks super duper sviesulys, nugis tikrai kazkas kazka butu girdejes.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 10 17, 06:45)
o kur jus radot, kad Lt registruoti? knisuosi VVKT puslapyje, nieko nėr nei Intalio, nei Tilade pavadinimu. nei pagal veikliasias medziagas.
ir Alergologas man nu absol negirdetas. nors aisku, as vilniecius labiau zinau, bet jei butu jau koks super duper sviesulys, nugis tikrai kazkas kazka butu girdejes.

http://www.aai.mf.vu...norva_jeigu.htm
http://www_sos03_lt/...ai/Tilade-44429
http://stopalergija....ir-nestumas.htm
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 10 17, 18:13)

nu idomiai, VVKT tinklapis jo nemeta kaip registruoto. o su gyd. Stoskute esam net siek tiek asmeniskai pazistami (tiksliau Mb pazistamas, kazkuri is mano vaiku ji tikrai macius ir gydzius siek tiek), neminejo niekad tokio vaisto.

zodz, mano asmeniskas verdikats - kol nebus itrauktas VVKT, neeksperimentuosim. kazkodel man jaucias, kad cia kazkurio is musu visu vartojamu vaistu pirmosios kartos prototipas.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 10 14, 10:23)
kiek dabar gaunasi priemoka uz monkasta pvz? 28 tab.
singulairo budavo apie 20-30 Lt, kaip kokia vaistine. o jei pirkt, kazkas virs 120 lt man rods. dabar paskutini syki mokejau 72 Lt.

O kur tokia Singulair kaina?>
As kur klausiau tai kaina 150-200 lt uz 4 mg dezute
o cia ne pirma karta skaitau, kad mamos randa uz 70-80 lt
netinka ir mums monkasta, keisiu i singular
aciu

Ir dar noriu paklausti. mano vaikui uzeina priepuoliai mazdaug kas trys savaites. Israse ir mums Flixotida kvepuoti, bet man kazkaip nesinori to hormono duoti. kaip Jus manote ar geriau kvepuoti ta hormona ir jei viskas suveiks - isvengti priepuolio, ar geriau nekvepuoti hormono ir isgyventi paumejimus. kai ne medike esu, taip sunku apsispresti. O vaistus mums israsineja tieisiog dezemis, jau nebepasitikiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinuv: 17 spalio 2011 - 21:57
QUOTE(kristinuv @ 2011 10 17, 21:56)
O kur tokia Singulair kaina?>
As kur klausiau tai kaina 150-200 lt uz 4 mg dezute
o cia ne pirma karta skaitau, kad mamos randa uz 70-80 lt
netinka ir mums monkasta, keisiu i singular
aciu

tai gal 56 tab. dezute perkat? as asmeniskai uz 28 tab. kazkada birzelio gale sumokejau 72 lt euruose. ir nemanau, kad kitur butu buve super daugiau. pora litu max. jiems gi dabar kazkaip rinkoj likt reik, vadinas kaina musa.
Papildyta:
QUOTE(kristinuv @ 2011 10 17, 21:56)
Ir dar noriu paklausti. mano vaikui uzeina priepuoliai mazdaug kas trys savaites. Israse ir mums Flixotida kvepuoti, bet man kazkaip nesinori to hormono duoti. kaip Jus manote ar geriau kvepuoti ta hormona ir jei viskas suveiks - isvengti priepuolio, ar geriau nekvepuoti hormono ir isgyventi paumejimus. kai ne medike esu, taip sunku apsispresti. O vaistus mums israsineja tieisiog dezemis, jau nebepasitikiu...

o tai kaip priepuolius malsinat?
tiesa sakant as nelabai suprantu mamu baimiu duoti hormoninius vaistus tuomet, kai ju reikia. mums su vyru visai nekaifas ziuret, kaip vaikas kankinasi, dusta, karsciuoja ir finale varom i ligonine, bet vat hormono neduodam. tipo siknon subadyt dexa yr geriau? savaite ziast su garinimais, inhaliavimais ir auksta tempa yra geriau? nezinau, ar cia musu tinginyste ar ir vaiko bei saves gailejimas, kad jei yra bukle, kuria aiskiai gydo tam tikras vaistas, zaist su pagalbinem priemonem mes nesiimam. mums flixotida uzskyre jau po vieno priepuolio. suvartojom, kiek nurode ir kai bukle pagerejo, geriant singulaira, daugiau priepuoliu nebuvo, nutraukem po kokiu 3 men naudojimo. vasara naudojom menesi, irgi po priepuolio. bet flixotidas neveikia nuo vieno papurskimo. ji reik vartot ilgeliau, kad efektas butu.

bet tai velgi, maniskis sitoj vietoj pakankamai kategoriskas ir jei reik vaisto, kuris aiskiai indikuotinas, tai nafik tempt guma. kad atsikankint kelias dienas ir finale vistiek ji pradet vartot? per praktikos rezidenturoj metus tam paciam Antakalny vaiku ligoninej prisiziurejo tiek uzsispyrusiu tevu neduot antibu, nestatyt laselku ir pan, kad ant savo vaiku tokiu atrakciju nevykdo.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 10 18, 06:57)
o tai kaip priepuolius malsinat?

jei visi gydytojai atsakingai ir adekvaciai skirtu tuos vaistus doh.gif gal butu paprasciau tevams. hormonai turi aibe salutiniu poveikiu, tai jei pagal gydytoju nurodymus juos purkstumem, tai mum ir augimas sutriktu ir visu kitu organu veikla.
Kokia logika kisti vaista, jei spazmo nera gydytoja - raso ventolina, uzdegimo nera raso fliksotida + klacida, pora dienu pasinhaliavom ir t.t. ateinam sako, o matot kaip padejo g.gif
Zodziu kai tikrai reikia, tai reikia, o kai nelabai reikia, duodam paciam organizmui ir su temperatura, virusais susitvarkyt. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 10 18, 08:09)
jei visi gydytojai atsakingai ir adekvaciai skirtu tuos vaistus  doh.gif gal butu paprasciau tevams. hormonai turi aibe salutiniu poveikiu, tai jei pagal gydytoju nurodymus juos purkstumem, tai mum ir augimas sutriktu ir visu kitu organu veikla.

gal kartojuosi, bet patariu visoms - geriau susiraskit gera gydytoja ir klausikit jo nurodymu smile.gif nu ne mamos turi vaistu vartojima skirti arba nuimti - gydytojai turi dirbti sita darba.Bent jau as,siuo metu jokia saviveikla nebeuzsiimu, nes pamaciau, kad mano "eksperimentai" vaikui nepadeda ax.gif
O del salutiniu poveikiu...Paskaitykit abile kurio vaisto notacija - salutiniai poveikiai siurpus (iki smerciaus)- ale vistiek vartojam lotuliukas.gif
Klausinejau ir as situ dalyku pas daktaryte, ilgai ji man aiskino,knygas protingas varte citavo ir apramino mane...tiesiog itikino,kad siuo atveju nauda mums bus didesne nei galimas salutinis veikimas
Atsakyti
Aciu, parasiusiom, einu ieskot singulair vel.

O del priepuoliu malsinimo- duodu ventolina, kartais per pati pika ir dazniau papurskiu. As irgi manau, kad gal geriau pakvepuoti flixotido, nei badytis dexametazonu, jei baisus priepuolis, bet jei suvaldom su ventolinu, gal visgi flixotidas nera butinas?
Kur tie geri gydytojai ??? Visi kaip susitare liepia viska vartoti kas israsyta, tik vat musu pediatre - sako ziurekit pagal situcija, ja gerbiu, bet vis tiek kartais galvoju, gal as tos situacijos nesuvokiu rimtumo...
Cia panasiai kai maza vaikiuka baisingai alergizavo zandus - iki slapiavimo, visi gydytojai sauke tepti hormonais, o as ju bijodama vis ieskojau naturaliu budu, hormonais esu tepus gal kelis kartus per baisingus paumejimus. Ir praejo tie zandeliai, bet aisku astmos prasidejo verysad.gif
Sekmes visoms 4u.gif

beje, musu kaimynei gydytoja skyre ventolina prie kosulio tiesiog. Sako - cia kaip stalo vaistas ziemos laiku. Tai kaip zinot ne medikui kaip yra is tikruju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinuv: 18 spalio 2011 - 11:20
QUOTE(kristinuv @ 2011 10 18, 11:18)
Aciu, parasiusiom, einu ieskot singulair vel.

O del priepuoliu malsinimo- duodu ventolina, kartais per pati pika ir dazniau papurskiu. As irgi manau, kad gal geriau pakvepuoti flixotido, nei badytis dexametazonu, jei baisus priepuolis, bet jei suvaldom su ventolinu, gal visgi flixotidas nera butinas?
Kur tie geri gydytojai ??? Visi kaip susitare liepia viska vartoti kas israsyta, tik vat musu pediatre - sako ziurekit pagal situcija, ja gerbiu, bet vis tiek kartais galvoju, gal as tos situacijos nesuvokiu rimtumo...
Cia panasiai kai maza vaikiuka baisingai alergizavo zandus - iki slapiavimo, visi gydytojai sauke tepti hormonais, o as ju bijodama vis ieskojau naturaliu budu, hormonais esu tepus gal kelis kartus per baisingus paumejimus. Ir praejo tie zandeliai, bet aisku astmos prasidejo verysad.gif
Sekmes visoms 4u.gif

beje, musu kaimynei gydytoja skyre ventolina prie kosulio tiesiog. Sako - cia kaip stalo vaistas ziemos laiku. Tai kaip zinot ne medikui kaip yra is tikruju?

nu bet taciau. flixotidas neveuikia umiu bukliu. jis suveikia ilgiau pavartojus. jo rezultatas turetu buti nesikartojantys priepuoliai. tai cia jau jums sprest, ar priepuolius malsint, ar ju galimai neturet.

del ventolino skyrimo prie kosulio, velgi. jei pediatre girdi plauciuose obstrukcija, jinai ji skiria. ventolians veikia plecianciai. nebutina astam, kad ventolina vartot. prie bronchitu jis irgi labai geras vaistas.

o del alergiju, ka as zinau. ar nebus taip, kad vietoj to, kad nuslopint alergine reakcija is kart, jus tiesiog leidot organizmui izigazuot ir dabar jau turit astam. Alergijos mechanizmai nezinomi pilnai ir kaip kas suveikia, neaisku.

o siaip, jau turbut daugumai cia ganetinai susidare nuomone, kad mes edsam visu pirma uz vaiku nekankinima ligonis. bet velgi, man lengva kalbet, kai MB medicina baiges ir mums gyvenime sekasi su gerai medikais susidurt. nebutinai per kusiokus ir pan. tiesiog tokia gyvenimo sekme. tfu tfu tfu, kad nenuziuret.
Atsakyti
doh.gif skaitau skaitau, čia vienos flexotido nenori duot, priepuoliai ir tt ir pan. mums pripažinta bronchinė astma, bet jokių priepuolių g.gif sirgom savaitę kokią bronchitu, tai mes dabar jau mėnuo geras naudojam ir ventoliną ir flexotidą ir dar monkastą naudojom, bet pamačius jūsų komentarus dėl poveikio šių vaistų, supratau, kad ir mums tas pats, tai nutraukėm.
nesuprantu vieno--- tai kuri velnių mes naudojam šiuos vaistus, jei jokių priepuolių neturim g.gif tie baksnojimai ant rankytės, kur tiria dėl alergijų, neparodė nieko, daugiau jokių tyrimų dėl astmos nedarė. Astmą pripažino nes du ar tris kartus per metus kostim peršalę. Tai ar nenuodiju aš vaiko šiais vaistais???? kaži kur kreiptis reikėtų gilesniam tyrimui ax.gif
Atsakyti